Du behöver:
2 ägg
100 g smör
1 dl vetemjöl
2 dl socker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1). smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst.

2). blanda i resten av de torra ingredienserna. Blanda sist i det smälta smöret. Blanda till en jämn smet.

3). grädda i ugnen på 175 grader i ca 20- 25 minuter.

4). låt kakan svalna och servera med grädde.

hoppas det smakar.
kram på er 😘

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Pannacotta. ...

denna blev så himla god. busenkel att göra.

du behöver :
5 dl grädde
3 gelatinblad
1 tsk vaniljpulver
1 dl socker. 

1). lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

2). blanda grädde, socker och vaniljpulver i en gryta.

3). låt koka upp.

4). ta av från plattan och lägg i gelatinbladen utan vattnet. rör runt så bladen smälter och fördelas jämt.

5). häll upp i portionsskålar. ställ i kylen 4 timmar.

6). dekorera med önskad dekoration.

hoppas det smakar.
kram på er 😘

Likes

Comments

tonfiskröra !

Denna tonfiskröra kan du använda till hur mycket som helst. Lägga i pitabröd, bakpotatis eller baguetter 😄

Du behöver:
3 burkar tonfisk i vatten
2 msk dill
2 dl turkisk yoghurt
salt, peppar och grillkrydda efter smak.

Blanda bara ihop alla ingredienser och ställ i kylen en stund innan användning så sakerna får binda sig lite.

hoppas det smakar.
kram på er 😘

Likes

Comments

Contains affiliate links
En härlig fiskgratäng med räkor och romsås !

Du behöver :

700 g fiskfiléer efter smak (jag använder lax)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Potatismos:
1 kg mjölig potatis
3/4 dl varm mjölk
2 msk margarin eller smör
1 äggula
1/2 tsk salt
1 tsk grillkrydda (Knorrs kött och grillkrydda)
1 krm vitpeppar
Räk och romsås:
500g oskalade räkor
3 dl vispgrädde
1 dl kallt vatten
1/2 citron
1 dl riven ost
80 g röd rom
3 msk hackad dill (går bra med fryst)
2 msk vetemjöl

Gör så här :
1). Starta ugnen på 200 grader. 175 grader med varmluftsugn.

2). Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mosa eller mixa och tillsätt äggulan, mjölk , smör och kryddor. Blanda ihop allt så mosen blir jämn och fin.

3). Lägg moset i en spritspåse med ett fint tyll. Spritsa ut mosen jämnt kanten i en smord form eller flera små former.

4). Putsa fisken och dela i tärningar. Fördela fiskbitarna i formens mitt.

5). Skala räkorna och ta undan en tredjedel till granerningen.
Fräs lite smör i en gryta och tillsätt dill, salt och peppar. Strö på mjöl. Tillsätt vatten och grädde. Tillsätt citron, rom och räkor. Låt koka någon minut.

6). Häll såsen över fisken och strö på ost. Såsen ska inte täcka mosen.

7). Grädda i mitten av ugnen 20-30 minuter

8). Granera med räkor, dill och citron.

9). Servera med nykokta grönsaker eller en grönsallad.

Hoppas det smakar.
Kram på er 😘


Likes

Comments

Contains affiliate links
Underbara vaniljbullar !


Du behöver :

150 g margarin
5 dl mölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 dl strösocker
Fyllning:
200 g margarin (rumsvarmt)
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
1/2 tsk vaniljpulver
Pensling och granering:
1 ägg och pärlsocker

Gör så här :

1). Starta ugnen på 250 grader något lägre vid värmluftsugn.

2). Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarmt (ca 37 grader).

3). Lös upp jästen i en degbunke med lite av degspadet. ( Går bra att använda torrjäst, dock blandar du det i mjölet istället för vätskan).
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och drygt 2/3 av mjölet.
Arbeta degen blank och smidig, ca 4 minuter i en maskin eller 8 minuter för hand. Tillsätt eventuellt mer mjöl om det beshövs, degen ska vara lite kladdig. Men spara 1 dl till utbakningen.
Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

4). Medans degen jäser , blanda fyllningen.

5). Arbeta ner degen i bunken och ta upp den på mjölad arbetsbänk. Knåda degen smidig. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangulär kaka.
Bred fyllningen på kakan.
Rulla ihop och skär varje del i 16 delar. (beror på hur stora du vill ha dem, vi gillar stora). Ställ dem i pappersformar, med snittytan uppåt.
Låt dem jäsa övertäckta i ca 30 minuter.

6). Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker.

7). Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter beror på stoleken.

8). Låt svala på galler och under en bakduk.


Hoppas det smakar.
Kram på er !


Likes

Comments

Köttgryta med smak av honung! 

Du behöver:

4 skinksnitzlar

1 burk champinjoner

2.5 dl grädde

4 msk flytande honung

Salt , peppar

4 portioner kokt ris.

2 msk soja

Gör så här:

1). Koka riset.

2). Skär snitzlen i strimlor. Stek köttet i margarin, olja och honungen. Stek kättet tills det är klart. Sedan plockar du upp köttet från stekpannan.

3). Stek svampen i skyn från köttet. Lägg ner köttet tillsammans med svampen , häll på soja och salt och peppar efter smak.

4). Häll på grädde och låt koka ihop några minuter och blanda sedan ner riset och låt det koka ihop lite tillsammans.


Klart för servering. Hoppas det smakar.

Ha en trevlig dag. Kram på er 😍

Likes

Comments

Nu till sommaren är glass ett måste. 😆
Jag gjorde en ny variant av glass igår. Den blev sjukt god måste jag säga.

Du behöver:
1 dl sötmandel
2 dl Nutella
2.5 dl vispgrädde
3 ägg
1.5 dl strösocker
0.5 tsk vaniljpulver

Gör så här:
1). Börja med att krossa mandeln så små bitar som möjligt. Det ska nästan vara smulor bara.
2). Separera äggvita och äggulor i vars en skål. Till äggulorna tillsätter du socker. Och vitorna vaniljpulver. vispa separat.  börja med vitan och sen gulan. Sedan vispar du grädden så fast som möjligt utan att det blir smör.
3). Vispa ner äggulor i grädden sen vitan. Vispa tills allt är jämt.
4). Vänd ner mandeln med en slikepott och rör tills det äe jämnt fördelat. Sedan gör du likadant med Nutella.
5). häll i en bunken med lock och in i frysen ett par timmar.

Hoppas det smakar.
Kram på er 😗

Likes

Comments

Denna kyckling grytan är fantastiskt god . Rekommenderas starkt. 😀

Du behöver:
300 g kycklingfilé
0.5 kg frysta wokgrönsaker
2.5 dl grädde
2.5 dl kallt vatten
kryddor : salt, peppar, curry, grillkrydda. Krydda den mängden du känner passar dig.
4 msk socker
2 msk ljus såsredning

Gör så här:
1). Börja med att koka kycklingen så den nästan är helt klart. Skär i mindre bitar.

2).Använd gärna en stekgryta.
Stek wokgrönsaker på hög värme med lite olja. Tillsätt kycklingen och krydda lite när det steks. Slå på vatten och grädde. sänk värmen på plattan så det bara puttrar. Låt koka ihop 15 minuter sen tillsätter du socker. Låter koka en liten stund till. Red sedan såsen till önskad tjocklek.

3). Servera med kokt ris.

så simpel gryta men ändå så himla god.
hoppas det smakar.
kram på er 😘

Likes

Comments

Grundrecept på smulpaj !

Du behöver:
100 g smält smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl kokos
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

500 g bär
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl

Gör så här:
1). Starta ugnen på 200 grader . Smält smöret och låt svalna något. Blanda ner de torra ingredienserna i smöret och blanda tills det blir en smulig smet.

2). Strö ut bär eller frukt i pajform. Strö över socker och potatismjöl.

3). Täck bären med smuldegen.

4). Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

hoppas det smakar 😘
kram på er

Likes

Comments