Så mycket händer i Brasseriet och jag strävar alltid efter att kunna utveckla mig själv och komma framåt. Just det är något som jag tänkt mycket på den senaste tiden, hur ska jag utveckla mig själv och hur ska jag komma vidare. De här söta små frottéhanddukarna gav mig en hel del inspiration och ibland är vissa frågor man ställer sig själv lite som en Rubiks kub. Man måste ställa frågan tusen gånger, man måste göra sin röst hörd, man måste klura på frågan själv och man måste helt enkelt vända och vrida på frågan till man till slut finner ett svar. Jag känner att jag helt klart är på väg mot mina svar. ☺️🙏

Snart ska jag skriva mer om vår book release som vi hade i onsdags men här ovan ser ni en bild från festen. Tack för att jag fick vara en del av detta!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Massa saker är annorlunda med julen i år. Utan att låta gnällig för det är jag inte så vill jag börja med att säga att detta är första julen på många år som jag är helt ledig! 😊 Att arbeta på hotellet innebär att man får jobba obekväma dagar, som julafton. Hotellet har ju öppet 365 dagar om året. Sen det här med skilda föräldrar, jag kan inte ljuga om jag säger att min värld gick under ganska rejält när de delade på sig. Oavsett hur gammal man är så vill man inte behöva uppleva att ens trygga två väljer att gå åt varsitt håll. För mig var det väldigt lätt att förstå då jag vill dem båda det absolut bästa men att acceptera det var extremt svårt. De senaste julaftnarna har varit lite sisådär och det har varit väldigt skönt att sätta sig i bilen och köra till jobbet. Men sen väl på jobbet så blir kl 13.00 och sen 15.00 och sen 16.30 och tillslut 21.00 och alla dessa tidpunkter har varit otroligt jobbiga. Men allt stöd i världen från goa och underbara kollegor har gjort att man klarat av det. Vi sitter ju i samma båt och julen är viktig för alla. Åh sen har ju alla julaftnar alltid slutat bra ändå. Ska inte glömma att nämna stämningen på hotellet på julafton eller hur gästerna behandlar oss som jobbar. Det är ändå något magiskt över det. Men i år, asså i år hörni (!!!) är jag L E D I G. 🙈 Från 22 dec till 27 dec. Jag tänker se till att göra Allt precis som man ska göra på julafton. Jag tänker vakna tidigt och putta upp Sebsson, äta gröt till frukost och öppna ett av paketen under granen, klä på mig något juligt och invänta att min familj kommer över, äta julbord kl 13.00, se på Kalle kl 15.00, öppna julklapparna kl 16.30, njuta av sällskap och allt gott som finns att små äta på, äta gröt kl 21.00 och till sist pussa och krama alla hej då 😊🎅🤶 Om det inte hade varit för att Sebbes föräldrar firar både jul och nyår i Uruguay och att farfar är i Stockholm så hade jag kunnat säga att julen kommer bli perfekt. Men med tiden har jag lärt mig att det är förbannat svårt att få Allt! Så jag skattar mig lycklig över min ledighet och över att dem får möjlighet att åka iväg på en underbar resa och fira med andra familjemedlemmar. ❤️ Som ni hör, min jul är ta mig tusan planerad in i detalj men jag ska se till att njuta av varje sekund och allt som kanske inte går som planerat har jag planerat att i så fall bara strunta i. 😉

Likes

Comments

Jag minns när jag var liten och folk frågad mig var jag ville bli när jag blev stor. Jag svarade aldrig samma sak. Ett tag ville jag bli veterinär men det var för att mamma ville bli det när hon var liten. När jag insåg att det var hennes dröm så bestämde jag mig för att bli pilot. Jag var fortfarande väldigt liten och det tog mig några år innan jag insåg att Jag inte alls ville bli pilot, det var ju Pappa som var pilot så det var ju Hans dröm! Emellan veterinär och pilot drömmandet så hade jag hunnit med att fundera på om jag kanske skulle bli chef när jag var stor, eller politiker, eller fastighetsägare, eller ansvarig för att planera vilka matcher landslaget skulle spela, eller ägare av en butik, eller landets bästa kaninuppfödare eller Något i den stilen. Jag blev lite förvirrad och hade inte en susning när det väl var dags att välja gymnasium.

Liksom, vad fan pluggar man om man vill vinna VM i kaninuppfödning!? 🤪

Ryktet om vår syo på skolan var allt annat än bra och jag kände direkt vid vårt möte att hon och jag inte talade samma språk. Jag ville läsa så mycket matte som möjligt och tyckte det var viktigt med en bra utbildning, något som kunde ge mig en stadig grund inför framtida studier efter gymnasiet. Hon däremot såg ngt annat och sa att frisörs linjen hade passat mig perfekt. Jag skulle få utlopp för mitt företagande. Jag minns att jag satt med henne på hennes kontor väldigt länge, vi drog över på tiden och hon ställde många frågor. Hon sa saker som att jag var driven, hade stort engagemang och att jag skulle ta tag i mIna idéer och se till att förverkliga dem. Hon pratade om hur viktig matten var och att det var endel jag kunde satsa mer på. Hon nämnde också att allmänbildning och insyn i ekonomi var bra ämnen för mig men att jag främst skulle rikta in mig på att Göra saker och inte sitta vid skolbänken för mycket. Idag, så här i efterhand, inser jag vad hon försökte få mig att inse och jag tycker verkligen att jag kanske var just puckad som inte insåg det då. Jag har gått en krokig väg sen jag gick ut skolan men jag har lärt mig extremt mycket. Jag blev erbjuden ett bra jobb direkt efter studenten och jag märkte direkt vad det var som drev mig. Pengar. Jag blev extremt intresserad av pengar, hur man tjänade dem, hur man kunde spara och placera dem, hur man kunde få dem att växa och ja givetvis hur man kunde bränna dem.

Ja, jag var ju 19 bast och bodde ensam. 🙄

Nu, idag känner jag mig ganska lugn och säker på alla de bitar som förr var frågetecken och just idag känner jag att, vad puckad man är som säger saker som ”Det var bättre förr” eller ”Vad enkelt livet var när man var liten”. Det är först nu när man blivit lite äldre som man vet vad man vill och har ett ganska stort hum om hur man kan få det som livet blir intressant på riktigt. Med detta sagt så är det dags för mig att anamma råden från min gamla syo och börja göra saker, saker som gynnar mig! Jag ser fram emot vad som komma skall och vad det nya året som lurar runt hörnet har att erbjuda! 💖

Likes

Comments






Lite ljusare, lite kortare och lite mer diskreta naglar blev det denna gången! Nästa gång blir det favorit i repris inför julledigheten! 💅

Likes

Comments

Har precis kommit hem från Villa Viks julbord. Har länge velat gå dit då alla som varit där berättar hur grymt bra det är, att det är det bästa julbordet de någonsin ätit och att dem längtar till nästa jul för att kunna gå dit igen. 😄 I år efter att ha lyssnat på en kollega som lovordat julbordet igen så bokade jag bord och åkte dit med delar från familjen som var sugna på lite köttbullar. 😋 ”Lite köttbullar” var helt fel inställning kan jag berätta.. Det fanns Allt du kan tänka dig och ikväll har jag ätit mer mat än jag någonsin tidigare har lyckats äta på en dag! 😅🤭

Alla bilder är på Gottebordet som vi var väl placerade bredvid. På nedervåningen fanns all mat medan övervåningen var fylld med godis och desserter. Vi fick bord på övervåningen och hade nära och bra till detta hav av godsaker! 🤩 Sen vi bokade bord så har jag sagt att jag önskade att de skulle ha karamelliserade äpplen och givetvis fanns det det! Jag har aldrig smakat det tidigare men det ser ju så nice ut på film när de går runt på julmarknader och köper ett äpple. Det var väl inte riktigt så men när man väl har bankat sig igenom det stenhårda lagret av karamell så var det väldigt gott och lite fräschare än 10 chokladpraliner i rad 😉

När vi kom till Villa Vik så parkerade vi bilen och sen var det en liten bit att gå men dem hade tänt upp hela gången med marschaller. Väl framme vid huset stod det en man med en stor skrinda och serverade varm äppelmust med ingefärskakor och hälsade alla gäster välkomna. Dem hade verkligen tänkt på allt och förväntningarna var skyhöga när man klev över tröskeln.

När vi hade ätit den super goda maten och tryckt i oss alldeles för mycket godis så kände vi oss klara. Men precis då finner vi att det också fanns en glassstation med hemmagjorda såser och toppings. Det var bara en i gänget, inte jag, som orkade sig på en extra runda 😄

Detta är första gången på 6 år som jag inte arbetar julbord vilket känns lite sorgligt men jag tror helt klart att det är en bidragande faktor till varför man var sugen på att i år gå och äta just julmat. Vi ska till och med ha gran hemma i år, ja ni förstår julen har verkligen slagit mig. 😊 Men ikväll kände jag verkligen vad hysterin handlar om, för det var så himla mysigt och trevligt. Jag har ett julbord till på ett annat ställe att äta innan julafton, och ni fattar säkert vart men sen ser jag fram emot att vänta ett år till nästa gång! ☺️🤶🎅

Likes

Comments

På Lucia bjuder vi in till fest i Brasseriet. Då släpper vi vår fina bok. ☺️ Boken är fylld med fina recept. Kockarna kämpade så hårt och efter mycket slit, många turer hit och dit så satte dem det! Ni hittar också massa bra vintips som Göran satt. Ett bra tips till varje rätt, inte dåligt! Bilderna i boken gör att man vill sitta och bläddra i evigheter, tänk att så god mat är lika fin att titta på. Charlotte som tagit alla bilder är inte bara extremt duktig utan även en fantastisk person, det var så kul att hänga med henne speciellt när hon låg i alla möjliga konstiga ställningar för att fota oss i de bästa vinklarna. Ser ni en bild i boken som är tagen lite nerifrån så lovar jag er att Charlotte bakom kameran låg upp och ner och gjorde sitt yttersta för att få till bilden. 😂 😍 Alla som har varit inblandade i boken, för det är många, är så himla duktiga och det var en kul sak att få vara med om. Det bästa med boken är att vi gjorde den. Kan knappt förstå. ☺️ Den 13e december kan man komma på vårt releaseparty där vi bjuder på snacks och såklart champagne mellan kl 18.00-20.00 och vid 20.00 finns det fortfarande platser kvar om man önskar boka bord och äta vår special meny med inspiration och rätter hämtade direkt från boken!

Likes

Comments

Förra helgen så handlade allt som Sebsson och hans 30 års dag. Jag kan fortfarande inte ens fatta att han fyllt 30(!) år. :) Men dagen efter Sebbes födelsedag så fyllde mamma år, vilket kom lite i skymundan. Vi firade henne med middag, paket och en ask Toffifee. Ja ni hör, inte en jätte värdig dag för världens bästa mamma! För att uppmärksamma henne lite extra tog vi med henne på en dagstur till Köpenhamn! Vi tog tåget ner för att kunna unna oss 2 röda och 1 grön på plats i grannlandet. Det var en regnig dag men vi hann med det mesta, shopping, god mat, julmarknad och julfika. Det är så nära till Köpenhamn vilket är kul då man behöver känna av storstadslivet med jämna mellanrum! Julen hade precis startat och på flera ställen fanns det julmarknader att strosa sig igenom. Jag hoppas vi hinner med en tur till innan julen!


Likes

Comments

Jag har med handen på hjärtat haft världens bästa helg! 🙈

I hemlighet tog jag ledigt från jobbet hela helgen och såg till att skämma bort min pojkvän extremt mycket. ☺️ I fredags sa jag i sista minuten att vi fått ett stort avbok i restaurangen och att det var okej att jag stannade hemma. Jag ljög, denna ledighet har varit planerad super länge. 😜 När Sebbe kom hem från jobbet berättade jag att vi hade en ledig fredagskväll tillsammans och att jag ville bjuda honom på middag. Vi gjorde oss iordning, gick ner till stan och klockan slog 18.00 åh alla affärer stängde. Vi gick förbi Nordlunds där butikschefen/ Sebbes kompis Fidde stod och, som Sebbe trodde, kollade in skyltfönsterna. I självaverket stod han och väntade på oss och sa sen, planerat, ”Sebbe kom in och kika på den här nya rocken vi har fått in!” Vi gick in med Fidde och väl inne fick Sebbe en påse med sin favorit tidning och ett paket. Efter det kom Fidde ut med champagne och öl och Sebbe fattade att detta var början på hans 30 års helg! 😃🙌 I present av mig fick han en outfit som han valde ut själv. En super snygg Tiger kostym, en skjorta, slips, näsduk, skor och såå klart lite strumpor. Han var så himla snygg och jag var super nöjd över min present. Åh måste också berätta att jag hade ringt in hela Sebbes Kostym-Gäng som smakråd under kvällen. Hela grejen tillsammans med Sebbe och hans kompisar blev så himla lyckad och rolig! ☺️

Efter shoppingen gick vi och drack bubbel och käkade middag på PM. Under tiden vi satt och åt så började folk fylla på runt bordet och det hela slutade i en grym ledig kväll! 😍🙏

Sen blev det lördag och jag hoppade i jobbkläderna, skjutsade Sebbe till hans föräldrar, plockade upp Coffe och Robin och åkte till festlokalen som Coffe hyrt för överraskningsfesten. Vi blåste upp heliumballonger i massa olika färger och hängde guld snören från dem. Sen hade jag köpte en polaroidkamera och mini små klädnypor. Så man tog sin bild och hängde den på tork i en ballong! Sen var det stora helium ballonger av en champagneflaska och en drink som hängde borta vid baren som var fylld med öl, cider, vin och sprit. Sebbes familj hade varit i Tyskland och fixat all dricka. 🙌🥂🍻🍸🍹 Vi fixade snacks och godis åh S föräldrar hade bakat massvis med god plockmat till alla 40 gäster. Lokalen var magiskt fin. ☺️ Många i S familj och släkt hade kommit ner till Växjö för att fira honom så vi var ett stort gäng som möttes upp på Grilleriet och åt hamburgare. Jag ljög igen om att en snäll kollega hade gått med på att ta mitt pass på jobbet och att jag i sista sekund hade fått ledigt 😏✌️ Efter middagen gick vi hela gänget, 17p (!) till TAK och drack mer champagne 😋 Nu började S ana något så jag plingade i glaset och sa ngt i stil med ”Jag tror du börjar misstänka vad som är på gång så jag känner att det är lika bra att berätta! Vi har hyrt bowlinghallen och ska snart gå!” Han blev skit glad och när vi var utanför så ringde Coffe upp Sebbe och sa att han var klar med vinprovningen som han höll i PMs vinkällare och att vi skulle hämta upp honom så att han kunde följa med och bowla. Vi gjorde det men när vi kom ner i källaren så överraskade 40 pers Sebbe med tidernas fest. 😃 Kan inte säga mer än att festen varade till dagen därpå och det var en väldigt lycklig 30 åring som dansade natten lång. ☺️🎈

Sen blev det söndag och Sebbes dag på riktigt. Vi bjöd in hela familje gänget på champagne brunch hos oss. Vi bjöd på skumpa, ägg i olika former, bacon, korv, hemmagjorda våfflor, scones, frukt, juicer, yoghurt med müsli och mycket mera. Sebbe fick väldigt fina och generösa födelsedagspresenter som förtjänar ett helt eget blogginlägg 🙈 Maaaaaassa mer saker hände den här helgen men jag börjar få skrivkramp nu men lovar att uppdatera snart igen 😉😘

Mer bilder kommer också! ❤️

Likes

Comments

Aaaww jag är så lycklig, kolla vad jag åh brorsan hittade på stan idag! Ett ananasträd! 😃😍🍍Första gången jag såg en ananas växa var när vi var och vandrade på en vulkan i Costa Rica. Som en liten buske på marken växten den och sen dess har jag inte sett någon. Så när jag hittade den här blev jag helt kär. 😉😌

Likes

Comments

Snart dags för ett nytt besök hos Sofia och jag känner att en förändring vore kul! Tänker mig att bli lite mörkare kanske ☺️

Likes

Comments