Nu har jag ridit dorian sen i tisdags då red vi bara lite lugnt för att han skulle gå fram för skänken ordentligt vilket han inte brukar göra Ahahah men har var super duktig!
Onsdag: satte jag upp en slalombana för att vi skulle testa styra honom lite och på andra långsidan så det blev som en "gång" mellan bommarna. Så skulle jag kunna bromsa och sätta igång honom mellan. Han var sååå himla duktig! Han var ju vääääldigt pigg idag och blev ju då lite stark, men de är bara bra för då betyder de att han börjar komma igång mer :) <3
Torsdag- vila
Fredag- samma sak som onsdags, men red inte sp läge för vi blev heeeeelt dyngsura :(
❤️ bild från övningen 👇🏼

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ja, just nu har ju Apollo en liten sommar-vila så han är bara ute på små promenader ca 30 min/dag och bara njuter, blir extra ompysslad, extra mycket kärlek, extra allt liksom. Så nu under hans lilla sommarvila har jag fått äran att rida på Felicias underbara storhästar, så här nedan kommer lite fakta om dom :) !


Nino är en valack på 7 år, tävlat upp till 135 cm med nollor och placeringar till 130 cm. Jag har inte ridit honom sådär super mycket, utan mest ridit ut på honom, haft lite sits-träning på banan och joggat honom. Han är verkligen en superhärlig individ som alltid ställer upp trots att han själv tycker att det är lite läskigt ibland.


Aqua är en 12 årig valack, tävlad 140 med vinster och ska inom snart debutera 145 cm. Honom har jag bara skrittat och travat ut på och även backklättrat honom i skritt i hagarna. Super härlig som lyssnar på varenda minsta lilla hjälp och tänker man trav så börjar han trava, och han älskar att arbeta och gör alltid sitt bästa <3.


Dorian är en 4 årig valack som är inriden sedan i vintras, men han har absolut ingen framåt bjudning som helst, så då tänkte jag och Felicia att vi kan testa rida honom i hagen tillsammans med Nino så att Nino kan vara lite drag hjälp hehe men då skulle vi i alla fall ta en LUGN galopp upp för en liten backe då kan kan bocka rejält... Men vi börar galoppera och han blir lite väl sur på mig när jag driver på honom och lägger på spöt på boge så han lägger VÄRLDENS bakut så jag flyger av hahahha men men det är sånt som händer.


Bella är också sju år och är ett fux sto med mycket vilja, hon vill alltid samarbeta men man måste liksom låta henne bestämma lite också, inte börja tokgaloppara på minismå volter och kräva att hon ska kunna piruetter med en gång liksom, men hon är tävlad felfritt 120 cm och hoppar OTROLIGT bra faktiskt :)

Men nu Onsdag-Sändag är Felicia i Danmark och tävlar med Aqua, Nino och Bella så då ska jag rida runt lite på Dorian är tanken hehe men mamma måste dock hålla i honom vid uppsittning så han inte lär sig att det är okej att gå iväg.

Ganska långt inlägg hahah men men tror ,inte ni dör <3<3<3

Likes

Comments

Tänkte ha en Q&A på min youtube kanal så ställ frågor! Kommer ladda upp alla videos här också💜

Likes

Comments

Igår var verkligen en sån träning allt bara stämde! han va så mjuk och rund och fin i sidorna.


Vi började hoppa fram på volt med bom före och bom efter hindret för att han skulle komma på bra avstånd, hoppa upp mer med ryggen och inte landa för långt efter. Sedan även för min del därför att jag "viker" och kastar mig ganska lätt åt sidan så skulle jag kolla så långt upp i trädtopparna jag kunde. Och på framhoppningen hade vi gummisnodden ganska inspänd för att han verkligen skulle hoppa upp sig mer med ryggen.


Själva övningen var att vi hade en bom på två sockerbitar, tre galoppsprång (13 meter) räcke, och sedan lade vi upp det till en oxer och övade på att få en bra och jämn rytm, och att vi skulle kunna få hoppa lite högre än vad vi brukar träna på samt en fin språngkurva!


Filmer finns på mina andra sociala medier, instagram: michellesjosten snapchat: wella2003

Likes

Comments

Tävlingen var tydligen på lördag, så då kommer jag att hoppträna honom imorgon, rida markarbete på fredag, tävla lördag och jogg/longering/uteritt på söndag.


Men ialla fall gårdagens pass gick väldigt bra fram tills att jag skulle börja rida över bommara på han blev väldigt het och springig men när man mindfuckar hans gärna går det mycket bättre, han får liksom inte hålla på och tänka på en massa hela tiden utan man får liksom jobba med honom hela heela tiden.

Likes

Comments

Måndag: Ganska hård dressyr trimm med fokus på formen och att han ska sätta sig under på bakbenen, upp med ryggen och ner med nacke/huvud.

Tisdag: Lättare markarbete, fokus mer på en jämn och bra galopp fram till sista galoppsprånget.

Onsdag: Dressyrtrimm fokus på traven och övergångar.

Torsdag: Lättare dressyrarbete, nytt ställe

Fredag: Hoppträning

Lördag: Uteritt eller markarbete

Söndag: Tävling, lc+ och LB+ debut.

såhär ser veckans schema ut :))


Likes

Comments

​Idag var vi i isaberg och hppade LC och Lb. I LC va vi snabbast av alla och vann <3

I LB var vi också snabbbast och vann<3 bästaste ponny.


Likes

Comments

Nu har jag inte vart så aktiv på bloggen på ett tag för att jag helt enkelt inte har orkat de. Men nu hade jag tänkt att starta upp den igen och bli mer aktiv och försöka uppdatera lite varje dag i alla fall.


Tänkte i alla fall skriva om våran senaste tävling som var i lördags, vi var i ulricehamn och en LC+ (95cm) och LB (100cm)

I LC+ var vi dubbelnolla och gick upp i ledningen med 5 sekunder(!!!) med tinden 30,30 ändra fram till sista ryttaren låg vi i topp med 5 sekunder, men sista ryttaren red på 32 sekunder hahah, men det blev ialla fall en vist :)<3<3<3

LB- känslan var super bra, men på fyran blev jag aldrig klar i handen så han fick med sig fyran med frambenen. Men sedan i kombinationen skulle det vara två galoppsprång hahah, men vi red på 1 heheh, men är i alla fall super nöjd med rundorna <3

Likes

Comments

​Måndag: dressyr, volt arbete

tisdag: markarbete

Onsdag: hoppträning

Torsdag: vila

Fredag: markarbete GALOPP arbete

lördag: hoppning

Söndag: dressyr

Likes

Comments

​Måndag; avslappnande i skritt o trav

Tisdag: Markarbete

Onsdag: hoppträning

Torsdag: tävling i Nygård

Fredag: Lugn uteritt

Lördag: dressyr trimm

Söndag: markarbete med mycket galopp

Likes

Comments