​Hejsan!

Det är verkligen ett tag sedan jag skrev något i denna blogg. Nu när jag har sommarlov, fick jag tiden till att gå in och checka lite på min blogg. När jag loggade in här såg jag att jag hade fått en kommentar samt några aktiva läsare :o Tack så himla mycket att ni kommer in och tittar förbi, även om jag inte alls uppdaterar bloggen. :D 

Nu när jag har suttit och uppdaterat, ändrat och förbättrat mycket saker i mitt liv tänkte jag att jag ska vara LITE aktiv nu under sommaren. ;) Varesig jag får läsare eller inte, vill jag komma tillbaka till att blogga på grund av att jag har saknat det. Nästa inlägg kommer handla om en livuppdatering, i vilken situation jag är i just nu och vad för planer jag har i framtiden. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: Personligt

Wow. Att jag inte varit inne i bloggen på länge... Det har hänt en del saker under dessa 4 månader och tiden har gått fort.

Det jag vill börja berätta är att jag har flyttat, igen. Det blev en kort flytt till en studentlägenhet ca 5 min ifrån skolan. Det var det bästa som hänt, att slippa pendla och betala busskort för 550kr i månaden, bussar som går sällan på helgerna, rumskompis (även om det inte kändes så ensamt) och helt egen lägenhet, privatyta för mig att vandra runt helt fritt. Flyttade den 1 mars och kommer förmodligen inte flytta igen på ett långt tag (tills jag avslutar min utbildning). Nackdelen med lägenheten som jag fick var att det inte var så noggrant städat överallt. Jag kanske är väldigt petig med sånt så för andra kanske det är den perfekta lägenheten. Men jag ska inte klaga. Det är bara att städa. Får tänka till nästa gång att gå på visning innan jag tar lägenheten.

Den andra saken är att jag kanske ska ändra från designingenjörsprogrammet till maskin. Eftersom jag inte var så öppen för alla utbildningar kände jag att ordet "design" vad det som passade mig bäst. Men efter att ha gått första året i utbildningen (vi har gemensamma kurser alla ingenjörer) fick jag veta om mig själv att jag gillar mer av maskiningenjörsprogrammets kurser än designs. Så nu när jag vet vilken väg jag ska ta mig till kan jag checka av den delen. Självklart har jag lite "känslor" för design men hur länge jag än tänker kommer det bli maskin tillslut.

Jag har även klippt min lugg. Dock så kände jag oturen varje dag som gick efter att jag klippte mig, vilket gav mig ångest. Skulle inte klippt den, den blev inte som jag ville heller, så har nu låtit den växa ut. Hår är ändå hår så det är bara att vänta.

Det har också hänt en sak till som jag verkligen, verkligen hatade mig själv att jag gjorde. Jag åt kött. Jag åt djurkött under "jullovet" (i en vecka bara) och mådde inte bra efter det. Kände en stor ångest och hatade verkligen mig själv. Varför åt jag kött? Jo juste, jag orkade inte laga mat hemma (hos mamma) så jag åt mammas mat (med kött) istället. Trodde att jag skulle må illa efter det men det gick bra, dock gjorde det inte psykiskt. Har även ibland blivit sugen på kött. Lukten och smaken av den. Bilden på hur djuren slaktas försvann då och då. Men vad ska jag göra, jag var uppvuxen till att äta kött varje dag och självklart kommer det tillbaka.

Jag har inte heller kunnat äta vegansk på ett tag då jag inte haft tid eller ork att laga maten, så jag köper vegetarisk i skolans restaurang. Veganism är något som har försvunnit i mig under tidens gång, för ett tag sen (innan jag flyttade) ville jag verkligen bli vegan, äta "raw til 4" i stora mängder utan någon kalorirestriktion. Vara aktsamma mot djuren och äta så ekologiskt och nyttigt mat som möjligt. Varför det har tappats i mig kan bero på mig, eller på skolan, men jag tror det är 50/50. Skolan tar så stor plats i min vardag, till och med min fritid. Det blir då för mig att den fritiden jag har kvar lägger jag på att lata, kolla på filmer och serier och inte göra något mer alls. Lagar snabbnudlar istället för "riktig" mat. Snabbnudlar är inte bra för hälsan, men jag kan inte tänka på hälsan före tiden.

Har även inte kunnat börja träna ordentligt på grund av lata mig. Det gick inte som jag hade planerat. Gjorde en massa misstag (både för mig och andra i min omgivning), presterade inte så bra som jag hade tänkt mig i skolan och åt en massa junk food. Hur jag ska ändra det på mig blir svårt, men små steg i taget kommer nog ge bäst resultat i slutändan.

Okej, jag var lite för sentimental i vissa delar av inlägget, ta det som en nypa salt istället för att kommentera något dumt. Om någon fortfarande är kvar, tack för att ni är kvar och förlåt att ni fick vänta så länge på ett nytt inlägg.

Tack för att du läste.

Likes

Comments

Postad i: Tips

Jag som verkligen inte kollar på historiska filmer börjar faktiskt gilla just denna drama serien "Moonlight Drawn by Clouds". Den utspelas i en historiskt koreansk tid (Joseon Dynasty) och handlar om en kvinna möter en man och faller för varandra. Dock har de en förbjuden kärlek (påminner lite om Romeo och Julia) där de inte kan vara vid varandra på grund av deras familjebakgrunder. Mannen heter kronprinsen Lee Yeong som spelas av Park Bo Gum (en av mina favoritskådespelare), har en positiv, busig, varmhjärtad personlighet men dock hård och sträng mot sina arbetare (vet inte hur man ska kalla dem i historiskt språk). Kvinnan heter Hong Ra On, spelas av Kim Yoo Jung, har en naiv, vänlig och osjälvisk personlighet och är en kärleksrådgivare. De möts först med gömda identitet, mannens identitet som kronprins och kvinnans identitet som utklädd "eunuch" (engelsk). Ni kan se serien på Viki.com

Obs: jag är inte bra på att skriva handlingar om filmer och serier så om ni vill läsa fullständiga klicka HÄR.

Likes

Comments

Verkligen inte kul att åka buss på söndagar för min del då jag bara kan välja endast en buss som går mot Hjo...

Likes

Comments

Kollade på Doctor Strange får några dagar sedan i 3D och den var bra, bara det att 3D-glasögona var obekväma att ha på sig. Filmen kändes ganska kort, tror nog det bara är jag eftersom jag kollar så många filmer och serier i rad så är van vid att filmer kanske är längre. Gillar verkligen Marvel Studios filmer. :)

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Personligt

Nu har jag haft omtentan för programmering. Hur gick det undrar ni? Ja, det gick bra! Fick mitt G (godkänt) som jag ville ha och åkte hem med ett litet leende. Jämför man med denna tentan och förra tentan var svårighetsgraden för denna ett snepp neråt. Fick hjärnsläpp i slutet men fick fram den sista pusselbiten för att få rätt komplett kod. Dock var det inte att programmera koden. Man ska även rita flödesdiagrammet som vi bara jobbat med i en halv föreläsning, men en av lärarna som skulle vakta och rätta proven var snäll och hjälpte mig lite, frågade frågor och förklarade för att jag får det rätt. Jag fick lite panik när han började fråga om saker så jag sade typ "Vad då?", "Kan du säga det igen?" och "Jag hörde inte, en gång till" vilket hjälpte lite med hjärnan att bearbeta svaret som ska komma ut ur min mun. Eftersom vi inte jobbade med flödesdiagram så mycket var det rätt att läraren hjälpte lite under rättningen. Så äntligen kan jag släppa programmeringen och fokusera på de andra tre kurserna som började för någon vecka sedan. :)

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Personligt

Kan någon av er programmera? I sådana fall, lyckades ni lära in hur man skriver en kod med olika funktioner, satser, mm i bara lite mer än en månad? Det var det jag blev tvungen att göra för att få godkänt på kursen. Som nämnt i någon av de föregående inläggen hade jag typ mer än fyra prov i hela den veckan (tentamensveckan). Jag hade tre kurser att plugga till som var inklusive programmering. Enligt lärarna sägs det att man ska kunna grundläggande programmering vilket vi lärde oss en del. Föreläsningarna var baserat på nyttiga fakta om vissa saker som skrivs upp i koder men man får ingen introduktion på hur man strukturerar en kod. Jag kommer då till provet (som handlar om att programmera en kod enligt vad pappret som man får på provet vill att det ska stå), har gjort övningsuppgifterna och förväntade att det skulle komma upp en problemlösning som liknade några av övningsuppgifterna, men nej. De ska ge oss ett prov som var överkurs. Vad hände då för mig? Fick jag godkänt på provet? Nej, provtiden var för kort, man skulle även rita ett flödesdiagram som jag inte hann med, man fick söka på nätet och så men körde på mina anteckningar istället, och det stod inte noga på vad programmet ska göra annars (inte tydlig). Först trodde jag att jag inte lade tillräckligt tid till detta men fick senare reda på att det bara var 30% (av alla som hade kursen vilket var ca 3-4 klasser) som fick godkänt på provet. Då var jag inte ensam om det. Provet var överkurs, för svår och inte tillräckligt tydlig. Kommer ha omprov idag (vilket är för tidigt) och jag får hoppas att jag fixar det då. Har lagt mer tid på att programmera nu på sistone och förbättrat mina kunskaper så jag hoppas att jag får godkänt denna gången (och inte behöva gå om kursen nästa år). Programmering är svårare än vad jag trodde innan kursen började.

Efter provet försökte jag lösa problemet utan tidsgräns och lyckades tillslut.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Personligt

Jag hade från början långt rakt hår och stylade håret med att ha en mittbena ( men ligger lite mer åt sidan än i mitten). Ser mig själv varje dag i spegeln och märker att mitt hår inte har en fin form för mitt ansikte. Jag gillar inte mitt hår. Bestämde då när jag kom in i vuxen åldern att klippa den kortare, så jag inte ser ut som en lampskärm (eftersom håret gick antingen rakt ner eller från mitten och utåt som en lampskärm) och fick ett lite bättre resultat. Innan jag klippte mitt hår tänkte jag hela tiden om jag kommer sakna mitt långa hår och slutsatsen till det var nej, jag kommer inte sakna den , allteftersom jag har haft långt hår väldigt länge (sen jag var typ barn) så jag kände att det var dags för en förändring.

Nu känner jag mig för att klippa min lugg, vilket jag inte gjort sen högstadiet. Hade köpt en lugg peruk och provat hur det såg ut på mig innan jag bestämde mig för att klippa och det såg ganska bra ut. Dock vet jag inte än om jag ska klippa mig, även om jag vet att lugg ser hyfsat bra på mig. Tänk om jag ångrar mig och det blir svårt att täcka luggen? Håret växer ju ändå ut och har märkt att mitt hår växer lite fortare till skillnad från en vanlig person, men det är något som håller mig ifrån att klippa luggen. Har tagit en bild på hur jag ser ut i lugg:

Jag tycker att jag passar i lugg mer än min nuvarande frisyr, men har svårt för att klippa mitt hår direkt. Har även postat en annan bild på när jag hade lugg peruken på. Ska jag klippa eller inte klippa... det är frågan.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Youtube

När jag skulle posta upp den senaste youtube videon som jag inte hade gjort på bloggen kollade jag igenom lite på några av mina gamla videor. Klickade på en där jag såg ganska smal ut jämfört med vad jag ser ut idag och varje sekund, varje ord som jag sa i videon gav mig en så mycket "cringe"! Klickade på nästa som nu är privat och kollade på den i kanske högst en minut. Cringe, cringe, cringe! Klarar inte av att kolla på sånt, men ändå intressant att man kan se sig själv bak i tiden. Hur jag betedde mig framför kameran, hur jag såg ut och lät när jag pratade. Vet inte om "kollar på gamla videor" video passar bra nu, men det kommer förhoppningsvis dyka upp i framtiden. Det kan jag lova er om!

Vad tycks om mig med kort lugg? Har haft tankar om att klippa min lugg ganska länge men inte fått till det eftersom jag kanske får ångest efteråt.

Likes

Comments