Att vara förälder till tre små barn är inte alltid så lätt. Just nu är vi snoriga och de två minsta hostar väldigt. Melker har bronkit ljud i lungorna så där kör vi på med astmamedicinen. Alla tre är kinkiga och det är mycket gråt och tandagnisslan från alla håll, hjälper inte att man själv blivit snuvig och bihålorna gör sig påminda. Jag har haft barnen hemma denna vecka för dem blir inte friskare av att vara på dagis.

Igår var jag med Ossian och tog blodprover, det är allergi prover men även en hel del andra prover. Hoppas att vi får svaren under nästa vecka.

Idag har M och jag varit hos psykologen och fortsatt diskutera hur vi ska jobba vidare med Ossians olika beteenden. På tisdag ska psykologen besöka dagis och träffa Ossian för första gången. Sen väntar vi på kontakt med en arbetsterapuet för att få hjälp att testa ett tyngd täcke, ihopp om att han lättare ska slappna av vid läggdags. Längre fram ska det även göras ett utvecklings test. Jag är väldigt glad att vi fått den psykolog vi fått för trots att vi säger att hans utbrott är färre och att vi hanterar saker på ett annat sätt så vill hon fortsätta för att ge oss den bästa hjälpen så vi alla kan vara säkra på vad som felas eller inte felas inför skolstart som ändå är långt fram men om han behöver hjälp då så ska hjälpen finnas där.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag var den årliga kollen hos veterinären för hunden Stina som har epilepsi, hon är en jakthund, en duktig sådan ☺ Varje år strax innan jakten kollas hennes medicin halt i blodet och hennes lever.
Idag blev det inte som förväntat, veterinären hittade en tumör i munnen på henne. Och hur har ni kunnat missa den undra ni säkert nu eftersom hon får medicin dagligen? Jo den sitter på höger sida i munnen rätt långt fram och eftersom vi båda är högerhänta öppnar vi hennes mun med vänster och därav skyms tumören.
Sen upptäckte man även att hon hade förhöjd temp och jätte låga värden av röda och vita blodkroppar. Prover togs och nu börjar den jobbiga väntan på fler svar.

Efter lite egen efterforskning här på eftermiddagen så ska jag ringa upp veterinär imorgon för detta med blodkropparna kan vara en vanlig biverkning av hennes epilepsi medicin och då måste den bytas ut mot annat.

Tumören ska opereras bort hos en tandspecialist så fort man fått alla provsvar och man vet lite mer hur hon mår.

Stina är en svår hund att avläsa då hon aldrig skulle visa smärta. Inte ens när hon hade kraftig livmoderinflammtion märkte vi nått annat än att hon hade flytningar.

Så tills vidare håller vi koll på henne och tempen så den inte stiger mer för då kan det bli akut.

Likes

Comments

I lördags hade vi barnvakt till Alice så vi andra kunde åka och bada. Äventyret blev kokpunkten i Västerås där vi badat många gånger förut. Ossian är som en fisk i vattnet och har alltid varit sen liten. Tyvärr har vi inte badat sen juli 2016 pga att jag varit gravid.

Det hela började med att min bil inte vill starta och det vill den fortfarande inte fast det är måndag 😂😢 Så vi kom iväg sent på eftermiddagen men det gjorde inte så mkt då vi hade en fantastisk trevlig eftermiddag/kväll i badhuset.

Jag var lite orolig för Melker som aldrig badat i badhus innan, bet mig i läppen och tänkte jaja det blir som det blir och i värsta fall får jag sitta med honom på kanten. Men så blev det inte, Magnus hade varit och köpt skrutten ringar till Melker medan jag lämnade Alice hemma hos brorsans familj och hämtade upp deras dotter som oxå följde med och badade. Ossian har oxå en variant av skrutten ringar och det är nog det bästa vi någonsin investerat i. Barnens säkerhet är nr 1 när vi badar tycker jag, speciellt när dem är helt orädda för vatten.

Melker var lite försiktig till en början men sen blev det full fart, han "simmade" iväg själv ifrån mig, klättra mellan barnpoolerna, övade flitigt på att gå. Det gick toppen i vattnet 4-5 steg innan han ramla, hemma tar han som mest 3 steg innan han skrattar så han ramlar 😂

Ossian och brorsans dotter röjde på i vattnet Pendla mellan att vara med mig vid barnpoolerna och följa med Magnus och hans vän till stora bassängen och åka dem stora rutschkanorna, vilket dem var överlyckliga att få åka. Vi var även ut en sväng och bada i poolen ute vilket oxå är ett måste när man är där 😁

Med detta inlägg vill jag verkligen bara säga att spendera dem där 200-299:- på skruttens armringar för ditt barns säkerhet i vattnet. Vill oxå tillägga att jag inte gillar dem vanliga armpuffarna på små barn utan tycker att dem passar dem större barnen bättre som ännu inte lärt sig simma eller som är osäkra i vattnet.

Arm ringarna går att köpa i vissa badhus, barnbutiker (Vi köpte våra på baby proffsen i Västerås) sen går dem att beställa på nätet. Ossians ringar har Aquarapid märket och är köpta på metropoolen i Avesta

Likes

Comments

En liten sak kan betyda mycket ❤
Vi är inte såna som ger varandra presenter speciellt ofta, varken födelsedag presenter eller julklappar utan vi försöker istället göra nått kul tillsammans iaf 1 gång om året. Det kan vara allt från teater till konsert.

Iaf så fick jag detta armband av min kära nu ikväll, det är en tjej som vi träffat när vi var och campa uppe i Vindelälven som gjort det. Dem bor i samma stad som mina föräldrar och syskon och eftersom vi varit hos min bror ikväll passa brorsan och sambon på att åka förbi när dem var ute och åkte.

Värmer i hjärtat att han är omtänksam 😚

Likes

Comments

Blev inte så mycket skrivet som jag tänkt sen Alice föddes. Dagar bara rusar förbi...
Just nu härjar snor, halsont och feber till och från här hemma. Ossian är iaf på dagis vilket behövs för att han ska få den stimulans han verkligen behöver.

Alice är redan 6 veckor om 2 dagar och Melker blir hela 1 år imorgon. 1 år som verkligen har försvunnit och jag som inte ens har köpt någon present till honom än. Kanske är det vi ska försöka ordna med här på eftermiddagen när vi hämtat på dagis.

Nu är det vällingdags för de 2 små sen åka mot dagis. På återseende 👋

Likes

Comments

2017-07-20 16:14 kom Alice till världen 49 cm lång och 3242 gram tung, 8 dagar före bf. Hon är hela 1 cm längre än vad storebröderna var när dem föddes och 1 kg tyngre än mellanbrorsan. 600 gram tyngre än äldsta brorsan.

Liten förlossnings berättelse.

19/7 fick vi klartecken efter lunch att komma in för att bli igångsatta. Sa att det kan ta upp till 2 tim innan vi kan vara inne för sambon skulle hem från jobbet och mormor komma och passa sönerna. Det var inga problem... Exakt 2 tim senare var vi inne på förlossningen. Då har vi ca 40 min bilresa ner.
Vi blev hänvisade till dagrummet, efter en liten stund kom läkaren och berätta att tyvärr var det fullt men hon lova oss en tid idag 20/7 kl 9 att vi skulle få komma in för igångsättning istället.

Sagt och gjort till ganska precis 9 imorse var vi här. Hade ringt in vid 07:20 för att kolla så det verkligen fanns plats och det gjorde det.
Ctg kurva först som visa små förvärkar och att bebis mådde bra.
Eftersom jag ville ha tidig eda så väntade man fram till 10:37 med att sätta igång mig för man visste inte riktigt när narkosen hade tid att komma. Strax där efter kom narkosen, läkaren satte edan när jag satt upp tycker det gjorde lite ondare än att ligga ner men det gick bra.

Inget hände... inte heller väntat från min sida 🙈 När kl var 12:45 sattes värkstimulerande dropp in. Det hände lite mer, jag satt vid fönstret som vi öppnat för att få frisk luft och gungade på pilatesbollen. Efter 35 min höjdes droppet från 10 ml/tim till 40 ml/tim och det började hända mer. Till slut var det dags för toa besök och sen lägga sig ner, värkarna kändes mer och mer och jag var trött efter att ha sovit dåligt under natten. 4 cm öppen var jag nu...

Medan jag jobbade mig igenom värkarna som kom tätare och tätare halvslumra jag emellan. Älskar lustgas 😂 Det tog ca 40 min att öppna mig från 4 cm till 10 cm. Vet inte riktigt vad kl var men någonstans vid 15:20-15:30 tog värkarna i och kom med 2 min mellanrum. Man valde då att sänka droppet lite och värkarna kom fortfarande intensivt men inte lika hårda.

10 cm öppen och bebis låg ändå högt upp men efter några krystvärkar var hon nere och bm skymtade hennes huvud. Vet inte hur många till som behövdes innan hon var ute men allt gick bra. Fick en liten liten reva inuti som inte behövdes sy. Ont i revbenen och allmänt mörbultad men ändå pigg. Oförskämt pigg som sambo och bm uttryckte det.

Så nu vilar vi på bb till imorgon för då åker vi hem 😁

Likes

Comments

Efter att fölossningen i måndags bad mig återkomma idag om en tid för igångsättning ringde jag imorse. Svaret blev att dem skulle återkomma efter ronden. Dem återkom efter lunch med att vi var välkomna ner för det var lugnt hos dem, sa att det kan ta ca 2 tim innan vi kommer ner. Ringde efter min mor som skulle passa pojkarna och efter sambon som var på jobbet.

Efter ganska precis 2 timmar var vi nere och blev hänvisade till dagrummet då dem hade fullt upp. Vi satt där kanske 10 min innan läkaren kom och meddelade att det hade kommit ett helt "busslass" som hon uttryckte sig med gravida som skulle föda så vi blev hemskickade istället för att sitta där timme in och timme ut och inte veta hur det skulle bli.

Så imorgon har vi en tid kl 9 att bli igångsatt av en barnmorska eftersom jag i fredags undersöktes av en läkare och behöver inte vänta på läkare innan igångsättning. Så imorgon hoppas vi på att få träffa våran lilla tös ❤

Likes

Comments

Hej och välkomna hit!
Mitt namn är som sagt Maria och jag är 30+ 😄 Jag bor med sambo och våra 2 söner ute på landet utanför Sala.
Vi bor på en gård med 3 hundar, 4 katter, akvarium, 2 papegojor och ute i stallet finns det höns, ankor och gäss!

Vilken dag som helst nu kommer vårat 3:e och sista (haha) underverk att födas, hoppas jag 😀 Denna gång så tror vi på att det är en liten tös 💜 Hon får det hårt med två livliga storebröder men det ska nog gå bra.

Pojkarna är födda 2014 och 2016. Så lika men ändå så olika. Starka personligheter och viljor. Helt underbart när dem skrattar och leker ❤

Tanken med denna blogg är att skriva lite om våran vardag, lite som en dagbok med bilder men även tankar och funderingar kring att vara förälder, saker som händer och barns utveckling.

Likes

Comments