Det börjar dra ihop sig nu och det är redan mitten av augusti. Shit vad tiden har gått snabbt? Lite sjukt att man ej kommer gå till de förra rutinerna med skola utan nu är det arbete som gäller. Men ska vara ganska skönt att slippa känslan jag hade i skolan, det var en riktig klump i magen. Dock var det inte de jag skulle skriva om idag för att nu ska det vara fokus på självaste stallplatsen. Jag har varit på nu 4 stall (sedan är ett till besök i veckan), och tre stall är tyvärr helt uteslutna för mig, det ena var alldeles för dyrt för att göra så mycket i stallet. Sedan fick en annan tjej stallplatsen och i sista stallet låg 40min ifrån mig - Det är lite för långt! Så nu har jag två stall att välja mellan och vi kallar de Stall A och Stall B:

🐴 A (25min från mitt hus med bil) - 2200kr/mån (hösilage ingår), Paddock med bra hinder tillgång, 500kr/mån om man vill rida i manege - frivilligt dock! Ett nybyggt stall med högt tak och väldigt fräscht, 1-2åtagande i veckan. Får hoppa när man vill i paddocken - Har dock ej nära till stallkompisar att rida med + måste hyra transport (500kr per gång) för ta mig till tränare. Fina ridvägar i skogen.

🐴 B (15min GÅNGAVSTÅND från mitt hus) - 1000kr/mån (kallhyra) 2-3kr/kg med höet, hage kostar 200-300kr/år, betala några hundra för konteiner (3-4ggr/år), manege kostar 1800kr per termin (ridskolans manege) men bra tillgång hinder. Får ej hoppa hur som helst i paddocken/manegen. Har mina stallkompisar på stallgården. Fina ridvägar + klättervägar i skogen. Har min hopptränare nära.

Nu behöver jag eran hjälp, vilket stall skulle ni valt om ni vore mig?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

För vissa är det en ren oklarhet om vad som kommer hända dessa två månader då jag är dålig på att uppdatera er. Det kommer bli bättre, jag lovar, det är bara lite mycket och jag jobbar mestadels nu på dagarna. Inget roligt att skriva eller ingen häst att rida. Men det kommer !! Stanna kvar. Så vad händer egentligen? Jo den enda grejen nu i augusti är att jag kommer få svar på om jag får fortsätta jobba kvar på Volvo. Nu har det endast varit ett sommarjobb för mig.. Ni tänker kanske att det är ej en big deal att behöva veta detta. Men jo! Om jag får möjligheten att stanna kvar så kommer det komma hem en häst. För då har jag råd men om jag är arbetslös blir det mycket svårare då mina föräldrar inte betalar något längre som inte är "viktiga delar för att överleva". Hoppas ni förstår hur jag menar... Okej, nu till september - där det mesta händer. Ibörjan av september kommer provridning/provridningarna bokas in och jag kommer höra av mig till stallet om jag vill ha min plats. Om allt verkligen har gått som jag vill nu, kommer jag vara en lite extra lycklig tjej som reser till St. Maarten 10dagar och när jag kommer hem så kan jag hämta hem en häst!! (iiihhh - skriker inombords typ..) Ni kommer få självklart se filmer från när jag provrider och komma med eran åsikt för de uppskattas alltid.

Likes

Comments

Hej på er, det var ett tag sedan jag satte mig ner och skrev lite.. Men har försökt fokusera denna veckan av att njuta då detta har varit min sista semester vecka! Imorgon ställs klockan på 0530 och det är dags för att jobba. Jag har verkligen haft en riktigt bra sommar, kan inte lägga till det sista ordet "lov" då jag tog ju studenten? Fortfarande lite overkligt och det kommer vara så ett tag till. Men jag är glad att de är över!

Många nära hästvänner har frågat om vad som händer då det har sett på Facebook att jag letar stallplats/häst. Och jag har inte känt att jag ska säga något förens det är bestämt, men självklart så svarar jag på deras frågor. Jag vill även att ni hänger med i svängarna då bloggen faktiskt kommer gå över till hästblogg. I mitten av september är det planerat att jag har en stallplats (nybyggt stall) och om allt går som det ska vid provridning kommer det stå en häst i min box. Men vad som helst kan hända, jag och hästen kanske inte klickar och då måste jag fortsätta leta! Därför letar jag fall i fall om det ej går som planerat... Men jag håller tummarna till att allt går perfekt. För vad säger ni? Denna bloggen var mycket bättre när det fanns en häst i vardagen! Självklart uppdateras YT om det önskas.

Likes

Comments

jeansjacka, levis - tisha & jeans, hollister - skor, adidas - väska, mango

Jag hatar verkligen första dagen utav min mens! Mår verkligen för j*vliiiiigt och känns som allt vrider på sig. Kan lika gärna ha knivar i magen, ingen skillnad på det.. Tur som jag har kom min prins med botemedel och strax efter han åkte började smärtorna tonas ut. Vilken tur jag har att ha honom i mitt liv! Ska hämta upp honom senare ikväll så till dess är jag sängliggandes och kollar shopping, sen de lilla extra på det barnfilm. Har mått lite sämre på senaste och jag tror det hänger mycket på hästarna... Jag vet inte hur jag vill göra och vad jag vill lägga mina pengar på! Det är skitsvårt och jag vet inte hur länge mitt tålamod räcker. Jag vill upp på hästryggen nu.

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Perioden nu när bloggen varit avstängd har jag först varit nere över dagen i Skåne. För ni som vet tog jag semester från Volvo den 14Juli och redan på onsdagen var det nytt jobb. Skulle jobba som fotograf fem dagar på ett meeting som hölls på ridarenan där Åby traven är. Det har varit långa dagar och långa timmar efter jag kommit hem med att redigerat bilder. Har även prioriterat min tid med R än bloggen... Helt ärligt så glömde jag av bloggen. Kändes lite skönt då jag var super stressad, sov dåligt och det har verkligen inte funnits tid. Så ursäktar verkligen!

Nudå? Jag planerar en roadtrip till Prejkistolen, Norge, om en vecka.. Hoppas på det blir av! Fokus på att få sova ut, slippa alarm och leta efter medryttarhäst/foderhäst. Den sista punkten är riktigt seg för får inga framsteg, finns zero hästar att låna/rida som passar mig.. Och sen påtal om stress, har fortfarande beställningar kvar från ekipage som vill ha bilder. Bevis på att jag är helt spänd och stressad är att jag helt seriöst skriker, pratar och går i sömnen nu. Själv minns jag knappt händelserna utan får reda på pojkvännen på morgonen. Speciellt skrika och gå i sömnen gör jag endast när jag känner mig stressad. Men det ska bli skönt nu att allt tonar ner och jag kan själv tona ner...

Tyvärr har Brownie, min fina mamma häst, slitit av sin sena i hagen och kommer troligtvis ej bli ridbar mer. Därför jag börjat kolla på medryttarhäst/foderhäst och för jag har inte ridit ordentligt på 3månader. Det funkar inte för mig, hästar hjälper mig varva ner och det är något jag behöver i vardagen... Så har lite små panik att jag inte har någon häst att rida alls. Gör mig så ledsen verkligen...

Likes

Comments