jag har inte varit så speciellt aktiv i mitt skrivande sista tiden för jag vet helt ärligt inte vad jag ska skriva om! Livet flyter på bra som vanligt och om 2 veckor är det semester, vilket ska bli så skönt. Vi har enbart en fast plan på hela sommaren sedan kommer det så klart att bli dags utflykter osv men det känns iallfall jättebra. Förra sommaren var vi borta hela tiden och vat mest hemma för att packa och tvätta så denna semester blir perfekt! När jag har mer tid kan jag skriva vart vi ska😊

Snart blir d att ta cykeln till jobbet. Jag har åkt buss nu några dagar men känner att det är dags att rulla ut cykeln från förråddet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Godmorgon!

jag insåg i helgen att det var extremt länge sedan jag skrev ett inlägg här. Även om jag är inne och kollar alla andras bloggar dagligen så har jag inte hittat något själv att fylla min blogg med. Hos mig händer det inte mycket, det är paus i ivf snurran, jag har hittat tillbaka till livet och glädjen. Självklart är de som knivar i hjärtat varje gravid besked. Men jag vet att våran tid snart kommer. Kanske i år annars nästa❤

Vi har ju som sagt paus med ivf under sommaren och ska njuta av semester och att bara få vara 3 veckor helt utan stress.

Idag har jag börjat med äl stickor för bara se om d kan hjälpa lite.. Mirakel har ju skett även om pricken inte valde att stanna så har den suttit där och d blev ett plus❤

många känslor på en gång men ger aldrig upp, kommer kämpa hur lång tid det än vill ta. En vacker dag är vi också mamma och pappa🌷😍❤

Likes

Comments

ikväll har jag varit och fått mina naglar fixade, äntligen.. insåg att det var extremt länge sedan sist. Det har hänt en massa emellan så har fått skjuta upp tiden 2 ggr men äntligen blev det gjort och jag är sååå nöjd, känner mig äntligen som en ny människa. Det gör verkligen så mycket med snygga naglar.  

På vägen hem fick vi dock problem i form av punktering på ena däcket så det fick vi ordna läs min duktiga sambo fick fixa det.  ☺ Nu har vi ett reservdäck så att vi kunde komma hem säkert iallafall.. riktig tur i oturen.

Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon..  katterna här hemma springer maraton eller något liknande så ska bli intressant se hur många gånger man blir påhoppad innan man somnar.

godnatt 💐

Likes

Comments

var länge sedan som jag uppdaterade bloggen men det har varit lite mycket som hänt så tänkte att jag skulle försöka berätta.

I torsdags var jag på Huddinge sjukhus för att diskutera våran sista ivf och jag å sambon har väll halft bestämt oss för att ta en ivf paus. Jag känner mig smått stressad över det är sista försöket och funderingarna på om och när vi ska lyckas igen. Det blev även ett känslomässigt samtal tillsammans med läkaren och sköterska. Läkaren har nu tagit upp en ev äggdonations behandling om nu inte ivf försöken skulle sätta sig och med det kom även dom blandande känslorna fram.

Men fick även ett glädjande besked och det är att dom inte räknar vårat senaste äggplock som ett försök pga att ägget inte blev befruktat normalt och det inte blev någon återföring. Detta är pga att vi började våra försök innan nya ivf lagen sattes. 

Så nu räknas varje äggplock som ett försök och förut var det varje återföring som räknades.  Och eftersom inte vi fick ett befruktat ägg eller en återföring så har vi fortfarande två försök kvar. Detta pga att vi började vårat försök innan nya lagen 2017 kom. thank you säger vi❤😍 🙏

Efter sommaren kommer vi att återuppta våra ivf-försök och under tiden blir det att testa med ägglossningstest

Likes

Comments

på torsdag kommer jag antagligen gå på mitt sista besök på reproduktions medicin innan sommaren.  Jag och sambon har bestämt oss för att ta en paus under sommaren bla för att jag tror mottagningen kommer att ha stängt visa veckor i sommar och sedan för att jag kroppsligt inte orkar med ett försök till just nu. Vi kommer fokusera på oss själva och göra något roligt i sommar istället för att ha tankar som sprutor, besök  osv hängande över oss. Jag kommer inte psykiskt orka en gång till för varje motgång är ett kniv hugg nu får kroppen sköta sitt och det som händer under sommaren det händer.  Sedan blir det nya tag i augusti. 

Likes

Comments

plötsligt slog det mig att jag för en tiden sidan fick en fråga angående varför äggplocket görs via min buk.. och kanske är det till och med flera här som undrar denna fråga så tänkte att jag kan ju lika gärna berätta orsaken till det.

För 32 år sedan föddes jag med omfalocele dvs ett avancerat navelbrock och alla tarmar utanför magen då menar jag alla

För att jag ens skulle överleva krävdes massor av operationer och läkarna Nollade mig från första dagen och sa till mina föräldrar att förbereda sig på att jag inte skulle överleva. Oddsen var mer emot mig när jag på väg till barnsjukhuset på st Göran sjukhus tyvärr inte fått tillräckligt med syre vilket upptäcktes när vi väll var framme.. den har pyst hela vägen och som resultat av det har jag en skada på hjärnan i form av problem med minnet vilket jag fått träna upp hela min uppväxt.

på grund av alla mina buk operationer har jag nedsatt funktion i mina äggstockar och samman växtningar som gjort att vägen till en graviditet är svårt.  Och de visade sig vara svårare än jag trodde.. som tur var fick vi räddningen ivf efter många försök själva. 

Jag har även en spontan graviditet bagaget som tyvärr slutade i MF. Den blev troligtvis till pga av hormonbehandling efter ivf men de vill läkarna inte spekulera mycket i med troligtvis beror de på hormoner som var kvar i kroppen.

pga att jag har en normal äggstock dvs den är på rätt plats och en som hänger i buken varav den som sitter vaginalt producerar minst ägg och den som producerar flest blåsor sitter i buken så görs mina äggplock både vaginalt och med slang via magen.  Dock medför det risker i form av inflammationer vilket jag även fått en gång men jag vägrar lägga mig platt och säga låt bli!

utan vi har gått med på allt som läkarna gett förslag på därav ÄP via buken.  Allt ska testas innan vi ger upp.

Nu står vi inför ivf 3 och många känslor och mycket skit man ska behöva gå igenom bara för att jag som liten var dödssjuk. Ibland känns det som ett straff.. men ändå vilken lycka att man ens överlevt något som dom absolut sa var 0 % chans.  När jag föddes låg statistiken 1 av 1000 barn som överlevde.. resten dog. Nu 30 år senare vet man mer.. mitt fall var de första i Stockholm! Det var jag och en pojke till i sthlm som föddes med samma sak båda vi överlevde.

Jag var redan vilje stark som liten och de har jag med mig i vuxen livet.  Jag vägrar ge upp utan tänker kämpa för vi vet att tillsut ger de resultat. 

frågor på det?

Likes

Comments

i tisdags gjorde vi äggplock och vi fick ut ett ägg som vi hoppades starkt på, detta skulle vara guld ägget och återföring var bokad till Torsdag.  Men på onsdag förmiddag får jag ett telefonen samtal (som jag tyvärr missar då jag jobbar) läkaren hade pratat in ett medelande att vårat embryo inte utvecklats normalt och därför inte kan återföras på Torsdag, bryter ihop på jobbet och bara känner att varför ska alltid vi råka ut för denna skit när ska man lyckas?. På onsdag efter jobbet så hänger jag i parken med svägerskan när telefonen ringer igen och denna gång är det läkaren som ringer. Han ville även berätta personligen samt även att det blir nytt återbesök. Jag säger direkt att vi vill försöka igen utan ens diskuterat med sambon angående paus eller likande.  Våran läkare säger att en sköterska ska ringa på torsdag för boka ny tid.

Igår eftermiddag ringde sköterskan vi pratade lite hon beklagade och jag bröt ihop. Varför ska vi straffas! känns så himla orättvist.  Jag vet att andra kämpat så mycket längre än oss.. men jag lider verkligen. 

Sköterskan frågan vad som var värst vad som gör mest ont. själsligt eller kroppsligt, och så klart är det själsligt.

ibland känns det bara som livet vill att det ska jävlas extra mycket med oss.. och som om något ryckt ut mitt hjärta kastat det på marken och står och spottar å trampar på det.

Nu gäller det att ladda batterierna extra mycket.. finna stryka att orka försöka igen.. Eller ställa in sig på ta ett fett banklån för en unge ska VI ha.

Likes

Comments

imorse vaknade jag vid 5 tiden av att jag hörde ett skott utifrån om jag drömde eller ej vet jag inte.  somnade iallafall om en halv timme sedan ringde klockan och de var dags för en snabb dusch och lite yoghurt innan färd till Huddinge. Väl i bilen tog jag min Stesolid, det var lite köer men vi kom fram i lagom tid för att hinna med en snabb kaffe innan vi skulle vara på plats 7:30. När vi kom upp på reproduktion fick jag gå på toa, byta om, fick Alvedon och vänta på sköterska som skulle sätta infart. Hon lyckades på första försöket. Sedan var det dags att bli in rullad på "operation" Dom började med att ge smärtstillande infarten i armen sedan efter ett litet tag började dom sticka mig i buken och under tiden fick jag även påfyllning av smärtis. Från buken kunde dom tyvärr inte få tag i några ägg trots två försök. Sedan så gick dom in vaginalt och där kom tillslut den enda lilla ägg jag hade ut. så nu hoppas vi starkt på dig.

Just nu ligger jag på en säng med sambon brevid mig på en stol,  jag håller på att få antibiotika intravenöst för att förebygga inflammation i äggstocken. jag kommer att få i två omgångar.  sedan hoppas jag att vi får komma hem så vi bara vila i sängen framför en bra serie. 

Tycker det har gått bra trots enorm nervositet. Nu är det bara hålla tummarna på det förhoppningsvis guldägget annars har vi som sagt en gång kvar!!

nu ska jag vila 💟🌹

Likes

Comments

nu ikväll tog jag min sista sprutan menopur, känns skönt att äntligen vara på slutspurten av ivf en. Läkarbesöket i fredags gick bra och dom gjorde vul och visade en äggblåsa på den ena äggstocken och några fler på den äggstocken som sitter lite högre upp mot buken. Ingreppen kommer att ske både vaginalt och via buken på precis samma sätt som tidigare, jag kommer även att få antibiotika i förebyggande syfte för att minska risken för inflammation i äggstocken.. det jag låg inne för på sjukhus under julen. Jag fick även med mig en tablett Stesolid som jag ska ta på vägen in till sjukhuset på tisdag för att lugna mina nerver inför äggplocket. Även om jag känner mig rätt lugn nu vet jag att jag kommer vara orolig på tisdag.

Som sagt blir det äggplock på tisdag och går allt enligt planen blir det återföring någon gång i slutet på veckan.  Denna gång har jag känt otroligt mycket i äggstockarna en molande värk som kommer och går samt skiftar sidan så jag hoppas verkligen att det blir fler ägg än sist.

Nu ska jag försöka sova denna dag har varit kaos av ivfens baksida..

*frustration
*nedstämdhet
*tårar

och en smula bitterhet. 

jag känner mig så rädd, ensam och orolig. Blir det inget denna gång heller så har jag redan bestämt mig för vad jag ska ägna min tid åt men det skriver jag inte om nu.

Likes

Comments

jag har sedan några dagar känt av molande värk i mina äggstockar och faktiskt i båda.. minns inte riktigt hur det var förra stimuleringen men detta känns hoppfullt. På fredag morgon ska jag på vul och tycker det skulle vara konstigt om inget har hänt! Dock med min kropp vet man ju aldrig, men hittills har jag iallafall känns att jag har både mått bra plus att jag känner av att det händer saker i nedre regionen. Nu håller vi tummarna på äggplock nästa vecka och att det kommer många ägg.. skulle vi få enbart 1 ägg så kommer jag bli absolut glad men drömmen är ju 2 st så klart.

uppdatering fredagkväll håll tummarna

Likes

Comments