2017-07-20 16:14 kom Alice till världen 49 cm lång och 3242 gram tung, 8 dagar före bf. Hon är hela 1 cm längre än vad storebröderna var när dem föddes och 1 kg tyngre än mellanbrorsan. 600 gram tyngre än äldsta brorsan.

Liten förlossnings berättelse.

19/7 fick vi klartecken efter lunch att komma in för att bli igångsatta. Sa att det kan ta upp till 2 tim innan vi kan vara inne för sambon skulle hem från jobbet och mormor komma och passa sönerna. Det var inga problem... Exakt 2 tim senare var vi inne på förlossningen. Då har vi ca 40 min bilresa ner.
Vi blev hänvisade till dagrummet, efter en liten stund kom läkaren och berätta att tyvärr var det fullt men hon lova oss en tid idag 20/7 kl 9 att vi skulle få komma in för igångsättning istället.

Sagt och gjort till ganska precis 9 imorse var vi här. Hade ringt in vid 07:20 för att kolla så det verkligen fanns plats och det gjorde det.
Ctg kurva först som visa små förvärkar och att bebis mådde bra.
Eftersom jag ville ha tidig eda så väntade man fram till 10:37 med att sätta igång mig för man visste inte riktigt när narkosen hade tid att komma. Strax där efter kom narkosen, läkaren satte edan när jag satt upp tycker det gjorde lite ondare än att ligga ner men det gick bra.

Inget hände... inte heller väntat från min sida 🙈 När kl var 12:45 sattes värkstimulerande dropp in. Det hände lite mer, jag satt vid fönstret som vi öppnat för att få frisk luft och gungade på pilatesbollen. Efter 35 min höjdes droppet från 10 ml/tim till 40 ml/tim och det började hända mer. Till slut var det dags för toa besök och sen lägga sig ner, värkarna kändes mer och mer och jag var trött efter att ha sovit dåligt under natten. 4 cm öppen var jag nu...

Medan jag jobbade mig igenom värkarna som kom tätare och tätare halvslumra jag emellan. Älskar lustgas 😂 Det tog ca 40 min att öppna mig från 4 cm till 10 cm. Vet inte riktigt vad kl var men någonstans vid 15:20-15:30 tog värkarna i och kom med 2 min mellanrum. Man valde då att sänka droppet lite och värkarna kom fortfarande intensivt men inte lika hårda.

10 cm öppen och bebis låg ändå högt upp men efter några krystvärkar var hon nere och bm skymtade hennes huvud. Vet inte hur många till som behövdes innan hon var ute men allt gick bra. Fick en liten liten reva inuti som inte behövdes sy. Ont i revbenen och allmänt mörbultad men ändå pigg. Oförskämt pigg som sambo och bm uttryckte det.

Så nu vilar vi på bb till imorgon för då åker vi hem 😁

Likes

Comments

Efter att fölossningen i måndags bad mig återkomma idag om en tid för igångsättning ringde jag imorse. Svaret blev att dem skulle återkomma efter ronden. Dem återkom efter lunch med att vi var välkomna ner för det var lugnt hos dem, sa att det kan ta ca 2 tim innan vi kommer ner. Ringde efter min mor som skulle passa pojkarna och efter sambon som var på jobbet.

Efter ganska precis 2 timmar var vi nere och blev hänvisade till dagrummet då dem hade fullt upp. Vi satt där kanske 10 min innan läkaren kom och meddelade att det hade kommit ett helt "busslass" som hon uttryckte sig med gravida som skulle föda så vi blev hemskickade istället för att sitta där timme in och timme ut och inte veta hur det skulle bli.

Så imorgon har vi en tid kl 9 att bli igångsatt av en barnmorska eftersom jag i fredags undersöktes av en läkare och behöver inte vänta på läkare innan igångsättning. Så imorgon hoppas vi på att få träffa våran lilla tös ❤

Likes

Comments

Hej och välkomna hit!
Mitt namn är som sagt Maria och jag är 30+ 😄 Jag bor med sambo och våra 2 söner ute på landet utanför Sala.
Vi bor på en gård med 3 hundar, 4 katter, akvarium, 2 papegojor och ute i stallet finns det höns, ankor och gäss!

Vilken dag som helst nu kommer vårat 3:e och sista (haha) underverk att födas, hoppas jag 😀 Denna gång så tror vi på att det är en liten tös 💜 Hon får det hårt med två livliga storebröder men det ska nog gå bra.

Pojkarna är födda 2014 och 2016. Så lika men ändå så olika. Starka personligheter och viljor. Helt underbart när dem skrattar och leker ❤

Tanken med denna blogg är att skriva lite om våran vardag, lite som en dagbok med bilder men även tankar och funderingar kring att vara förälder, saker som händer och barns utveckling.

Likes

Comments