MICKY: Veckans tycker till

Hörni, jag tänkte börja med en sak här! Jag tänkte att jag varje onsdag ska tycka till! Saker som jag stör mig på, saker som kanske har hänt under det gångna vecka eller liknande? Jag tycker personligen att det är otroligt roligt att höra andra åsikter och få veta vad andra tycker och tänker angående saker oh ting. Jag tänkte att jag gör det som en återkommande grej varje vecka? Låter inte det som en rolig grej? Tänkte döpa det till "MICKY: Veckans Tycker till" där jag får ventilera min åsikter lite och hoppas verkligen att ni kommer att gilla det! Börjar redan idag här och nu!

MICKY: Veckans tycker till

Instagram feed- Den senaste tiden har jag verkligen tänkt på detta. Det har blivit viktigare för personer att ens Instagram-feed ska se bra ut än att man lägger upp fina bilder? Alltså detta är en grej jag har otroligt mycket blandade åsikter gällande. Jag personligen har tänkt lite på det men sen kommit på mig själv "är verkligen detta det viktigaste?" och mitt svar har nog blivit nej. Jag tycker att man istället borde fokusera på att man ska vara nöjd, glad och stolt över sina bilder som man lägger ut på Instagram. Eller har jag fel? Jag tycker verkligen att man borde fokusera på lite viktigare saker i vardagen än att se till så att alla bilder matchar. När jag hör folk som säger "Jag kan inte lägga upp denna bilden fast jag vill för det passar inte in i mitt feed" asså jag tycker det låter så otroligt töntigt. Trotts att jag tycker det är lite roligt att hålla på med feedet tycker jag att det har blivit så mycket viktigare idag att man ska framställa sin Instagram som det perfekta livet. Allt ska vara i perfektion. Och vi människor är definitivt inte perfekta och därför har jag börjat störa mig ordentligt på denna lilla trend som verkligen har tagit över Instagram. Men jag kan inte annat än att säga att det är otroligt fint att kolla in folks flöde som anstränger sig för att feedet ska vara perfekt. Nja, jag är lite delad inom detta på både gott och ont. Fint att titta på men jag tycker folk lägger för stort fokus vid att framställa sig själva som perfekta. Jag har verkligen tänkt på detta den senaste tiden. Är det så att vi vill vara perfekta? Ska man behöva känna prestationsångest inför Instagram. Att man helt ärligt inte får så många likeas som man själv skulle vilja ha.

Jag tycker vi måste börja fokusera mer på oss själva och inte på vad kompisarna tycker. Man ska kunna lägga upp det man själv känner för och inte bara behöva fokusera på hur feedet ser ut och hur man framställer sig på Instagram. Nej detta har jag verkligen tänkt på dem senaste veckorna.

​SPRID GLÄDJE OCH KÄRLEK, ​och lägg mer fokus på er själva och vad ni tycker än vad andra personer tycker och tänker om er. Mina vänner, detta var allt för mig. Kärlek. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Mikaela d´Ailly Eriksson

Gud vilken jobbig dag! Jag vet inte vart min ork har tagit vägen, den är som bortblåst?! Skolan idag var helt okej, och det var helt okej lektioner! Imorgon är det två lektioner + en föreläsning som står på schemat. Men tillbaka till orken, idag när jag kom hem så ville jag bara sova. Det var helt brutalt! Åt lite mat och drack en stor kopp kaffe men det hjälpte inte någonstans utan det slutade med att jag somnade runt 5 tiden och sen vaknade jag inte igen förens vid 7 när mamma kom hem. Det var riktigt jobbigt! Men ganska mysigt för när jag vaknade gick jag ner gjorde i ordning hallon med skivad banan och sen var klockan 8 och då satt jag och myste i soffan och kollade på Idol. Så mysigt med lite Idol-mys såhär mitt i vardagen. Imorgon står det jobb på schemat efter skolan, vi får se hur jag klarar det med tanke på hur extremt trött jag är hela tiden.

Efter det ska mamma hämta mig och då ska vi typ köpa mat och sedan åka hem typ, är otroligt sugen på att köpa typ Sushi eller liknande. Men det blir morgondagens problem att tänka på, haha. Hoppas eran dag har varit bra och inte lika trött som min.

​Onsdag imorgon och det blir nog kanon. Sov gott och ha en riktigt bra dag imorgon!!

Likes

Comments

Mikaela d´Ailly Eriksson

Första riktiga skoldagen är avklarad och det var en skön dag, endast två lektioner! Juridik och Psykologi. Men nu längtar jag till fredag verkligen, haha redan första dagen idag kände jag att jag behövde powernapa efter skolan. Är ju något fel på mig, måste alltid göra det efter skolan oavsett vad, haha.

Förresten, vad tyckte ni om mitt förra inlägg?

Efter skolan iallafall åkte jag hem och möte upp min pappas fru och mina syskon för att få skjuts hem för att slippa ta bussen och väll hemma åt vi massa äppelpaj som var så otroligt god och drack saft och bara myste innan min mamma hämtade mig för det väntas mamma vecka nu. Tråkigt att lämna mina minsta syskon men så roligt att få åka och träffa mamma, det är svårt det där att skiljas ifrån varandra i en vecka oavsett om det är från mamma eller pappa!

Under kvällen har jag bara sovit haha, och sedan även köpt glass. Så otroligt gott ibland med glass. Myste ner mig framför Idol som startade idag och det var otroligt mysigt. Imorgon väntas ännu en dag med inte alls för många lektioner så det ska bli skönt även det, skönt när man kan mjukstarta lite såhär. Men även skönt att komma in i rutiner igen, har faktiskt saknat att ha saker att göra. Hoppas verkligen att ni har haft en bra dag och att ni känner er motiverade till att fortsätta veckan! Nu kör vi hela denna veckan! Kram

Likes

Comments

Text

Jag kommer aldrig glömma den dagen jag såg att jag kom in på mitt första val på gymnasiet. Jag hade kommit in på Ekonomi Juridik på Danderyds Gymnasium, och den första tanken som slog mig var- har jag verkligen gjort rätt val? Och det är faktiskt en fråga som har dykt upp flera gånger även efter att jag började gymnasiet.
Klasslistan kom ett tag senare och det första jag fick se var- J14a, Ekonomi/ Juridik Danderyds Gymnasium. Alla namn stod där rangordnade i bokstavsordning som dem gjort på alla andra klasslistor genom åren, det speciella med denna var att jag inte kände någon. Inte en enda person. Tidigare har jag alltid gått i samma klass som mina närmsta vänner. Alltid. Från sexårs till nian så jag skulle ljuga om jag sa att det inte var en speciell känsla av att se att man ska spendera 3 år i en klass där man inte känner någon.

Så här såg jag ut första dagen när jag började Gymnasiet.
Bilden tog jag samma morgon innan jag fick skjuts av mamma till Danderyds Gymnasium/DAGY

Jag började i en klass där jag inte kände en enda person. Jag hade inte ens hört namnen på någon förutom 3 stycken. Min barndomsvän hade en liten fest ungefär 2 veckor innan skolan började igen och då var det två tjejer där som jag inte kände eller visste vilka dem var vi hälsade och stod och pratade lite om skolan tills vi fattade att vi tre skulle börja i samma klass. De hade nämligen redan hunnit kolla på klasslistan trots att jag sköt på det några dagar efter att vi fick dem och kände igen mitt efternamn (d´Ailly) som enbart min släkt heter.
Sedan kände jag även igen ett namn till bara för att vi kom från samma kommun men ingen jag kände så jag kom till en helt ny kommun utan någon som jag egentligen inte kände. Men när dagen var kommen och jag skulle börja gymnasiet började jag Ekonomi Juridik på Danderyds Gymnasium.

Hur var första dagen? Hur kände jag inför att lämna grundskolan och gå vidare till gymnasiet?

Första dagen fick jag skjuts och jag var så nervös. Kommer ihåg hur jag satt i bilen. Sa knappt ett ord under hela bilresan på cirka 25 minuter till skolan. Jag var så nervös att jag inte visste vad jag skulle göra. Hade nästintill panik. Min närmsta vän från 9an skulle börja i en annan skola och jag hade ingen jag kunde gå tillsammans med. Jag kände personer på skolan men som tyvärr (enligt mig då) gick i tvåan och jag tycket det var så jobbigt eftersom dem började några dagar senare. Uppropet i Aulan var jobbigt kommer jag ihåg dock träffade jag en kompis som skulle gå Internationell ekonomi som jag kunde sitta med. Men det gick bra.

När vi kom in i klassrummet kände jag igen 2 stycken efter festen hos min barndomsvän som jag satte mig med. Kändes lite skönt att inte sitta helt ensam i ett stort klassrum. Och jag minns inte så mycket från första dagen eller andra dagen helt ärligt. Jag minns nästintill ingenting. Jag var otroligt tveksam till min klass, under en längre period faktiskt. Det var faktiskt nästan så illa att jag vill byta skola, kollade upp hur man skulle gå till väga och så vidare och pratade med mamma. Men vi kom fram till att vi skulle ge det en chans, och idag är jag så glad att jag gjorde det! Verkligen!

Utnyttjade kameran på min MacBook till fullo när vi fick dem från skolan i 1an

Men finns det några tips för hur man ska undvika klumpen i magen första dagen i skolan när man börjar gymnasiet?
Här är min tips för att skippa stressen och nervositeten första dagen på gymnasiet:

1. Ta det lugnt, det är inte så farligt som du tror- När man börjar 1an så börjar man även en ny skola. Det gäller för alla. Skolan och omgivningen är ny för alla. Ingen är riktigt bekväm med det så du behöver inte känna att du är speciell för att du är nervös inför skolstarten. Det kommer att ordna sig och du lär dig att hitta.

2. Du behöver inte oroa dig inför dem äldre på skolan- Många är nervösa och tycker dem äldre på skolan är lite smått läskiga. Men ta det lugnt, du behöver inte oroa dig. Alla äldre är inte farliga och jag har under min tid aldrig varit med om att äldre skulle gå på yngre. Det handlar om att vissa respekt och uppföra sig. Allmänt vätt bara.

3. Var dig själv, klä dig i saker du känner dig bekväm i och försök inte vara någon du inte är- Du ska inte behöva köpa kläder bara för att passa in. Det kommer spegla av sig på dig. Du ska trivas det är så otroligt viktigt! Det är inte värt att försöka vara någon man inte är under 3 års tid.

Jag vill avsluta med att jag är så nöjd med mitt val i dag. Under 1 var det sådär. Jag var mycket inne på att jag vill gå med mina gamla vänner men efter halva 1an var det på top. Jag är så nöjd med allt vad gymnasiet har erbjudit. Jag gillar i dag min klass, jag gillar skolan och lärarna. Jag är mycket nöjd med vad jag har lärt mig och det är nu med en stor förväntan som jag börjar mitt sista år i gymnasiet. Sista året, 292 dagar kvar! Det går fortare än vad man kan tro. Det är snart min tur att få springa ut. Men vill bara önska alla som börjar gymnasiet i år stort lycka till och hoppas verkligen att ni trivs med ert val. Och kom ihåg- Det är inte livsavgörande!

Likes

Comments

1. Min 18 års dag- Det känns som det är otroligt lång tid kvar när man säger att jag fyller år om 95 dagar men förhoppningsvis går det fort! Jag längtar så mycket, hade en diskussion häromdagen med en kompis om hur tråkigt det är att jag inte fyllt år en. Det är inte så otroligt viktigt för mig att få gå ut och festa på det sättet men jag kan inte ens följa med mina vänner och det är så otroligt tråkigt. Jag vill verkligen kunna umgås med dem och sen hur najs är det inte att fylla år?? Jag vill verkligen fylla år nu, 95 dagar kvar haha.

2. Justin Bieber's konsert- Jag missade honom sist han var i Sverige men nu jävlar. Denna gång ska jag gå och jag är så taggade verkligen till 100%. Min bästavän Wilma fick biljetter av mig när hon fyllde 18 år så då ska vi gå och se honom och hoppas verkligen att det blir en helt oförglömlig kväll. Men det är klart att det blir, jag menar jag ska ju få se Justin Bieber. Gud vad roligt det ska bli. Jag är nog en liten Beliber i smyg haha.

3. USA, Florida- Orlando- Den 21 december i år så lyfter det ett plan från Arland först till Frankfurt och därifrån ett annat plan vidare till USA, Florida och Orlando!! Wiihoo. Jag är så taggad. Jag tillsammans med min familj åker den 21 december till USA för att fira både jul och nyår i ett helt annat land. Det ska bli så skönt att få åka utomlands. Tycker verkligen det ska bli så roligt, ser framemot det så mycket. Vi ska även kanske ta bilen som vi ska hyra där och åka ner till Miami och det ska bli så roligt att få upptäcka lite mer av USA. Sist vi var där var vi inte där lika länge som vi ska vara nu så det ska bli så roligt att få lite mer tid i världens bästa land (eller aa, världens bästa land delad på första plats med Thailand!)

4. Höstkläder- Stora fluffiga halsdukar tillsammans med stövlar, kappor och massa mysiga tröjor! Det ska bli så otroligt mysigt. Ska verkligen uppdatera min höst-garderob till 1000 denna höst. Älskar hösten. En av dem bästa årstiderna helt klart enligt mig. Man kan ha massa med te-kvällar, mys framför en brassa och massor av skogs-mys. Jag älskar att gå ut i skogen på hösten och plocka massa kantareller och bara mysa. Jag och min farmor brukar alltid göra det och även då kunna ha massa mysiga kläder på sig. Massa snygga jeans och jag älskar att alla butiker börjat få in alla höstkläder samtidigt som det är lite sorgligt att sommaren snart/är över.

Likes

Comments

Mikaela d´Ailly Eriksson, Text, Pepp!!

I fredags var det skolstart. Trotts att det endast var en upprops dag så börjar dem riktiga lektionerna imorgon (måndag) och det känns lite skrämmande samtidigt som det ska bli lite roligt faktiskt är riktigt taggad inför dem nya ämnena vi ska läsa nu i trean, exempelvis psykologi och religion. Ska bli riktigt roligt med lite nytt efter två år med i princip samma kurser fast olika steg. Spännande! Men hur taggar man egentligen till för ett nytt skolår? Det är så lång tid kvar till nästa sommar! Tänkte dela med mig av mina bästa tips som får mig motiverad till att kämpa även detta skolår.

Tips till att öka motivationen
  • Sätt upp olika delmål- Hur skönt känns det inte när man klarat av någonting? Jag tycker verkligen det känns helt otroligt skönt! Därför har jag bestämt mig att verkligen sätta upp olika delmål. När man kommer förbi ett delmål känns det helt otroligt bra och roligt. Unna dig något efter att du har klarat av delmålet. Det är ju bland det bästa som finns. Unna dig kanske ett eller tre avsnitt efter skolan av din favorit serie som ett avbrott i det hektiska pluggandet som kan uppstå under skolåret. Kanske uppskattas en powernap mer (trotts att jag powernapar varje dag efter skolan förstår inte varför men blir så trött) gör någonting som just du uppskattar det stärker min motivation. Att klara av ett delmål. Det gör det hela så mycket roligare tycker iallafall jag!

  • Se det positiva i saker och ting- Jag kan vara den mest negativa personen ibland men om man försöker omvandla dem negativa tankarna till positiva tror jag iallafall att det kan kännas mycket bättre och att man verkligen kan få upp motivationen. För av erfarenhet vet jag om att negativa tankar minskar motivationen. Det tror jag kan vara ett riktigt plus att då få upp motivationen genom att tänka positivt.

  • KÄMPA!- Det finns ju inte mycket roligt med skolan enligt mig. Jag skulle mycket hellre bara sitta hemma i mitt rum hela dagarna och bara kolla på massor av serier och bara njuta av dagarna istället för i en skola där man ständigt behöver anstränga sig. Men det gäller att kämpa. För vi vet att det kommer finnas dagar då man bara vill dra täcket över huvudet men det kommer bättre. Kämpa på så kommer det ordna sig. Jag tror på er alla! Lycka till under det nya skolåret!

Det kan även vara roligt att införskaffa sig lite nya block, pennor och mappar med massor av färg och det absolut bästa som finns, en almanacka! Kom igen, kör hår och lycka till.

Likes

Comments

Jag har länge tänkt på detta, men nu är det skolstart, nya tag ska tas och det gäller även här. Så många gånger jag loggat in på portalen bara för att se till att bloggen funnit kvar. Jag har fått lite småryck och velat skriva men aldrig vetat vart jag ska börja men nu har jag kommit fram till att det är dags att börja om. Låter lite klyschigt att börja såhär i samband med skolstarten men känner att det kan vara bra.
Idag den 19 Augusti började jag mitt tredje och sista år på Danderyds Gymnasium. Jag har spenderat så många timmar där, både glad och ledsen. Varit så otroligt stor press men jag är verkligen glad över att jag tagit mig till det sista året, trotts att det är 294 dagar kvar till studenten är jag otroligt taggad men lite smått rädd inför detta år.

Vad kommer hända efter? Vad ska jag göra? Är jag redo för att ta studenten? Vi får helt enkelt se. Tänkte skriva ett litet pepp-inlägg inför det kommande skolåret som vi nu har framför oss. Jag har så mycket i mitt huvudet och vill verkligen skriva det för både inspirerar och få upp min egna motivation ytligare ett snäpp till.

​Hur har eran sommar varit då? Min har varit sådär, inte dålig inte överdrivet bra. Dock har den varit skön. Fått umgåtts med massor av underbara personer som jag verkligen uppskattar till tusen. Varit med min bästa vän på Ålans hos min farmor och även varit i Småland. Känner mig redo för ett nytt skolår och är verkligen redo för att möta alla utmaningar som kan dyka upp nu under året som ligger framför mig. Kram vänner och ta hand om er.

Likes

Comments

INSPO, Mikaela d´Ailly Eriksson

​Efter förra veckans fantastiska väder fylldes min mobil upp med så mycket bilder från tumblr. Fick så mycket inspiration så tänkte dela med mig av lite måndags inspiration även denna måndag. Tycker alla bilder ovanför ser fantastiska. Ni kan gärna kolla in min tumblr, genom att klicka här! http://www.mickisdailly.tumblr.com !!

Helt fantastiskt, min tumblr = mitt dröm liv! 

​Det är så synd att Stockholm inte har velat levererat samma dröm väder i helgen, buuhuu!! 

Likes

Comments

Text, Mikaela d´Ailly Eriksson

Ett problem jag alltid har haft är att alltid hålla mig positiv under dagarna. Jag har nämligen ganska lätt att falla ner i den negativa spiralen. Vilket påverkar än som person extremt mycket. Jag har svårt att uppskatta och vara glad över det jag har lyckats åstad komma. För mig är det mycket pågrund av mitt extremt dåliga självförtroende. Jag vet inte hur det är för andra men för mig är det iallafall därför jag känner på det här sättet. Jag sätter kanske upp för stora mål? Kanske förväntar mig för mycket av mig själv? Jag kan aldrig vara stolt över mig själv och ge mig själv en klapp på axeln och säga "Bra jobbat Mikaela, det där gjorde du riktigt bra!!". Det skulle aldrig hända att jag skulle göra det mot mig själv, tyvärr. Detta tänkte jag på när jag fick tillbaka ett prov i veckan. Jag hade en klump i magen när jag gick in i salen och visste att vi skulle få tillbaka dem. Jag vill helt enkelt inte. Och trotts att det var godkänt och inget F så kände jag rent spontant, det var okej men till nästa gång lär jag plugga två eller tre gånger så mycket. Och det är inte heller bra.

Men jag har tänkt och kommit fram till att det måste vara slut på dessa dåliga tankar. Att jag exempelvis känner mig dålig och misslyckad. Det fungerar inte längre, det är dags att ta tag i kragen och rätta till detta. Ska verkligen ta hand om mig själv och försöka upp nå mina mål. Jag vill komma så långt. Jag vill verkligen bli någonting. Jag vill leva ett magiskt liv och det kommer jag inte göra med denna negativa inställning. Behöver verkligen ändra på det.

Ska försöka se allt med ett ljusare öga. Förstå att jag duger även jag!! Helt enkelt ändra riktning från det mörkare till det ljusare. Det är dags nu. Dags att ändra sig till det positiva. STAY POSITIVE!!

Saker jag kommer göra för att ändra detta,
  • Ta hand om mig själv, fokusera mer på mig själv och vad jag tycker är viktigt. Det är inte viktigast att vara snyggast, smartaste och den populäraste i hela skolan. Nej, det bidrar bara till negativitet att tänka på det sättet och det får negativa konsekvenser!
  • Träna, jag har verkligen kommit igång med träningen den senaste tiden och jag själv inser att jag mår så mycket bättre och jag får verkligen ett bättre tänk och man kan lättare hålla humöret upp och det blir helt enkelt ett positivare liv om man faktiskt tränar.
  • Tänka på vad jag äter, detta handlar om att stoppa i sig rätt saker för att orka. inte för att man ska sluta äta och eller någonting liknande men jag hoppas att ni förstår vad jag menar med detta!! Man mår bättre om man äter en hälsosam kost!
  • Promenader, detta är någonting jag verkligen fått upp ögonen för. Jag mår så bra. Att ta en promenad med musik eller en podcast får mig så himla avslappnad och det blir lättare och det tillför både harmoni och lycka i kroppen. Underbar! Promenera mer gott folk!

Med hjälpa av dessa saker tror jag verkligen att jag kan ändra min tanke gång och verkligen få ett positivare tänk, förhoppningsvis kan man säga kanske. Detta ska jag verkligen lyckas med känner jag. Ska inte göra mig besviken. Detta ska gå och detta ska bli bra. Gott folk, snälla STAY POSITIVE!


detta inlägg var mest för att det var underbart att få skriva av sina egna känslor, tankar och funderingar. Hoppas ni uppskattade min öppenhet i detta inlägget. Kram och var rädda om varandra mina vänner!

Likes

Comments