​jaa, vad hände med att jag skulle bli mer aktiv här? Nu ialla fall har jag bestämt mig att jag SKA bli mer aktiv. Det blev lite mycket med träningar, tävlingar, alla ridpassen, och skolan så då fick bloggen bli lidande. Men nu ska jag ialla fall starta upp den igen och försöka uppdatera varje dag. Men såhär ser i alla fall veckans schema ut för Apollo:

Måndag: upphöjda travbommar

Tisdag: upphöjda galoppbommar

Onsdag: Uteritt/dressyr

Torsdag: Dressyrträning

Fredag: Markarbete, höjer upp något hinder i slutet 

Lördag: Vila, klippning

Söndag: Dressyr/uteritt, beror på vad det blir idag (onsdag) 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jaah, vart ska man börja? Vi har ialla fall i Sämsholm och hoppade bara en LC som mjukstart, han var verkligen superfin på framridningen och framhoppningen. Men jag vet verkligen inte vad som hände med mig inne på banan. Jag red PISS rent ut sagt. Så det är la tur att man har en ponny som ställer upp och hoppar i alla lägen. Det första dåliga språnget kom redan på femman, jag såg ingen distans vilket resulterade till att jag började plocka i honom, han hoppar stillaståede på en oxer som är 90 cm hög och 110 cm bred och KLARAR det!sen fick jag rätt så bra flyt 6 an och 7 an. Samma sak hände till 8 an han hoppade stillastående i en oxer oh räkar fälla ner bakbenen emellan bommarna men lyckas ändå rädda upp de(!?!?) hittade ingen distans itill 9an och han hoppar stillastående sen får jag bra flyt igen och vi nollar och VINNER!!!!! första tävlingen på 10 veckor och han VINNER HUR BÄST ÄR HAN INTE !?!?!?!? <3<3<3<3<3

Likes

Comments

nu tänkte jag börja men en ny sak. nämligen lägga ut mina ridpass! jag kommer använda mig av en app som heter equilab (inget samarbete) så ja, hoppas ni kommer tycka de är lie roligt ialla fall! :)

Likes

Comments

måndag: dressyr. mkt galopp
tisdag: uteritt
onsdag: markarbete
torsdag: dressyrträning
fredag: hoppträning
lördag: markarbete/uteritt
söndag: tävling

Likes

Comments

Måndag: dressyrtrimm
Tisdag: lösgörande dressyr
Onsdag: hoppträning
Torsdag: uteritt
Fredag: dressyr
Lördag: markarbete
Söndag: hoppning

Likes

Comments

Nu har jag börjat sätta igång Apollo så han är helt igångsatt och idag (måndag) kommer jag att rida ut honom i alla gångarter runt elljusspåret som vi kallar det för. Men här nedan är veckoplaneringen!

Måndag- uteritt

Tisdag- dressyr, fokus på lååång och låååg form så han höjer ryggen

Onsdag- återbesök

Torsdag- ?

Fredag- ?

Lördag ?

Söndag-?

Men hoppas alla ni får en bra dag, snart kommer en del blogginlägg mer o mer ju mer jag kommer igång :)

Likes

Comments

Nu har jag ridit dorian sen i tisdags då red vi bara lite lugnt för att han skulle gå fram för skänken ordentligt vilket han inte brukar göra Ahahah men har var super duktig!
Onsdag: satte jag upp en slalombana för att vi skulle testa styra honom lite och på andra långsidan så det blev som en "gång" mellan bommarna. Så skulle jag kunna bromsa och sätta igång honom mellan. Han var sååå himla duktig! Han var ju vääääldigt pigg idag och blev ju då lite stark, men de är bara bra för då betyder de att han börjar komma igång mer :) <3
Torsdag- vila
Fredag- samma sak som onsdags, men red inte sp läge för vi blev heeeeelt dyngsura :(
❤️ bild från övningen 👇🏼

Likes

Comments

Ja, just nu har ju Apollo en liten sommar-vila så han är bara ute på små promenader ca 30 min/dag och bara njuter, blir extra ompysslad, extra mycket kärlek, extra allt liksom. Så nu under hans lilla sommarvila har jag fått äran att rida på Felicias underbara storhästar, så här nedan kommer lite fakta om dom :) !


Nino är en valack på 7 år, tävlat upp till 135 cm med nollor och placeringar till 130 cm. Jag har inte ridit honom sådär super mycket, utan mest ridit ut på honom, haft lite sits-träning på banan och joggat honom. Han är verkligen en superhärlig individ som alltid ställer upp trots att han själv tycker att det är lite läskigt ibland.


Aqua är en 12 årig valack, tävlad 140 med vinster och ska inom snart debutera 145 cm. Honom har jag bara skrittat och travat ut på och även backklättrat honom i skritt i hagarna. Super härlig som lyssnar på varenda minsta lilla hjälp och tänker man trav så börjar han trava, och han älskar att arbeta och gör alltid sitt bästa <3.


Dorian är en 4 årig valack som är inriden sedan i vintras, men han har absolut ingen framåt bjudning som helst, så då tänkte jag och Felicia att vi kan testa rida honom i hagen tillsammans med Nino så att Nino kan vara lite drag hjälp hehe men då skulle vi i alla fall ta en LUGN galopp upp för en liten backe då kan kan bocka rejält... Men vi börar galoppera och han blir lite väl sur på mig när jag driver på honom och lägger på spöt på boge så han lägger VÄRLDENS bakut så jag flyger av hahahha men men det är sånt som händer.


Bella är också sju år och är ett fux sto med mycket vilja, hon vill alltid samarbeta men man måste liksom låta henne bestämma lite också, inte börja tokgaloppara på minismå volter och kräva att hon ska kunna piruetter med en gång liksom, men hon är tävlad felfritt 120 cm och hoppar OTROLIGT bra faktiskt :)

Men nu Onsdag-Sändag är Felicia i Danmark och tävlar med Aqua, Nino och Bella så då ska jag rida runt lite på Dorian är tanken hehe men mamma måste dock hålla i honom vid uppsittning så han inte lär sig att det är okej att gå iväg.

Ganska långt inlägg hahah men men tror ,inte ni dör <3<3<3

Likes

Comments

Tänkte ha en Q&A på min youtube kanal så ställ frågor! Kommer ladda upp alla videos här också💜

Likes

Comments

Igår var verkligen en sån träning allt bara stämde! han va så mjuk och rund och fin i sidorna.


Vi började hoppa fram på volt med bom före och bom efter hindret för att han skulle komma på bra avstånd, hoppa upp mer med ryggen och inte landa för långt efter. Sedan även för min del därför att jag "viker" och kastar mig ganska lätt åt sidan så skulle jag kolla så långt upp i trädtopparna jag kunde. Och på framhoppningen hade vi gummisnodden ganska inspänd för att han verkligen skulle hoppa upp sig mer med ryggen.


Själva övningen var att vi hade en bom på två sockerbitar, tre galoppsprång (13 meter) räcke, och sedan lade vi upp det till en oxer och övade på att få en bra och jämn rytm, och att vi skulle kunna få hoppa lite högre än vad vi brukar träna på samt en fin språngkurva!


Filmer finns på mina andra sociala medier, instagram: michellesjosten snapchat: wella2003

Likes

Comments