​I slutet av januari 2016 ett drygt år sedan var första gången jag fick ett migränanfall. Hade ingen aning om vad det var jag var med om. Vaknade på morgonen och hade ordentligt ont i nacken, åkte till jobbet ändå som vanligt. Efter en stund började jag se konstigt. Det var som något konstigt flimmer för ögonen som jag aldrig sett förr och strax därefter slog huvudvärken till ordentligt. Jag som aldrig annars har huvudvärk blev riktigt rädd och min man körde in mig till akuten. När jag kom dit hade jag feber också. 

Jag fick snabbt träffa läkaren och man gjorde en lumbalpunktion. Det var obehagligt då jag fick lov att göra den utan lokalbedövning eftersom jag tidigare reagerat på lokalbedövning. 

Men det visade inte på något, jag fick åka hem och man trodde att jag kanske fått influensa. 

Då smärtan hemma kändes outhärdlig var jag tillbaka på akuten någon dag senare. Man tog då en röntgen med kontrast för att se att vener och artärer såg okej ut. Läkaren jag fick träffa nu sa att allt stämde in på migrän.

Visst vet jag att det kan vara ärftligt, men blev ändå väldigt förvånad då jag aldrig tidigare haft problem med migrän. 

Smärtan höll sedan i sig i tre dygn för att därefter göra uppehåll på 1-2 dygn då jag kände mig helt off,nästan lite bakiskänsla. Därefter startade det om med tre nya dygn och så höll det på några veckor innan det gav med sig. När jag mådde bättre hoppades jag att det skulle vara en engångsgrej och aldrig mer komma åter... och trodde nästan det skulle bara så eftersom migränen höll sig borta länge efter det. 

Likes

Comments

Tänkte skriva lite om hur det är att leva med kronisk migrän, då jag själv sökt efter att kunna läsa om andra med samma problem, men hittar väldigt lite.

Jag är idag 42 år och mamma till fyra barn i blandade åldrar. Min äldsta är 23 år sedan har jag en på 17år en på 12år så min yngsta en liten 3-åring.

Jag jobbar som barnskötare på en förskola med barn som är 3-4 år

Så är jag också fru till min underbara man. Bi träffades som 16-17 åringar, fick barn tidigt och gifte oss strax därefter. Han är min klippa i livet.


Likes

Comments