Postad i: Tips

Jag som verkligen inte kollar på historiska filmer börjar faktiskt gilla just denna drama serien "Moonlight Drawn by Clouds". Den utspelas i en historiskt koreansk tid (Joseon Dynasty) och handlar om en kvinna möter en man och faller för varandra. Dock har de en förbjuden kärlek (påminner lite om Romeo och Julia) där de inte kan vara vid varandra på grund av deras familjebakgrunder. Mannen heter kronprinsen Lee Yeong som spelas av Park Bo Gum (en av mina favoritskådespelare), har en positiv, busig, varmhjärtad personlighet men dock hård och sträng mot sina arbetare (vet inte hur man ska kalla dem i historiskt språk). Kvinnan heter Hong Ra On, spelas av Kim Yoo Jung, har en naiv, vänlig och osjälvisk personlighet och är en kärleksrådgivare. De möts först med gömda identitet, mannens identitet som kronprins och kvinnans identitet som utklädd "eunuch" (engelsk). Ni kan se serien på Viki.com

Obs: jag är inte bra på att skriva handlingar om filmer och serier så om ni vill läsa fullständiga klicka HÄR.

Likes

Comments

Kollade på Doctor Strange får några dagar sedan i 3D och den var bra, bara det att 3D-glasögona var obekväma att ha på sig. Filmen kändes ganska kort, tror nog det bara är jag eftersom jag kollar så många filmer och serier i rad så är van vid att filmer kanske är längre. Gillar verkligen Marvel Studios filmer. :)

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Personligt

Nu har jag haft omtentan för programmering. Hur gick det undrar ni? Ja, det gick bra! Fick mitt G (godkänt) som jag ville ha och åkte hem med ett litet leende. Jämför man med denna tentan och förra tentan var svårighetsgraden för denna ett snepp neråt. Fick hjärnsläpp i slutet men fick fram den sista pusselbiten för att få rätt komplett kod. Dock var det inte att programmera koden. Man ska även rita flödesdiagrammet som vi bara jobbat med i en halv föreläsning, men en av lärarna som skulle vakta och rätta proven var snäll och hjälpte mig lite, frågade frågor och förklarade för att jag får det rätt. Jag fick lite panik när han började fråga om saker så jag sade typ "Vad då?", "Kan du säga det igen?" och "Jag hörde inte, en gång till" vilket hjälpte lite med hjärnan att bearbeta svaret som ska komma ut ur min mun. Eftersom vi inte jobbade med flödesdiagram så mycket var det rätt att läraren hjälpte lite under rättningen. Så äntligen kan jag släppa programmeringen och fokusera på de andra tre kurserna som började för någon vecka sedan. :)

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Personligt

Kan någon av er programmera? I sådana fall, lyckades ni lära in hur man skriver en kod med olika funktioner, satser, mm i bara lite mer än en månad? Det var det jag blev tvungen att göra för att få godkänt på kursen. Som nämnt i någon av de föregående inläggen hade jag typ mer än fyra prov i hela den veckan (tentamensveckan). Jag hade tre kurser att plugga till som var inklusive programmering. Enligt lärarna sägs det att man ska kunna grundläggande programmering vilket vi lärde oss en del. Föreläsningarna var baserat på nyttiga fakta om vissa saker som skrivs upp i koder men man får ingen introduktion på hur man strukturerar en kod. Jag kommer då till provet (som handlar om att programmera en kod enligt vad pappret som man får på provet vill att det ska stå), har gjort övningsuppgifterna och förväntade att det skulle komma upp en problemlösning som liknade några av övningsuppgifterna, men nej. De ska ge oss ett prov som var överkurs. Vad hände då för mig? Fick jag godkänt på provet? Nej, provtiden var för kort, man skulle även rita ett flödesdiagram som jag inte hann med, man fick söka på nätet och så men körde på mina anteckningar istället, och det stod inte noga på vad programmet ska göra annars (inte tydlig). Först trodde jag att jag inte lade tillräckligt tid till detta men fick senare reda på att det bara var 30% (av alla som hade kursen vilket var ca 3-4 klasser) som fick godkänt på provet. Då var jag inte ensam om det. Provet var överkurs, för svår och inte tillräckligt tydlig. Kommer ha omprov idag (vilket är för tidigt) och jag får hoppas att jag fixar det då. Har lagt mer tid på att programmera nu på sistone och förbättrat mina kunskaper så jag hoppas att jag får godkänt denna gången (och inte behöva gå om kursen nästa år). Programmering är svårare än vad jag trodde innan kursen började.

Efter provet försökte jag lösa problemet utan tidsgräns och lyckades tillslut.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Personligt

Jag hade från början långt rakt hår och stylade håret med att ha en mittbena ( men ligger lite mer åt sidan än i mitten). Ser mig själv varje dag i spegeln och märker att mitt hår inte har en fin form för mitt ansikte. Jag gillar inte mitt hår. Bestämde då när jag kom in i vuxen åldern att klippa den kortare, så jag inte ser ut som en lampskärm (eftersom håret gick antingen rakt ner eller från mitten och utåt som en lampskärm) och fick ett lite bättre resultat. Innan jag klippte mitt hår tänkte jag hela tiden om jag kommer sakna mitt långa hår och slutsatsen till det var nej, jag kommer inte sakna den , allteftersom jag har haft långt hår väldigt länge (sen jag var typ barn) så jag kände att det var dags för en förändring.

Nu känner jag mig för att klippa min lugg, vilket jag inte gjort sen högstadiet. Hade köpt en lugg peruk och provat hur det såg ut på mig innan jag bestämde mig för att klippa och det såg ganska bra ut. Dock vet jag inte än om jag ska klippa mig, även om jag vet att lugg ser hyfsat bra på mig. Tänk om jag ångrar mig och det blir svårt att täcka luggen? Håret växer ju ändå ut och har märkt att mitt hår växer lite fortare till skillnad från en vanlig person, men det är något som håller mig ifrån att klippa luggen. Har tagit en bild på hur jag ser ut i lugg:

Jag tycker att jag passar i lugg mer än min nuvarande frisyr, men har svårt för att klippa mitt hår direkt. Har även postat en annan bild på när jag hade lugg peruken på. Ska jag klippa eller inte klippa... det är frågan.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Youtube

När jag skulle posta upp den senaste youtube videon som jag inte hade gjort på bloggen kollade jag igenom lite på några av mina gamla videor. Klickade på en där jag såg ganska smal ut jämfört med vad jag ser ut idag och varje sekund, varje ord som jag sa i videon gav mig en så mycket "cringe"! Klickade på nästa som nu är privat och kollade på den i kanske högst en minut. Cringe, cringe, cringe! Klarar inte av att kolla på sånt, men ändå intressant att man kan se sig själv bak i tiden. Hur jag betedde mig framför kameran, hur jag såg ut och lät när jag pratade. Vet inte om "kollar på gamla videor" video passar bra nu, men det kommer förhoppningsvis dyka upp i framtiden. Det kan jag lova er om!

Vad tycks om mig med kort lugg? Har haft tankar om att klippa min lugg ganska länge men inte fått till det eftersom jag kanske får ångest efteråt.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt, Personligt

Förra veckan var det tentamensvecka där jag bara hade tentamen och inga föreläsningar så det blev plugg och plugg hela den veckan. Det kändes lite stressigt då tentorna ligger så nära, jag hade en på tisdag, en hemtenta som skulle in senast fredag, matteprov som också skulle lämnas in på fredag, tenta om tillverkningsteknik och matte var på fredag och lördag. Ja, jag åkte in till skolan på en lördag för att skriva mattetentan. Det som gjorde mig stressig den dagen (lördagen) var att det bara fanns EN senaste buss som var framme i resecentrum 5 minuter innan tentan började, så jag fick powerwalka/springa dit. Jag hann 2 minuter innan det började vilket var tur. Jag var andfådd när jag bara sprang en kort sträcka vilket var ett tydligt tecken på att jag måste börja träna. Fast det är inte så enkelt att planera in att jag ska träna någon/några dagar i veckan då jag får fullt upp med skolan, men jag ska försöka få in minst en träningsdag per vecka. Efter sista tentan firade jag lördagen med pizza (utan kött såklart)!

Har en video att redigera som ska komma upp snarligen och det är en video på när jag på studentresa. Har även en annan som jag gör en unboxing på en häftig sak samt en haul som jag kommer filma någon gång jag har tid. Juste, filmade min första vlogg men vet inte än om jag kommer posta upp den så får se.

Här nedan är en bild på när jag tog studenten.

Likes

Comments

Postad i: New in

Köpte denna på rea, ordinarie priset var 990kr men fick den halva priset vilket blev en bra deal då jag alltid velat ha ett par trådlösa hörlurar från Urbanears. Rean gäller troligen bara för denna helg så om ni är intresserade kan ni komma direkt på denna LÄNK. Det går att välja andra färger än den som visas på länken. 

Det blev ett kort inlägg efter mattetentan så en smygstarts inlägg kan man väl kalla.

OBS, detta är INTE sponsrat, bara något jag vill dela med er så ifall någon har missat denna info får ni passa på. 

Likes

Comments