Livet rullar på och träningen går framåt, nytt år och nya möjligheter brukar man väl säga? det stämmer verkligen. Jag är nästan helt bra i höften igen och har inga känningar i benhinnorna när jag springer längre. Det är en fantastisk känslan man kan göra det man älskar utan smärta och begränsningar. Löpningen går minst lika bra som styrketräningen gör och det gläder mig så oerhört. Mitt nästa mål är att springa ett Tough Viking lopp senare i vår, så jag tränar på för fullt inför det. Förresten vet ni vad? Jag började faktist mitt år med att ta tag i min dröm. Jag sökte en PT-utbildning så nu får ni hålla tummarna för mig! :)

Jag bjuder på lite bilder från senaste tiden och hoppas det går lika bra för er med träningen och det nya året!

Kriga på!! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Skäms på mig... Allt för längesedan vi talades vid, IGEN,,, Nu har jag till och med semester ju. Julafton har passerat och nyår väntar runt hörnet. Kan inte förstå att ännu ett år har gått, tiden bara flyger iväg och i januari är det faktist ett år sedan jag valde att förändra mitt liv och byta livsstil. Är så fruktansvärt glad att jag tog det beslutet.

Jag har haft några dagars semester nu och träningen har rullat på bra, i tisdags tog jag äntligen 100 kilo i marklyft, wow vilken känsla, jag gjorde det dessutom två gånger haha. Jag ser verkligen fram emot 2017 och vad det har att erbjuda mig, jag blir bara hungrigare ju mer tiden går och jag har så mycket jag vill uppnå under kommande år. Går allt som jag hoppas så kommer det att ske lite förändringar i min vardag också (spännande) jag är såååå redo!!! och jag hoppas du vill fortsätta följa med på min resa under 2017 också? kriga på så länge och glöm aldrig att

INGENTING ÄR OMÖJLIGT!!

Likes

Comments

Oj vad längesedan jag gjorde ett inlägg på bloggen. Livet rullar på, allt har gått i ett sen sist vi hördes, fullt upp med flytt, jobb och träning. Jag har ju som sagt flyttat in till stan och jag trivs som fisken i vattnet här. Så skönt! Det har varit slitit på sista tiden, mycket jobb och träning, julfester med båda mina jobb (därav bilderna på mig och Emelie haha) och flyttstäd på det. Men snart är julledigheten här och det kommer lägligare än någonsin.

Vill ni veta en fantastisk sak? Jag kan äntligen springa lite igen, utomhus. Det går bra så länge jag springer på plan mark och inget terräng liknande. Jag kan inte springa på bandet än men jag är glad ändå. Första rundan jag tog blev milen och andra blev 8,5 km på 37 minuter!! det är det bästa jag sprungit på flera år. Det känns så skönt att jag inte tappat konditionen trots uppehållet från löpningen. Men det är tack vare mina cykelintervaller, underskatta aldrig dom mina vänner, just nu är min kondition bättre än någonsin. :) Jag kör även på med mina styrkepass och känner att jag kan öka i nästan allt jag gör nu, shit va kul det är, armar och rygg måste nog vara favorit muskelgrupperna just nu, fast jag gillar ju att köra axlar och ben också, nä jag kan nog inte välja haha. Som ni säkert märkt blir det många träningspass per vecka, jag har hittat vad jag brinner för. Träning är det bästa jag vet!

Jag bjuder på lite bilder sen sist! :)

Likes

Comments

Ibland är det svårt för mig att kunna se tillbaka och vara nöjd med vad jag faktist åstadkommit hittills.. Jag är en person som ständigt jagar nya utmaningar och ser hela tiden vad som kan förbättras. Självklart vet jag innerst inne att den förändring jag gjort är stor. Att ändra hela sin livsstil sker ju inte på en dag. Men samtidigt har jag svårt att minnas tiden och troligtvis sker det ganska omedvetet. Jag ser sällan på mig själv och tänker "vilken resa jag gjort". Jag tror det ska mycket till för att man ska känna sig nöjd, tänker ofta på om man någonsin kommer att göra det, både på gott och ont. Det som betyder mest för mig är faktiskt att jag känner en helt annan typ av lycka nu än vad jag någonsin känt förut och jag mår så fantastiskt mycket bättre. Jag trivs med mig själv men jag önskar att kunde stanna upp ibland och känna att fan vad du har krigat, för det vet jag att jag gjort. Jag lägger så otroligt mycket tid på träning. Mer än många andra skulle jag faktist vilja påstå. Vissa tycker att det är helt galet och kan varken förstå varför eller till vilken nytta men för mig är det en självklarhet. Jag mår som allra bäst när jag får träna. Jag har en otrolig disciplin och en enorm vilja. Vilket jag vet har tagit mig hit jag är idag och tror skulle kunna ta mig hur långt som helst om jag vågar och vill. Jag brinner för hälsa och träning och självklart har jag en dröm. Jag önskar snart komma till den punkt där jag känner mig redo att ta steget, men för att kunna göra det så krävs det till viss del att jag känner mig "nöjd". Jag är inte riktigt där än men på god väg.

På kvällarna snurrar många tankar i mitt huvud, jag tänker ofta på om man verkligen måste se tillbaka på en tid man inte vill minnas? räcker det inte att komma ihåg vart man började? Det tror jag!

https://open.spotify.com/track/60FWCN57b2eM2XdNTcHneI - lyssna och njut!

Likes

Comments

Hur skönt är det inte med helg då? Jag och syrran avverkade två timmar på gymmet direkt efter jobbet i eftermiddags, Bröst och armar stod på schemat, oj vad det sved haha. Men bra pump och god kontakt så dumt att klaga. När jag kom in i personalrummet och skulle öppna mitt skåp för att byta om inför passet hade världens bästa Emelie lämnat godsaker från Tyngre. Man kan ju inte annat än tycka om den människan alltså. Hon är bara för go!! Vilken fantastisk start på helgen va?

Min vecka har som vanligt innefattat jobb och träning. I Tisdags hade jag fin besök gymmet av min starka kusin Joel. Som vanligt är det rygg som gäller på Tisdagar, shit vilket bra pass det blev. Vi båda gick därifrån helt färdiga. Träningsvärken var bra go dagen efter kan jag ju meddela. Tacka vet jag mark alltså, vilken fantastiskt bra övning!

Jag har även hunnit att vara hos frisören. Till och med två gånger på två veckor. Jag fick för mig att jag skulle bli gråhårig men trivdes inte alls med det så jag bokade en ny tid och gick tillbaka till blond med en mörkare botten, det är väl jag i ett nötskal det?!? men så nöjd med slutresultatet :)

Hoppas ni har en grym fredagkväll! :)

Likes

Comments

Det går mer och mer tid mellan inläggen tyvärr.. Jag är inne i en period just nu då jag har många bollar i luften, men jag klagar inte. Nästa vecka flyttar jag in till stan och ingen är väl lyckligare än jag för det :) Min träningsvecka förra veckan var grymt bra, jag har ju som sagt fått lägga om lite när det kommit till konditionsträningen då min höft fortfarande bråkar med mig, Jag har suttit på en cykel och avverkat väldigt många egen gjorda spinningpass med fokus intervallträning. Jag tror det blev 6 st närmare bestämt. Jag tränade alla dagar förutom söndag förra veckan, Tisdag, Torsdag och Lördag blev det dubbelpass.. Skönt att jag kunde avverka två tunga ryggpass med bra kontakt under veckan också. Det känns åtminstone bra att kunna ge max på mina styrkepass. Idag kände jag för att bara testa hur det skulle kännas att ta några steg på löpbandet. Då jag varit ifrån det i snart TVÅ veckor. Jag hoppades tyvärr för mycket, jag kunde knappt ta ett löpsteg så jag klev snällt av bandet och gick in och satte mig på en cykel istället. 30 minuter intervall med tungt motstånd fick det bli (oj vad svetten rann haha). följt av 60 minuter bröst. Skönt!

Jag försöker verkligen att alltid göra det bästa utifrån varje situation som ges just nu, men jag kan inte hjälpa att vissa dagar smyger sig rädslan på, rädslan för att inte kunna komma tillbaka till framförallt löpningen igen som var en stor del av min träning, det är fruktansvärt jobbigt att jag inte bara kan gå ut och springa när jag känner för det, samtidigt som jag heller inte kan medverka på tabata passen. Jag har så många tankar kring det och även om jag försöker se positivt på hur bra min träning ändå går för mig så kommer jag fortsätta känna denna besvikelse. Det är jobbigt psykiskt då detta gäller all form av konditionsträning förutom cykling. Ni som känner mig vet hur enerverande jag tycker det är att inte kunna ge 100%. Men samtidigt har jag kommit till den punkt där jag är såpass medveten och hellre avstår tillsvidare än att inte kunna gå nästkommande dag, men ibland behöver jag påminna mig själv. Träning ska inte göra ont på ett sånt sätt.

Ny vecka, nya möjligheter. Nu gör vi det bästa av denna träningsvecka! :)


Likes

Comments

Oj vilken vecka jag har haft. Kan nog har varit den värsta sen jag började denna resa. Redan i måndags kände jag av en förkylning, tisdag hade jag svårt att ta mig ur sängen (varför är det alltid värst på morgonen?) Krigade ändå på med jobb och träning då jag varken haft feber eller ont i i halsen. Onsdag kändes det bättre och jag rev av ett intervallpass på 30 min följt av axlar och triceps. Löpningen har på sista tiden gett mig känningar i vänster höft. Men så fort jag blivit varm så har det varit lugnt. Som sagt hade jag PT tid med Emelie på torsdag morgon 07:00. När klockan ringde och jag skulle kliva ur sängen kunde jag inte stå på benet, det fanns ingen kraft och jag bokstavligt föll till golvet. Har aldrig känt någon liknande smärta förr. Jag kunde nästan inte ta mig från sängen till köket. Men envis som jag är gjorde jag det och jag tog mig ner till bilen och åkte till sats. När jag väl kom in i personalrummet och såg Emelie så brast det, jag kunde inte hålla tårarna inne. Det är så enerverande att inte kunna ge 100% för mig, jag vill alltid göra det, men Emelie tillät mig inte ens gå ut i gymmet. Vi stannade i personalrummet och pratade i ca 1,5 timme istället. Vilket var välbehövligt men ack så jobbigt psykiskt. Denna vecka har varit allt annat än bra och jag har gråtit mycket. Främst för att jag inte kommer kunna springa på ett tag. Men också för att är medveten om att jag måste trappa ner min träning tyvärr.. Som Emelie sa, "de flesta måste man pusha på, dig behöver jag bromsa" jag har så mycket energi och träningssuget är så stort så jag har väldigt svårt att komma till ro och låta kroppen vila, samtidigt har jag svårt att äta, jag vill inte äta om jag inte tränar och det oroar många i min närhet... Det är inte alltid lätt mina vänner, men tanken på att bli skadad och inte kunna träna på en längre tid skulle förstöra mig totalt så jag vet att det är inte värt det. Jag ska försöka skärpa mig.

Idag körde jag igenom ett spinningpass på 45 min följt av ett ryggpass så nu känns det okej igen, höften är bättre och likaså förkylningen. Jag vet att man inte alltid kan prestera på topp, jag vet också att man behöver sånna här dagar ibland men jag hoppas att jag slipper uppleva denna veckan igen. Nu tar vi nya tag med lite ändringar i mitt träningsschema ska det nog bli bra trots allt. Hoppas ni har haft en bättre vecka än jag haha, kram på er! :)

Likes

Comments

Frånvaron ekar här.. Jag har haft fullt upp med jobb och i helgen var jag även hundvakt hos pappa och självklart har jag rivit av flera härliga träningspass! Helt plötsligt blev det vinter också, fantastiskt bra att jag beställt nya vinterdäck till bilen och de ligger på ett däckhotell och bara väntar på mig. Det komiska var dock att de inte har någon tid förens nästa TISDAG?!? håll tummarna för att jag klarar mig tills dess haha. På torsdag har jag PT tid med bästa Emelie, LÄNGTAR! Jag har dessvärre dragit på mig en liten förkylning men med lite extra sömn idag så känns den redan bättre och jag kunde riva av ett bättre ryggpass nu ikväll, så skönt!

Hoppas in överlever kylan, kriga på! 💪🏼

Likes

Comments

Känslan som infinner sig på en fredag är näst intill oslagbar, inte sant? Jag har haft en bra vecka med mycket jobb och många bra träningspass. Igår körde jag ett PT pass med Emelie och jag kan ju säga att det känns idag. Okej jag ska vara ärlig, min träningsvärk är brutal haha. Jag sa att jag ville ha ett hårt ryggpass och det kan ni skriva upp att jag fick. 07:00 var tiden dessutom, självklart var jag där 06:30 och värmde upp med mina intervaller haha. Jag har länge känt mig osäker när det kommer till marklyft. Jag hade förberett Emelie på att lära mig använda rätt teknik. Det gick riktigt bra och känns gött att kunna lyfta lite tyngre nu, skönt också med lite nya övningar att jobba med. Jag vill ge en stor eloge till Emelie. Hon är helt fantastisk och funderar ni någonsin på att investera i en personlig tränare så är det Emelie Bjuremo på Sats Färjestad ni ska anlita. Hon har så mycket kunskap och bra värderingar så man kan knappt tro att hon är på riktigt. Min största inspiration inom träning ❤

Idag efter jobbet körde jag ett riktigt tungt armpass där fokus kom att ligga på axlarna till största delen då mina armar?!? var ganska så slut efter gårdagen (checkade även av ett tabatapass på Sats City igår kväll, det är väl något att tillägga kanske) Men passet idag gick riktigt bra, fick god kontakt under övningarna och sista repsen var näst intill omöjliga att utföra. Precis så som det ska vara :) Imorgon väntar Cykel puls och Tabata på morgonkvisten, sen ska jag iväg på lite äventyr med en god vän. Träningsmotivationen är större än aldrig förr och hungrig som jag är jagar jag ständigt nya utmaningar. Jag kommer aldrig sluta kriga. Hoppas ni får en grym helg! :)

Följ mig gärna på mina andra sociala medier om ni inte redan gör det :)

Instagram: michellethomasson

Snapchat: mmichellet

Likes

Comments

Jag älskar verkligen helgerna, synd bara att de är så korta och tar slut nästan lika snabbt som de börjar haha, men jag har haft en bra helg som innefattat träning och umgänge med mina fina vänner så man kan inte klaga på det. Jag ser fram emot veckan som kommer då jag har PT tid med Emelie, fokuset kommer ligga på tunga lyft och endel fria vikter. Jag är så spänd på att lära mig lyfta tyngre med rätt teknik. Vill verkligen börja bygga muskler nu, så det är där mitt största fokus kommer ligga på en tid framöver! :)​

Nu ska jag ta mig ut på en PW, har en välbehövlig vilodag från gymmet idag.

Hoppas ni också haft en bra helg! :)


Likes

Comments