Header

Retrouvailles [French]
The happiness of meeting agin after a long time.

Nu måste jag medge att det är ett bra tag sen sist. Är det två veckor? Något sådant tror jag att det är. Måste också medge att det har varit skönt med ett litet uppehåll, precis det jag behövde, men nu är jag redo att börja ta tag i bloggandet igen. Jag är full av lust och inspiration till nya härliga inlägg. Det ska hur som helst bli roligt att blogga igen och jag ska berätta om det som hänt under tiden jag varit borta. Inte för att det har hänt speciellt mycket egentligen, men jag har upplevt riktigt roliga dagar faktiskt och dom dagarna kommer jag att bära med mig och leva på länge. Men mer om det senare, ville bara slänga in ett inlägg om att jag nu återgår till bloggandet. Hoppas att ni vill fortsätta följa med mig i min vardag!

Likes

Comments

Jag var full av lust och jag hade inspiration till en massa nya inlägg. Jag städade, dammade av kameran som skulle åka ut på annons, hittade en del andra grejer som också skulle ut på annons och sen gick jag upp till Konsum för att inhandla något gott till kvällen. När jag kom hem skulle jag krypa upp i soffan med datorn i famnen och skriva, men så blev inte fallet. Istället kom meddelandet på facebook, "Hej. Vad har du för telefonnummer?". När jag fick samtalet kändes det som att hela världen stannade, men det gjorde den inte. Tiden fortsatte att gå, trafiken utanför fortsatte och världen var precis den samma. Men inte för mig, min värld stannade. Hela min värld raserade. Jag vet inte hur länge jag stod där i telefonen utan att få fram ett ord. Det kändes som att tårarna aldrig slutade rinna.

Jag åkte till sjukhuset samma kväll, för att få se dig en sista gång. Jag vet inte när allting började gå så fort. Mycket hade hänt när jag träffade dig i julas, men jag trodde aldrig att det skulle gå så fort. Om jag bara hade vetat att du skulle bli inlagd efter ditt läkarbesök igår hade jag suttit där med dig varenda sekund. Men jag visste inte att du skulle på läkarbesök, jag visste inte heller att du hade blivit inlagd där. Det har bara gått en dag men jag saknar dig varje dag, älskade farmor. Jag hade gjort vad som helst för att se dig igen. Jag vet inte vad som händer nu, men jag hoppas att du finns där någonstans, på en bättre plats tillsammans med farfar och pappa.

Just nu vet jag inte hur det blir med bloggen. Jag kanske kikar in någon gång då och då, gör ett inlägg, läser kommentarer. Vem vet. Jag vet inte när jag kommer tillbaka, eller om jag ens försvinner alls. Just nu behöver jag bara vara för mig själv och bearbeta det här, för tiden läker inga sår, tiden gör bara smärtan uthärdlig.

Likes

Comments

Godmorgon. Hade ställt klockan på 8.20 men vaknade redan vid 7.00. När man får sova går det inte. Steg upp och intog frukosten som bestod av en macka och ett glas oboy. Har fortfarande mina oboy perioder, haha. Så gott. Satt och åt i lugn och ro, och sedan läste jag mejlen. Skulle bara ha en lektion idag och den läraren är hemma så jag blev ledig idag igen. Redan två lediga dagar, helgen kom tidigt och den blev lång också. Måste ändå göra massa skolarbete så jag är egentligen inte så ledig. Fick dessutom en ny engelskauppgift. Helgen kommer bestå av en massa skolarbete. Kul, men lika bra att göra bort det, vill inte hamna efter.

Likes

Comments

Hade en sömnlös natt igen. Har endast sovit kortare stunder och varit vaken längre. Idag så gör det faktiskt ingenting. Är ledig idag och har möjlighet att sova om jag skulle bli trött. Än så länge har inte tröttheten visat sig, är faktiskt väldigt pigg och alert. Har gjort bort lite tal i matteboken, men jag har fortfarande mycket kvar, dessutom har jag tagit mig till gymmet en sväng. Känns som att jag fått så lite gjort på gymmet den senaste tiden, så kändes det även idag. Sprang två kilometer på bandet och sen testade jag lite olika maskiner. Råkade sträcka benet lite lätt också, det gjorde riktigt ont i början men smärta löser man bäst genom skratt. Kändes i benet ett tag efteråt men det har lugnat ner sig. Jag kan gå i alla fall. Det är det viktigaste. Även om jag inte åstadkom mycket så åstadkom jag lite i alla fall.

Har även lyckats fixa boende i Kiruna nästa vecka då jag ska ställa upp som hårmodell. Känns skönt att ha det fixat. Kommer att åka upp redan på tisdag över dagen, åker sedan hem på kvällen och återkommer dagen efter. Känns lite hoppigt men det löser sig. Sen blir jag fin i kalufsen också. Har en utväxt på sju centimeter, inte så roligt men snart är problemet löst.

Nu ska jag äta och läsa lite och senare ikväll ska jag åka till stallet. Tror jag ska rida ikväll, det var ett tag sen jag gjorde det. Kanske rider i halsring idag också, har ju sagt att jag ska träna på det men än så länge har det inte blivit av.

Likes

Comments

Förlåt, var för trött igår när jag kom hem från stallet. Jag däckade direkt. I fortsättningen ska jag skriva klart alla inlägg innan jag åker till stallet, jag vet ju att jag är för trött för att fungera när jag kommer hem. Men som man brukar säga, bättre sent än aldrig. Nu är det dags att presentera vinnarna i veckans blogg tävlingen. Den här veckan var det inte speciellt många deltagare, men det var som vanligt lika svårt att bara välja tre stycken vinnare. Slutligen kom jag fram till dessa tre.

Efterfrågan på veckans blogg tävlingen har verkligen minskat. Det är såklart synd med minskat intresse, men jag ser istället ett intresse i andra inlägg jag gör. Kommer därför inte dra igång en ny tävling imorgon. Kommer istället att ha den här tävlingen en gång i månaden istället. Om den kommer pågå en vecka precis som nu, eller om den kommer att pågå hela månaden är ännu inte bestämt. Men mer om det när det närmar sig.

Likes

Comments

Äntligen hemma. Började skolan 8.00 och var tvungen att ta en dusch innan det. Kom i tid, det har jag börjat göra nu på senaste, det är bra. Hade LKAB profil som första lektion och jag fick information om nästa vecka samt veckan då jag är på APL, vilket blir vecka 8. Nu på måndag ska jag ner i gruvan och spendera dagen där, blir att gör utbildningen Utrymningsvägar. Jag behöver den utbildningen inför min APL. Fick även veta att jag har min APL på transporten. Var helt säker på att jag skulle hamna på småbilsverkstan så det var roligt att höra. Är så glad att jag kom in på LKAB profilen. Jag har redan hunnit ta en massa utbildningar, jag har fått ett sommarjobb (och jag kommer att få sommarjobb där under hela skoltiden.) och sen slipper jag också fixa praktikplats. Dessutom har jag fått gymkort till två olika gym. Fullt med fördelar, och jag trivs bra.

Resterande del av dagen hade jag fordons. Jobbade på med teorin och sedan tvättade jag en bil den sista timmen. Blev lite stressigt där mot slutet och jag hade tvättat både bilen och mitt hår. Vet inte om jag hann ta bort all smuts men tiden räckte inte riktigt till. I värsta fall finns det några fläckar på bilen, ingenting jag kunde göra något åt. Var som sagt för lite tid.

Nu ska jag äta middag och senare blir det att åka till stallet. Är väldigt trött men imorgon får jag sova ut. Kommer att avsluta veckans blogg tävlingen idag också. Den har ju pågått en vecka nu.

Likes

Comments

Bild från Google.

Passar på att göra ett inlägg medan det är reklam. Sitter just nu och ser Ung och Bortskämd. Ganska roligt att se faktiskt, haha. Ska bli kul att följa deltagarna under åtta veckor/avsnitt. Har inte så bra koll på hur programmet sänds, men det ska väl vara ett avsnitt i veckan om jag inte är helt ute och cyklar. Vad tycker ni om programmet? Sitter ni också bänkade framför TV-rutan?

Likes

Comments

Vad sena mina inlägg blir nu för tiden. Ska bättra mig, jag lovar. Har hur som helst slutat nu och det är skönt. Har inte heller några måsten idag så jag kan spendera dagen hur jag vill. Jag känner att jag borde ta mig till gymmet och köra ett ordentligt konditionspass bestående av intervaller men inte idag. Idag ska jag bara ta det lugnt. Ska sova någon timme nu på eftermiddagen och sen ska jag ta en lång och skön dusch. Senare ska jag läsa Gone Girl. Lånade den till svenskan, vi ska ha ett bokseminarium om två veckor. Hade lite beslutsångest angående vilken bok jag skulle läsa. Bestämde mig som sagt för Gone Girl, ångrar mig lite nu i efterhand. Tror jag hade haft mer att säga om den andra boken, men har redan bytt bok en gång så nu får det bli den här. Annars ska jag försöka utvärdera gårdagens beep-test, samt göra en plan och lägga upp ett mål för nästa test. Och ikväll klockan 21.00 är det dags för ung och bortskämd.
Vad ska ni göra idag?

Likes

Comments

Vaknade klockan tre på morgonen och kunde inte alls somna om. Gick in och bläddrade på facebook istället, jag visste direkt att jag inte skulle få mer sömn den natten. Har inte berättat det här tidigare, men för en vecka sen så anmälde jag mig som hårmodell och under natten hade jag fått några frågor. Efter att jag svarat på dom hörde de av sig ett tag senare, jag blev en av de utvalda. Är väldigt roligt, speciellt då jag inte hade några som helst förväntningar på att bli vald. Nu i efterhand när jag sett mer info om tiderna vet jag inte längre hur det blir. Senaste tåget hem går 18.25 och jag kommer att behövas på plats till 20.30 eller något sådant. Får be mamma om hjälp och se om vi lyckas lösa det på något sätt, annars får jag helt enkelt dra mig tillbaka och låta någon annan få platsen. Hoppas att det löser sig bara, det här är något jag har sett framemot. Håller tummarna och hoppas på det bästa.

Hade tre lektioner idag, idrott var första lektionen. Hade beep-test, vet inte om jag skrev det igår. Var riktigt nervös och jag skakade när jag ställde upp och skulle börja springa. Lyckades komma till nivå 7:1. Inte godkänd nivå, men inte långt ifrån. Hade behövt klara hela nivå 7 för att få ett godkänt resultat. Nu är det bara att träna kondition för hela slanten inför nästa test. Jag ska klara av hela nivå 7, det är målet. Annars hade jag inställd matte och jobbade in håltimmar så slutade 12.10 idag, skönt. Precis som mitt gamla schema. Gick och la mig när jag kom hem. Var för trött för att fungera. Har en lugn skolvecka framför mig. Vanlig dag imorgon, förutom att matten är inställd, onsdag är en helt vanlig dag, torsdag är jag mest troligt ledig och på fredag har jag bara en lektion. Känns bra. Behöver en sån vecka nu. Nu ska jag bolla lite med mamma och fortsätta ta det lugnt. Kanske läsa lite i boken jag lånat till svenskan. Ska låna en ny imorgon, vi har bokseminarium om någon vecka och jag kommer inte ha mycket att säga om den här boken. Läser ut den hemma och lånar en ny istället.

Slänger in en bild från min ansökan. Älskar min snea rygg som gör att min högra axel alltid är högt upp i luften och svävar, medan min vänstra ligger lågt, suck. Inte lätt att vara sne.

Likes

Comments