Header
Livet som reseledare

Hej allihopa!

Nu är jag framme på Zakynthos och har varit det i några dagar nu. Vi har påbörjat vår inskolning och det är jättekul! Igår var vi till exempel med på en utflykt runt ön så vi fick bli lite mer bekanta med ön och se hur utflykten gick till. Väldigt intressant. Vädret här är inte det bästa ännu. Det har regnat flera dagar men idag tror jag är den första dagen det inte regnar. Vi är dessutom lediga idag så det blir perfekt. Annars vet jag inte riktigt vad jag ska skriva nu. Är lite svårt med internet då jag inte har det i min lägenhet men det ska vi försöka ordna. Annars får jag blogga och kolla instagram och sånt så jag väl har internet. Alla människor är väldigt snälla här och det är så skönt då man har kommit till ett helt nytt ställe. Jag tror nog det här blir en bra sommar. Ser framemot att börja jobba påriktigt! Men före det har vi inskolning och flera utflykter att åka på. Ha det bra allihopa där hemma, jag saknar er massor!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nå nu är jag äntligen iväg på mitt guideäventyr. Jag åkte hemifrån idag på eftermiddagen och nu befinner jag mej i Helsingfors på ett hotell. Jag ska sova här några timmar innan jag åker iväg till flygplatsen för att påbörja resan mot Zakynthos. Vi kommer fram imorgon kväll och jag ser verkligen framemot att komma dit och få börja på inskolningen.

Resan har gått relativt bra hittills förutom att mitt bagage gick sönder under flygresan mellan Vasa och Helsingfors. Handtaget är sönder men annars fungerar väskan ändå. Det slutade ändå med att jag fick en ny väska så nu har jag två istället för endast en, haha. En olycka för alltid något bra med sig också. Skönt att det löste sig. Nu ska jag nästan bara packa ihop kappsäckarna och bädda ner mig. Flyget lyfter redan klockan 06:00 imorgon så det blir att vara igång tidigt från morgonen. Men det är helt okej för min del, jag vill ju bara komma iväääg :D Det känns ganska overkligt just nu att jag ska spendera sex månader i Grekland. Men säkert vänjer jag mig vid tanken småningom. Den här dagen har jag väntat på i ett bra tag nu så är glad att det äntligen är dags.

Nästa uppdatering sker troligtvis när jag är framme på min destination. Det blir spännande och jag hoppas att ni vill följa med mej på den här resan enda från början.


​Så här såg det ut tidigare i veckan. Jag kan säga er att det var en process att få ner allting i väskan. Det gick dock bra till slut och jag är nöjd. Att packa för en semestervecka kommer inte vara någonting i framtiden, haha :D 

Nu ska jag börja bädda ner mej i sängen. Tror jag kommer sova himla bra här i natt. Det har varit en lång dag.

Ha det bra allihopa så hörs vi när jag har kommit till Zakynthos.

Likes

Comments

Hej på er alla!

Jag tror det börjar bli dags för mig att ta tag i bloggandet igen. Saken är den att jag inte har haft särskilt mycket att komma med de senaste veckorna så har helt enkelt struntat i bloggen, hehe. Men guidelivet är på kommande och idag är det endast 11 dagar tills jag hoppar på planet som tar mig till ön jag kommer att bo på i sommar, Zakynthos.

Sedan jag bloggade sist har jag blivit klokare på många fronter. Först och främst så sker alltså avresan den 30 april. Kommer fram till ön första maj och därefter inleds inskolningen, även kallad Smiles Academy. Jag var på skolning till Stockholm tidigare i vår och där fick vi veta lite mer ingående vilka arbetsuppgifter vi kommer att ha. Jag kommer att jobba med en finsk tjej och det är vi som håller i trådarna på hotellet vi ska jobba på. Det kommer bli allt från aktiviteter för barn och familjer, minidisco, service, välkomstmöten och dylikt. Jag längtar verkligen tills jag kommer iväg nu. Känns så himla spännande med mina nya arbetsuppgifter. Det här kommer bli ett äventyr jag sent ska glömma. Just nu känner jag bara att jag vill åka iväg och börja på.

Jag tycker att jag har de flesta förberedelserna fixade nu. Lite småsaker som jag ännu ska köpa men annars är det nog bara för mig att åka iväg känner jag. Det ska verkligen bli skönt att börja jobba igen. Har mest tagit det lugnt nu under våren i och med att jag har vetat om att jag ska börja jobba som guide senare i vår.

Nåja, nu ska jag ta vara på de sista dagarna jag har kvar här i Finland. Umgås med nära och kära och förhoppningsvis njuta av våren som är på kommande. Vi får höras lite innan det är dags för mig att åka. Då har jag säkerligen en massa tankar gällande packning och dylikt.En bild på första vårtecknet här i staden. Så härligt att våren är på kommande. Jag missar ju när det kommer löv på träden och dylikt men jag får ta vara på de få vårtecken som finns för tillfället.

Likes

Comments

Förberedelser

Det här blir mitt första riktiga blogginlägg här på bloggen. Vet inte riktigt om det har hänt så mycket på sistone gällande mitt nya jobb. Något avresedatum har jag inte men det blir troligtvis i mitten på april som jag tar mina kappsäckar, hoppar på planet och åker iväg till ön.

Nästa vecka ska jag iallafall till Stockholm på en Blue Star skolning. Förhoppningsvis blir jag klokare på vad mina arbetsuppgifter kommer att vara på destinationen då. Ska bli så roligt att åka till Stockholm en sväng och få möta andra kollegor som är i samma situation som mej. 

Småningom får jag väl påbörja en packnings lista. Hur det ska gå att packa för över ett halvår hemifrån blir intressant att se. Ser iallafall jättemycket framemot att komma iväg. Det är lite sådär tudelat det här. Jag vill ju jättejättegärna åka iväg men det kommer verkligen kännas tråkigt att lämna familj och vänner här i Finland. Nå, det är baksidan med att följa sin dröm som handlar om att få uppleva världen. Nu ska jag  till och med få jobba medan jag ser världen vilket enligt mig, är det bästa med hela den här karusellen. Likes

Comments

Förberedelser

Hejsan allihopa och välkomna till min nya blogg!

Jag är en tjej på 23 år som kommer från en liten stad i svenskfinland. 2014 blev jag utexaminerad sjukskötare och 2015 tog jag min reseledarexamen via Service & Co. Helt skilda branscher men jag kände att jag ville uppleva världen lite efter att jag blev färdig sjukskötare och min dröm har alltid varit att prova på reseledaryrket. Min dröm har nu blivit verklighet och i vår kommer jag att åka iväg som reseledare för Fritidsresor. Det blev precis klart att jag ska ut och jobba på Blue Star Service Host på den lilla grekiska ön Zakynthos. Jag är så himla förväntansfull inför mitt kommande äventyr. Det känns som att det är tid för mig att prova på något nytt nu och förverkliga mina drömmar. Det kommer att bli helt fantastiskt!

Anledningen till att jag skaffade den här bloggen är att jag vill hålla mina vänner och familj uppdaterade under min tid som reseledare. Jag tror att det här är det bästa sättet att hålla kontakten med folket här hemma.

Före jag åker iväg kommer jag att skriva om mina förberedelser och tankar om mitt kommande yrke. Troligtvis kommer jag även att skriva lite om min vardag. Men den är ganska enformig för tillfället. Jag stickar en hel del, lagar mat, motionerar och umgås med nära och kära. Riktigt skönt det också.

Jag hoppas att det här blir en spännande blogg för er som läser den. Ska försöka sätta upp en hel del bilder här också. Har just köpt en ny kamera som jag väntar på att få hem. Då blir det lite roligare att fotografera också.

Likes

Comments