1. Om du vill ha längre och starkare naglar, försök att massera nagelbanden så ofta som möjligt. Det stimulerar blodflödet i nagelbädden och naglarna växer snabbare.

2. Om du har problem med att naglarna skivar sig så kan du testa (punkt 1.) och så kan du passa på att massera naglarna med lite nagelolja, har du inte det så kan du använda olivolja, över nagelbanden och naglarna. Oljan återfuktar naglarna och nagelbanden.

3. Slut på concealer? Kolla i locket på din foundation, där ligger de oftast lite ''foundationrester'' som har torkat och fått en tjockare konsistens, den funkar perfekt som nödconcealer.

4. Din festfrisyr håller mycket bättre på halvsmutsigt hår, så satsa på att tvätta håret dagen innan istället för samma dag.

5. Lägg maskaran i varmt vatten medans du sminkar dig, värmen hindrar att maskaran blir tjock och klumpig, eller så kan ni göra som jag gör och de är att lägga dom mellan charmbullarna när du börjar sminka dig, (förutsett att du lägger maskaran sist) under tiden du har sminkat dig så har tuttiluringarna värmt upp tuben och den är redo att användas!Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

1. Borsta igenom brynen så du ser hur din form är. (Behöver inte vara så noga, jag har ingen form på mina som ni ser, mina omålade ögonbryn är inte mycket att hänga i granen. Men jaja, fake it til you make it)

2. Använd en snedskuren borste som tex den från Anastasia för att ta upp lite skugga, (jag brukar doppa penseln i lite brynvax innan jag doppar den i ögonskuggan, det gör att färgen blir lite ''kladdigare'' istället för pudrig, det blir mer pigment i färgen och det är lite lättare att jobba med. Sedan gör jag en rak linje längst mina ögonbryns undersida.

3. Sedan fyller jag i ''svansen'' på ögonbrynet.  Varken detta eller förra steget behöver vara så noga eftersom att vi kommer fixa till det senare.

4. Ta en borste och blanda ut så att det inte finns några skarpa kanter från skuggan i ögonbrynet.

5. Ta en krämig concealer (jag använder mig utav NYX Concealer Jar Medium ) på en platt borste och sudda ut alla misstag, här kan du skarpa till längst med svansen eller göra linjen under brynet rakare. 

6. Blanda ut concealern. Gå tillbaka med lite skugga på de glesa ställena om det behövs eftersom att borstningen kan ha tagit bort lite utav pigmentet. Ta alltid lite i taget lägg på mer om du skulle vilja. Jag brukar undvika att göra några skarpa linjer längst fram eftersom att det ser lite naturligare ut att ha det ljusare fram och eftersom att det inte passar mitt ansikte, men vad du gör är upp till dig, vill du ha dom skarpa, runda,  trekantiga eller vad de nu kan va fram så gör precis som du känner för. Whatever floats your boat

Likes

Comments

1. Ögonskuggsprimer - Smashbox 24 hour shadow primer

2. Ljusbrun skugga över hela locket - Sleek Oh so special palette, The mail

3. Mellanbrun skugga i yttre v'et - Morphe, Caramelized och Sleek Oh so special palette, Bow på brynbenet.

4. Sudda ut alla hårda kanter så man inte kan se vart de olika färgerna börjar eller slutar.

5. Mörkbrun skugga som läggs nära fransraden och suddas uppåt - Morphe Creme Brulee


Har du inte skuggorna så använd något liknande du har hemma, sotningar i brunt går att få till i vilka bruna färger som helst, se till att inte börja med den mörkaste färgen utan börja ljust och gå gradvis till mörkare skugga, lägg på lite mörkt i taget och blanda ut, lägg sedan på mer och gå lite fram och tillbaka mellan de mörka och ljusa skuggorna istället för att bara smacka på en stor fläck i början som inte går att blanda ut.

Den sista bilden försvann men där visade jag att på nedre fransraden brukar jag göra tvärt om, jag börjar med en mörk skugga (Creme Brulee) och lägger lite så nära fransarna som möjligt och blandar ut med en ljusare (Caramelized). Hur du vill ha det nu är upp till dig, släng på lite maskara så blir det en 'lite finare vardagssminkning'' eller en vingad eyeliner och ett par lösögonfransar så har du en snygg festsotning som framhäver blå, grå och gröna ögon. För att öppna upp ögonen kan du fylla på med skuggan på brynbenet om den har försvunnit under de andra skuggorna vi har suddat ut, eller en highlighter i inre ögonvrån. För mer intensitet kan du använda en svart eyeliner i vattenlinjen.

Likes

Comments