första veckan i skolan.


Måndag: Första dagen i skolan idag med de nya klasserna. Det känns nästan som första dagen, bortsett från att jag faktiskt känner lite människor. Första timman var creative writing där vi gjorde lite övningar för att öka vår kreativitet, andra timman vad advanced composition A, där vi skrev en uppsats om ett citat, tredje timman är fortfarande matte, fjärde timman är honors philosophy med en lärare som har svenska förfäder (han heter Jon Forslund). Tyvärr pratar han inte svenska, men han frågade mig hur jag skulle uttala skijoring, vilket som sedan visade sig vara det samiska ordet för hundspann/skidtolkning. Extremt flummig lärare men jag tror jag kommer tycka om klassen. Har B lunch så äter tyvärr inte med José, Katja, McKenzie, Kevin och Charles längre. Femte timman är fortfarande religion där vi har en ny kille som heter Husein, hur rolig som helst och sjätte timman är civics, där jag är omringad av juniors. Jag bryr mig inte om att de är yngre än mig, men tjejerna är så... High school juniors. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara de, men de är de näst äldsta i skolan och de beter sig som att de i princip är seniors (men de beter sig inte som seniors). Det är svårt att förklara.


Tisdag: idag hade jag tävling. På uppvärmningen skadade jag foten. Jag kan inte direkt påstå att jag stukade den, för den svullnade inte och blev inte blå, men det gjorde ont från mitten av foten till mitten av smalbenet på insidan. Så kunde inte göra floor eller vault, men hade min debut på barren. Jag ramlade inte av barren, men jag kom inte riktigt upp på en stride circle. Fick poängen 5.200, så jag är nöjd. Mitt mål var att inte få lägre än 4.000 (eftersom jag är nybörjare på barren har jag inte några svåra skills, så tror att det högsta jag kunde fått var 6.00, men är inte säker)


Onsdag: igår bytte jag klass från advanced composition A till astronomi, en klass som jag ville ha från början men som var full. Jag ville ha en utmaning, men advanced comp. var alldeles för svårt för mig.


Torsdag: hade ett till meet ikväll. Det gick väldigt bra. Slog nästan skolrekordet i vault. Rekordet var 9.225, jag fick 9.050 (om jag inte hade tagit ett steg hade jag fått 9.150), Haley fick 9.150 och Rebeca slog sitt egna rekord med 9.250. På floor gjorde jag min sträkta helskruv. Jag satte ner handen på den (.5 i avdrag) och ramlade på mitt sista tumblingpass (.5) lyckades ändå få 8.275, vilket som betyder att jag hade fått 9.275 om jag hade ställt allting och vi har bara två tjejer i mitt lag som kommer över 9.


Fredag: ingenting speciellt hände idag.


Lördag: ytterligare en tävling. Dock gick det inte lika bra. Det var jättetuffa domare och de tog mitt överslag full till en 1/4 3/4, vilket som betyder att startvärdet sjunker från 9.4 till 9.2. Det är dock inte vad som stör mig. Vad som stör mig är att jag fick den lägsta poängen jag någonsin fått (jag räknar inte Frasier med de inkompetenta domarna): 8.275. Jag vet att jag fick avdrag för att jag tog ett steg (.1) och att jag kanske inte blockade så jättebra (max .2). SÅ VAR TOG DE ANDRA .625 VÄGEN?!

Efter tävlingen gick jag ut och åt på Five Guys med Katja, McKenzie, José och hans kompis Tess. Det är sjukt att det bara har gått en vecka, för jag saknar dem som bara den. Efter Five Guys stack vi och kollade på Dirty Grandpa medans Katja åkte hem för att packa (hon ska till Costa Rica nästa lördag). Jag kan ju bara säga att jag förstår varför den var Rated R. Den var rätt så kul dock.

1. Den del av vår feast på Five Guys. 2. Från vänster till höger: José, Tess, McKenzie och jag.


Söndag: denna dagen har bestått av läxor, orkester och Super Bowl. Jag, Kim och Kamren åkte till Detroit Orchestra House och kollade på Sphinx Orchestra. De spelade så vackert att jag fick pytteskin och var nära på att gråta flera gånger. Klassisk musik är så underskattat.

En sån fin byggnad.

Sen var det dags för Super Bowl; Carolina Panthers vs. Denver Broncos. Jag hejade på Panthers, så de vann ju givetvis inte. Däremot gjorde nummer 28 (Stewart) en otroligt fin touchdown.

Ser ni hur högt han hoppar? Helt otroligt


Lady GaGa sjöng nationalsången väldigt vackert och halvtidsnumret var Coldplay, Bruno Mars och Beyoncé. Fick pytteskin. Om det är några jag vill se innan jag dör är det Coldplay.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej hopp vad tiden flyter på!
Som ni nog har märkt har jag inte uppdaterat på över en månad. Bestämde mig för att använda så lite social media som möjligt över jullovet, men var i både Ann Arbor och Detroit och gjorde lite smått och gott. Jag var bland annat på DIA (Detroit Institute of Arts) och såg äkta Basquiats, Andy Warhols, Picassos, Riveras och Van Gogh, så det var rätt så coolt.
Hittade även äntligen en använd kopia av The Shining. Ända sen jag såg avsnittet av Friends där Joey och Rachel byter favoritbok med varandra har jag varit besatt av att hitta en använd kopia av The Shining av någon anledning. Två år senare blev den äntligen min.

Efter jullovet var det bara plugg för finals som gällde. Och imorgon börjar min nya termin där creative writing, advanced composition, honours philosophy och civics står på schemat. Ha de gött så ses vi på söndag!

Hittade den bästa pinen jag någonsin sett i en thrift store i Ann Arbor

Likes

Comments

Måndag: Kan inte fatta att det är sista veckan i skolan. Idag hade jag min presentation om min kultur. Det gick hej okej faktiskt. Spenderade lite för lång tid på min aktivitet. Bjöd på lussebullar och de verkade som att de tycktes om.

Tisdag: Mitt andra gymnastik meet. Det gick bättre än sist, 8.875 på vault och 7.425 på floor.

Torsdag: Idag hade vi vårt decembermöte för utbytesstudenter på skolan vid lunch där vi hade knytkalas. Jag tog med mig de lussebullar som blev över i måndags, Moena från Japan hade gjort sushi, Ruth från Tyskland hade med sig pretzels, Arianna och Federica från Italien hade med sig pasta, en african-american counselor hade med sig sötpotatispaj och min counselor hade med sig orange fluff. Givetvis hade vi mer än det, men kommer inte ihåg vad de andra tog med sig haha.

Ja, det är jag som har tjuvstartat på den översta bilden, hehe


Fredag
: Den sista dagen innan jullov är dagen då alla klagar över att de ätit för mycket i sina klasser - förutom jag. Förstår inte hur jag kunde ha sån otur med det! Inte på en enda klass bjöds det på något gott.

Lördag: Idag hade min kompis Ana sin quinceañera. Den var inte så traditionell, så hon hade inte en fluffig klänning på sig och hon bytte inte skor. Hennes mamma hade dock hyrt ett mexikanskt band som hon överraskade Ana med. Denna upplevelsen fick mig på något sätt att känna mig mer amerikansk än någonsin förut. Tror det var på grund av alla filmer som utspelar sig i Kalifornien där de firar quinceañera. Det fick mig att starkt fundera på att ha ett väldigt sent 15-årskalas.Söndag
: Min söndag har spenderats som en äkta amerikan - mat och NFL. Jag och Katja åkte till McKenzie vid 11:30 och när vi kom dit var hennes mamma i full gång med att göra mat. Gud så gott det var 😍. Vid 1 skulle vi kolla på matchen där Seattle Seahawks mötte Cleveland Brown, men vi fick inte in kanalen så vi kollade när Carolina Panthers mötte New England Patriots.

Likes

Comments

Tisdag: Mitt första gymnastik meet. Gick faktiskt väldigt bra. På vault fick jag den näst högsta poängen i mitt lag, 8.6 med överslag helskruv. Haley hade den högsta med 8.7, så jag var nära. Det är otroligt hur likt men ändå olikt det är gymnastiken i Sverige. Att ha en satsbräda framför ett hoppbord var lite läskigt i början. Jag var backup på floor och en tjej i mitt lag ramlade ner från bommen på förträningen och skadade nacken, så jag fick hoppa in. Jag kan bara säga att det fanns en anledning till att jag inte var förstahandsval. Lyckades ändå få 7.125 av 7.8 så jag är rätt så nöjd med det. Jag fick avdrag på mina danspass (dvs. hopp, språng och poser). Jag har som sagt aldrig gjort detta förut, men jag är inte mycket för fluff. Dock förlorade vårt lag med 0.05 poäng... Lite störigt.

Onsdag: Köpte lunch i skolan för första gången idag. Jag förvånades faktiskt över att det gick att vara nyttig. Köpte en jalapeño-wrap med hummus, bbq-sås, tomat, gurka, spenat och lök. Det var dessutom riktigt gott. Om lunchen inte hade kostat $3.50 hade jag lätt köpt lunch oftare.


Torsdag: Idag fixade vi min floor rutin och tog bort allt fluff. Jag tycker fortfarande inte om musiken, men tycker om rutinen mycket mer nu. För någon vecka sen sa min coach till mig att jag kan inte göra mina tumblingpass som en dansare och förvänta mig att det ska funka. På samma sätt kan jag inte göra mina danspass som en powertumblare och förvänta mig att det ska funka. Detta stannade verkligen hos mig, jag försöker bli mer elegant, men det är inte så lätt som man tror.

Fredag: Idag åt jag, Janice och Kim, min värdsyster, julbord på IKEA. Det var faktiskt hej okej. Det enda som jag störde mig på var att tomtegröten var för söt och att de inte hade julmust. Jag menar, vad är ett julbord utan julmust??? Jag åt som en häst, trodde jag skulle spricka. I alla fall, jag hade träning fyra timmar senare, och jag kände under hela träningen hur maten åkte upp och ner. Inte så kul.. Det gick bra ändå, ställde min helskruv på airfloor och gjorde flyaways på barren med halvskruv.

Det ser inte så gott ut, men det var det!

Lördag: Började dagen med att göra tomtegröt (som blev mycket godare än den på IKEA) till en EF julfest som vi skulle till på kvällen. Vi åkte till julfesten vid 5 och åt och hade white elephant (typ som secret santa) fick med mig ett 3D pussel hem.


Söndag: Har skypat med både Felicia och mamma och pappa idag. Åkte till downtown Plymouth och fotade lite till min final i drawing & sketching och köpte en julklapp till Janice. När vi kom hem ställde jag mig och började baka lussebullar till imorgon då jag har en presentation om min kultur i multicultural literature. Så nervös! Har ingen aning om hur de blev heller, hittade ingen kvarg, så blandade två delar ricottaost med en del sour cream. Och använde all purpose flour istället för vetemjöl. Men degen smakade som den skulle iallafall.

Likes

Comments

Vart har veckan tagit vägen? Var har 2015 tagit vägen? Tycker det var vinter och skitkallt nyss.

Denna veckan har jag inte gjort något speciellt. I onsdags var jag sjuk, så var i skolan halva dagen. På vägen hem stannade Janice vid en Kinarestaurang och köpte wontonsoppa till mig. Hon skämmer verkligen bort mig. I torsdags kom även mina Vans som jag beställde förra fredagen. Så lycklig! Har velat ha dem i typ 3 år, men de finns aldrig i min storlek.

I söndags var jag och Janice på upptäcksfärd efter jäst. De verkar inte ha så mycket färsk jäst här. Hittade till slut ett exklusivt ställde där de fanns. Det var dock skitdyrt.

Likes

Comments

Ber om ursäkt för en aningen sen uppdatering.

Detta har varit en intressant vecka. Fick i måndags mina grips av coach Pam. De tillhörde en tjej som hade flyttat. Så tummen upp på de, speciellt eftersom jag inte behövde betala ett öre för dem. Dock måste jag nog fixa en ny påse till dem, för hennes namn är Isis... Tycker synd om henne.

I onsdags började mitt thanksgiving break. Gjorde inte ett smack i onsdags, men i torsdags var det som sagt thanksgiving. Herregud vad god mat. Åt kalkon, green bean casserole, sweet potato ya-ya, mac n' cheese, tranbärssås, turkey stuffing, pumpkin pie och äppelpaj. Och glass. Har haft rester hela helgen.

Vid klockan 6, fredag morgon, satt jag i en bil mot mallen tillsammans med Abby och hennes syster Emily för lite black friday shopping. Det var inte så mycket rea som jag trodde. Det enda jag köpte som var på rea var ett par öronhängen och två par jeans till priset av ett. Vid halv 8 hade jag träning som gick galant. Ställde mitt överslag helskruv och fick in en flickis innan min salto helskruv. Efter träningen stack jag till Alexis och vi sov över och kollade på julfilmer.

I lördags sov jag länge och bara tog det lugnt. I USA går det verkligen från 0-100 när det gäller juldekorationer så fort thanksgiving är över.
I söndags vaknade jag omkring 9 och gav mig ut och sprang. Jag märker verkligen hur fort min kondis blir kass när jag inte längre springer 6 gånger/vecka. Resten av dag pluggade jag.

Likes

Comments

Måndag: Helt okej dag, det är ju som sagt måndag. Jag skulle fixa grips idag, men stället vi gick till hade bara XS så det blev ingenting med det.

Tisdag: Väldigt intensiv dag. Jag hade träning från 2:45-5 och så fort jag kom hem bytte jag om och Kylie plockade upp mig för att köra till Hines Park där vi sprang Lightfest Run. Det är ett 8 km långt lopp med ljusfigurer längs banan. Riktigt kul faktiskt. Vi tog det väldigt lugnt och pratade under loppet och sprang på 11 min/mile. När vi kom i mål fick vi en medalj som var felstavad, och de sa att det fanns mat och vatten inomhus. Vi gick in och de hade kakor, muffins och bagels, kanske inte vad man vill ha efter ett lopp.

Jag undrar vilken månad novermber är.

Onsdag: Fick våra dräkter idag på gymnastiken. De är fina, men gummibandet vid benen är så tajt att min rumpa ser hängning ut haha. Fick även min första rip idag. Den var dock mikroskopisk.

Torsdag: Fick min första blodblåsa idag på barren i knävecket.


Fredag: Idag var en bra dag. På matten hade Maureen med sig paj från hennes matlagningsklass som hon, jag och Alexis delade på. Efter skolan tog jag bussen hem. Jag hade tänkt ta en 10-minuters powernap när jag kom hem, men det slutade med en fyra timmars lång tupplur. Janice väckte mig vid 7 och frågade om jag var redo. Jag fick panik och trodde jag var sen till skolan tills hon sa att jag hade träning och då klickade allt på plats. På träningen gjorde jag salto hel i hoppgrop och salto från barren.

Lördag: Vaknade till snö idag. Gjorde mig en kopp chaite och satt och hade julkänsla hela morgonen. Vid lunch hjälpte jag Janice att promota EF på en internationell mässa till 5 och sen åkte vi och fixade thaimat. Mums. Snön bara vräkte ner och Janice och Kevin hade biljetter till en basketmatch mellan Detroit Pistons och Washington Wizards som de aldrig kom till.

1. Lördag morgon. 2. Köpte handgjorda örhängen från en supertrevlig indier på mässan. 3. Jag och Waan (en thailändsk utbytesstudent) på mässan.

Söndag: Vaknade innan 9 och gav mig ut och sprang. Det var halt och det är jobbigt att springa i snö. Jag tog ett bad när jag kom hem och vid 1 begav jag och Janice oss till en fruktmarknad för att ladda upp inför Thanksgiving. De hade mangos för 79 cent/styck, tror vi köpte 7 stycken haha.

Likes

Comments

Måndag: Inte min dag. Började med att jag glömde min frukost hemma. Jag glömde även mitt anteckningsblock för religion där jag hade mitt midterm-prov. Det gick dock bra ändå.

Tisdag: Jag känner att denna veckan inte är min vecka. Ingenting funkar som det ska. Vaxade mina ögonbryn för första gången idag. Var livrädd att jag inte skulle ha några ögonbryn kvar, men de blev riktigt fina.

Onsdag: Hade min cross country banquet idag. Det var annorlunda, men väldigt kul. Jag fick som sagt inget letter, men det gör ingenting. Jag som senior var tvungen att hålla ett tal, vilket som gick sådär. Den sista träningen med cross countrylaget fick vi en lapp med ett namn på som vi skulle fixa en gag gifts till (en gag gift är precis vad det låter som, en present som får dig att klökas). Jag fick min kompis Allison så det var inget problem att hitta en gag gift till henne. Kelly fixade min gag gift, och av henne fick jag: knästrumpor med Wonder Woman-loggan på, en träningströja, Swedish fish och Hershey's choklad. Vi fick även mock awards (pris utan värde). Jag fick "the Taken award", för att de inte vill att jag ska flytta tillbaka så tänker de kidnappa mig. Väldigt sött, men det kändes lite trist. Alla andra fick saker för deras personlighet, t.ex. en tjej fick "most likely to get married with her watch on" för att hon hade en lång rant om varför man ska springa med en klocka när våran coach sa att klockan inte spelar någon roll, medan jag fick ett pris för att jag kommer från ett annat land. Det kändes som att det enda de såg i mig var var jag kommer ifrån.

1. Jag och en av de tre Allisons vi har i vårat lag. 2. Jag och coach A'hearn. 3. Kylie, jag och Allison som jag gav min gag gift till


Torsdag: plugg-dag för mig. Så mycket läxor till imorgon och ingen tid.

Fredag: Försov mig med en timma, men kom ändå till skolan i tid. Jag vaknade 10 minuter innan bussen gick, så fick skjuts av min värdmamma. Kom ändå till skolan 20 minuter innan den började. Vi fick våra quarter betyg, som för mig var 5 A och 1 B och ett GPA på 3.83 av 4.0. Pretty sure att jag failade på mitt mattetest...
Efter skolan hade vi en föreläsning om hjärnskakningar, som tydligen är ett stort problem i sporterna här. Träningen var bra, min coach vill att jag ska gå på en extra träning i en gymnastikhall med hoppgrop nästa vecka istället för den vanliga träningen nästa fredag. Det är inte så speciellt som det låter, men blev glad över att hon frågade, för det betyder att hon tycker att jag har potential. Nät jag kom hem fick jag reda på all skit som har hänt i världen. Det gör mig så arg att världen fortfarande använder våld för att få sin åsikt fram. Och sen att Donald Trump använder situationerna för att försöka gynna sig själv i sin debatt gör mig rent utan skitförbannad.

Lördag: Skulle fixa grips till gymnastiken idag, men så blev det inte. Istället bytte jag träningströjan jag fick i min gag gift till en tröja i min storlek och köpte tvål (som öppnades i påsen 😖) ett par långa löpartights, eftersom jag inte har några här då de var en av de många saker jag fick sortera ut då EF var väldigt dåliga på att dela ut information, och en sport-bh. På vägen hem tog Janice mig till Five Guys Burgers & Fries, ett ställe jag har velat gå till länge. Åt en veggie sandwich då jag inte kände för kött, men ändå så gott!

​​1. ​Träningströjan jag bytte till mig. 2. Tvålen jag köpte. 3. Löpartightsen 4. Sport-bhn, äger redan en i samma modell fast lila, så otroligt skön!Söndag: Matte hela dagen! Och julfilmer.

Likes

Comments

Jaha, nu var denna veckan slut.


Måndag: Jag hade min första gymnastikträning. Trots att jag är ny i den här sortens gymnastik gick det relativt bra. Jag är sämre än alla andra förutom i floor, vilket som inte är så konstigt med tanke på att jag har tränat väldigt mycket tumbling. Styrketräningen var dock brutal, en av våra coacher är en bodybuilder...Tisdag: Idag var vi lediga från skolan då det är election day, så jag, Katja och McKenzie åkte och shoppade. Ni som känner mig vet att jag i princip bara shoppar kläder på rea, men lyckades ändå få med mig 4 tröjor, ett par tights, ett par pyjamasbyxor, ett par träningsshorts och ett par örhängen med mig hem. Vi åt även på Qdoba, så extremt gott, kan inte fatta att jag har missat de förut. Mina armar är ömma från igår. Jag var på bommen för första gången och det var extremt läskigt, no me gusta.


Onsdag: Ingenting speciellt hände förutom gymnastik.


Torsdag: Samma som gårdagen hände ingenting roligt. Mina armar är ömma, har aldrig tänkt på hur mycket armstyrka man behöver för barren.

Fredag: Tror aldrig jag har haft så mycket träningsvärk i mina armar förut, det gör ont att bara ha dem hängande rakt ner. Vi fick ett papper med beställningsinformation för träningsoveraller. Vi får ha vilket namn vi vill på jackan, så jag vill ha ett roligt. De förslag jag har fått än så länge är 'The swede', 'Idiot abroad' (som tv-showen), 'Bruiser' (för er som inte träffar mig så ofta får jag blåmärken väldigt lätt) och 'H-hizzle'.

Lördag: Jag har inte gjort ett smack idag. Jag och Abby var på bio och såg The Martian. Väldigt bra film måste jag säga. Både rolig och intressant. Det är en sån film som får mig att älska science.

Söndag: Kom precis hem från ett pizza-party hos coach A'hearn. Om vi fick ner vårt mellanrum mellan den första och sjunde köparen till under 90 sekunder skulle vi få ett pizza-party. Vi vann även över Canton, en skola i the Park, i Regionals så coach A'hearn lovade att hon skulle bleka håret platinablont. Det var udda att se henne i det, men hon passade bra i det.

1. Mitt ben efter en vecka på barren. 2. Coach A'hearn hade en lägereld på pizzapartyt. Förresten varför heter det fortfarande lägereld när det inte är på ett läger?Så vilket namn tycker ni? The swede, Idiot abroad, Bruiser eller H-hizzle?

Likes

Comments

Jag ber så mycket om ursäkt för att jag inte har uppdaterat på nästan en månad, jag har helt ärligt haft fullt upp. Därför tänker jag göra en deal mer er.
Med start från nästa vecka tänker jag uppdatera varje söndag vad jag har gjort under veckan då det tar för mycket tid att skriva inlägg varje dag.

Sedan mitt senaste inlägg har jag bland annat gått på Cantons homecoming, ätit väldigt mycket pasta på alla pastaparties vi har haft, slagit mitt PR flera gånger, sprungit flera mil, avslutat cross country säsongen och pluggat extremt mycket.

Här är lite bilder på några saker jag har gjort sedan mitt senaste inlägg.

1. Cantons homecoming (ja jag hade samma klänning på alla tre), 2. Efter sista loppet på Cass Benton kastade alla seniors upp ett par gamla löparskor i the Tree of Souls, 3. Var på studieresa i Ann Arbor och besökte University of Michigan (såå fint), 4. Åt på min första noodle bar, 5. Åkte en haunted hayride (det var hemskt), 6. Mitt sista lopp med cross countrylaget 😢, 7. EF skickade en låda med marshmallows, choklad och kex för att göra s'mores, 8. Jag har varit på varenda football game som har spelats på PCEP, 9. En bild vi tog igår på Varsity Regionals med vår maskot Willy.


Förresten säger man kex eller schex?

Likes

Comments