Nu äntligen kan jag börja blogga ordentligt igen för har äntligen skaffat mig en dator.. Är aningen jobbigt att skriva långa inlägg via telefonen eller ipaden. Lovar dock inte att det blir mer uppdatering för det då mitt bloggande går i vågor. Ena stunden är det otroligt roligt att blogga och andra stunden inte, så vi får se hur detta går.
Har även fått roliga besked och papperna är påskrivna så i Januari så smäller det, vadå tänker ni? Det kan jag berätta i nästa inlägg, lite spänning får man faktiskt hålla.

Annars är jag som vanligt i full gång med träningen, har haft en liten dipp här nu men är på g uppåt igen (tror jag). Inget nytt annars tror jag.. Vi får helt enkelt stoppa här innan jag bara babblar på om mer ointressanta saker. Ha det bäst!

/M

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Okej folket.. Jag är nybliven admin i gruppen Slimpossible på facebook. Många därifrån och även utifrån är intresserade utav hur jag har lyckats ta mig dit jag är idag. För tro mig, jag är långt ifrån färdig.
Vad är Simpossible kanske ni undrar? Det är en tränings och motivationssida grundad av Kajsa Sandvall, en härlig tjej med mycket bra tips och råd gällande träning. Slimpossible är enbart riktat emot tjejer/kvinnor som behöver motivation, tips angående kost, vill tipsa m.m

Men min resa, hur gick det till?
Jag sa till mig själv i slutet av Juli 2015 att nu får det fan räcka. Jag har alltid lovat mig själv att inte gå över 90 kg och där stod jag med siffrorna på vågen... 93.2 kg, hur fan hände detta???
Med mycket tjat ifrån min mamma så började jag komma igång med promenader, minst 30 minuter varje dag. Yeah right, gick inte super bra. Var inte förens till våren 2016 jag väl kom igång ordentligt igen och kände att nu jävlar får det fan räcka. Jag började med promenader igen, minst 30 minuter varje dag. Till slut ökade motivationen och orken så jag började med intervallträning med. Orkade springa 20 sek till en början och idag orkar jag ploga genom 2-3 minuter som ingenting. Jag vet, det låter inte som världens hopp men min fokus har ej legat på konditionsträning. Sen i April flyttade en tjejkompis in till mig som också länge har kämpat med övervikt. Jag ville självklart motivera henne med min träning och viktnedgång för hör och häpna, jag hade lyckats ta mig ner till 82.7 kg med enbart promenader och ändrad kost.
Jag drog med henne ut på raska promenader, körde slut på henne med intervaller och hon var som jag var i början.. Hon "orkade inte". Men jag gav mig inte, jag gjorde precis som min mamma fick göra med mig.. Jag tjatade! Jag tjatade hål i huvudet på henne och tillsammans påbörjade vi en otrolig viktresa tillsammans! Vi började lägga upp matlista för vad vi skulle äta kommande veckor, var noga med att dricka massa vatten, tränade hemma, motionerade och var bara allmänt jävla motiverade. Sen givetvis har vi hamnat i någon svacka under tiden för det gör man, man är inte mer än mänsklig. Men ifrån 18 april 2016 - 28 augusti 2016 har jag sammanlagt gått ner 21 cm runt hela kroppen. Jag har mätt mig med ca 3 veckor - 1 månads mellanrum vilket jag tycker är ganska lagom.

Jag har sedan 2 månader tillbaka gymmat (inte 110% men kommit igång med det bra). Slutade röka 4 juli så är idag inne på min 67e dag rökfri och aldrig mått bättre i hela mitt liv.
Mina mål med min viktnedgång är:

* Trivas med mig själv, hela tiden.
*Gå ner minst 10 kg
* Inspirera andra med det jag gör.
* Sluta röka
*Hålla det denna gången

Och jag kan säga så mycket som såhär att jag har redan nått 2 av mina mål. Slutat röka och inspirera andra. Ni anar inte vilken motivation det är för mig att andra vill höra hur jag har lyckats, vad gjorde jag som inte dom har tänkt på innan? Men ja vad gjorde jag egentligen för att på ca 4 månader gå ner 21 cm och hålla det så trotts dippar med träning och kost? Jo.. Jag gjorde träningen rolig. Promenaderna var underbara till en början men sen så tröttnade jag och då tappade jag också motivationen med träningen. Vad gjorde jag då? Jo, jag skaffade mig ett gymkort för jag vet att jag trivs som fisken i vattnet på ett gym. Nu har promenaderna börjat locka mer igen, men då kombinerar jag bara gym med promenader. Har inte ändrat min kost till att enbart äta bark och dricka vatten. Utan allt handlar egentligen bara om sunt jävla förnuft!! Du vet ju med dig själv att du bör kanske äta mer sallad än mer pommes till maten, ja då gör du det. Du bör kanske inte smäcka i dig 3 chipspåsar på 10 minuter utan hellre kanske unnar dig lite någon dag i veckan men håller fortfarande en god balans med träningen. Ta kanske hellre grönsaker och hemmagjord dipp till fredagsmyset än lösgodis för 10 personer. Älskade människor, allt handlar om sunt förnuft. Så länge ni har det och hittar er motivation till träningen kan jag lova er att det kommer börja hända grejer. För jag var sådan att jag kunde inte. Det syntes inte. Alla andra kunde men inte jag. Men jo, se på fan även jag kunde.
Jag försökte med förbud men då ville jag bara ha mer. Jag försökte tvinga mig själv till att ut och springa men då ville jag inte. Inget fungerar med tvång för då stänger kroppen av helt. Utan ge er bara fan på att ni ska klara det så kommer ni må tusen gånger bättre efteråt, det lovar jag er!!

Jag vet knappt vad jag babblar om här längre men ämnet är ju: Jag klarade det och då gör ni med det! Även att det känns som att "nej det gör jag inte" så jo det gör ni för jävlar vad bra ni är.
Sluta läsa på om massa snabba dieter, dyra piller och onödiga kost scheman som kostar multum. Allt ni behöver är sunt förnuft och lite jävlar anamma så klarar ni allt! Jag tror på er.

/ M

Likes

Comments

Lille plutten Minus har ju äntligen fått den söta lilla sängen jag länge tittat på åt honom. Han älskade den ifrån första stund, fick knappt montera ihop den innan han skulle upp i den.
Men tyckte nog att det saknades något på den... En namnskylt!
Direkt efter jobbet idag klickade jag runt och hittade skyltmax.se
En super bra sida där man kan designa sin alldeles egna skylt precis som du vill ha den, hur bra är inte det då? Bra pris och bra leveranstid, kan inte bli bättre än så.
Så nu är skylten beställd till honom men kan nog hända att jag gör lite fler via dom, med tanke på priserna. Kika in på www.skyltmax.se  om ni är sugna på en skylt eller 2!


Passade även på att beställa en "ingen reklam tack" skylt i roligare format. Kommer bli otroligt nöjd med detta känner jag på mig!

Likes

Comments

Nu har det varit mycket där av seg uppdatering.
Flyttat, bytt jobb, tränat och varit allmänt seg. Men känner dock att jag är i ett bra och underbart skede i mitt liv. Börjat jobba på Hotell Åsen i Anderstorp och dit har jag även flyttat. Lägenheten är underbar och likaså jobbet. En mysig 2a på 74 kvm, äntligen ett sovrum igen! Öppet mellan kök och vardagsrum, älskar det.
Tränandet går otroligt bra. -21 cm på 4 månader, hejja mig!! Inne på dag 58 som rökfri med, kan det bli bättre?

Ganska sliten efter jobbet men ville ändå uppdatera er och slänga upp några mysiga bilder ifrån lägenheten.

Ha det bäst!
/M

Likes

Comments

Jag kände för att skriva av mig lite angående min viktnedgång och resan jag har gjort.
Jag har inte varit nöjd med mitt utseende på ett väldigt bra tag men aldrig har någon till 100% kunnat trycka ner mig för det. Förra året i juli tog jag tag i det ordentligt men gick inte in för det till 110% förens 4-5 månader sedan och gud vilka resultat det redan har gett. Jag ska erkänna att jag inte är nöjd ännu men jag har kommit en bra bit på vägen. Har en underbar familj som stöttar mig till 1000 och en mamma som har tjatat hål i huvudet på mig men gud vad tacksam jag är för det idag. Sammanlagt på 3.5 månad har jag sammanlagt gått ner 13.5 cm, så stolt!!

Det jag egentligen vill ha sagt är:
Fuck you alla fans, alla haters som sa att jag inte skulle klara detta. Alla som kastat skällsord eller försökt kränka mig angående min vikt. Vad säger ni nu? Nu är det ni som sitter med svansen mellan benen.
Visst, jag är inte pinnsmal men det är heller inte mitt mål. Men jag har lyckats. Jag har förlorat kilon och centimeter. Jag får på mig byxor jag inte fått på mig på 2-3 år, jag känner det både inuti och utanpå. Så fuck alla er som sa att jag inte skulle klara det eller kommer klara mig i mål. Dessutom slutat röka och känner mig bättre än någonsin. Vad säger ni nu???

Jag är stolt över mig själv, jag är ännu inte i mål men jag är mer än halvvägs dit!! 💪

Likes

Comments

Inget gym, bara promenader och bättre kost har ifrån 18 april till 25 juli gett mig bra resultat! hela 9.5 cm totalt vid midja och höft.
Nu kör jag gymmet och striktare kost i 2 månader, ska bli så häftigt att se vad man kan åstadkomma på detta. Igår blev det grillat kött med sallad till, mumsigt. Idag gjorde jag egen thaisoppa och den blev förbannat god!!! Jag är väldigt grym när det gäller matlagning ändå.

Nu ska det städas lite i lägenheten sen dra sig till gymmet. Hoppas ni haft och får en super bra fredag!

Likes

Comments

Exakt så länge har jag varit rökfri nu och fy fan vad stolt jag är över mig själv!!
I lördags var det extra tufft då det var alkohol och festande inblandat men tur så har jag ju min e-cigg utan nikotin i nödfall.
Detta känns riktigt bra och kan känna hur konditionen kommer tillbaka och man börjar känna mer lukter. Detta känns toppen!

Ville egentligen bara hoppa in och säga det!

/M

Likes

Comments

Min helg i bilder. Gud vilken helg det varit, först i fredags hade vi ju mysigt vinkväll och i lördags så var vi först ute på Chappen under dagen för att träffa Jasmines pappa och Paula sedan var det bara hem och slänga i sig mat för att sedan fixa sig inför kvällen.
Igår var det nämligen 2 blyga läppar ute på Sigges loge och dom rockade precis som förra året. Jag hoppade och skrek som att det inte fanns någon morgondag!!!
Kom hem 4 plektrum och 1 minne rikare, gud vilken kväll. Underbar!

Idag har det varit lugnt vilket behövs. Käkat en god sallad och just nu ligger jag och Minus i sängen och bara slappar. Ikväll blir det kolla på film, Pearl harbor går på kanal 5 klockan 21.00 det får inte missas!
Men nu ska jag dega vidare i sängen.

/M

Likes

Comments

Precis slagit ner röven på balkongen för att inta ett glas vin med jordgubbar till. Har ju fått för mig att jag vill lära mig dricka vin så vi köpte 4 flaskor som lät gott på bolaget, haha. Nu smuttar vi på något jordgubbsvin och det var godkänt. Lär nog ta ett tag innan man vänjer sig vid smaken.

Idag har jag lunchat hemma hos mamma, riktigt mysigt. Efter det blev det ett intensivt pass på gymmet, så jäkla härligt!! Skönt att vara igång, älskar det.
Imorgon blir det Chappen med Jasmine för att träffa hennes pappa mfl, trevligt.
Sen blir det 2 blyga läppar på kvällen, blir det bättre? Nej jag tror inte det.

Men nu ska jag fortsätta försöka lära mig dricka vin, ha det!

/M

Likes

Comments

Ja jag har precis avnjutit en god middag och sitter nu med matkoma, men vad gör det om 100 år? Var på intervju på hotell Åsen idag, hoppas verkligen det går vägen. Måste dock vänta till vecka 34 tills jag får veta, men är förhoppningsvis värt väntan.

Efter det var det bara att bege sig upp till gymmet för har ju skaffat gymkort nu igen, äntligen!! Där blev jag i 45 min i svett och tårar.. Nej, inga tårar men svett. Men ack så underbart det var att få gymma igen, nu ska målet nås på riktigt. 3 månader intensiv träning och minst 10 kg ska bort, har inte bestämt mål angående cm men det får jag nog göra idag.

Är ju även dag 3 på min sluta röka resa och går kanon. Har knappt känt något sug alls, det enda är abstinensen men det kommer man över. Skönt att ändra sin livsstil, mitt mål är att ha ett fit och hälsosamt liv! Känner att jag verkligen är på väg emot rätt håll. Inga mer omvägar nu!!

Nu ska jag slänga mig i soffan en stund och vila, vänta på att Jasmine kommer hem sen kanske dra med henne till gymmet en runda i eftermiddag. Varför bara köra 1 pass när man kan köra 2?

/M

Likes

Comments