Jag är sällan sjuk (PEPPAR PEPPAR!!!!) men självklart ska jag dra på mig en förkylning NU, lagom till lovet. Så typiskt... Svidande näsa, kraxande röst och allmänt dålig energi. På lovet vill jag ju ha massa energi så att jag kan fokusera mycket på hästarna, stallet och vara ute i naturen! Tyvärr har jag inte riktigt den energin nu.

Har i alla fall gjort en uteritt idag, och tack vare att mamma hängde med blev båda hästarna ridna samtidigt. Jag red Donna och mamma Lady. Hästarna var pigga och nöjda, förutom när vi var precis bredvid varandra. DÅ ska de ge varandra blickar som dödar. De tycker verkligen att de själva är bäst. Men bakom dessa sura gester gömmer sig en stark kärlek. De vill ju t.e.x INTE gå ifrån stallet om inte den andra följer med. Riktig hatkärlek!

Utöver den uteritten har jag inte varit särskilt produktiv alls. Målat lite i "Johannas julbok", spelat spel med Nathalie och snutit mig 10000 gånger. Känns bra att båda hästarna ändå fått motionerat sig trots min lätta ansträngning. Hoppas att förkylningen i alla fall inte är värre imorn för då är det dressyrträning på schemat. DEN vill jag verkligen inte missa, och dessutom vill jag ha ork till att prestera mitt bästa.

Min dag kommer fortsätta i detta väldigt lugna och oproduktiva tempot. Kanske att jag ska se filmen "Livet efter dig" som jag länge velat sett. Har läst boken och den var riktigt bra, så är absolut sugen på filmen också. Så kanske lite movietime sen då :)

// The pink ladies - från bästa lägret i somras <3 //

Har ni också sportlov nu? Har ni haft eller ska ni ha nästa vecka? Några roliga planer?

Likes

Comments

I torsdags var jag iväg och hopptränade Donna för första gången på väääldigt länge. GISSA om hon var glad!?

Under uppvärmningen var hon fullständigt galen. Donna som ytterst sällan busar, bjöd på riktig rodeo! Var tänkt att vi skulle lägga små volter i galoppen och checka gas och broms, men ingenting gick att utföra med Donna. Hon bara sprang på och blöd på en hel del REJÄLA bakutsparkar. Det verkligen ryckte i hela kroppen på henne. Både jag och föräldrar som tittade på trodde nog det skulle bli tårta. Totalt crazy var hon. Överlycklig över att få åka iväg och träna igen! Dessutom är hon nyklippt om det kan ha haft någon inverkan.

Som tur var lugnade hon ner sig när vi började hoppa. Då fokuserade hon på just hoppningen istället. Det var som om hon hela tiden hade gått och väntat på att vi skulle börja hoppa. Värmde upp på några hinder i fäljd där vi skulle rida noggranna vägar. Sen kortade vi ner dem och slutligen skulle vi rida en bana på 8 hinder med så korta men kontrollerade vägar som möjligt. Omhoppning fast endast med fokus på korta vägar, inte springa snabbt. Donna gick som en klocka hela tiden. Landade i rätt galopp ALLA gånger, inte en gång blev det fel. Hängde med bra i svängarna som vi lyckades göra riktigt korta och utstrålade en sådan glädje. Hon kändes så fin och hon såg SÅ glad ut. Märktes verkligen att hon hade saknat att få hoppa och det blev extra roligt med omhoppningssvängar - Donnas favorit. Så i torsdags visade hon på väldigt bra inställning och gott självförtroende. På den höjden vi hoppade verkar hon inte kännas osäker efter höstens incident. Verkligen skönt! Hennes vilja och kärlek till hoppningen övervinner rädslan! <3 Min sagoponny <3

Igår fyllde pappa år. Så började dagen med att gratta honom och äta tårta efter frukost. Sen gick jag ut och motionerade hästarna. För på fredagar börjar jag inte förrän kl 11 och då hade jag sådan lyx igår att mamma och pappa skulle iväg precis vid den tiden så jag kunde åka bil med dem till skolan. De skulle på konsert med Stiftelsen och Takida. De åkte med tåg igår förmiddag, har bott på hotell, sett konserten och kommer hem idag. Så igår kväll bakade jag och Nathalie en marängtårta som vi ska äta idag är tänkt. Den blev dock inte jättebra.... Men hoppas smaken är god ändå, det är ju trots allt tanken som räknas.

Men för att komma tillbaka till hästmotioneringen igår då. Lady red jag i paddocken. Först var hon riktigt tjurig, sen kom vi över det och hon blev fin, sen blev hon sur igen och sen fin, Ett ridpass på henne kan vara väldigt upp och ner. Ena stunden superfin och nästa stund har hon helt andra åsikter. Avslutade i alla fall bra och resultatet var två riktigt svettiga och trötta tjejer (inklusive mig).

Donna tog jag en promenad med i skogen. Bara få röra på kroppen lite lätt efter hoppträningen. Hon var pigg och fräsch och uppskattade verkligen att klampa fram i skogen, gärna som en ångvält och pressa bort mig från stigen.... Sötnos!


En väldigt rolig sak är ju givetvis att det är SPORTLOV! Igår gjordes sista skoldagen. Så himla skönt att ta en paus från skolan och få en hel vecka att göra vad man vill. Får verkligen passa på att njuta NU, för det är ju egentligen nu precis i början av lovet, innan ledigheten verkligen drar igång som det känns som bäst. När man vet att man har en hel vecka framför sig. När det gått några dagar är det ju inte så långt kvar, och då får man ju typ panik för det. Så njut NU, om att bara veta att det är sportlov en vecka framåt. Om några dagar är det svårare att njuta, för då är man närmre slutet...


Likes

Comments

Satt hela kvällen igår med pyssel, pyssel till idag. För idag är det ju alla hjärtans dag som ni säkert vet, och då ville jag visa min uppskattning av familjen på något sätt. Och då tyckte jag det var en bra idé att göra egna alla hjärtans dag-kort. Det är både roligt att göra + att man lägger ner egen tid på dem jämfört med köpta kort. Så jag satt och klippte och klistra, och nu på morgonen har alla fått sina kort. Dem verkade uppskattade! 😊

Men innan kvällspysslet var jag i stallet och motionerade hästarna. Donna red jag ut och hon skötte sig toppen. Pigg och glad, men oerhört lydig. Lady promenerade jag en sväng med. Först ville hon INTE gå ifrån stallet och Donna, men när vi väl kom iväg verkade hon allt nöjd över att lugnt få traska på. Inga krav, bara få röra lite på sig.

Idag är det som vanligt först skola som gäller, sen ska Lady ridas ut och Donna promeneras - omvänd ordning från igår helt enkelt. Ska nog även tvätta Donna som har skit at ner sig en del. Ska kanske klippas imorn och på torsdag ska hon hopptränas så finns flera anledningar att snygga till henne lite. Lurtgrisen! 😜

Hoppas ni får en FIN alla hjärtans dag! Det är ingen märkvärdig dag, behöver inte göra så stor grej av det. Visa bara din uppskattning mot din omgivning lite extra om du ibland kommer av dig med det i vardagen. Det kan vara så enkelt som ett "Hej", ett leende, en blick. Behövs inga dyra smycken och tre sorters choklad. Det är bara en dag som fått det namn som alla dagar borde ha!

Likes

Comments

Träningshoppningen i lördags gick... ...ganska dåligt. Det vart en väldigt tvär vändning från att det kändes skitbra, tills att det bara gick utför... SUPERFIN på framridningen/framhoppningen inför 80 cm. Men inne på banan hände det onödiga grejer. Det var någonting hon absolut inte gillade med 2:an, så där fick vi lägga ner bakbommen för att komma över. Sen rullade det på, hoppade vattenmatta problemfritt, men sen när vi skulle hoppa den från andra hållet gick det tydligen inte för sig. Onödiga och inte befogade stopp på en låg höjd. Klart det inte kändes så bra..

I 90 hade Lady börjat tappa lusten och koncentrationen. När det händer för mycket i hennes huvud orkar hon inte tänka mer. Den där 2:an ställde till det igen, men nu även ett stopp på vattenmattan *suck*. De övriga hindren hoppade hon så enkelt. Hon är duktig och har en fin hoppteknik, men det hjälper inte när hon ibland får för sig att inte alls ställa upp.

Ingen bra dag för oss helt enkelt, HOPPAS att det inte är något som kommer bestå. Vill ju komma framåt!! Ganska trött på motgångar just nu...

Likes

Comments

VI har en hel del att jobba på jag och Donna. Att reglera galoppen både framåt och bakåt, få med henne i svängarna utan att hon "välter" inåt och helt enkelt vara samspelta är väldigt viktigt, men saker som hade sina brister idag under vårt hoppass. Det gick verkligen inte dåligt, Donna jobba på bra och jag gjorde vad jag kunde, men önskar gärna mer flyt och känslan av att hon verkligen är med. Travbommarna gjorde hon riktigt bra, men galoppbommarna på volt var lite svårare. Hon flöt gärna ut och tog inte riktigt för sig. Hoppade även en oxer med en hjälpbom. Vissa språng blev jättebra, och vissa mindre bra. Har som sagt en del att jobba på och nu är det dags att ta tag i det! :) Planering och fokus är det som gäller då!

Har nu packat och gjort iordning inför dagens Pay & Jump, SKa strax gå ut igen och ta in Lady och ge hästarna lunch. En stund efter 1 drar vi mot andra hoppningen idag, men med Lady. Ska hoppa 80 och 90 cm om allt går enligt plan.

Likes

Comments

Årsmötet igår blev ganska långt då det va krångel med tekniken en stund och det var mycket som skulle göras, MEN det var ändå lyckat!

Först gicks en massa punkter igenom om massa regler och hur saker och styras, sådant där som jag har väldigt dålig koll och kopplar till en SO-lektion... Men det ska ju göras det med!

Vi var på Håkans Bar och Festvåning. Det bjöds på supergod mat + efterrätt, inget att klaga på direkt - mums! Sen hade två personer lite föredrag. En pratade om appen Equilab som han var grunden till att den kom fram. Verkar vara en riktigt häftig app som känner av om man galopperar, travar eller skrittar, steglängd, takt, sträcka och tid. Massa intressanta saker och de planerar att lägga till ytterligare funktioner. Jag laddade hem appen direkt och är redo för att testa den redan idag 😊 Någon av er som har appen? Vad tycker ni?

Den andra pratade om hur och varför ryttaren borde träna små lätta övningar utöver ridningen för att lyckas bra i ridningen. Pratade om hållning, rörlighet m.m. Det var informerande och väldigt bra 👍🏻

Sen delades en hel del priser ut. B.l.a bäst rankade, KM i flera grenar både häst och ponny, bästa laget, årets prestation, årets funktioner m.m. Det roliga var att faktiskt jag fick pris. 3:a av de licensierade ryttarna gällande ranking, och 1:a i KM hopp ponny. Kan inte annat än att tacka min fantastiska ponny Donna för detta. Har ju trots allt plockat hem en del placeringar under det gångna året, så riktigt kul att få stå för titeln klubbmästare ❤

Idag tänkte jag rida Donna ett pass i paddocken med bommar och lite hopp. Lady åker jag senare iväg på Pay & Jump med. Taggad!!

Likes

Comments

Passet på Lady fick lite justeringar. Paddocken var inte så hård som jag trodde, och dessutom är åtminstone halva paddocken upplyst, till skillnad från gärdet som inte är upplyst. Därför red jag i paddocken istället. Satte även upp lite upphöjda travbommar med korta avstånd och tre galoppbommar på en volt. Men innan vi kunde gå på det arbetet handlade det om att låta Lady komma igång i sin takt och vänta tills hon blir samarbetsvillig. I början av passet var hon ganska surig och då skiter hon i allt jag ber om. Då gäller det att inte bli alltför irriterad själv då det inte hjälper.

Efter en stund började hon äntligen spänna av och jag kunde börja rida henne mer. Red en jättebra lydnadsövning som vi fått i "läxa" på senaste hoppträningen där skänkelvikningar och galoppfattningar är inkluderade. Efter några varv satt fattningarna som en smäck, dock var skänkelvikningarna lite mer problematiska - Något att jobba på!!

Sen red jag igenom alla bommar jag satt upp och travbommarna var minsann inte lätta. Lady är ganska lång i sina gravsten och jag hade kanske byggt det lite onödigt kort. Orkade givetvis inte hoppa av och ändra allting så vi fick köra på det. Såg det bra övning där Lady måste korta sig och lyfta ordentligt på benen. Ganska mycket pang i bommarna (som var upphöjda) då hon bara snabbt skulle igenom. Det var svårt att hitta den lugna korta traven utan att hon sakta av. Men fick till det helt okej mot slutet. Och galoppbommar rullade på utan några bekymmer.

Absolut nöjd över Lady och nu känner jag mig redo för morgondagens Pay & Jump. Det var nämligen sista ridpasset innan dess, så hoppas Lady känner sig redo hon med 😊

IDAG händer flera spännande saker, eller två i alla fall. Halv 11 har jag körlektion, bara att hoppas på det bästa. Och efter skolan blir det bara hem och vända för att åka på Årsmöte med klubben som numera heter "Dalslands Hästsportklubb", DHSK. Ska till ett ställe där vi får mat samtidigt så det blir nog bra.

Men först blir det skolan. Ska försöka hålla mig lugn och inte stressa upp mig för körlektionen, blir ju bara värre då. Jag kan ju köra? Det gäller bara att tro på det själv oxå.

Likes

Comments

Torsdag idag, fredag imorn. Glada miner nu, okej?

En lång och ganska trist dag väntas i skolan idag. Blir hämtad av pappa så ska vi övningsköra i stan. Mycket regler att hålla koll på. Har körlektion imorn så gäller att bli lite varm i skorna tills dess 😉

När jag kommer hem ska jag rida Lady ett pass på gärdet i mörkret, det är ett måste. Hon vilade igår, imorn har jag ingen möjlighet alls att rida då jag ska på årsmöte med klubben och på lördag ska vi på en Pay & Jump. Så måste få till ett ordentligt pass idag och känna så att vi har koll på läget. Tre vilodagar innan en Pay & Jump är inte okej. Hoppas att Lady inte hatar mig allt för mycket när jag ska rida henne i kyla och mörker ikväll...

När klockan slår 8 ikväll tänker jag inta soffläge och se på "Stjärnkuskarna". Så kul att se folk som knappt vet som är fram och bak på en häst, som inte kan leda in en häst i stallet typ. För oss hästmänniskor känns det så ofattbart. För oss är det typ en självklarhet att man på ett okej sätt kan hantera en häst. Folk vi stöter på bland hästar kan ju det, men i "stjärnkuskarna" är det ju något helt annat!!

Så ser min torsdag ut. Vad ska ni göra idag?

Likes

Comments

Sådär, mycket aktivitet det senaste och jag har helt enkelt inte funnit tiden till att blogga. Men nu sätter jag mig ner och ska försöka komma ikapp de tomma dagarna här inne genom att kort berätta om intressanta saker som hänt under helgen och början av veckan. 😊

Lördag: Mycket tid lades på hästarna. Red Lady ett ordentligt och väldigt svettigt pass på gärdet. Ganska spänd till en början, och hade lite egna åsikter om hur saker och ting skulle gå till. Men efter en stund när hon blivit mer varm i kroppen och samarbetsvillig blev hon väldigt fin. Galopperade väldigt mycket så hon fick verkligen jobba på bra.

Donna hoppade jag för första gången på två månader (förutom en löshoppning). En liten kombination med 2 språng mellan och hjälpbommar innan på ena långsidan och ett räcke med hjälpbommar på andra. Donna tyckte det var väldigt kul att få hoppa och kändes fräsch. Hoppade ganska lågt bara för att komma igång på ett enkelt sätt. Jättenöjd över passet! 😊 Rengjorde och putsade även 2 sadlar och två träns vilket verkligen behövdes!!

Söndag: Upp redan klockan 4 för att åka med buss till Ullared. Där var det överkomligt med folk och jag fick med mig nödvändigheter hem. Ett par klädesplagg och lite skönhets/vårdprodukter. Lunch åt vi på deras restaurang. En supergod kycklingsallad blev det för mig. En lång men bra dag resulterade i en väldigt trött Michelle på kvällen sedan!

Måndag: Dressyrträning med Lady som gick ASBRA! Lady var fantastiskt fin och vi gjorde mycket nya övningar som verkligen gav resultat. Så himla kul var det och jag blir efter sådana pass riktigt taggad och motiverad till att fortsätta utvecklas. Lady har verkligen potential i dressyren. Längtar till första dressyrtävlingen i är! Lite onödigt långt tills dess tyvärr...

Tisdag: Friluftsdag i skolan vilket gjorde att det blev en kort skoldag som endast gick ut på att gå en 8 km lång promenad. Gött, men KALLT i slutet!
Hemma passade jag på att rida båda hästarna när tiden fanns. Donna ett bra lydnadspass på gärdet och Lady en mörk uteritt. Båda skötte sig bra och fulländade en lyckad tisdag 😊

Onsdag (idag): Efter en lång skoldag som trots allt flöt på bra övningskörde jag lite kort med pappa innan jag åkte hem. Åt middag och gick sen ut och promenerade Donna. Hon höll sig faktiskt väldigt lugn genom hela promenaden. Väldigt skönt att slippa krampa i armarna och fightas om att också få en plats på vägen. Därmed blev det en avslappnande promenad för oss båda.

Likes

Comments

Aktiviteten från min sida här inne har vart riktigt dålig de senaste dagens, tyvärr. I lördags lades väldigt mycket tid på hästarna och stallet, i söndags var det Ullaredsresa, i måndags skola + dressyrträning och igår kort skoldag men många timmar i stallet, så dagarna har bara sprungit iväg. Har jag väl "kommit av mig" med bloggandet så är det svårt att bara hoppa in i det igen för man vill se gärna berätta allt som hänt, men det blir ju lite mycket då.

Men ikväll kan jag försöka att göra ett "kom ikapp"-inlägg så vi får lite kontakt igen. Jag och ni 👍🏻

Så ville bara säga att jag inte har tänkt skita i bloggen, nono. Jag är snart tillbaka! 😊

Likes

Comments