Det är onsdag, och det känns som en onsdag, men det ÄR som en fredag... Sista dagen på skolveckan sen är det helg. Dessutom är det tävling imorn vilket jag har väldigt svårt att fatta. Känns inte som att jag idag, en onsdag ska hem och förbereda för tävling sen, men det är precis vad jag ska. Får nog förhoppningsvis mer känsla av att det är tävling på G ikväll.

Så vad är planen efter skolan idag då? Jo, Donna ska ridas ut. Kolla så att gas och broms fungerar och kicka igång den bra utomhusgaloppen på henne. Därefter blir det duschning av henne, och Lady kan förhoppningsvis slippa eftersom hon är svart. Sen blir det till att packa iordning och putsa allting. Tränsen fixade jag igår så har inte allt kvar idag.

Imorgon då så väntas det tävling på Nygård med båda hästarna. Ska hoppa LD avd. B med Lady och med Donna nöjer jag mig med en LC fast avd. A. Vill inte utmana ödet och hoppa LB med tanke på vad som hände för knappt två veckor sedan... Hoppas på att båda är på gott humör och tycker det är kul. En förutsättning för att det ska gå bra.

Men först är det skolan som gäller och vad jag vet så är den lugn. Vädret är on top och jag har shorts i skolan för första gången i år 😊

Foto: Alma Håkansson❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vilket underbart väder! Sommaren är verkligen här, vilket är superhärligt! Sitter i skrivande stund ute på altanen i solen och bloggar. Har utsikt över hästarna som betar, hör fåglar kvittra och känner den varma solen mot benen - Inte så mycket att klaga på?

Skolan idag har varit väldigt chill. Har inte gjort något "skol-vettigt" över huvud taget. Fick när jag kom till skolan reda på att idrottslektionen var inställd, och då jag hade en håltimma efteråt innebar det att jag var i skolan 3 timmar för tidigt. Kändes ju sådär kul och jag kände först en sådan irritation att vissa lärare inte tar sitt ansvar att informera oss elever... Men det blev rätt bra trots allt. Spelade beach volleyboll med några långt över en timme, och sen var det kortspel. Därefter rullade det på med lektioner där det inte krävdes någon ansträngning alls. Rätt chill ändå!

När jag kom hem och efter att jag hade ätit gav jag mig ut på en barbacka-tur på Lady med mamma som sällskap. Både skrittade, travade och galopperade, och med tanke på att jag satt kvar måste Lady ha skött sig ganska bra ändå, haha. Balansen försämras ju radikalt utan sadel om man säger så.

Donna har en vilodag idag så därefter släpptes de på grönbete vilket var väldigt uppskattat. De hetsäter verkligen för att hinna få i sig så mycket som möjligt under den tid de får bete. Så söta!


Nu ska jag hjälpa mamma och baka lite (mycket) bröd inför helgen då det vankas 80-årskalas för mormor. Baka är kul, och bröd är gott, so here we go!

Likes

Comments

Var inga problem alls att gå upp imorse och veta att det var måndag. Det kändes ganska lätt utav flera anledningar. Det mesta i skolan är avklarat, hade en lyckad helg med Lady på dressyrtävling och denna skolveckan är det bara 3 dagar innan helg. Inte så mycket att klaga på då!

Båda hästarna har fått ordentliga pass idag. Donna red jag ett pass på gärde med mycket galopp, vilket hon tyckte var riktigt kul. Försökte verkligen leta fram ett bra "go" i galoppen och få henne rak ur vänstersväng. Det där med att hålla henne rak är ingen lätt grej kan jag ju säga. Men det gick ändå ganska bra, och "go" i galoppen fick vi verkligen. Duktig tjejen jobbade på bra! :D

Lady hoppade jag i paddocken. En långsida oxer - räcke med 3 galoppsprång mellan, och en diagonal med kombination räcke-oxer. Började lågt och höjde sedan allt eftersom. Viktigt att få henne med på noterna för att det ska bli bra, vilket hon faktiskt var. Kombinationen som hon tidigare har varit väldigt skrämd för gick superbra och det andra rulla på det med. Hade önskat henne lite kvickare, men tekniken har hon verkligen. Hon är så himla smidig och viker in bakbenen så snyggt över hindret. Jättenöjd över henne idag!

Det är väl ungefär så jag spenderat kvällen sedan jag kom hem från skolan, men ingenting mig emot. Så himla gött väder ute också så vill ju inte gärna sitta inne och dega.

Nu ska jag faktiskt ta och lägga mig och sova. Inte farligt att sova ordentligt någon natt lixom. Imorn väntas en ganska lång, men ändå lugn och chill skoldag. Märks verkligen av att det inte är mycket kvar. Sommarlovet kommer närmre och närmre för varje dag som går. :)

Hoppas ni haft en bra dag och start på veckan! :D

Likes

Comments

Igår tog vi ett hastigt beslut att efteranmäla till en dressyrtävling på Valsängs Ryttarförening som var idag. Den tävlingen har varit full tidigare i veckan men nu fanns det platser kvar så vi tog chansen si sådär dagen innan. Välplanerat och bra, haha!

Så igår kväll blev det dusch och flätning av Lady, för att idag lasta och rulla mot Valsäng. Startade en LC:1. På framridningen var hon jättefin. Eftergiven och lyhörd. Dock ganska känslig, så i galoppen blev det några bakutsparkar emellanåt när hon tyckte något kändes lite jobbigt, men annars var hon väldigt fin.

Inne på banan rullade det på ganska bra. Något lägre form än vad jag önskar, men helt klart godkänd. En rejäl miss blev det dock vid vänstergaloppen. Hon tog fattningen bra, men precis när vi svänger in på 20-metersvolten så smäller det. Då sura hon till lite och sparkade bakut. Hon bytte då till fel galopp så att vi fick sakta av och fatta ny. Det drog givetvis ner ordentligt på poängen. Men vi red vidare och resten fungerade ändå ganska bra. Så trots den lilla (läs: stora) missen blev resultatet väldigt bra. 66,852 %. Startade först och låg i ledning ända till sista ryttaren då vi halkade ner på en 2:a plats. Det trodde jag verkligen inte först när jag ridit. Visst, det var en bra ritt och jag var jättenöjd! Men att det skulle bli placering, och dessutom en placering såpass högt upp vågade jag inte hoppats på. Så jag blev givetvis sjukt glad och nöjd! 2:a av 15 starter. Bästa Lady! <3

Likes

Comments

Här har det tråkigt nog ekat tomt ett tag. Jag har bara en sak att skylla på, SKOLAN! Den har bara matat oss med uppgifter. Det har varit (och är fortfarande) rapporter, redovisningar och massa Nationella prov i flera ämnen. Betade av en hel del grejer. Haft muntliga NP i både engelska och spanska, alla NP-delar i Matte, en kemiredovisning och idag ska en samhällsrapport och en satir skickas in. Framför mig har jag sedan en biologirapport, en debattartikel och en biologiredovisning innan jag kan andas ut helt... Så himla skoltrött just nu och ser verkligen fram emot sommarlov!!

Jag tyckte i alla fall att det lugnat ner sig tillräckligt för att jag ska kunna komma igång med bloggen igen, so here we go! Har hänt massor av saker sen sist, både roliga och tråkiga. Det har b.l.a varit en segerrunda med Donna, men olyckligtvis en omkullridning i en kombination igen, vilket oroar mig. Men tänker inte rabbla upp allt igen utav flera anledningar. För det första så skriver man bäst och mer rätt om vad som hände när det är färskt, och för det andra så vill jag gärna försöka gå vidare. Jag har så himla lätt att fastna kring dåliga saker, och har svårt att se positivt igen. Men måste försöka blicka framåt igen, ge mig själv en spark i baken och jobba vidare!

Så vad tycker ni, ska vi kicka igång bloggandet igen. I think so! Ikväll får ni ett inlägg med resultat från dagens dressyrtävling med Lady, för det är färskt och det vill jag gärna skriva om. Men nu ska jag ut och rida en barbacka-tur på Donna, så ni får vänta.

Ha det bäst! :D

// Så här snygg frissa fick Lady efter en dressyrtävling tidigare i år. Lika snygg var den efter dagens tävling //

Likes

Comments

Likes

Comments

// Min morgon. 15+ grader i skuggan kl 08:30 på morgonen och frukost ute i solen. Det är riktig sommarfeeling där! //

Jag överlevde den långa skoldagen igår. Hade NP i engelska det första på morgonen och gick sedan till 16:30. Väl hemma var jag snabbt ute för att motionera hästarna. Donna red jag på gärde och jag förväntade mig en lite loj och seg ponny på grund av solen. Hon gick inte särskilt energiskt från hagen kan jag tillägga. Men när jag red var hon minsann inte seg. Hon var istället riktigt alert och ville gärna springa. Flera gånger när jag skulle galoppera på en volt så bara flöt hon ut siktade mot skogen. Gjorde som shettisar, bara böjde halsen och sprang vart hon ville. Knasboll! Men fick allt ordning på henne också, men hon var genomgående springig. I slutet var hon ganska svettig men inte trött för fem öre. Hon hade kunnat springa mycket mer. Tog några snabba galopper upp för en lutning på gärdet och Donna brassade på ordentligt och tyckte det var kul. Ett svettigt och roligt ridpass! :D

Lady red jag ut. Inga svårigheter, bara få rört på sig i alla gångarter. Tränade lite på att öka traven och JISSES vilka älgkliv hon kan få fram. På ridbanan är det lite svårare att få fram de på beställning, men när vi rider ut kan hon trava som en älg allltså. Vi snackar inte om en försiktig mellantrav, utan en riktigt rejäl ÖKAD trav. Gör hon så när vi rider program lär vi få höga poäng kan jag ju säga! Gäller bara att kunna få fram de där stegen i paddock och ridhus också... Och på tal om älgkliv? Strax innan jag tänkte vända hemmåt är vi ca 3 meter (!!) från en älgkalv!? Fick lite smått panik där och vände hem på direkten. Hade tidigare sett en stor älg och vill inte gärna hamna mellan en kalv och en ko. Vände så snabbt att jag inte tror Lady hann se älgen ens. Haha, snabba reflexer 😊

Avslutade dagen med pizza och rabarberpaj i soffan. Gott och mysigt!

Idag, lördag, fortfarande superfint väder. Började dagen med en mumsig frukost ute i solen som ni ser ovan. Så himla skön känsla att kunna äta ute tycker jag. Avkopplande!

Känner dock att jag har massor av saker att göra. Skrev upp på en lapp igår kväll, saker som jag borde göra som hör till skolan och jag lyckades lista upp 6 (!!) uppgifter. Gaaah jag blir galen. Jag är så omotiverad till skolan nu alltså.... Så några av de sakerna måste jag tvinga mig göra idag. Har inte pluggat hemma på länge så behövs verkligen nu.

Sen har jag också några roliga måsten idag, nämligen att rida. Donna ska få jobba i paddocken, exakt vad jag ska fokusera mest på har jag inte bestämt ännu, och Lady ska ridas på gärde. Mycket galopp för att träna upp konditionen. Skulle även behöva städa i stallet, men vi får se vad tiden räcker till.

Så ser planerna för min lördag ut, någonting att göra hela tiden. Hur ser er lördag ut?

Likes

Comments

När jag har ridit dressyr tidigare har jag låtit hästarnas ben vara bara. Benlindor har jag använt någon enstaka gång, men det tar så lång tid att linda så det har jag gett upp trots att jag har flera stycken hemma. Och några senskydd för dressyr har jag bara inte införskaffat. Då har det varit större intresse i att köpa ny utrustning för hoppningen. Har inte heller känt något stort behov av det heller.

Men allt eftersom intresset för dressyr har ökat har jag blivit allt mer sugen på att skaffa dressyrsenskydd, och i förrgår kom mina absolut första på posten. Vita Catago dressyrsenskydd storlek cob.

Igår använde jag de för första gången, på Lady. Shit va snyggt det blev! Ser verkligen proffsigt ut alltså. Genast gick hon så mycket bättre (skämt åsido), haha. Det blev i alla fall riktigt snyggt och de passade super. Sen är det ju väldigt bra för hästen att den får det stödet senskydden ger.

De är snygga, sköna (hoppas Lady tyckte det) och ger bra skydd och stöd. Så de får helt klart godkänt av mig!
😊

Likes

Comments

Go kväll på er! Rätt sent nu och jag borde verkligen sova, men kunde inte låta bli att kika in här och snacka lite med er. ;)

Igår fick hästarna välförtjänt lugn motion. Tog en barbacka-tur på båda två i skogen i det underbart sköna vädret. Himlen var alldeles blå och solen va riktigt varm. Red med endast en tunn långärmad tröja för första gången i år. Känns verkligen att sommaren är på G. Hästarna var väldigt lugna och snälla, så turerna var väldigt avslappnande för både mig och hästarna. Välförtjänt efter en tuff och lyckad tävlingshelg.

-------------------------------------------------

Idag blev det en väldigt lång dag. Åkte hemifrån kl 8 imorse och var hemma igen kl 9 ikväll. Gick givetvis i skolan som vanligt, men efteråt så jobbade jag några timmar på Willys. Blev uppringd igår och det passade bra att jobba lite idag, och så fick det bli. Fick lära mig lite nya saker idag så att jag inte behöver vara lika begränsad i mitt kunnande. Mycket nytt att ta in, men man kommer in i det efter ett tag.

Så ja, en väldigt lång dag idag, dock känner jag mig inte särskilt trött än... Kanske känner av det mer imorn morgon. Men för att jag inte ska vara alltför trött är det nog bra om jag tar och sover nu. Mycket att göra imorn med både skola och hästar.

Likes

Comments

Alltså den här helgen!? Även idag blev det en väldigt lyckad tävling med båda hästarna. :) På hemmaplan dessutom.

Lady | LD | bed Clear Round | Felfri!

Väldigt lugn, nästan lite för lugn på framridningen. Men när vi hade rullat igång i både trav och galopp blev hon ändå lydig för både gas och broms. Sen på framhoppningen gick det superbra. Hoppade oxern lite lägre första gången innan vi tog rätt höjd. Det är SÅ viktigt att det inte händer något dumt på framhoppningen för då sjunker hennes självförtroende till botten direkt. Hennes självförtroende är verkligen inte stabilt, så gäller att försöka bevara det när hon väl känns bra, vilket vi lyckades med på dagens framhoppning. Kunde rida in på banan med en skön känsla i bagaget.

Inne på banan gick allting TOPPEN. Hon var verkligen så fin. Jämn rytmisk galopp, bra distanser och väldigt fina språng. Hon var inte rädd för någonting och vi hoppade alla 9 hinder felfritt. Var verkligen en underbar känsla att få rida i mål efter en felfri runda. Har ju verkligen varit tufft i hoppningen med Lady. Senaste tävlingen kom vi lixom aldrig över första hindret... Så det här var verkligen superkul! Gäller verkligen att försöka göra det "enkelt" för henne för att hon ska våga lita på mig, och framför allt tro på sig själv. För hon är verkligen fin, och har en så himla fin hoppteknik. Så stolt över henne idag <3

Donna | LC | bed A:0/A:0 | Dubbelnolla och vinst

Fick inte riktigt den där supersköna känslan på framhoppningen. Hon var fin och gjorde det hon skulle, men min ridning var väl inte den bästa. Men absolut, det var ingen katastrof, utan det mesta fungerade bra, även lite kortare vägar som jag testade lite. Sen inne på banan satt alla bitarna på plats. Donna va toppenfräsch, jag red lugnt och noggrant och allting bara flöt på. Kom till omhoppningen där vi vågade ta riktigt snäva svängar. Red i mål med 0 fel och med en tid som räckte till vinst! Ännu en gång bjuder Donna på en så himla bra runda. På hemmaplan dessutom <3

Denna helgen har hästarna verkligen visat sina absolut bästa sidor! ❤️❤️❤️

Likes

Comments