Header

Jag är en rastlös person. Jag behöver hela tiden mål och saker att sträva efter. Strategier för att ta mig dit jag vill. Jag vill till lycka. Därför bestämde jag mig för att göra något så klyschigt som en bucketlist som innehåller 52 punkter, en för varje vecka på året. Små segrar som jag kan känna mig stolt över att ha vunnit. Än så länge har jag 24 punkter, relativt enkla så att jag känner att det är överkomligt. Och jag tänkte dela med mig och kontinuerligt uppdatera för att kanske inspirera någon annan. När jag har lyckats med någon så tänker jag att jag göra texten överstruken så ni även kan följa min progress.

1. Få CSN

Förklaring: pga mitt dåliga mående så har skolan gått dåligt och nu får jag inte CSN

2. Flytta till studentboendet jag vill bo i

Förklaring: Just nu bor jag i ett studentboende i en del av staden som jag vantrivs väldigt i, men det finns ett lite intimare studentboende i en annan del av staden som är "hemma" för mig och dit vill jag flytta i år.

3. Åka till Stockholm med min bästa kompis.

4. Äntligen ta mig tid att se på filmerna:

1. A clockwork orange 2. The green mile 3. Top gun

4. En oväntad vänskap 5. The room 6. Pianisten 7. Fight club

8. The departed 9. Gudfadern 10. Rear window 11. Rocky-filmerna

12. Flugornas herre 13. Trainspotting 14. Full metal jacket

15. Nyckeln till frihet 16. All about Eve 17. Fåglarna 18. Die hard

19. Gökboet 20. A beautiful mind 21. 2001: A space odyssey 22. sjätte sinnet

23. Wolf of Wallstreet 24. Dunkirk 25. Schindlers list 26. Bright

27. Se7en 28. Memento 29. Léon 30. American beauty 31. American history X

Förklaring: En massa filmer jag anser att man bör ha sett eller som jag gärna vill ha sett men som jag inte tagit mig tid att göra än.

5. Min bästa kompis "Eulerväg"

Förklaring: När jag och min bästa kompis läste matte 5 så läste vi om grafteori. Som en kul grej tänkte vi att hon ska ge mig en punkt varje vecka som jag ska ta mig till varje dag i veckan, men jag får inte gå samma väg 2 gånger. Vi tänkte att det blev lite som grafteorin så vi döpte det till "eulervägen" (även om det inte är vad eulerväg betyder). Detta för att jag ska lära känna den här staden som bättre som jag flyttat till för att plugga.

6. Klara min kurs i Linjär Algebra

Förklaring: Jag har många kurser som jag bör klara, men den här har retat mig extra mycket att jag inte klarat.

7. Hajka

8. Picknick med min bästa kompis där vi sitter och fikar och målar i naturen.

9. Glampa

10. Måla om min cykel

11. Skaffa en soffa

12. Skaffa en större säng

13. Bränna mina avskedsbrev

14. Köpa nya iphone-hörlurar

15. Äta varje dag

Förklaring: Jag har svårt att komma ihåg dagliga rutiner bland annat att äta (hur konstigt det än låter) och jag behöver verkligen gå upp i vikt så äta är ju en bra start.

16. Göra klart min bucketlist

17. Prova n1ce frozen cocktail

18. Gå på tekniska museet

19. Gå på flygvapenmuseet

20. Gå på Aquaria

21. Gå på vikingamuseet

22. Gå på moderna museet

23. Inte dricka något annat än vatten i en vecka

24. Få förståelse för trigonometri

Förklaring: I min utbildning är förståelsen för trigonometri en viktig bas att ha så det är väldigt viktigt att jag får den förståelsen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

3 november. Datumet ekar lika mycket ångest i huvudet som den 24:e varje månad.

Min pojkvän, mitt livs kärlek, min bästa vän, mitt allt, ringde den 3:e november och sa att han behövde en paus. En paus från mig, från oss.

Jag har haft 3 förhållande, det första varade 8 månader, det andra i 5 år, det senaste i lite över 4 månader. Det senaste och det kortaste var också det mest seriösa, det var mannen jag skulle gifta mig med, skaffa barn med. Vi hade känt varandra i ett år när vi blev tillsammans, vi var bästa vänner, ingen kände mig så bra som han gjorde, ingen kände honom så bra som jag gjorde.

Den 24:e juni bad han mig bli hans flickvän, jag var mer kär än vad jag någonsin varit och jag var så lycklig. Men så kom hösten och med den en depression. Jag lag över min depression på min pojkvän och så nära som vi var drog det även ner honom. Den 3:e november sa det stopp och vi tog en paus. Depressionen blev värre och värre. Vi hade sagt att när vi mådde bra igen ville vi vara med varandra igen och det kanske är sant. Vi har fortfarande kontakt nästan dagligen, men jag har blivit ett ångestmoment för honom för jag lever mitt i en depression och det är väldigt tungt att hantera när man själv är deprimerad.

Men med den här depressionen började även ett självskadebeteende ta form. Jag drack för mycket med mål att utsätta mig själv för farliga situationer. Jag låg med massa människor som jag inte ville ligga med, jag ville ju inte ligga med någon annan än mitt ex. Jag försökte prostituera mig för att kunna betala mina räkningar, men stoppade mig själv i sista sekunden. Till slut ville jag ta livet av mig. Jag var så djupt nere för jag tyckte inte att jag var värd något, jag tyckte inte att jag förtjänade bättre. Jag ville skada mig själv och straffa mig själv.

Mitt ex var ju fortfarande en del av mitt liv, eller är fortfarande, och jag fortsatte lägga över all skit på honom, till slut förknippade han mig bara med ångest. Han är fortfarande deprimerad och mycket det på grund av mig och hur jag mår. Och jag känner sådan skuld för hur jag fått en medmänniska, en person jag älskar mer än livet, att må.

På min födelsedag försökte jag skära upp mina handleder, men något sa stopp och jag gick inte hela vägen. Nästa dag var det samma sak och även dagen efter det, det vill säga igår. Igår kände jag att jag ger livet en sista chans, jag ringer mitt ex och berättar allt, varför jag gör som jag gör och vad sjutton som hänt med glada, positiva, älskande jag. Det var mitt wakeup-call. Jag förstod i och med att jag pratade ut med honom hur jag fick honom att må och hur jag antagligen skjutit upp möjligheten att vi blir ett par igen väldigt väldigt mycket. Han berättade att varje gång han fick ett sms från mig så fick han ont i magen för det betydde alltid dåliga nyheter, hur varje gång som han gick till skolan och jag inte var där så blev han nere för det betydde att jag hade en väldigt deppig dag och hur han låg vaken hela nätterna ofta och tänkte på hur dåligt jag hade det och hur dåligt han mådde på grund av det. Jag insåg att han älskar mig, jag vet inte om han vet det själv, men jag vet det. Men om jag fortsätter såhär så kommer han sluta att älska mig för det är för jobbigt att hela tiden behöva vara terapeut till någon som man egentligen bara borde behöva vara kompis eller pojkvän till.

Så igår bestämde jag mig för en drastisk förändring. Jag tänker fortsätta skriva till honom, men istället för att skriva när jag har ångest så tänker jag skriva när jag mår extra bra. Jag tänker börja göra saker, inte bara säga att jag ska göra dem och tydligt visa när jag mår bra. Jag tänker sluta med mitt självskadebeteende och börja gå till skolan så ofta som jag bara kan. Jag tänker må bra för honom.

Ja ja, jag vet "du ska göra det för dig själv" och I hear ya, men det går inte just nu för jag tycker inte om mig själv nog, men jag älskar honom. Om att jag mår bra kan få honom att må bra, oavsett om det leder till ett framtida förhållande eller inte, så tänker jag göra det. Till slut kanske jag börja tycka om mig själv mycket nog för att göra det för mig själv.

Det är här som ni kommer in, för om jag bara kan hjälpa en person att kanske komma till någon insikt eller kanske få en person att känna sig lite mindre ensam i sin upplevelse så vill jag göra det. Så jag tänker skriva om min resa till välmående igen.

Han skrev till mig idag, han skrev "Jag blir glad om du klarar dig ur det här" och istället för mitt vanliga svar "Jag har bestämt mig för att ta livet av mig så räkna inte med det" svarade jag "om? Vadå om? När heter det!". Det är min inställning från och med nu. Även om jag inte känner det själv så tänker jag ha den attityden mot honom för han behöver det. Och vet ni vad, för första gången på länge så fick jag ett taggat och glatt sms från honom. Han skrev "Du är fett duktig som gör allt det här, you go girl!!". Så snabbt kan man få positiv respons för att man ändrat sitt tankesätt och sin attityd mot någon.

Vi ska hända igen, jag känner i varenda cell i min kropp att vi är gjorda för varandra. Jag har lärt mig så jävla mycket av det här och när (jag säger när och inte om) vi blir ett par igen så kommer det bli bättre än någonsin. Och jag kommer bli bättre för mig själv, jag vill aldrig halka tillbaka in i det här igen, jag ska aldrig halka tillbaka in i det här igen.

Jag älskar honom mer än allt, jag gör det här för honom just nu och för att till slut bli lycklig. Det är mitt mål i livet, att bli lycklig. Jag struntar i allt annat, jag vill bara bli lycklig och jag tror att han är en del av den lyckan. Och det är okej att någon annan kan vara del av din lycka, du behöver inte alltid vara självständig, det är okej har jag lärt mig.

Det här är inledningen på den här bloggen, dedikerad till min resa till välmående. Kanske läser ingen, kanske läser 10 personer, kanske läser 100.000 personer, men oavsett så tänker jag dokumentera min resa, seg för steg, dag för dag om än anonymt. Jag hoppas att du vill följa med och jag hoppas att du kanske blir inspirerad till en förändring du också!

Likes

Comments