Jag ska flytta!! Bott 1 månad på det nya stället, men allt kändes fel med det. Tyvärr. Så nu ska jag flytta in till centrum istället, närmare skolan och mitt jobb. Det tar knappt 5 minuter att gå till min systers också så det var ju ett stort PLUS. Byggnaden blev byggt på 1920-talet så arkitekturen är ljuvligt gammaldags. Då jag skrev under papprena var det som att en sten lyftes från mina axlar och en omstart på mitt liv i Helsingfors eller livet som jag hade tänkt mig i Helsingfors. Nu är jag tillbaka hemhem en stund, men det känns så onödigt denna hemresa. Jag borde äntligen vara i Helsinki känns det som, starta mitt nya liv. Men en sväng hemma är alltid välbehövligt, träffa alla igen före jag åker tillbaka. Efter denna hemresa så åker jag dock inte hemma på en stund. Måste fokusera på skolan och mitt liv i Helsingfors nu. Punkt slut.Now that I'm sober /../ Though I know it's no one's fault if I learned anything at allCause I know we're better than this and fighting's for little kids

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Då var jag tillbaka "hem" i Helsingfors och det känns så tomt, oh så tomt i hjärtat. Syster fick nästan dra mig därifrån och jag grät hela vägen hem som bebis jag ännu är. Kommer sakna mest min kära rumskamrat som gav mig all världens råd och vägledning. Jag kommer sakna sena vinkvällarna, konversationerna som aldrig tog slut, dagarna på Espresso House och att kunna säga hej till expediterna på mitt modersmål. Men jag tröstar mig med att detta inte är sista gången jag kommer få se min rumskamrat eller Stockholm, vi tar bara en liten paus.

Men nu är jag ändå efter allt i Helsingfors och allt känns oklart. Ny stad, nya rutiner och nya människor. Imorgon ska jag åka på intro till Arcada aka min nya skola (!!!!), få information om studier vid arcada, skriva in mig i deras kår och få studiekort! ÅHHH!! Jag är så peppad så ni förstår inte.. På fredag ska jag på lite intro också och sen ska jag HEM HEM!!!!!!!!!!! FATTAR NI?! Planen var att jag skulle stanna i Helsingfors över helgen, men sedan på måndag så kände jag ba "fuck this och beställde tågbiljett hem. Jag måste träffa mina bästa vänner Jenni och Lina före jag åker iväg igen. ÅH, ni fattar inte hur jag saknat dessa tjejer. Fyfan, kommer gråta då jag träffar dem. Mina bebisar <3 (Jenni, vi ska ju springa dendär rundan runt Hirvlax då jag kommer hem. It's the end of the summer!) Sedan måste jag få ladda mina batterier lite också. Ha långa diskussioner om allt från liv o. död med farsan, dricka lite vin med morsan och bråka lite med brorsan. Tyvärr är syrran redan i Helsingfors då jag åker upp, men vi kommer ha tid med allt möjligt med allt fuffens då vi nu bor i samma stad. Hihi, äntligen kan jag ba sätta mig på bussen och åka till syrrans på en kopp kaffe <3 Saknat henne något otroligt dessa 2 år så ska bli skönt att ha henne så nära en igen.

Detta är de senaste bilderna jag har på alla.. Hur tragiskt är inte det?

Likes

Comments

Hej halloj!

Igår var jag ute med bästa Hanna. Vi åkte till nivå 22 på fridhemsplan och sedan till Sommargården på fleminggatan. Dansade för fulla muggar hela kvällen lång och träffade en handfull med roliga människor. Alltså utelivet här är något helt annat än i Finland, här dansar allihopa utan att bry sig ett skvatt om vad andra tycker, då man är på dansgolvet så dansar ALLA tillsammans och har bara the time of their lifes + man slipper dedär jobbiga och dåliga finska låtarna... Ibland kändes det som att jag var i en film, det kändes så surrealistiskt att detta är mitt liv. Känts så nästan hela sommaren, som att detta är inte mitt liv, detta KAN inte vara mitt liv. Därför känns det så ledsamt att behöva åka hem om en vecka nu.. Jag har liksom skapat ett liv här nu och nu plötsligt så ska jag rivas upp ur vardagen och in på ett nytt ställe igen om en vecka. Det blir nog säkerligen bra i Helsingfors också, men äh så konstigt bara.. Jag skulle bra kunna bo här ett år och sedan åka tillbaka. Men man kan inte alltid få som man vill.

(Tyvärr har jag bara dåliga mobilbilder/videor så tänker inte lägga upp dem, men här får ni en skön låt som körde på repeat igår och som jag älskar för stunden.)

Likes

Comments

Ikväll gick min bästa vän bort, Felix. Det är svårt att greppa att då jag kommer hem så kommer inte du vara där. Du har varit den enda stadiga delen i mitt liv sedan jag var 3 år. Du har varit där för mig då jag varit ensam, ledsen eller överlycklig. Du har aldrig försökt slippa mig då jag behövde en kram och någon att gråta ut med fastän din päls blev blöt. Jag kommer sakna att sova på kanten så att du får plats i sängen. Jag kommer aldrig hitta en mer trogen vän som du har varit under dessa år. Tack Felix <3 Vila i frid.

Likes

Comments

Igår var min lediga dag så jag tog det lugnt för det mesta, solade och åt. Sedan på kvällen så åkte jag in till Stockholms hjärta och hängde med fina Sabina och Hanna. Vi var först vid rålambsparken och tog några billiga bärs sedan drog vi vidare till gondolin för att se solnedgången. Jag skulle ha viljat stanna vid gondolin hela natten och bara kolla över Stockholm. Helt otroligt att jag är i Stockholm över sommaren och fått vara här sålänge. Att jag har upplevt det som jag har upplevt. Att jag av alla fick se något så fint. Jag saknar alla hemma och jag missar mycket där hemma, men jag skulle nog aldrig ha bytt ut det här för att vara hemma. Jag har träffat så många nya människor, fått uppleva så mycket och växt som person.

Sedan åkte vi vidare till en mysig bar på södermalm och tog ett glas vin. Så härliga tjejer dedär, får hoppas vi syns igen snart. Så himla bra feelis ba. Tack o. hej!

Likes

Comments

Musik som jag lyssnar på för stunden.

Silly Girl av Mahalia talar till mig eftersom jag har upplevt det som Mahalia sjunger om så många gånger. Jag tror många har gjort det också. En person som man trodde var en vän pratar om en bakom ens rygg. Äh, blir så störd på detdär. Om ni har något att säga om någon annan person så säg det till hens ansikte istället för att prata om hen med en annan person. Punkt.

The Night We Met av Lord Huron hörde jag för första gången påväg hem sent på kvällen. En låt som stoppar tid och rum och får en att drömma bort. Om jag behöver en paus från världen en stund så lägger jag på denhär låten.

What's Good av Fenne Lily så förmedlar en känsla som alla har känt någon gång i sitt liv. En kärlek som är så djup, men aldrig kommer bli rätt fastän man så gärna vill det. Jag kan känna igen mig i hennes text åtminstone, man borde släppa det men man vill inte eftersom man tror man behöver hen så mycket.

Likes

Comments

Länge sen sist! Jag har inte riktigt hunnit tänka på bloggen så den har lämnat på hälft, men nu har jag igen några lediga dagar så jag kan försöka hålla er uppdaterade åtminstone.

Idag jobbade jag tillförst och sedan åkte jag med Alex till Måsnarenleden. Måsnarenleden är ett liten promenadstråk i närheten av Södertälje centrum. Då vi kom dit tillförst så var det ganska molnigt och dåligt väder så vi blev lite besvikna, men sedan sprack det upp till sol och det blev otroligt fint där.

Precis brevid måsnarenleden så fanns en jättegammal kyrka och en liten kyrkogård.

Sedan efter att vi hade gått en hel del så slog vi oss ner på en brygga och bara tog det lugnt. Ni kan inte förstå hur fint det var.. Vädret var helt gudomligt och naturen.. Det fick mig att sakna kantlax och för några sekunder kändes det faktiskt som att jag var i kantlax också. Jag skickade en snap åt Jenni av stället och hon trodde också för en sekund att det var Kantlax. Tyvärr så får jag ännu inte uppleva kantlax fina sommar, men snart.

Sedan påväg hemåt så fick vi se en glimt av en regnbåge också. Jag var otroligt trött, men det var helt klart värt det. Nu ska jag sova och försöka skärpa mig med att blogga oftare!

Likes

Comments

Hej!

Jag flyter på i Stockholm som bäst och jobbar nästan varje dag så hinner/orkar inte blogga. Jag älskar verkligen jobbet, mina jobbkamrater, rumskamrat och allihopa här. Tillika saknar jag mina underbara vänner och familj därhemma. Saknar heimani mett och katten <3. Men jag är en stark believer att det blir som man gör det så därför ska jag göra detta så bra som det går fastän jag saknar allt där hemma. Träffade pappa en stund just också här och det var så härligt. Vi kunde inte prata så länge, men det var skönt att se ett bekant ansikte. Det var dubbelt så svårt att se alla vänner/familj fira midsommar där hemma och se dem tillsammans. Men jag vill tacka för alla roliga/ kärleksfulla snaps av mina vänner mot slutet av kvällen, tack <3.

Ikväll ska jag jobba igen och imorgon är jag äntligen ledig <3 sedan på jobbar jag torsdag, fredag och är ledig i helg. Så skönt att få ledigt efter att ha jobbat 7 dagar i sträck! Jag vet ännu inte vad jag ska göra imorgon, men det finns nog alltid ngt roligt att hitta på här!

Likes

Comments

Hej!

Om ni inte visste så tog jag faktiskt studenten för en vecka sedan! Jag kan ännu inte förstå att det är slut, I've done my time. Jag orkar inte skriva en långdragen text om alla känslorna och hur många tårar jag fällde under den dagen så istället får ni se på bilder tagna från den dagen och så skriver jag något under dem om jag så vill det.

Cissi, Hanni och Gisela. Vi har varit med om mycket ilag och jag kan ännu inte fatta att vi inte kommer se varandra varje dag något mera. Vår tid är ännu inte över och vart våra vägar än tar vägen så kommer vi alltid ha haft denna tid tillsammans och det är jag tacksam för. Ni är bäst. Tack för att ni har varit där för mig under dessa gymnasieår.

These gurls alltså <3 Älskar er. Vi har växt upp tillsammans och jag hoppas vi kommer växa gamla tillsammans också. Jag kan ännu inte förstå jag har haft så mycket tur i livet att jag har fått ha era i mitt liv. Ni har varit där för mig i vått och torrt, genom bra och dåliga dagar och förstår mig mer än någon vän kommer någonsin göra. Ni får mig alltid att le och bara tanken att spendera en sommar utan er i kantlax får mig att börja gråta igen. Tack för allt ni har gjort för mig och älskar er.

Min underbara familj som ställde till med hejdundrans fest åt mig sålänge jag sprang på inträdesprov i Helsingfors. Speciellt tack till underbara mamsen som är den bästa mamman i hela världen och till pappa som är bästa pappan i hela världen. Jennifer och Sebastian, ni är väl helt ok också.

Det var verkligen inte tänkt att det skulle bli en sentimental text till alla mina nära och kära, men såg bilderna och orden började bara flöda. Tack till alla som firade mig!

Likes

Comments

Hej hallå!

I'm in Stockholm! Ja, ni hörde rätt. Jag har flyttat till Stockholm över sommaren och stormtrivs här. Miljön, människorna och allt är så nära! Jag har inte riktigt hunnit blogga eftersom jag har fullt upp med jobbet, springa på evenemang och bara försöka komma in i någon rutin. Göra Stockholm som hem för mig. Jag har inte haft så problem med hemlängtan heller, I mean, jag har bara varit här knappt en vecka så det kan ju lite bero på det också.. Men saknar nog familjen och vännerna där hemma också, speciellt då jag får bilder eller videor då de hittar på något roligt. Men snart syns vi ju igen så jag har ingen panik över det. Första lediga dagen här så gick jag runt området jag bor på bara och njöt av Stockholm.

Igår var jag på en grillfest med andra finländare också och fick träffa nå flera människor. Alla var jättesnälla och vi ska nog träffas här snart igen. Lite problematisk var det då de pratade finska och jag själv svenska, men de förstod och pratade svenska helt bra och jag förstår finska helt bra också så det flöt på helt bra ändå.

Idag så får vi se vad jag hittar på, tänkte ta det lugnt bara och ta vara på min lediga dag bara. Vi får se, vi får se! Vi hörs senare!

Likes

Comments