View tracker

Sista dagen i Sverige med föräldrarna!

Sista dagen med föräldrarna

Mitt hitis yngsta värdbarn Edward

De franska alperna

Då är det alltså Mars månad som normalt inte är en sån där jätte rolig månad men jag hade verkligen en bra månad detta år! Jag var som sagt hemma i 10 dagar från att flytta hem från USA och flytta vidare till London och det kändes verkligen super bra! Så flög till London där min värdmamma hämtade upp mig och tog mig till Walton on Thames som jag skulle spendera mina nästa 6 månader!

Hann med en del turistande som Big ben, har knappt varit där efter det! Måste väl ses en gång men efter det är det liksom lite överskattat! Jag fick ju även följa med min dåvarande värdfamilj på en resa till de franska alperna! Det var jätte kul och var kul att ännu en gång få stå på ett par skidor, var ju så länge sedan sist!

Kan inte säga så mycket mer om mars, flyttade ju in i en ny värdfamilj och då vill man ju gärna, i alla fall jag få lära känna dom i lugn och ro. Så det kändes faktiskt väldigt bra.

Kramis

Michelle

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Rubriken och bilden passar ju inte alls i hop, så idag är det Söndag och jag är inte alls taggad på en till arbetsvecka men det är så skönt att äntligen kunna säga att det bara är 2 veckor innan jag flyttar hem... Urgh vad jag vill hem just nu! Men jag har även två till helger som jag verkligen taggar på!

Så i fredags träffades jag och Josefine bara på ett glas vin, det var väldigt trevligt att prata lite igen! Var så länge sedan vi sågs.. Ska bli så tråkigt när jag flyttar och lämna henne och Therese som jag kommit närmast här i London.

Idag blir det i alla fall Sky Garden som jag verkligen taggar på, utöver det så får vi se vad som händer! Antar att det blir en ganska lugn Söndag! Men det gör ju inget, alltid skönt med en lugn Söndag!

Kommer även bjuda på massa bilder från i Lördags när jag och Josefine var på Winter Wounderland!

Kramis

Michelle

Likes

Comments

View tracker

En av de sista bilderna jag tog på Boston

En av Nationalparkerna

Las Vegas

Horseshoe bend

Route 66, vilken ödslig väg kan jag säga!

Grand Canyon

Här är vi i San Diego

Los Angeles

Här är vi mellan Los Angeles och San Francisco

San Fransisco

Last time jag fick se Sonja...

Sista bilden med Andrew och saknar lillen!

Fick se min bebis igen!

Skulle kunna skriva så mycket om Februari! Var en väldigt tråkig tid då jag fick säga adjö till min bästa Hostfamilj the Martins! Men även ta mig på en oförglömlig resa på västkusten! Som var helt otroligt kul och fick så många fina minnen från den resan! Jag fick även komma hem till min kära Familj! Som var supermysigt efter ett år borta.

Jag hann ju med mycket på min resemånad och ni kan läsa mer ingående om alla dagar under arkivet som jag har här på bloggen! Skrev ju ett inlägg om varje dag! Svårt att sammanfatta hela resan för vi gjorde ju så mycket!

Men kan väl säga att vi hann med San Fransisco, San Diego, Los Angeles, Las Vegas, Santa Barbara som jag verkligen gillade. Vi hann även med ett antal Nationalparker som bland annan Grand Canyon, Archers Canyon och Bruce Canyon. Vi spenderade de flesta dagarna i San Fransisco där vi spenderade 5 nätter om jag inte mins fel! Vi körde även fruktansvärt mycket bil!

Sedan var hela resan billigare än vad jag hade trott att den skulle göra, mycket beror självklart på att vi åkte under lågsäsongen och alla hotell/vandrahem var väldigt billiga jämfört med vad de skulle varit under högsäsongen!

Kramis

Michelle


Likes

Comments

Så idag är det Torsdag och denna vecka är också snart över, igår var jag på Warner Brothers Harry Potter tur! Var fruktansvärt kul och ska göra ett inlägg bara om det imorgon tänkte jag! Ville bara komma in och säga hej! Bjuder även på två bilder med min super vackra kjol jag köpte för ett tag sedan! Den är dock svår att använda då den känns så fin.. menmen!

Kramis

Michelle

Likes

Comments

​Så jag flög över på Torsdag lunchtid, vi hade dock ett problem. Jo självklart med lyckan våran familj har så strejkade Lufthansa som vi skulle flyga med! Hur många kan säga att de lyckas hamna i två olika strejk med två olika flygbolag? 

Hur som kom jag iaf iväg och landade runt 4 där jag och mamma tog hyrbilen till en liten by utanför Augsburg där resten av familjen väntade. Det vill säga Pappa, Steffi, Farbror och hans fru Pin! Vi åt en middag för att sedan ta oss i säng! 

Fredagen blev en tidig morgon för att sedan ta sig till begravningen, efter det blev det lunch med hela familjen. Alla fastrar min kusin och vänner till familjen osv. Det var en trevlig lunch. 

Lördagen mötte vi upp närmaste familjen, vill säga mina två fastrar, min Kusin (har bara två stycken) samt hans flickvänn. Farbror och Pin var självklart också med! vi gick i alla fall på Augsburgs Julmarknad! Super mysigt och lite julkänsla! Sedan tog vi oss alla tillbaka till Swabemunchen. Vi tog oss därifrån vidare till en annan by för att gå på en till Julmarknad. De är väldigt stora i Tyskland! Efter det blev det middag igen och farväl till hela familjen! 

Det var på ett ungefär hur hela helgen såg ut. Flyget gick 9 på morgonen på Söndagen så var liksom i London igen redan vid 10.30! 

Kramis

Michelle

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka i London igen efter tre nätter i Augsburg, Tyskland där jag var med hela familjen Schwabe. Alltså pappas sida av familjen. Det var tråkig händelse men som även resulterade i en hel del bra saker. Det var även kul att träffa hela familjen som jag inte har sett på år!

Idag har jag inte gjort nått alls, tvättat och jobbat i princip! Får se om kvällen erbjuder något roligare!

Kramis

Michelle

Likes

Comments

Har aldrig skrivit något direkt dåligt om någon av mina värdfamiljer. Men jag har bestämt mig för att flytta hem till Sverige redan om cirka 3 Veckor. Detta är på grund av ett flertal anledningar.

För det första är jag väldigt trött på att vara inneboende med en familj som man är när man är Au pair. Det är ju så att man måste respektera familjens fritid samt att även familjen respekterar min fritid. Men det är ju även så att jag inte har möjligheten direkt att spontant bjuda hem kompisar eller sätta mig varsom och göra vad jag vill. Utan jag måste alltid fråga om lov och smyga lite. Det är väldigt påfrestande eller har börjat bli.

Sedan har jag haft lite svårt med min nya Familj generellt. Saker som gör att allt blir lite jobbigare och mycket onödiga saker som tar väldigt mycket energi. Som exempel har jag en värdmamma som är pedantisk med saker. Som att jag har missat att ta upp en kortlek till Charlies rum. Eller att jag valde fel mönster på badrumsmattan. Det är sånna petitess saker som gör vardagen jobbig. Speciellt när man får långa sms som säger vad man gör "fel" hela tiden.

Det finns en gräns liksom, samtidigt är mina värdbarn väldigt påfrestande, de är väldigt dåliga på att lyssna och man måste säga samma sak ungefär 20 gånger innan de gör vad man ber dem om. Alla barn lyssnar inte alltid. Men jag har även här en gräns där jag inte orkar tjata längre. Det är många småsaker hela tiden som gör att jag blir stressad och inte tycker att det är kul! När man får dessa sms eller liknande så blir i alla fall jag stressad för att jag vill ju göra rätt. Men när det alltid är något som inte är rätt så blir det en väldigt jobbig situation för mig som helt enkelt inte räcker till.

Därför har jag beslutat att åka hem i stället för att stanna här. Väldigt tråkigt att lämna Josefine och alla vänner man har hittat men skönt att få komma hem och trivas lite!

Kramis

Michelle

Likes

Comments

Så dessa två bilder är alltså från Nyår, som spenderades hos Sonja!

Några bilder från Florida, West Palm Beach samt Wellington som är hästparadiset!

Kaffedejt med my friends som spårade

Partynight

​En dag i Boston, rättare sagt en av de sista dagarna i Boston! Sorgligt! 

Jag tänkte ännu en gång göra en årsresumé, tycker det är lite kul att gå tillbaka och se vad jag har gjort under ett år! Jag tog inte jätteroliga bilder i Januari men det var min sista månad i Boston. Var ju fortfarande Au pair i USA! Helt sjukt, känns som det var typ 5 år sedan, men även som att det var igår. Tiden är ju som sagt rolig.

Jag firade Nyår hos Sonja och vi hade en superrolig kväll! En av de bättre nyåren måste jag säga, får se vad årets Nyår bjuder på! 

Så jag reste en hel del under Januari, var ju bland annat och hälsade på min Farbror i Florida. Det var några väldigt mysiga dagar och jag åt massa god mat och fick spendera mycket tid med min farbror som var väldigt kul!

Jag anordnade även ett husparty at my place, kommer ihåg hur kul vi hade den kvällen och hur mycket den spårade.

Vi umgicks ju även väldigt mycket eftersom det var sista månaden, så var på många kaffeträffar samt mycket inne i centrala Boston. Januari var en bra månad men även en väldigt sorglig, för var mycket farväl och att man insåg att tiden i Boston nästan var över. Kommer även ihåg att tiden gick extremt fort. Januari bara flög förbi! 

Kramis

Michelle

Likes

Comments

Det är nämligen så att jag har tagit beslutet att flytta hem den 19 December. Alltså flytta hem hem till Sverige. Det kommer vara tråkigt att lämna London och allt London har att erbjuda men kommer även vara mysigt att få umgås med familjen.

Även om Systern inte kommer hem fören sensommaren! Känns i alla fall som rätt beslut och inget jag ångrar! Så leksand snart är jag hemma igen!

Kramis

Michelle

Likes

Comments