❤️ För 4 år sedan skrevs pappren på och den vita sagoponnyn blev MIN. Hon var väldigt ung, väldigt grön, extremt pigg, stark o.s.v. Hon fick vara med om mycket nytt, men ändå tyckte hon att hon kunde allt så mycket bättre själv! Det var ingen lätt ponny, och det var en stor utmaning jag/vi hade tagit. 😱


Men tiden har gått, och JISSES VAD MYCKET SOM HÄNT! 😳 Det har blivit flygturer, det har blivit kraschar, vi har haft VÄDIGT delade åsikter, det har blivit tjuvnyp, det har blivit missförstånd, det har blivit tårar, lite blåmärken här och där och det har varit jobbiga perioder där allt känts fel.


MEN vi har aldrig gett upp! 👊 För det har även varit glädjerop, samspel, LYCKA, fartfyllda galopper, grymma tävlingsstarter, många ärevarv, många vinster och placeringar, mycket klappar och beröm, mycket mys, mycket galenskaper, massa skratt, och extremt mycket KÄRLEK! ❤️

Både hon och jag har tvivlat, tappat självförtroende, och backat tillbaka. Men vi har hjälpt varandra upp igen, TILLSAMMANS har vi tagit oss igenom allt, och utvecklats något enormt. ❤️


För 4 år sedan hade hon inte gjort mycket, vart inriden i knappt två år och gått på lång semester. Nu har hon plockat hem massa priser, nyligen satt första nollan i LA och framför allt spridit en massa KÄRLEK. ❤️


Det har skett en stor förändring 🌟Donna är en helt annan ponnyn och jag en helt annan ryttare. Vi har lärt varandra hur vi fungerar, hur vi ska kommunicera med varandra, hur vi ska lösa problem på bästa sätt, och hur vi ska få varandra att må bra ❤️ Den här ponnyn är det bästa som hänt mig. Jag älskar henne något så enormt, och idag firar vi 4 år tillsammans ❤️

Den här filmen är till dig Donna, och till oss två. 💞 Den ska förmedla det värdefulla band vi fått under 4 år. ❤️


TACK till bästa mamma som gjort så mycket för oss, som gjort allting möjligt ❤️ Utan dig - ingenting!


Men det bästa av allt - Det är inte slut än! 💞

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ush!!! Det här är SISTA dagen på sommarlovet för min del. Alltså vart tog sommaren vägen!? I år igen!? Hatar att tiden går så himla fort...

Men det är som det är, och imorgon är det dags igen. Men denna skolstarten är lite annorlunda. Förra året var det väldigt nytt, för då började jag ju första året på gymnasiet. Ny skola, ny lärare, ny stad, ny klass - ALLT var nytt. Då borde det vara ganska "lugnt" denna gången. Ska bara börja 2:an, och allt kommer vara på samma sätt som när det var när jag gick ur 1:an. Eller?

Nä, faktiskt inte. Jag har nu gått Teknikprogrammet 1 år, vilket har gått bra. Dock ska jag inte fortsätta på det spåret, utan jag ska BYTA gymnasieprogram. Jag ska nu börja på Naturvetenskapsprogrammet istället.

I våras, i slutet av terminen började jag fundera, grubbla, och ifrågasätta vad jag fick ut av det jag gjorde, och vad jag tycker om det, egentligen? Tanken slog mig, och efter några besök hos SYV tog jag beslutet av byta program. Från Teknik, till Natur.

Anledningen var mest för att jag ÄR ingen tekniktjej. Jag är inte alls intresserad hur en dator fungerar, teknikhistoria, programmering, IT och allt sånt där. Jag vill inte sitta vid en dator och stirra. Klart jag använder den ibland. Söker info, tittar videoklipp och bloggar. Men just att jobba vid datorn, skriva koder, där ett litet felaktigt tecken kan ta TIMMAR att hitta. Alltså nej!!

Jag är en aktiv tjej. Jag vill ut, ut och greja, i naturen. Min fritid är ju väldigt aktiv, och det största intresset jag har är ju HÄSTARNA. Hur djur lever, hur naturen fungerar, hur kroppen fungerar o.s.v, DET tycker jag trots allt är lite intressant. Det är ju sådant jag stöter på i mitt vardagsliv, på min fritid. Då är det ju lite roligare att läsa om sådana grejer?

Nu vet ju inte jag hur det är på andra program, men en annan sak jag inte gillade med teknik, var att rasterna gick ut på att sitta i klassrummet framför DATORN. Killarna (vilket var alla i klassen förutom 4 som var tjejer) satt och spela hela tiden. Vissa åt inte ens lunch, utan satt kvar och spela. Alltså jag klarar inte av det. Det är deras beslut, absolut, men JAG kan inte fatta hur man kan sitta i timmar och stirra på en skärm där animerade figurer rör sig hit och dit och skjuter ihjäl varandra. Jag kan inte fatta hur man kan slösa bort sitt liv på en så fruktansvärt overklig värld som spelvärlden. Detta influerade ju hela klassen, så man satt ju där framför dator eller mobil och väntade på nästa lektion, INKLUSIVE jag. För vad skulle man göra? Alla satt ju där och "nörda" om jag får uttrycka mig så? Det var ingen miljö jag trivdes i. Fick ingen vidare kontakt med någon, förutom de få tjejerna som fanns (3 stycken förutom mig).

Men det där har jag lämnat nu. Nu är det en helt ny klass som väntas, nya lärare, och lite nya ämnen. Jag har INGEN aning om hur det kommer vara. Bättre? Sämre? Don't know! Det enda jag vet är att det kommer bli TUFFT. För naturvetenskapsprogrammet är ett tufft program som kräver plugg, och är man som jag och strävar efter lite högre betyg, och INTE lär sig i skolan, då blir det ännu MER! Jag må ha bra betyg, men jag har faktisk väldigt svårt att få saker att fastna I skolan. Vissa har den turen, att det bara fastnar, men det har inte jag. Jag måste läsa hemma för att hänga med, och för att sedan även sträva mot höga betyg måste jag läsa ÄNNU mer.

Dessutom ligger jag två kurser back som jag måste läsa ikapp. En biologikurs, och en historiakurs. För jag börjar ändå i 2:an eftersom N och TE trots allt är ganska lika det första året. Så det kommer bli tufft, och väldigt långa dagar.

Jag är inte nervös, för jag tror ändå på att det kommer att gå, och jag HOPPAS verkligen att det kommer kännas bättre än teknikprogrammet, trots allt plugg. Jag har i alla fall EN tjej i natur som jag känner väldigt väl. Vi har vart, och är fortfarande mycket bra kompisar sedan drygt 7 år tillbaka. Så får väl hänga efter henne som en svans i början.

Likes

Comments

Donna fick sitt svettiga pass igår, och idag var det Ladys tur att jobba på ordentligt.

Huvudfokuset på Donnas pass igår var lösgjordhet och rakriktning. Värmde upp på lite volter och försökte verkligen få henne att jobba på med benen och inte gå och maska. Donna är ganska spänd i början av ridpassen, och det tar en liten stund innan hon börjar slappna av och gå fram lite mer. Men det kommer tillslut i alla fall.

Värme sen upp henne i galopp genom att stå i lätt sits och bara låta henne rulla på. Lirka lite och invänta att hon spänner av och vågar galoppera framåt mer. När det kändes bra började jag med den tänkte övningen.

Red i trav på en 20 meters-volt vid ena kortsidan, flyttade henne för innerskänkeln vid den öppna delen och fattade sedan galopp ur skänkelvikningen. Galopperade sedan snett igenom och DÄR jobba jag verkligen med att få henne RAK. Gick ut på spåret lite tidigare på långsidan så att vi kunde fortsätta i galopp några meter längs med staketet innan vi kom till hörnet, för att hon inte ska spänna sig och tro att hon ska sakta av så fort vi kommer till staketet. Efter flera repetitioner flöt det på rätt bra. Fattningar tog hon jättebra, flyttade sig lydigt för skänkeln och var rak på diagonalen. Det svåraste var att hålla den förvända galoppen när vi kom ut i det nya varvet. Då ville hon gärna sakta av. Men även det fick godkänt betyg.

En svettig ponny OCH ryttare blev resultatet. Donna fick lite stretching och massage också innan hagen väntade.

Passet på Lady idag gick också ganska okej, tillslut. Hon var rätt spänd och rak i vänstersidan. Och i början av galoppen var hon sur som ättika. Men efter en stund avtog surheten och det gick att rida henne igen. Gjorde lite samma övning på henne som på Donna igår. Lady var inte lika lyhörd för den sidförande skänkeln, men det gick okej. Och galoppfattningarna tog hon ett par sekunder senare, men hon tog de i alla fall vilket var bra! ;) Lady var dock lite lättare att hålla galoppen på en bit efter diagonalen.

Avslutningsvis gjorde jag även några fattningar på rakt spår, efter hörnet, precis som i LB:1. De sista blev riktigt bra åt båda hållen, så där nöjde jag mig. Galoppfattningar är så himla olika på henne. Ibland går det superbra, och ibland går det inte alls.

​Donna har jag idag ridit ut i skogen med, barbacka, bettlöst. Väldigt lugnt, kravlöst, och avspänt. :D

Likes

Comments

Åh va skönt, nu är jag äntligen klar med storstädningen i stallet för denna gången. Det är egentligen en ladugård som byggts om inuti till ett stall. Men det är enda delar och ytor i den som tas upp av annat, Williams (min lillebror) crossar och allt som hör det till + en massa andra "pappagrejer". Men där hästarna är, i sadelkammaren, foderkammaren, stallgången o.s.v, där vill JAG ha ordning, vilket det absolut inte alltid är. Men nu har jag totalt sett spenderat väldigt många timmar på den här städningen. Har fått vara lite kreativ, kommit på lösningar och gjort om lite saker till de bättre. Utrustningen som tidigare bara funnits någonstans i sadelkammaren har jag nu superkoll på var EXAKT den befinner sig. Täcken har fått nya platser i nya möbler, hö:et och halmen som innan var kaos har fått sig egna utrymmen, rent ut sagt ÄCKLIGA lådor har tvättats ur ordentligt, alla saker har organiserats och har sina egna platser med en bakomliggande tanke, och ytor har sopats ordentligt.

Jag är väldigt nöjd över städningen. Innan var vissa saker lite kaos, och vissa "rörigheter" kunde ändå döljas i stängda lådor och skymda utrymmen. Men nu har i princip allt gåtts igenom och jag vet var allt finns. Stallet känns luftigare, större, och helt enkelt mycket trevligare att vara i. All skötsel känns genast mycket lättare när jag vet var allt finns, och det är enkelt att lägga tillbaka sakerna där de var.

Nu gäller det bara att försöka behålla den här ordningen. Självklart kommer det bli skitigt, och krävas fler städningar. Men man kan ju i alla fall försöka behålla ordningen så att man slipper städa så himla MYCKET varje gång. ;)

​//Två små mobilbilder från ett par delar av stallet bjuder jag på //

Likes

Comments

Rubriken beskriver ganska bra gårdagens motionering av hästarna. Det var väldigt varmt under dagen så jag red inte förrän på kvällen när det svalnat. Donna fick sig en lugn och välförtjänt promenad efter den VÄLDIGT lyckade tävlingen i lördags. Min lillasyster Nathalie hängde med, och gissa varför? För att spela Pokémon GO givetvis. Och när jag ändå var ute och gick passade självklart jag också på att sätta på Pokémon GO för att gå så att pokémonäggen kan kläckas. Så vi var ju inte riktigt ute efter att jaga pokémon, för det finns det inga här ute där vi bor. Typiskt... Men kläcka ägg kan man göra i alla fall! ;)

På en skogsstig hittade vi några kantareller som vi tog med oss hem. Donna trodde att det var något riktigt smarrigt och tiggde om att få ta en tugga. Jo Donna, kantareller är väldigt gott, men kanske inte råa, och kanske inte för en häst?

Lady tog jag några språng med i paddocken. Hoppade på en långsida en serie som var galoppbom framför ett litet kryss, ett galoppsprång och en oxer, ett galoppsprång följt av ännu ett kryss. Väldigt bra för att träna upp hopptekniken. Sen ett rättuppstående på en diagonal, och en oxer med ett kryss 1 galoppsprång innan på andra långsidan. Lady visade på hoppvilja, bra bjudning och en riktigt bra känsla. Kändes som hon verkligen tyckte det var kul och hon hoppade så väl. Gjorde det enkelt för henne, och avslutade när vi gjort allting några gånger, även i följd som en bana. Fick precis den lätte känslan jag ville ha inför helgen då hon ska få tävla. De två senaste hopptävlingarna (hennes 2:a och 3:e någonsin) har inte gått så bra tyvärr, och det kändes då som hon tappade självförtroendet helt. Så nu när vi har tränat har vi endast varit ute efter att få tillbaks hennes hoppvilja, och göra det enkelt för henne, vilket har gått väldigt bra. Det sista har vi varit på en klubbhoppning, en terrängträning, och hoppat hemma igår och alla dessa tre saker har gått toppen. Då har Lady visat helt rätt inställning och varit riktigt glad. Så hoppas verkligen vi är på väg åt rätt håll nu. :D


Idag har både hästarna ridits ut, en i taget. Både väldigt kravlöst, och de skötte sig alldeles utmärkt båda två. Lite stretching och ompyssling efteråt innan de fick komma ut och äta gräs igen.

Det som står på schemat resten av dagen är STÄDNING. Har börjat städa stallet riktigt ordentligt nu. Började för flera dagar och fortsättning följer även idag. Så skönt när man har ordning ju!

Likes

Comments

Alltså VILKEN dag vi hade igår!? Fredag eftermiddag funderade vi på om vi ens skulle åka. Jag hade packat och gjort iordning typ allt inför tävlingen, men vi hade inte anmält än. Regnade ju verkligen hela dagen i torsdags så jag var ju lite orolig hur det skulle vara att rida på gräs dagen därpå. Men vi anmälde i alla fall, vilket jag nu är väldigt glad över! :D

LB (90cm), bed A:0/A:0 - dubbenolla och VINST!

Hade inte regnat något under natten, och var uppehåll fram t.o.m jag ridit färdigt så underlaget var jättetort och bra, inget jag behövde oroa mig för.

Innan jag startade red jag flera volter vid utgången på deras gräsbana. Där skulle man nämligen senare hoppa två hinder IFRÅN utgången, och jag känner Donna ganska väl nu... När jag red henne där visa hon ju direkt att hon ville mot utgången. Så då stannar hon, böjer sig som en banan och glider bara åt sidan. Lite typiskt shettisfasoner (i alla fall den vi har haft) Men vi red där flera gånger och tillslut så fattar hon "Jaha, okej då, skulle vi inte ut?". Men hade jag inte ridit och övertalat henne där innan start, så hade hon ju gjort så när vi hoppa banan, vilket inte hade varit så kul att få massa fel för det...

Själva banan flöt på bra.Den var väldigt lång (hela 14 hinder), men rolig. Jag gilla hur den var uppbyggd. Donna var väldigt pigg och glad. På framhoppningen var hon väldigt lugn, men på banan när hon fatta att det var gräs och det fanns hinder, DÅ blev hon väldigt glad och bara flög iväg i galoppfattningarna. Men jag fixar ju det nu, eller vi fixar varandra, så det är bara BRA när hon är pigg och mycket framåt. Allt blir så mycket lättare då.

Det var på ett par ställen som hon efter två hinder tänkte tanken och svänga åt ANDRA hållet (givetvis mot någon utgång, haha) så då "småbusade" hon sådär löljligt som bara hon kan. Men red jag bara mjukt och inte "sa till" henne var det inga problem att lirka henne åt rätt håll.

Vi red i mål med 0 fel, antagligen en ganska bra omhoppningstid då det slutade med en VINST i klassen. Underbart! Supernöjd över hur fräsch och glad Donna var, och faktiskt över min ridning som blivit SÅ mycket bättre. ;)

LB+ (95cm), bed A:0A:0 - dubbelnolla och VINST!

Från att jag ridit första klassen, fram till anra klassen började småregnade det konstant. Så visst hann det bli lite blött, så därför hade jag inga jättehöga förväntningar. Blev inte ens nervös eftersom jag inte tänkte särskilt mycket på hur det kunde gå, skulle bara in och rida så bra som möjligt. På framhoppningen var det ganska blött, men Donna kämpa på ändå, och banans underlag är mycket bättre där.

Vi red in och jag körde lite terapi med henne borta vid utgången igen eftersom vi denna gången skulle komme ifrån höger istället vilket för henne blir en heeelt ny chans att hitta utgången igen. Denna gången var det svårare att komma över henne. Vi höll på där ett tag, flera flera varv, och jag var rädd att jag inte skulle hinna lösa vårt lilla problem innan start. Men som tur var höjde de till C-ponny under tiden så det blev en lite längre paus, så tillslut vann jag över henne och det gick bra att svänga ifrån uttgången. Lilla fjomp-Donna, jag vet dina kryphål ;)

Vi red, och banan gick verkligen SUPERBRA. Lite tveksam på vägen mot kortsidan med domartornet och flaggor, men när jag försiktigt ändå "locka" fram henne till kombinationen tog hon tag i rätt uppgift ändå. Hon är speciell, men ändå så underbar min Donna <3. Annars gick allt toppen. 14 hinder även denna gången men Donna hoppade riktigt bra i denna klassen och det resulterade 0 fel och ännu en VINST. Hur nöjd får man vara eller? Världens bästa Donna segrar i båda klasser!! :D

Verkligen en otroligt bra dag, med min alldeles egna sagoponny. Älskar henne i mängder!!! <3


Och som vanligt blir det bättre kvalité på filmen och man ställer in "HD 720 p". :D

Likes

Comments

I förmiddags lyckades Lady få mig att väldigt oplanerat hamna på backen... Jag red ut henne en sväng och ganska tidigt på turen när vi travade på grusvägen blev hon antagligen rädd för något och vände sig runt på en femöring, vilket jag inte riktigt hann med på. *Vipps* så stod jag på backen bredvid Lady som då var vänd hemåt. Det gick fort, men det var en väldigt odramatisk avramling då jag landade på fötter och höll fortfarande i tyglarna. Nästan så att det såg planerat ut kanske, haha? ;)

Lady skötte sig i alla fall superbra under ridturen. Var väldigt pigg och glad på att få röra på sig. Har tagit det lite lugnt nu några dagar då hon vaccinerades i tisdags.

Donna red jag oxå ut, samma runda. Kollade av så att både broms och gas fungerade vilket gick ovanligt bra. Hon var riktigt bra framåt och väldigt lydig. Så nu är hon redo för tävling imorn, förutom att hennes baklår är alldeles gula och stinker... Uäk! Så det blir dusch på henne ikväll, som vanligt innan tävling.

Det tråkiga är att vi ska till Uddevalla och där är tävlingen på GRÄS, och det REGNAR ganska konstant ute just nu, och det ska regna minst lika mycket imorn. Så typiskt. När vi tävla i Uddevalla i juli regnade det också massor. När tävlingarna är på gräs, det är då om någon gång man vill ha vädret typ perfekt. Men nej nej, så är det inte direkt :P

Det enda som går att göra är att hålla tummarna att det inte blir värre, att Donna inte påverkas allt för mycket, och att vi slipper rida mitt i en störtskur.

Nästan allt är packat i alla fall. Så det som återstår sen är dusch utav Donna, broddhålsrensning och packa det sista. Därefter är det bara att ladda batterierna med fredagsmys i soffan för mig, och avkoppling i boxen med mumsig mat för Donna <3


Likes

Comments

Vad tycker ni om uppfräschningen av headern? De tidigare bilderna på Donna var 2 år gamla och Ladys var från i vintras och innehöll därmed en massa snö. Inte så jättepassande nu mitt i sommarn kanske? Så nu har jag fixat och grejat lite för att få en lite mer aktuell bloggheader.

Bilderna är fotade av tre olika personer. Natalie Pettersson, Sophie Gustavsson och Amanda Niklasson. Ett stort Tack till era fina foton! Och ett extra tack till Amanda som satt ihop de två bilderna på Donna åt mig. :D

Det enda som inte ändrats i headern är bilderna på mig, men har inget bättre att erbjuida så. Hästarna är ju bloggens huvudfokus, så mer prioriterat att de får nya fräscha bilder ;)

Nå, vad tycker ni om uppfräschningen?

Likes

Comments

Igår var jag med Donna på tävling i Vänersborg. Med mig hem hade jag en fantastisk Donna som skötte sig toppen, en BESVIKEN ryttare efter första klassen, men alldeles ÖVERLYCKLIG efter andra starten! <3

LB, bed: A:0/A:0, 0+4 fel:

Donna va toppenfin på framhoppningen. Hoppade väl och villigt. På banan gick allting som en dans. Superbra distanser, jämt tempo, bra svängar och tempo i omhoppningen, fram till sista hindret... Efter hindret innan var det väldigt svårt att få svängt henne innanför ett hinder som vi planerat då hon var väldigt snabb. Dock gjorde vi det, men då jag fick ta lite väl mycket i innertygeln blev Donna förvirrad och var inte alls med på det sista hindret ur en väldigt snäv sväng. Så inte förrän vi typ stog framför det hindret, såg hon det. Och då kan man inte hoppa? Så fick lägga en snabb volt och hoppa igen. Men fatta hur FRUKTANSVÄRT besviken jag var sedan. Donna var grym, bästa rundan någonsin typ och det skiter sig på SISTA hindret. Jag kände, mamma såg, och det syns på filmen att vi hade haft en riktigt bra tid i omhoppningen, som hade lett till en topplacering. Gaaahh!! Blir så himla arg alltså. När Donna går som klocka och rundan stämmer SÅ bra, ja då ska jag sabba till det på sista hindret. Hade jag varit snabbtänkt och klok hade jag tagit utanför det där hindret, behållit flytet och lätt fixat sista hindret oxå. Åhhhh!! Blir så trött på mig!

Jag kan ta att det blir fel ibland, små missar som är svåra att rå för. Men sådant här, det klarar jag inte. Jag HATAR att göra fel, som det inte finns någon anledning till alls!!

LA, bed: A:0, 0 fel - FÖRSTA NOLLAN I LA!!!!!:

Tävlingen var inte över, och det var bara att ladda om inför nästa klass. Känslan från LB var ju trots allt väldigt bra. Framhoppningen inför LA var sådär-bra. Inga stopp eller så, men lite dåligt flyt. Räcket gick skitbra, inga pix alls. Oxern däremot kom vi lite fel på hela tiden. Och då får Donna ta i. Men vi fixade det i alla fall och ville inte trötta ut henne heller. Avslutade i alla fall med ett toppensprång på räcket.

På banan börjar det superbra. Donna var med på noterna, kämpade på bra och jag hade fullt fokus. Banan innehöll en kombination som gick super. Kom lite onödigt nära på 9:an men superponnyn fixa det toppen. Sen när vi rider mot 10:an, det sista hindret, då pirra det till lite i magen. Jag hade bakom mig 9 avklarade hinder, helt utan fel. Det fanns ett hinder kvar. OM vi lyckades med det, så skulle vi vara felfria. Försökte verkligen fokusera och INTE slappna av, gjorde snarare tvärtom. Nu var det ju så HIMLA nära, med bara 1 hinder kvar. Jag märkte när jag gick banan, och även nu när jag red emot det sista hindret som var en oxer, säkerligen var det högsta hindret på banan. Fanns nog en tanke med det... Det kändes högt, men jag fick verkligen inte backa av nu, som jag lätt gör på träning när vi kommer fel. Vi rider emot det, hoppar, och KLARAR DET. Klarar det sista hindret och sätter äntligen vår FÖRSTA NOLLA I LA!!!! Lyckan var obeskrivlig och jag bara kastade mig om Donnas hals så fort vi landa. Trava ut från banan med ett stort leende, Donna frustade och var så nöjd när hon fick massa klappar.

Åh som jag längtat, som jag tvivlat, som jag hoppats, som jag trott, och som jag velat ge upp. Men NU, har vi äntligen visat oss själva att det går. Vilken underbar känsla!! Av 19 startande, med 5 placerade hamnade vi på en 7:e plats. Ser ju inte heller så illa ut? Men bara det att det faktiskt står 0 (!!) fel är ju fantastiskt. Kanske inte så många som blir SÅ himla glad över att sätta en nolla i LA, men jag och Donna har minsann kämpat för det. Så det var helt underbart.

Vi gjorde det Donna, du och jag, tillsammans. <3

( Ställ in på "HD 720p" i nedre högra hörnet för bästa kvalité på filmen )


Likes

Comments

Idag var klockan nästan 9 innan jag gick ur sängen. Opsi.... Men det är ju sommarlov och lite sovmornar är väl ändå okej då? ;) Utvilad och "pigg" gick jag ner och käka frukost.

Donna fick sig sedan en lugn och väldigt enkel uteritt. Stötte på en traktor och Donna kröp ner i ett dike trots att traktorn stod och väntade med att köra ut på grusvägen vi red på tills vi var förbi. Donna är väääldigt rädd för allt som har en motor. Lilla knasboll :) Annars var hon lika lugn och snäll som alltid. Känns väldigt tryggt att rida ut på henne. Vi känner varandra, och hon har bra rutin på de uteritter vi gjort typ 100 gånger tidigare.

Lady fick sig en vilodag idag. Hon har en lös sko och jag vill inte slita på den alltför mycket. Vore väldigt bra om den kunde sitta kvar tills imorn då hovslagaren ska komma hit.

Hela familjen tog en tur till Hamrane Bakstuga. Där erbjuds det nybakat bröd med smör och riven ost. Det är ju SÅ gott när smöret smälter så fort man brer på det. Riktigt gott var det, och jag tror vi alla åt typ rekordmånga mackor. Hehe... Familjen Petersson är ganska glad i sådant som går att äta om man säger så ;)

Och gissa vem det var som körde hela vägen dit och även hem? Jo, det var JAG. Övningskörningsskylten på där bak och hoppas på att alla överlever även denna turen. Det gick faktiskt bra. Har kört flera gånger nu i sommar med blandade resultat. Det jag stör mig så mycket på är hur otroligt känslig jag är, och hur ett misstag får mig att känna mig dålig, tappa fokus och helst springa och stänga in mig i ett rum och gråta. Jag överdriver tyvärr inte. Blir så arg och ledsen så fort det blir fel. Hatar att mamma eller pappa kan allting så himla lätt och bra, och jag göra samma fel gång på gång. Ush ush!! Men idag gick det bra, och jag kunde vara glad även när vi var tillbaka hemma igen.

I eftermiddag, innan kvällsmaten höll jag och mina två syskon ihop bra. Vi var nämligen ute och sprang en runda, allihop på samma gång, för första gången. Inte illa va? Jag är mest imponerad över min 6 år yngre lillasyster Nathalie. Sprang bredvid henne hela tiden och jisses vad hon kämpa på bra. Riktigt bra jobbat av dej syrran! :D Det som stod på schemat när vi kom hem var att dricka upp en hel vattenflaska var innan dusch och MAT. Alltså finns det något härligare!? Duscha och äta efter någon aktivitet - I love it!

Nu ska jag kila ner till soffan och se på finalen i Grillmästarna. Min kärlek till matprogram <3

// Från en härlig dag i våras <3 //​

Likes

Comments