När man är allergisk mot frukter men försöker bli vegetarian/vegan...

Försökte trycka mig i den sista men det gick inte :/ Ni kanske undrar varför jag äter detta till lunch? Jo, det är för att jag inte hann förbereda lunch igår -.-'

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: New in

Köpte hem ett skal då jag bara haft en genomskinlig och smutsig skal sen jag fick mobilen. Gillar verkligen "marble"-designen. Tycker därmed att skal för iPhone från dom är lite finare än Samungs. iPhone-skalen har gulddetaljer som finns i nedre delen, vilket jag trodde de hade på Samsung-skalen men det hade dom icke.

Likes

Comments

Postad i: Personligt

Hejsan!

Hoppas ni har haft en jättekul sommar och kommer ha det lika roligt/roligare framöver!

Hur ligger jag till nu?

Jo, jag har som sagt sommarlov ända till slutet av augusti (oklart när skolan börjar igen) och jobbar nu under sommaren som receptionist. Det har varit jobbiga och lugna dagar på jobbet men livet går vidare varesig man har dåligt eller inte. Det enda viktiga saken som jag fick lära mig är att man har MYCKET ansvar och att man ska lita på sig själv Jag har 3 veckor kvar att jobba, sedan kan jag "officiellt" ta sommarlov. Dock kommer det inte bli ett sommarlov, då jag har en omtenta att göra nu i slutet av lovet.

Jag har fått tandställning, äntligen efter 3 års väntande. Nu gör det inte ont men de första dagarna/veckorna hade jag svårt att äta så jag åt bara vietnamesisk gröt varje dag. Nu kan jag äta lite olika varianter, så länge det inte är för hårt eller segt att bita på. Längtar tills jag blir klar med tandställningen och kan le fritt utan att tänka på tändernas utseende. :D

Sen i december/januari har jag inte kunnat hålla mig till vegetarisk kost. Jag är officiellt inte vegetarian/vegan men jag äter mestadels av den kosten. Att bestämma vad man är känns för pressande och det får mig att glömma den egentliga anledningen till varför jag blev vegetarian/vegan. Dock har jag även svårt för att äta kött, då min mage inte kan smälta ner den ordentligt och att jag inte ätit kött på ett långt tag. Så kommer jag vara köttätare eller bli vego? Det har jag ingen aning om. Därför bestämmer jag att från och med nu har jag ingen speciell diet/kost.

Vad har jag för planer bloggen?

Jo, jag har inte några särskilda planer men jag ska uppdatera bloggen minst 1 gång i veckan. Jag vet, det låter som något jag inte kommer att hålla men jag gör mitt bästa att uppdatera den. Den känslan när jag delar ett inlägg om hur min dag varit och lite bilder. Jag har verkligen saknat det. Jag kan inte lova något men jag ska uppdatera bloggen så ofta som möjligt. :)

Hoppas ni har en fin dag!

Likes

Comments

Postad i: Personligt

​Hejsan!

Det är verkligen ett tag sedan jag skrev något i denna blogg. Nu när jag har sommarlov, fick jag tiden till att gå in och checka lite på min blogg. När jag loggade in här såg jag att jag hade fått en kommentar samt några aktiva läsare :o Tack så himla mycket att ni kommer in och tittar förbi, även om jag inte alls uppdaterar bloggen. :D 

Nu när jag har suttit och uppdaterat, ändrat och förbättrat mycket saker i mitt liv tänkte jag att jag ska vara LITE aktiv nu under sommaren. ;) Varesig jag får läsare eller inte, vill jag komma tillbaka till att blogga på grund av att jag har saknat det. Nästa inlägg kommer handla om en livuppdatering, i vilken situation jag är i just nu och vad för planer jag har i framtiden. 

Likes

Comments

Postad i: Personligt

Wow. Att jag inte varit inne i bloggen på länge... Det har hänt en del saker under dessa 4 månader och tiden har gått fort.

Det jag vill börja berätta är att jag har flyttat, igen. Det blev en kort flytt till en studentlägenhet ca 5 min ifrån skolan. Det var det bästa som hänt, att slippa pendla och betala busskort för 550kr i månaden, bussar som går sällan på helgerna, rumskompis (även om det inte kändes så ensamt) och helt egen lägenhet, privatyta för mig att vandra runt helt fritt. Flyttade den 1 mars och kommer förmodligen inte flytta igen på ett långt tag (tills jag avslutar min utbildning). Nackdelen med lägenheten som jag fick var att det inte var så noggrant städat överallt. Jag kanske är väldigt petig med sånt så för andra kanske det är den perfekta lägenheten. Men jag ska inte klaga. Det är bara att städa. Får tänka till nästa gång att gå på visning innan jag tar lägenheten.

Den andra saken är att jag kanske ska ändra från designingenjörsprogrammet till maskin. Eftersom jag inte var så öppen för alla utbildningar kände jag att ordet "design" vad det som passade mig bäst. Men efter att ha gått första året i utbildningen (vi har gemensamma kurser alla ingenjörer) fick jag veta om mig själv att jag gillar mer av maskiningenjörsprogrammets kurser än designs. Så nu när jag vet vilken väg jag ska ta mig till kan jag checka av den delen. Självklart har jag lite "känslor" för design men hur länge jag än tänker kommer det bli maskin tillslut.

Jag har även klippt min lugg. Dock så kände jag oturen varje dag som gick efter att jag klippte mig, vilket gav mig ångest. Skulle inte klippt den, den blev inte som jag ville heller, så har nu låtit den växa ut. Hår är ändå hår så det är bara att vänta.

Det har också hänt en sak till som jag verkligen, verkligen hatade mig själv att jag gjorde. Jag åt kött. Jag åt djurkött under "jullovet" (i en vecka bara) och mådde inte bra efter det. Kände en stor ångest och hatade verkligen mig själv. Varför åt jag kött? Jo juste, jag orkade inte laga mat hemma (hos mamma) så jag åt mammas mat (med kött) istället. Trodde att jag skulle må illa efter det men det gick bra, dock gjorde det inte psykiskt. Har även ibland blivit sugen på kött. Lukten och smaken av den. Bilden på hur djuren slaktas försvann då och då. Men vad ska jag göra, jag var uppvuxen till att äta kött varje dag och självklart kommer det tillbaka.

Jag har inte heller kunnat äta vegansk på ett tag då jag inte haft tid eller ork att laga maten, så jag köper vegetarisk i skolans restaurang. Veganism är något som har försvunnit i mig under tidens gång, för ett tag sen (innan jag flyttade) ville jag verkligen bli vegan, äta "raw til 4" i stora mängder utan någon kalorirestriktion. Vara aktsamma mot djuren och äta så ekologiskt och nyttigt mat som möjligt. Varför det har tappats i mig kan bero på mig, eller på skolan, men jag tror det är 50/50. Skolan tar så stor plats i min vardag, till och med min fritid. Det blir då för mig att den fritiden jag har kvar lägger jag på att lata, kolla på filmer och serier och inte göra något mer alls. Lagar snabbnudlar istället för "riktig" mat. Snabbnudlar är inte bra för hälsan, men jag kan inte tänka på hälsan före tiden.

Har även inte kunnat börja träna ordentligt på grund av lata mig. Det gick inte som jag hade planerat. Gjorde en massa misstag (både för mig och andra i min omgivning), presterade inte så bra som jag hade tänkt mig i skolan och åt en massa junk food. Hur jag ska ändra det på mig blir svårt, men små steg i taget kommer nog ge bäst resultat i slutändan.

Okej, jag var lite för sentimental i vissa delar av inlägget, ta det som en nypa salt istället för att kommentera något dumt. Om någon fortfarande är kvar, tack för att ni är kvar och förlåt att ni fick vänta så länge på ett nytt inlägg.

Tack för att du läste.

Likes

Comments

Postad i: Tips

Jag som verkligen inte kollar på historiska filmer börjar faktiskt gilla just denna drama serien "Moonlight Drawn by Clouds". Den utspelas i en historiskt koreansk tid (Joseon Dynasty) och handlar om en kvinna möter en man och faller för varandra. Dock har de en förbjuden kärlek (påminner lite om Romeo och Julia) där de inte kan vara vid varandra på grund av deras familjebakgrunder. Mannen heter kronprinsen Lee Yeong som spelas av Park Bo Gum (en av mina favoritskådespelare), har en positiv, busig, varmhjärtad personlighet men dock hård och sträng mot sina arbetare (vet inte hur man ska kalla dem i historiskt språk). Kvinnan heter Hong Ra On, spelas av Kim Yoo Jung, har en naiv, vänlig och osjälvisk personlighet och är en kärleksrådgivare. De möts först med gömda identitet, mannens identitet som kronprins och kvinnans identitet som utklädd "eunuch" (engelsk). Ni kan se serien på Viki.com

Obs: jag är inte bra på att skriva handlingar om filmer och serier så om ni vill läsa fullständiga klicka HÄR.

Likes

Comments

Verkligen inte kul att åka buss på söndagar för min del då jag bara kan välja endast en buss som går mot Hjo...

Likes

Comments