Header

Hej. Har inte blivit mycket uppdatering här på senaste. Igår när jag ändå låg hemma och var sjuk skulle jag ta mig tid att uppdatera men efter att jag sovit riktigt mycket avslutade jag bara min veckans blogg tävling och åkte sedan till stallet och gjorde i ordning åt Molly. Var riktigt blåsigt väder och klass två varningar hade utlovats. När jag kom hem från stallet möttes jag inte av katten så jag antog att hon sov. Det gjorde hon också, men när hon väl vaknade stod inte allt rätt till. Hon ville bara ligga ner och gick undan när man kom nära, dessutom hade hon haft lite sämre aptit. Att leka kom inte ens på fråga. Jag blev riktigt orolig för hon vill alltid leka. Jag lyfte därför upp henne för jag ville kolla läget, men hon protesterade direkt. Hon började skrika och fräsa och jag satt ner henne direkt. Blev ett samtal till veterinären, min lilla sjuåring som varit frisk hela livet. Det var vid 21-tiden så det var jour och veterinären upprepade gång på gång att det skulle bli dyrt. Jag hatar att höra den meningen, alla som ringer en veterinär räknar nog med dyra räkningar men måste man så måste man. Till slut beslutade hon att hon skulle komma hem till oss, ett hembesök för att vi inte hade möjlighet att ta oss dit. Hon ringde upp några minuter senare och berättade att hon skulle hämta det hon behöver och att hon skulle dyka upp på cirka 30 minuter.

När hon väl kom fram hade katten somnat så jag tog in henne till köket så att hon kunde undersöka henne. Det blev protester så fort hon började peta kring magen på henne. Hon fick inte ens lyssna på hjärtat utan att katten var på väg att flyga på henne. Hon beslutade att ge henne lugnande, det var verkligen ingen trevlig syn. Hon skrek sig igenom sprutan och hon sprang sedan in under soffan. Sprutan skulle verka efter 10-15 minuter men efter någon minuter under soffan tog jag fram henne och hon var helt utslagen, hon kändes så livlös i min famn. Vi la henne på en handduk på köksgolvet och sedan blev hon undersökt. Hittade inget märkvärdigt på henne så då tog hon tempen, den visade på nästan 40. Mitt lilla hjärta hade nästan 40 graders feber. Eftersom att hon inte hittade något sa hon att det troligen var en infektion och hon fick både smärtstillande och antibiotika. Vi har lite dålig koll på vad hon väger men veterinären vi fick hade tidigare jobbat på en klinik utan våg så hon var ganska duktig på att uppskatta vikter. Hon tippade på att hon väger 3-3.5 kg, Hon fick smärtstillande för en katt som väger 3 kg, och antibiotika för en som väger 4 kg när vi var helt hundra. Vi fick ett recept utskrivet ifall hon fortfarande skulle vara dålig idag, vi får se om vi behöver ge henne någon medicin. Hon verkar redan bättre men vi får se hur hon mår på kvällen.

När hon väl vaknade upp kunde hon inte ens stå på sina ben. Jag har ju sett djur på TV som vaknar upp och vinglar runt, men det var så hjärtskärande att se henne försöka gå. De första gångerna fick hon inte alls med sig bakbenen och när hon väl lyckades ställa sig drattade hon i golvet direkt. Blev väldigt lite sömn den här natten men det glädjer mig att hon nu är piggare. Hon har börjat äta igen med god aptit och just nu ligger hon och tar en siesta. Är tacksam över bemötandet vi fick och att hon kunde göra ett hembesök. Valet av veterinär var riktigt svårt då jag hört så delade åsikter om båda veterinärstationerna som finns här i samhället, det slutade med att jag valde Lapplandsdjurklinik. Det berodde på att jag hittade lättast på deras hemsida. Älskade katt. ❤️

Likes

Comments

Höll i tävlingen lite längre än planerat men jag hann inte avsluta den igår och idag är jag både sjuk och orkeslös men jag passar på att avsluta den innan jag ska åka till stallet. Annars kanske det inte blir av. De har lovat storm under kvällen och det ska tydligen bli svårt att gå upprätt och de råder folk att stanna inne. Om jag inte uppdaterar mer så har jag förmodligen blåst bort, förhoppningsvis till en regnig stad.

Den första bloggen jag har valt ut har en bra uppdatering med bra bilder och roliga och intressanta inlägg. Därför är detta VINNARE 1.

Den andra bloggen jag har valt ut är en blogg jag läst ganska länge. Här hittar man alltid otroligt fina bilder, bra inlägg och en fin header. VINNARE 2.

Den tredje och sista bloggen jag har valt ut har också en väldigt bra uppdatering och bra bilder. Därav VINNARE 3.

De var vinnarna den här veckan. Imorgon drar jag igång en ny tävling, var gärna med och delta så kanske just du vinner nästa gång!

Likes

Comments

I januari varje år hålls den stora idrottsgalan där Jerringpriset delas ut. I år var inget undantag och det här året säger vi grattis till Peder Fredricson och hans prestationer. I år rasade svenska folket och det blev många starka känslor angående årets vinnare och det får mig att gå i taket. Jag är fruktansvärt less på hur folk ständigt klankar ner på hästsporten och våra otroligt duktiga ryttare. Det bevisar bara en sak, hur osportsligt vissa beter sig. Varför kan vi inte bara vara glada för andra sporters prestationer?

Mikaela Laurén anser att det är en skandal. Hon uttalar sig såhär, "Jag tycker att det är en katastrof, jag blev skitförbannad och ville gå därifrån. Jag blev riktigt förbannad. Ingen förtjänar priset mer än vad Sarah Sjöström gör." Hon sa också till Expressen, "Hästfolket är som en sekt, de bara ringer och ringer. Jag vet inte ens vem den där ryttaren är. Det går inte att jämföra med någon som tar OS-guld, OS-silver och OS-brons. I en större sport än ridning. Det är skandal."

Jag visste inte alls vem Mikaela Laurén var innan jag läste hennes uttalanden och på så väg googlade. Att hon inte kände till Peder innebär bara att hon inte intresserar sig ett dugg åt ridsporten, men vad gör det? Det är ju upp till var och en vad man är intresserad av. Men det tyder också på en sak till, att hon inte känner till Någonting om hans prestationer och utveckling. Vet människan ens att han tog ett OS-silver i Rio 2016? Vet hon ens hur stort det var för oss hästintresserade människor? Hur magiskt det var att se han och hästen All In flyga över hinder efter hinder och sedan gå upp på prispallen och ta emot silvermedaljen? Nej, förmodligen vet hon inte det. Kan någon annan än oss hästintresserade människor förstå vilket stort ögonblick det var? Hur hästfolk runt om i Sverige jublade och föll i tårar för en sådan magisk runda Peder gjorde? Jag vet faktiskt inte, och utav svenska folkets bemötande att döma tror jag inte ens det.

Att se en ridsportbaserad tävling på SVT är inte alltid helt enkelt. Allt för ofta bryts sändningen för att ett annat program ska inta TV rutan. Ett fenomen jag inte upplevt när jag sett andra sporter på TV. Då brukar man istället förlänga sändningen och skjuta upp programmet som ska visas efteråt. Detta sker dock med de "större" sporterna, om jag ska uttrycka mig som Mikaela. För ridning är ju ingen stor sport. Enligt mig är ridning en stor sport, jag anser faktiskt att det är den sporten som mest av allt kan kallas sport. Hur ryttare står upp för varandra, stöttar varandra och gratulerar varandra. Fotbollsmatcher ser man ofta sluta i katastrof då supportrar rusar in i arenorna och skapar storbråk, syns det någon gång i ridsporten? Om Stenson eller Sjöström vunnit istället kan jag garantera att vi hästmänniskor hade varit lite ledsna, men vi hade sett det som något positivt om Peder kom på andra eller tredje plats också för vi fungerar så. Vi vet att det kan gå hur som helst på en tävling och vi biter ihop och tar igen det till nästa gång. Inget ont mot Stenson eller Sjöström. Stenson gratulerade ju till och med Peder så varför kan inte andra också göra det?

Anna Friberg, är också en person som klankar ner på Peders prestationer och hon uttalar sig så här, "Det känns bara som ett dåligt skämt." och "En idrottsprislig skandal." Hon skriver också "Jerringpriset, folkets pris? Nä, det här har blivit de stora röstkuppernas pris. För ingen kan väl med handen på hjärtat säga att rätt man vann?"

Jo Anna, jag kan det. Jag kan med handen på hjärtat säga att rätt man vann och jag är dessutom inte ensam om att kunna säga det. Peder Fredricson fick 273 760 röster medan Henrik Stenson fick 230 229 och trean Sarah Sjöström fick 113 297 röster. Är inte det siffror som visar ganska tydligt att det faktiskt finns rätt många i denna befolkning som tycker att det är rätt man som vann? Både Anna och Mikaela kan slänga sig i väggen. Att det pratades mest om Sarah och Henrik betyder inte att de förtjänade att vinna mest. Alla har gjort stora prestationer, alla är otroligt duktiga men folket tyckte att det var Peders tur nu. Jag är ledsen men hur mycket ni än försöker klanka ner på hästsporten så kommer ni inte att lyckas. Vi är alldeles för många anhängare som stöttar varandra och ser det positiva i sporten. Vi hästmänniskor är sportsliga och vi kan heja på en person utan att kasta ur oss en massa skit om någon annan vinner, varför kan inte bara anhängare till andra sporter göra detsamma? Vissa lite sportanda, för det enda som är en skandal just nu, det är det dåliga beteendet som visas upp. Hur som helst så vill jag bara säga, heja Peder, och grattis till din nya havreskål!

Vad tycker ni om "den stora skandalen?"

Likes

Comments

Klockan ringde 06.10 men jag ville inte vakna så jag ställde ett nytt alarm till 7.00 istället. Hade samma problem då, jag ville bara dra täcket över huvudet och fortsätta sova. Slutade med att jag låg och drog mig ända till 7.30. Tog mig till duschen alldeles för sent men jag kom ändå i tid till skolan. Min första lektion började 9.25 och just när klockan slog över till 9.25 stegade jag flåsande in i klassrummet. Jag har börjat bättra mig och jag är inte sen lika ofta längre. Jag har slutat att gå upp till skolan en minut innan jag börjar och det är positivt.

Min första lektion var svenska och det är en av favoritlektionerna. Eller ja, det är nog ett av få ämnen jag faktiskt tycker om i skolan numer. Jag har alltid tyckt om svenska men nu gillar jag även läraren. Inte för att jag hade något emot läraren jag hade på högstadiet, det var bara det att hon sällan var där. Antingen såg vi film eller läste, och när vi väl fick en skrivuppgift hade vi ett antal olika vikarier som skulle hjälpa oss. Alla skriver ju på sitt sätt så alla vikarier hade olika tekniker och önskemål om hur texterna skulle se ut, vår lärare hade inte samma.

Hur som helst ska vi nu skriva en argumentation. Sist jag försökte gick det inte så bra och jag fick ett E-. Första gången någonsin jag fått ett sådant betyg. Jag skulle hänga upp den på kylen men jag råkade nog kasta den. Jag tyckte inte att det var något fel på min argumentation och jag är väldigt kritisk mot mig själv och jag blir sällan nöjd, men min argumentation var väl inte så hemsk att den bara förtjänade E-? Jag hade en humoristisk inledning och jag tycker att den förtjänade åtminstone ett C. Hur som helst nu är det dags för mig att skriva en argumentation igen. Den här gången på en ny skola, med en ny lärare och med större krav. Jag hoppas att det går bra den här gången. Det är bara en sak jag behöver hjälp med och det är ett ämne. Det slutar alltid med att jag sitter i flera veckor och försöker komma på ett ämne, sen får jag stressa ihop en text på några dagar. Den här gången vill jag undvika det och jag behöver nu eran hjälp! Har ni några förslag på ämnen jag kan skriva en argumentation om? Jag har funderat på abort, djurförsök & köttkonsumtion, men jag är osäker då det är ämnen jag alltid väljer. Det känns så typiskt mig. Jag hoppas att ni har några idéer ni vill dela med er av, det brukar ni alltid ha. Nu ska jag i alla fall fortsätta äta mina hallon och sen ska jag nog sova ett tag.

Likes

Comments

Idag hade jag som sagt min "lediga" dag. Hade inga måste och jag kunde spendera dagen hur jag ville. Jag har legat på latsidan och har spenderat större delen av dagen framför TV:n. Blev mat från Dannes också, tog en stor pommes och sen köpte jag några chili cheese till det. Dannes chili cheese, det är kärlek.

I övrigt känner att jag har lite lätt träningsvärk från gårdagen, även om jag kände att jag inte åstadkom speciellt mycket på gymmet. Men träningsvärk är alltid välkommet, speciellt i magen. För säg mig, finns det nån bättre känsla än när man försöker skratta med träningsvärk i magen? Jag tror inte det. Fast nu sitter inte min träningsvärk i magen tyvärr men på tisdag kanske? Imorgon ska jag till gymmet igen, ska försöka hitta en tid som passar bara. Just nu sitter jag med ansiktsmask och ser Farmen. Brukar inte se programmet i vanliga fall men den här säsongen tyckte jag att det är intressant. Vad har ni gjort idag?

Likes

Comments

1an / 2an / 3an / 4an / 5an / 6an / 7an / 8an

(Innehåller adlinks)

Längtar efter våren och värmen, märks det? Här är i alla fall några av mina vårfavoriter. Kan avslöja att jag redan har den svarta kappan/nummer 1 och nagellacket/nummer 3. Kappan kommer att användas flitigt så fort vädret tillåter det. Har även planerat att köpa läppennan/nummer 4, men det har inte blivit av då den inte funnits här var jag bor. Längtar ni också till våren?

Likes

Comments

Känns hemskt att den här dagen gått så fort. Imorgon är det redan söndag och min sista lediga dag innan skolan börjar igen på måndag. Imorgon har jag inga måsten utan är helt fri. Behöver inte åka till stallet utan jag kan spendera dagen hur jag vill. Ska förmodligen sova och läsa en massa.

Jag har kommit hem från stallet för ett tag sen. Det gick mycket bättre att rida Molly idag än igår men det gick ändå inte riktigt som jag tänkte mig. Får fortsätta nöta det tills det sitter. Nu sitter jag och ser Modern Family och det ska jag göra tills jag ska lägga mig.

Likes

Comments

Skulle spendera gårdagen framför TV rutan men planerna blev ändrade. Jag åkte till stallet ändå och spenderade lite tid där. Skottade en massa snö och det lär jag göra de närmaste dagarna, snön fortsätter att falla och det har snöat i snart en vecka. Jag är så less på all denna snö som aldrig försvinner. Att ha snö från oktober till april-maj är inte roligt. Både våren och min favoritårstid hösten blir så mycket kortare då. Älskade höst.

Dagens planer var att fota hästarna men även dessa planer blev ändrade. Är inte alls roligt att fota hästarna i blötsnö. De kommer vara helt dyngsura och sen kommer även jag att bli dyngsur. Vill ha mindre snö och varmare väder så jag kan börja använda min kappa jag beställde för några veckor sen. Det är inte lätt att bo i Norrland. Den här dagen kommer hur som helst att spenderas framför datorn, och i stallet såklart. Hade velat fixa med designen här på bloggen också men har inga bilder, suck. Får ta det när vädret blir bättre.

Gamla kameran, om jag hade använt dig mer kanske det hade känts värt att köpa en ny.

Likes

Comments

Fredag och nu väntar en välförtjänt helg. Började skolan i onsdags och jag kan säga att jag redan är slutkörd. Igår fick jag sluta tidigare då en av mina lärare var sjuk så kom hem redan vid 11.30 och jag åt då lunch och sedan gick jag direkt och la mig och sov någon timme. Åkte sedan till stallet. Red två hästar som inte alls var sugna på att arbeta. Häst nummer ett ville inte vara ensam på banan så han säckade ihop totalt, sen hade jag glömt att ta med ett spö så det gick inte alls bra. Häst nummer två gick faktiskt jättefint, till en början. Hoppade upp redan utanför stallet så att jag skulle slippa ta med mig pallen till banan, jag kände ett sug efter att rida barbacka. Vi kom hela vägen till banan men sen sprang hon hem till stallet igen. Hon har gjort så flera gånger och det finns verkligen inget stopp på henne. Hon vill inte heller vara ensam så det gick som det gick igår. I efterhand kom vi på att vi skulle tagit båda hästarna till banan samtidigt, C hade kunnat gå runt med ena medan jag red andra. Så klart kom man på det i efterhand. På lördag ska jag hur som helst fota hästarna så jag ska åka till stallet medan det fortfarande är ljust.

Idag har jag skola fram till 13.30, om jag inte jobbar in lunchen. Får se hur det funkar med läraren. Gick upp till skolan vid 7.50 idag men min första lektion var inställd så gick hem igen. Så surt, speciellt då det är snöstorm och jag inte hade någon lust att sitta i skolan och vänta i en och en halv timme på nästa lektion. Här näst på schemat är det matte, och jag undrar om vi har fått någon mattelärare än. Vi har haft lite otur med våra mattelärare. Han vi hade när vi började terminen lyckade vi få att sluta, men han var aldrig på lektionerna så det var lika bra. Nu senast fram till jul hade vi en vikarie från grundskolan, inte heller det gick så bra. Hoppas verkligen att vi får en bra lärare den här terminen, annars ryker nog mattebetyget vilket inte får hända.

Annars har jag inga planer för dagen. Ska svara på kommentarer jag fått av er, har haft så dåligt med tid så får passa på idag när jag har en ledig dag från stallet. Sen klockan 20.00 är det fångarna på fortet med Gunilla Persson, det är alltid roligt att se henne i rutan. Håller tummarna att hennes lag tar hem segern! Ska ni göra något speciellt idag?

Likes

Comments