imorse vaknade jag vid 5 tiden av att jag hörde ett skott utifrån om jag drömde eller ej vet jag inte.  somnade iallafall om en halv timme sedan ringde klockan och de var dags för en snabb dusch och lite yoghurt innan färd till Huddinge. Väl i bilen tog jag min Stesolid, det var lite köer men vi kom fram i lagom tid för att hinna med en snabb kaffe innan vi skulle vara på plats 7:30. När vi kom upp på reproduktion fick jag gå på toa, byta om, fick Alvedon och vänta på sköterska som skulle sätta infart. Hon lyckades på första försöket. Sedan var det dags att bli in rullad på "operation" Dom började med att ge smärtstillande infarten i armen sedan efter ett litet tag började dom sticka mig i buken och under tiden fick jag även påfyllning av smärtis. Från buken kunde dom tyvärr inte få tag i några ägg trots två försök. Sedan så gick dom in vaginalt och där kom tillslut den enda lilla ägg jag hade ut. så nu hoppas vi starkt på dig.

Just nu ligger jag på en säng med sambon brevid mig på en stol,  jag håller på att få antibiotika intravenöst för att förebygga inflammation i äggstocken. jag kommer att få i två omgångar.  sedan hoppas jag att vi får komma hem så vi bara vila i sängen framför en bra serie. 

Tycker det har gått bra trots enorm nervositet. Nu är det bara hålla tummarna på det förhoppningsvis guldägget annars har vi som sagt en gång kvar!!

nu ska jag vila 💟🌹

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

nu ikväll tog jag min sista sprutan menopur, känns skönt att äntligen vara på slutspurten av ivf en. Läkarbesöket i fredags gick bra och dom gjorde vul och visade en äggblåsa på den ena äggstocken och några fler på den äggstocken som sitter lite högre upp mot buken. Ingreppen kommer att ske både vaginalt och via buken på precis samma sätt som tidigare, jag kommer även att få antibiotika i förebyggande syfte för att minska risken för inflammation i äggstocken.. det jag låg inne för på sjukhus under julen. Jag fick även med mig en tablett Stesolid som jag ska ta på vägen in till sjukhuset på tisdag för att lugna mina nerver inför äggplocket. Även om jag känner mig rätt lugn nu vet jag att jag kommer vara orolig på tisdag.

Som sagt blir det äggplock på tisdag och går allt enligt planen blir det återföring någon gång i slutet på veckan.  Denna gång har jag känt otroligt mycket i äggstockarna en molande värk som kommer och går samt skiftar sidan så jag hoppas verkligen att det blir fler ägg än sist.

Nu ska jag försöka sova denna dag har varit kaos av ivfens baksida..

*frustration
*nedstämdhet
*tårar

och en smula bitterhet. 

jag känner mig så rädd, ensam och orolig. Blir det inget denna gång heller så har jag redan bestämt mig för vad jag ska ägna min tid åt men det skriver jag inte om nu.

Likes

Comments

jag har sedan några dagar känt av molande värk i mina äggstockar och faktiskt i båda.. minns inte riktigt hur det var förra stimuleringen men detta känns hoppfullt. På fredag morgon ska jag på vul och tycker det skulle vara konstigt om inget har hänt! Dock med min kropp vet man ju aldrig, men hittills har jag iallafall känns att jag har både mått bra plus att jag känner av att det händer saker i nedre regionen. Nu håller vi tummarna på äggplock nästa vecka och att det kommer många ägg.. skulle vi få enbart 1 ägg så kommer jag bli absolut glad men drömmen är ju 2 st så klart.

uppdatering fredagkväll håll tummarna

Likes

Comments

påskhelgen har verkligen gått snabbt. I lördags var vi på middag hemma hos min pappa med familj och i går var jag först på tivoli med min bror och hans son sedan gick vi hem till mig hämtade min sambon för att ta en lång promenad.  Det var verkligen skönt att röra mig sig med tanke på hur mycket godis jag klämt i mig denna påskhelg. idag ska vi över till min mormor på  påskfika sedan blir det att lägga upp en plan vad gäller träning och kost.

på fredag ska jag på vul och det ska bli intressant att se hur pass mycket mina små har växt. jag hoppas verkligen på äggplock kommande vecka. 

hoppas att ni alla haft en härlig påsk 😊

Likes

Comments

jag har bestämt mig för att seriöst göra ett sista ryck att komma iform igen. Saknar faktiskt kroppen jag hade för bara 3 år sedan. Jag kommer att jobba hårt med både träning och kosten.  from tisdag kommer jag att köra lchf! Jag har även bestämt mig för att skriva ner allt i from av en blogg så denna blogg kommer i fortsättningen enbart handla om våran resa till mini!

jag har som mål när jag är klart att hamnat på en vikt runt 60 kilo. Det handlar om att jag måste droppa 10 kilos övervikt!😰 men d ska bara gå!!

detta är det enda inlägg jag skriver om detta resten får man om man vill läsa om på min vikt blogg. 

https://johannasviktresa.webblogg.se

Likes

Comments

Just nu ligger jag i sängen och ser på Johan falk det är verkligen en av mina favoriter vad gäller svenska polisfilmer. Jag och sambon har även börjat kolla på serien Homeland och är inne på säsong 3 just nu, det är en väldigt bra och spännande serie har man inte sätt den borde man se den. Men ge den några avsnitt för det tar ett tag att komma in i den, men man fastnar tillslut eller jag gjorde det iallafall ☺️

Igår var jag iväg och köpte godis till vårat gemensamma påskägg. Köpte väll rätt mycket.. Blir lätt så tyvärr med tanke på att jag inte ofta äter godis så över köper jag mig när jag väll skaffar det.. Negativt JA men det är nu och inte mer sedan. Har bestämt mig för att from Tisdag ska jag ta bort alla vad socker heter och koncentrera mig på att klara av att bli sockerfri. Har sagt det många ggr men nu känner jag seriöst att det får vara bra! Jag mår inte bra av allt detta som jag klämmer i mig.

Om någon har bra tips på hur man blir sockerfri snälla ge mig tips.

Fungerade ju bra med lchf men godis suget finns ju kvar.

På tisdag smäller de då jäklar är det sockerfritt

Då blir d bort med pasta, potatis, ris och så klart godis. Pga att det är min största fällor.

GLAD PÅSK allihopa 🐣🐇🐥🌸

Likes

Comments

Nu ikväll är den första dosen Menopur intagen och det känns jättebra. Hoppas verkligen på bättre resultat detta äggplock.. Önskar så enormt att vi kunde få ut iallafall 2 st ägg 🙏 och inte bara fylla provrör efter provrör med vätska. Snälla låt nu detta fungera.

Idag har jag varit och tränat.. Jag känner verkligen att det är skönt efter ett träningspass trots enorma motgångar att ta sig dit. Blev 30 minuter crosstrainer och va helt slut efter, så det är väll som det ska vara.

Nu ska vi lägga oss och se på film sedan ska vi drömma om att ett mirakel sker om några veckor. 💕✊

Likes

Comments

Idag ringde jag till Reproduktion medicin pga att jag i helgen började blöda igen. Jag har känt mig orolig hela helgen och varit orolig att jag inte ska kunna börja med sprutorna i tid. Sköterskan lugnade mig och sa att ibland får man mellan blödningar utan någon förklarning till varför, det bara är så. Hon gav mig order att börja med sprutorna imorgon som planerat och även sänka dosen från två puffar morgon kväll tills 1 puff morgon  1 puff kväll.  Ska bli skönt börja med sprutorna och jag hoppas blödningen avtar.

Längtar tills äggplock och återföringen samtidigt som det skrämmer mig enormt och jag bara vill lägga mig ner och gråta åh slippa gå igenom denna skit igen.

Kan inte släppa tankarna på allt som just nu pågår.

Känner att jag har kort stubin, irriterad konstant och känner mig inte direkt "hemma" någonstans, utan känner mig mest ensam.

Precis som förra IVFen har jag inte direkt träffat vänner osv.. Utan mest hållt mig hemma. Men jag tror att det delvis har att göra med missfallet. Jag orkar inte träffa massa vänner när denna skit äter upp mig inifrån.

Jag känner mig så orolig.
Man vet verkligen aldrig när det blir ens tur igen...

Kanske snart, kanske sen.. Kanske aldrig!

Kommer behöva en paus snart.

Deppigt inlägg, ja! Men det är så jag känner ikväll.

Likes

Comments

I torsdags var jag på Reproduktionsmedicin och gjorde ett VUL och det såg bra ut. Kroppen börjar redan producera nya äggblåsor kunde läkaren se. Jag fick även lämna ett blodprov innan jag gick hem som jag inte hann få svar på men igår ringde läkaren igen och det visade sig att kroppen var nollställd och redo för att snart börja med sprutor. Dock ville läkaren att jag skulle fortsätta spraya undertiden som han planerar äggplock med en specialist läkare som kommer genomföra äggplocket via buken, så from tisdag kommer jag att ta mina sprutor vilket känns jättespännande. Hoppas verkligen på fler ägg denna gång. Bara två är ett mega pluss. Så vi hoppas verkligen. Jag bad även läkaren skriva ut en extra spray synarela ifall det mot förmodan skulle vara så att den skulle ta slut så har jag en extra hemma.

Vi fick inget datum för äggplock utan det kommer vi får när våran ivf läkare vet att alla som ska närvara på äggplocket kan utföra det.  Själv tror jag det kanske blir om två veckor eller lite mer. Får se. ☺️ men vi är på gång och det känns bra.

Likes

Comments

Jag har under några dagar haft otroligt svårt att sova på nätterna och jag vet inte hur det kommer sig för det är inte så att jag tänker mer än vanligt eller det kanske jag gör? Omedvetet.
Passade på att läsa igenom förgående inlägg och insåg att det är rätt luddigt precis som jag själv kan vara ibland. 😁

Anledning till att jag är så öppen med allt är för att jag känner att det behövs pratas mer om både ofrivillig barnlöshet, ivf och missfall. 

Finns så mycket annat som också behövs pratas om men jag väljer ovanstående då det drabbat mig (oss! ). Det är även viktigt att komma ihåg att man är två i detta och att den men lever med går igenom precis samma smärta man själv gör även fast det kanske är just som i vårat fall jag som måste gå igenom hormonbehandling, och ÄP så är det ju otroligt jobbigt för båda när det aldrig blir något eller när det blir och sedan försvinner.

Det som är otroligt viktigt är att prata med varandra både före, under och efter. Kan man i en relation inte prata om hur man känner/känt under resans gång så är det säkert större risk att det faller när man nått målet.
För denna resa tär otroligt mycket och inte bara på en relation utan även på psyket.

Min öppenhet beror delvis att folk ska få mer information, förståelse och en inblick i att det inte alltid är så lätt att bli gravid som dom flesta tror och vilken lycka för dom som kan bli gravida utan hjälp dock har även dom något dom kämpar med.

Sedan tror jag även att vet man lite om allt så vågar man även fråga om resten.

Jag har inget emot att folk frågar längre för nu har jag valt att vara öppen och jag är mer trygg i mig själv att våga berätta hur jag känner och mår! ❤️

Likes

Comments