Header

Nu idag så är ju olika slags grupper populära på Facebook, finns en som är stor och den har även en köp och sälj grupp kopplat till sig. Jag gick med där i samband med att jag blev inbjuden men gick efter några månader ur för jag inte tyckte om stämningen i någon av grupperna. Här om dagen gick jag däremot med igen för kände "kan ju alltid prova igen". Men nä var likadant, blev kallad för det ena och det andra av en tjej. För hon ansåg att jag hade dålig attityd när jag la upp en annons på tjejgruppens köp och säljsida. Det värsta tycker jag att både administratörerna och moderator, reagerar inte när man försökt flera gånger att få kontakt. I en grupp ska man (tycker jag) kunna lita på gruppens grundare och hjälpredare. Visst dem två onämnda grupperna är stora och då kan jag förstå att admin och mod inte har möjlighet att svara kvick snabbt. Men dem bör ju ändå ge någon liten respons med att "jag kan höra av mig senare till dig" eller liknande. Än att bara läsa meddelandet och sen skita i att svara. Därför hyllar jag än idag gruppen Blogg Queens som fina och underbara @ssandras skapat, där även en bra moderator finns med i. Tillsammans är dem två guld, dem ger svar så fort dem kan på saker och ting. Dem har alltså god service i sin grupp och tar väl hand om sina medlemmar, än om man jämför med den onämnda gruppen mitt åsiktsinlägg handlar om. Jag kommer alla fall vara en trogen Queen i Blogg Queens. Observera att inlägget inte kommer ha någon bild.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För många veckor sedan så kom jag över ett YouTube klipp där youtubern hade gjort glass av banan. Länge tänkt på att det faktiskt är ett nyttigare alternativ än en hel Ben & Jerry burk. Så idag fick jag för mig att förbereda glass skapandet. Däremot så är jag inte så sugen på det just idag, men har alla fall förberett och lagt in i frysen med plastfolie över. Som jag nämt i 2 inlägg tidigare så har jag ju börjat träna samt ha mer koll på min kost. Mitt mål i första hand är ju att dra ner på sötsuget och då är ju banan glass ett väldigt bra alternativ att vända sig till om sötsuget kickar igång. 

Likes

Comments

Ni vet känslan när man är på ett viktigt läkarbesök och kirurgen börjar blanda in ens vikt. (Känslosamt ämne). Känslan av att känna sig som världens tjockaste person i samma ögonblick när ämnet tas upp. När paniken börjar cirkulera i huvudet och man tänker "jag måste gå ner minst 20 kg för att se bra ut". Jag minns så väl, jag blev tvungen att åka till Espresso House för att köpa en "mini-brownie" som tröst? För att jag mådde så dåligt inombords över hur kirurgen la fram konversationen om min vikt. Jag själv är medveten om att jag lagt på mig en del (kanske 5-7 kg bara) , efter jag slutade gå. Nu har jag inte slutat gå helt men under det året jag slutade gå längre sträckor (2016-2017). För att mina muskler började bli mer stramare och resulterade i trötthet och dagliga smärtor. Därav min kommande baklofen bedömning, svarar jag bra på baklofenet. Så kommer jag såklart kunna röra mig mer och förbättra mina muskler och styrka. Nu under veckan som jag varit hemma från skolan (förkyld, halsont). Ja, då har jag lyckats beställa hem en våg, shaker till proteinpulver och proteinpulver. Hur galet egentligen? Jag är själv medveten om att jag min kost inte varit så super bra. Eftersom både skola och boende inte har så super hälsosam mat till och från. Jag får maten betald på båda ställena och jag är ju studerande och då blir det dyrt i längden med mat om jag skulle stå för det, dagligen själv. Därför väljer jag att acceptera det som serveras,

Har sedan min träning började börjat tänka mer på vad jag äter, ta mindre portioner av saker och ting. Nu under min sjukliga vecka så har jag skitit i vad jag stoppat i mig, eftersom jag är sjuk och då tycker jag att jag kan unna mig något gott (känner knappt smak ändå). Tränings-freak tycker säkert det är fel av mig, men då är det bara att vara strikt med kosten dem friska veckorna istället. Vid förkylning så rekommenderas man att inte träna heller och det har jag avstått ifrån. När jag tillfrisknat så kommer jag självklart ta tag i min träning igen. Super smart att ha bad, gym x2 på sitt skolschema. Då rör man ju på sig och det är ju huvudsaken och nyckeln till att kunna gå ner i vikt. Saknar bara ett giltigt gymkort, har ett gammalt från Friskis och Svettis, men det gäller tyvärr inte där jag bor nu. Får se när det finns möjlighet att skaffa nytt, känner några som tränar på Friskis och svettis i staden där jag bor. Så vem vet, vi kanske drar ihop oss till ett litet gäng?. Ingen kan ju neka att det är roligare att träna när man är fler än ensam.


Innerst inne så skäms jag över att jag lagt på mig lite vikt, men som kirurgen var ärlig med. Så är det lätt för oss som inte är gående varje dag att lägga på sig vikt. Eftersom vi inte får bort dem dagliga kalorier vi får i oss, vi förbränner alltså inte det vi äter. Som friska människor gör, naturligtvis så finns det överviktiga människor idag i samhället och visst dem kan också ha det kämpigt med att gå ner i vikt. Det klandrar jag ingen för. Kirurgen som uttalade sig om det jag skrev ovan, så har han rätt men för mig som ung och rullstols-behövande kändes det som en "smäll på käften" även att jag började ett tag klandra mitt funktionshinder för det. Trots att jag inte kan hjälpa att jag föddes med en CP-skada.

Likes

Comments

Jag måste bara ta och tipsa om Apotea är man hos mig så går det nog inte att missa mitt fan-girlande av Apotea. Köper det mesta i medicinsk väg där (medicin, graviditetstest, sholl-fil tillbehör, batteri (AAA)) och massa annat billigt som jag hittar och är behöver. Några kronor billigare än på fysiska apotek och väldigt smidigt och klicka hem. Förvånar mig inte att min mentor i skolan frågade mig om jag har svart bälte i shopping. (Haha). Näthandel har blivit en favorit hos mig, nog för jag är lat av mig men ibland är det skönt och bara klicka hem. För i affär kan det vara jobbigt för min del ifall det är mycket folk i en affär, kan nämligen få panikkänslor och känna mig uttittad. Föredrar helt enkelt näthandel och e-shopping. Nackdel är ju att det är så lätt att klicka hem saker av farten som man inte är i behov av. Men när jag surfar runt inne på Apotea, så är det oftast saker jag behöver. Bonus måste ändå vara den fria frakten. ME LIKE!

Vad tycker ni om Apotea?

Likes

Comments

Likes

Comments

I detta inlägget kommer jag nämna 5 ämnen jag tycker om att läsa i en blogg. Kanske har du o jag samma ämnen som vi gillar? Berätta gärna i kommentarerna vilka du gillar.

Åsiktsinlägg - Sedan jag blev en av nouw gänget. Tycker jag åsiktsinlägg är så roligt att läsa om, för vi alla är så olika.

Skönhet - Vilken tjej tycker inte om att läsa saker kring skönhet? Allt från smink recensioner till favorit produkt osv.

Erfarenheter - Något jag tycker är inspirerande är inlägg som har personliga erfarenheter exempel om funktionshinder eller psykisk ohälsa.

Webbdesign - Självklart har inte intresset för webbdesign slocknat bara för jag flyttat till Nouw.
Tycker webbdesign är roligt och ännu roligare när det finns bloggar som har det som ett huvudämne.

Fototips - Fotografiska bloggar har oftast fototips att dela med sig av och det tycker jag är roligt att läsa om i en blogg.

I samarbete med @ullizbulliz

Likes

Comments

Ingen har väl missat att Refunder har gått som reklam på tv? För några dagar sedan så kikade jag runt lite på nätet och kom över Refunder. Tänkte att "kanske värt och köpa något litet och se om jag får några kronor tillbaka, som reklamen säger?". Redan efter jag hade gjort två hela ordrar, fick jag ett mail om att min återbäring hade inkommit. Klickade hem en ny power bank och ett par örhängen på Ur och Penn's rea. Jag kan redan nu erkänna att sedan mitt trauma (2010 - 2014), så har mitt minne försämrats och det tycker jag är väldigt jobbigt. Glömmer ibland vad jag exempelvis lagt min fjärrkontroll till teven, min mobil och min power bank. Liksom såna enkla vardags saker glömmer jag, sägs ju att människor lätt kan glömma saker. Naturligtvis sant men läkarna tror att det är på grund av min PTSD som också gör att mitt minne påverkats. Ej fått reda på min PTSD och NP utredning helt ännu. Eftersom psykiatrin lagt ner all kontakt utan anledning? Så tillsammans med vårdcentralen jagar jag psykiatrin. Väldigt påfrestande eftersom jag fick förtroende för Kristianstads vux psykiatri.

Likes

Comments

Om mindre än 3 veckor så ska jag genomgå test av baklofen i ryggmärgen. Ser fram emot det och positivt överraskad över hur snabbt jag fick en ny tid. Fick min första bedömningstid i förra veckan (Måndags 11/9) och har redan fått tid för ett test. Både nervöst och spännande samtidigt, om mina muskler och dylikt svarar bra på provet. Så kommer jag att få en baklofenpump. Verkligen skönt om jag får det, så jag slipper kämpa med morfin-tabletter (vid behov) och främst stelhet. För jag vill kunna börja gå igen som förr, håll tummarna. Ungefär 6timmar kommer jag spendera på sjukhuset, lär vara värt det om allt går bra.

Likes

Comments

Sent igår kväll så gjorde jag ett nytt instagram konto, där jag kommer lägga upp produkter inom WELLNESS, HEALTH, BEAUTY som jag själv provat eller helt enkelt rekommenderar. Ni får gärna följa mig på instagram, kommer vara aktiv där minst 1-2 gånger om dagen. Har ju ett privatkonto också och vill skilja på dem två sakerna. Idag är det en ny vecka så ikväll ska jag planera min vecka tänkte jag. Hur ser er vecka ut?

Likes

Comments

God kväll! Sedan i Fredags så har den förbaskade förkylningen tagit över, så min helg har inte varit så spännande. Sängliggandes med en massa te och film har det fått bli. Tyvärr har inte pojkvännen gjort så mycket heller, eftersom jag varit sängliggandes. Han fick helt enkelt uppdraget till att ta hand om mig (hehe, vem tackar inte nej till sånt?). Fick en idé tidigare i veckan om att ha en tävling på bloggen, min första idé var en omtänksam idé men tyvärr kunde inte den bli av på grund av olika anledningar. Kom senare på en annan idé som jag tänkte berätta om för er i detta inlägget.

I slutet av förra året så kom jag i kontakt med ett företag som säljer handsprit, jag berättade för dem att jag gick vård-linjen då och att min klass var i behov av återfuktande handsprit i småflaskor. Dem gick med på att sponsra deras produkter till min dåvarande klass, så länge jag stod för frakt. Behövde alltså inte betala för summan av /per flaska och det tycker jag är snällt. Eftersom det var över 20 pocket flaskor, hittade i förra veckan överblivna flaskor (oanvända) som jag tänkte tävla ut. Istället för aloe-vera produkterna som jag hade tänkt från början. Nämnde det i ett inlägg i en blogg-grupp, det blev folk intresserade av. Men tyvärr blev det inte så, får helt enkelt tävla ut dem här tre istället. Är i lukterna COCONUT, JAPAN CHERRY BLOSSOM, WARM VANILLA. Tävlings reglerna kommer här under.

- Kommentera att du är med och motivera varför just DU vill vinna

- Lämna din e-post adress

Vinnare meddelas och dras om en vecka från och med idag.

Likes

Comments