Idag så har man plockat lite lingon, passade på då det var uppehåll men fick ca en liter ungefär men mera plock blir det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår kl 10 var det dags för babyträff för mig och Delina, vi gick dit och då var det några där redan och så kom det flera bebisar.

Delina var yngst där och sov mesta dels av tiden vi var där, då vi gick dit så var det uppehåll och när vi skulle hem så spöregnade det och sambon fick hämta oss så vi inte skulle bli så blöta även om det är rätt nära.

Kände mig lite utanför då det är en by och alla känner alla typ och jag känner ju ingen här på byn så namn och det dom pratade om hängde jag som inte riktigt med på, men man försökte och man lyssnade och skrattade ändå även om det var lite smått tråkigt men man kan ju inte alltid hänga med det dom säger då man inte känner någon här på byn och det var mycket därför jag ville vara med på träffen.


Idag så är det första gången jag och Delina får vara ensam hemma då sambon började jobba idag efter 10 dagars ledighet då hon kom ut.

Allt har gått väldigt bra men hon sov inte så bra men det var mest av och till hela tiden och så lite mat då och då, men iövrigt så har det gått super bra tycker jag men vädret kunde som varit bättre så man kunde gått ut iallafall men det har som vilja regna i mellan åt så man har inte vilja vara ute som är nå men det blir säkert bättre imorgon får man hoppas på så man kan vara ute ett tag.

Likes

Comments

Idag så kom mina fosterföräldrar på besök och ville hälsa på våran Delina.

Fostermamman hade gjort ett babynest till henne då jag ville ha en (öven om jag hade en, fast lite fulare) så gjorde hon en till mig eller snarare till Delina gjorde hon en till och den blev så mjuk, hög i kanterna som jag vill ha det och så färgerna var väldigt fina.


Gick på en promenad då fosterföräldrarna var hos oss och det slutade med att man blev stel i hela kroppen och allmänt lat men måste som röra på mig oftare så man kommer i form igen och slipper ha värk lite varstans efter promenader.

Delina har precis somnat igen i den nya nestet och får se när hon vill vakna så man får bada henne men det får man ta då, har som ingen tid att passa på det viset men kanske lika bra att hon får bada imorgon men man får se hur man gör som och när hon vaknar igen.

Likes

Comments

Igår så var jag och hälsade på mitt gamla jobb med Delina och det blev genast folk som kom fram till henne och en ville prompt hålla i henne och hon höll i hon bra länge.

Väl hemma så sov hon bra länge och senare på kvällen så fick hon bada lite men det gillade hon inte då vattnet var lite väl kallt så jag fick skynda mig att tvätta henne överallt. Efter badet så somnade hon så sött i badlakan i min famn tills jag la henne på soffan en stund tills jag hedde på henne pyamas.Hon sov bra länge igår kväll och kunde somna tillsammans med henne och sen under natten så var hon hungrig igen men då vaknade jag inte så sambon fick kliva upp och ge henne lite så hon kunde somna igen.

Vid 5 tiden imorse så var det min tur att ge henne då sambon väckte mig så jag klev upp och gav henne lite mat så hon somnade åter igen, men nu så vill hon inte riktigt sova men jag ska ge henne lite mera mat så kanske hon somnar igen.

Likes

Comments

Igår satt jag med Delina i famnen och tillslut så började jag att tok gråta, vet inte varför jag började men kände mig så lycklig över att man fick en sån fin tjej.

Tårarna rann och rann hela tiden och kunde knappt få stopp på dom, ringde min kompis så jag fick prata lite och hon fick mig lugnare och sa att det var ju hormoner som gjorde det och det kommer att fortsätta för man är känsligare än vanligt.

Idag så har jag och Delina varit ute och gått och det gick väldigt bra, hon var som lite kinkig från början men sen så somnade hon i vagnen.

Väl hemma så sov hon så gott i vagnen och tog inte in henne direkt utan tänkte att hon skulle få sova ute ett tag men hon vaknade ganska snabbt och då var hon hungrig så då var det bara att gå in och fixa lite mat åt henne så hon blev nöjd.

Idag så har jag inte haft så större problem med hormonerna som turen är och jag tycker som att det är jobbigt då dom ska ta över så där, men det är något man inte kan rå för egentligen utan det bara är så.

Blöder fortfarande och har gått en vecka och en dag men det kommer absolut att fortsätta, sambon tycker att bindorna går åt så snabbt men jag svara att det inte är som mens utan det är mycket mera och att det kan hålla sig med blödningen några veckor till.

Känner mig som en värdelös mamma ibland men dom säger att jag är en bra mamma men det har som gått en vecka sen hon föddes men ändå så känner jag mig totalt värdelös, men jag gör så gott jag kan men ibland är det svårt.

Vad ska man göra då man inte kan trösta sitt eget barn då hon har magknip tex? Det är just då man känner sig totalt värdelös som mamma men det är inte så utan det är en känsla och hormoner som ställer till det för en.

Likes

Comments

De första dagarna som mamma har varit tufft men väldigt bra, man har känt sig värdelös ibland då bebisen har haft magknip och inte var speciellt tröstbar och väldigt overkligt att ha ett barn i sin närhet som tillhör mig.

Byta blöja och mata har gått bra men just att man har ett väldigt stort ansvar nu då man kom hem från sjukhuset men allt har gått väldigt bra trots allt. Man börja lära sig hur hon låter då hon är hungrig eller om hon har gjort i blöjan eller bara allmänt trött och vill ha närhet av antingen mig eller hennes pappa.

Första natten hemma efter sjukhuset då hon låg på en avdelning där hon hade gulsot (som gick över snabbt) var jobbig, hon skrek mesta dels av natten och jag var orolig och kände mig totalt värdelös som mamma, men vid 4 tiden på morgonen så somnade hon tillslut så man själv kunde sova. Under den dagen så sov hon mycket och åt väldigt bra och jag kände mig konstigt nog utvilad då man fick sova i sin egna säng.

Inatt så har det gått väldigt bra och hon har skrikit så klart men lite mat och blöjbyten så blev hon lugn men ändå så har hon skrikit rätt ordentligt men det gick över tillslut då hon fick mat.

Det känns fortfarande overkligt med att jag har fått ett barn att ta hand om men ändå inte, lite svårt att förklara hur man känner det men det känns så naturligt ändå.

Då får man se hur dagen kommer att se ut med lillan.

Likes

Comments

Vi åkte in natten mellan tisdag och onsdag till Östersunds sjukhus för jag hade fått värre förvärkar och det kom lite mer blod än vanligt.

Ringde in till förlossningen och det var bara att fara in. Vi tog det rätt lugnt då vi visste att det inte skulle gå så snabbt och gubben tog lite kaffe och små stökade på innan vi satte oss i bilen och for, men var mest orolig för Zelda då hon skulle vara ensam så länge i några timmar men det ordnade sig med en kompis som kom och var med henne tills svärfar kom och hämtade henne.

Vi kom till förlossningen vid 7 tiden på morgonen och tog en CTG-kurva (som jag verkligen inte gillar men måste ju), hade värkar och bebisen rörde sig mycket i magen så då var jag lugn, tog mera kurva och det lugnade ner sig mer och mer.

Dagen efter så hände det inte så mycket utan var lugnt i magen och inte så mycket värkar, men dom sa att dom ville sätta igång mig för dels så hade man gått över tiden och att vi hade så långt hem (16 mil), nervös som fasen vart man och smått rädd på en gång så jag svarade "Jag vill ha kaffe först" dom skrattade och gick och hämtade lite kaffe åt mig innan man flyttade till förlossningsrummet.

Väl där så fick stack dom hål så vattnet kom och det kändes inte så mycket men ont gjorde det, fick dropp så värkarna skulle komma igång och det gjorde det.

Fick så ont så dom frågade om jag ville ha smärtstillande och jag svarade att jag tar vad som helst, så jag fick ryggmärgsbedövning och det kändes inte då narkosläkaren fixade det mest då dom sprutade in själva bedövningen så vart det som en kall sträng i ryggen, men det var skönt och så hade jag lustgas men tyckte att det inte hjälptes så mycket men lite gjorde det värkan.

Det kom mera vatten, dom ökade droppet så det riktigt skulle komma igång och började krysta automatiskt två gånger och sambon ringde åt dom och sa att jag börja krysta så dom kom in.

Jag har aldrig haft så ont så jag gatt skrika men denna gång gjorde jag det.

Kände att hon var på väg ut och börja krysta hårdare och skrek på samma gång, dom var där nere på mig och smörjde så man inte skulle spricka så mycket och sa åt mig vad jag skulle göra och efter 20 minuter så kom vår lilla ängel ut till världen.

Den 24/8 kl 16.55 (kom ut) fick jag hålla i henne första gången och tårarna bara sprutade på mig och sambon.


Efter hon kom ut så ska ju moderkakan komma men på mig gjorde den inte det så dom höll på i 45 minuter tills jag fick åka ner till operation för att ta bort den.

Var inte så nervös då man första gången skulle bli sövd, efter 30 minuter i operation så var moderkakan ute och allt hade gått bra. Jag fick vara i, ja, så kallade uppvaket i en timme innan dom körde upp mig till BB där jag fick vara med min dotter och sambo.

Förlossningen gick väldigt bra för att vara första gången och behövde inte sy utan det var som skrubbsår, och än idag sen i torsdags då hon kom ut så svider det där nere ibland.


Likes

Comments

Ja, nu har det gått 280 dagar på min graviditet och tiden har gått ut idag och är 0 dagar kvar, men jag är lur på att det kommer ta någon vecka till men inte över 2 veckor iallafall.

Men inom 2 veckor så är min bebis ute och är med oss och jag längtar för varje dag som kommer och går, men jag orkar inte sitta och bara vänta utan tar en dag i taget så kommer hon då hon kommer.

Men vi har åkt ut och in till förlossningen nästan varje vecka då man har haft onda och kraftiga sammandragningar och förvärkar men inget händer ändå, blir lite less då vi har som 16 mil till sjukhuset bara dit liksom och bara det tar mycket i plånboken då man ska fara in för en undersökning liksom.

Men jag har som lite små ont och känns som mensvärk men det är bara början, men det finns dom som tror att hon kommer inom några dagar bara och det hoppas jag att hon gör för dels så är jag less på att vara gravid och jag vill kunna vända mig i sängen normalt igen utan att få ont och att det känns som en gympass.

Likes

Comments

Det börjar att närma sig förlossning och mer och mer nervös blir jag inför det.

Dom flesta säger att det kommer att gå bra och jag vet ju att dom är duktiga där på förlossningen men med tanke på att det är första barnet jag föder så är det extra speciellt, vet inte vad som händer, vet inte när det är dags förutom det man har hört från familjen och vänner.

Totalt borta och jag känner på mig att bebisen kommer före den 18 augusti då det är beräknat. Enligt appen "PregLife" så är jag i vecka 36 men det som står på vecka 37 har jag nu så det känns som om jag är en vecka längre gången än vad själva appen säger, men jag litar inte riktigt på appen men hon kommer då hon kommer.

Börja få lite så kallade "mensvärk" lite tätare än vanligt och hon har sina tider då hon rör sig och det värsta tiden är mellan 21-24 bruka hon röra sig som mest, under dagen kan det vara lite olika rörelser på bebisen.

Denna månad så ska vi hinna beställa bromsbelägg på min bil och byta det då man får hem det och ha alltid bilen tankad så det räcker fram och tillbaka från BB, enkel väg är 16 mil till förlossningen och jag hoppas verkligen att hon blir kvar där inne tills vi kommer fram till förlossningen.

Nervös till tusen är jag men ändå innerst inne så vet jag att det kommer att gå bra.

Likes

Comments

Kom för att jag skulle baka idag, sagt det nu ett tag, så ville baka Hallongrottor då det var många år sen jag bakade de.
Det var gott och sambon gillade de också så det blir att man kommer baka det åter igen.

Var inte det som jag bruka baka men väldigt goda.
Om ni är intresserad av receptet så kan jag göra ett inlägg på det om så önskas!!

Likes

Comments