Efter 4 timmar i stallet hade jag hunnit att ordentligt trimma och sköta hästarna. Resultatet blev mycket bra och givande pass, samt trötta hästar.

Dressyrpasset med Lady:
Började med att rida iväg en sväng som framskrittning och lite trav. När vi började passet försökte jag först bara få henne att jogga på, komma igång i kroppen och så småningom slappna av och ge efter. Traven slappna hon av i ganska snabbt, men i galoppen stog hon emot och kickade. Fick ge henne en rejäl korrigering på henne. Det ser inte snyggt ut, men det är väldigt effektiv och nödvändigt på Lady. Hästar är ju egna individer och man får anpassa sitt ridsätt till den häst man rider. Efter den korrigeringen blev Lady riktigt fin i alla fall! Red en del förvänd galopp i volter på knappt 20 meter, vilket gick riktigt bra. Sist jag gjorde det hemma var Lady inte alls på humör och blev bara väldigt sur när jag försökte hålla den förvända galoppen. Så riktigt kul att det gick så bra idag. Red även lite 10-metersvolter i galopp och lite skänkelvikning i trav. Det är saker som ingår i LA:1, vilket är kul att trimma lite på. Galoppen satt bra idag, och skänkelvikning för höger var också fin, det är bara skänkelvikning för vänster som inte riktigt vill fungera. Antingen händer eller ingenting eller så fallet hon ut med bogen. Något vi behöver jobba mycket på. Men alltså SHIT VA DUKTIG hon var idag ändå. Satt och log större delen av passet och är riktigt nöjd. Nu börjar vi äntligen komma igång lite bättre i dressyren. Efter dagens pass känner jag verkligen för att starta LA:1 någon gång. Kanske kanske något man ska försöka göra innan årets slut? Hmm... Får se vart vår träning leder någonstans 😊 Massa stjärnor till Lady idag 🌟🌟🌟

Dressyrpasset med Donna:
Även med Donna började jag med en uppvärmningsrunda. Började blåsa en del i början av passet och William rullade förbi en fyrhjuling, så hon var till en början väldigt spänd, tog korta steg och trängde innåt för utanför paddocken var det mycket läskigt. Men det lugnade ner sig med blåst och efter en stund spände hon av bättre. Fick i början av galoppen va lite hårdare och verkligen kräva att hon gick fram, sen lyssna hon mycket bättre och gav efter. På henne trimma jag en del galoppfattningar från skritt och galopperade på små volter. Det gjorde hon riktigt bra faktiskt. Tog fattningarna direkt och var avspänd och balanserad på de små volterna. Galoppen var verkligen det som gick allra bäst, SÅ fin var hon. Hon kan allt vara fin i dressyren hon med, även om jag gett upp på att tävla henne i dressyr, haha😊. Så även Donna får många stjärnor idag 🌟

Efter vardera ridpass stretchade jag deras ben, rygg och hals, kylde benen med vatten och borrade dem med en magic brush så att det kliade gott. Viktigt med god omskötsel av hästarna utöver ridningen. Både för deras fysiska hälsa, och för bandet mellan häst och människa. Hade två väldigt nöjda och trötta ponnys efteråt som fick komma ut i hagen igen och äta gräs. 😊

Resten av dagen har jag inga större planer för. Sitter just nu och ser på EM i fälttävlan på TV. De rider terräng nu och det är helt sjukt vilka stora, konstiga och läskiga hinder de hoppar. Har även fått se några omkullridningar och hemska grejer. Verkligen en farlig sport! Jag gillar fälttävlan, men på en låg nivå. P70 räcker gott och väl för mig 😉

Lite senare ska jag ut till stallet igen. Fixa lite grejer, plocka iordning och putsa ett par träns och en sadel. Sen blir det en go dusch och mys i soffan på kvällen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Yey! Friday is here! Sista fredagen innan skolan drar igång. Det gör dock att nästa fredag kommer kännas ännu skönare. ;)

Idag ska jag jobba en stor del av dagen, kl 11-18. Började dagen med en uteritt på Donna, och nu sitter jag här inne framför datorn och ska strax förbereda för att åka. Lady får en vilodag idag. Såhär på lovet har jag ju verkligen mycket tid att rida så jag minns inte när någon av hästarna hade en total vilodag senast faktiskt, men idag ska Lady få slappa i hagen i alla fall, medan Donna fick en snabb och enkel uteritt.

När jag kommer hem blir det nog inte så mycket mer än att ta fredagskväll och natta hästarna. Men nu måste jag lägga på ett kol. Vi hörs! :D


Likes

Comments

Löshoppning är inget jag gör jätteofta på mina ponnys, och har aldrig tidigare gjort det hemma, utan då har det varit arrangerat av någon annan i ett ridhus. Men igår så gjorde vi ett försök att göra det hemma med båda ponnysarna, vilket faktiskt gick bra.

Först ut var Donna. Ledde först runt henne över bommarna på marken innan hon fick springa själv och så småningom höjde vi upp till hinder. I början hade hon inte direkt bråttom och jag glömde att ta med ett spö att driva med. Så jag fick driva med "mig själv", armar och ljud men det biter inte riktigt lika bra på Donna. Men det gick ganska bra ändå. I början slog hon i bommarna nästan hela tiden, men sen när hon fatta lite mer vad det handlade om hoppade hon mycket bättre. Höjde successivt och 110 tog hon jättebra. Sen blev det en liten onödig skrittpaus innan vi höjde till 115 då Nathalie skulle komma ut och titta. Så då hade Donna kommit av sig lite, och jag höll på att springa in i en stolpe så hann inte med att driva på henne. Så hon kom i ett undertempo och stannade på hindret. För det gick inte att hoppa med den dåliga energin. Men då gjorde vi det bara en gång till då jag var lite mer med och drev på henne ordentligt. DÅ hoppade hon, och då var vi nöjda. 115 är faktiskt höjdrekord med Donna. Har en gång hoppat 110 på ryggen, men 115 är en ny höjd. Duktig tjej!

Sen var det Ladys tur och när jag ledde runt henne var hon vääääldigt lugn och rent ut sagt seg. Det ändrades sig ganska snabbt kan jag ju säga. För när jag släppte henne råkade jag peta till henne med spöt (som jag kom ihåg denna gången) och DÅ vaknade hon minsann till liv. Hon stack iväg i full fart och bara kastade sig fram över bommarna. När vi satte upp små hinder tog hon STUDS istället för ett galoppsprång mellan som det skulle vara. Hon var helt crazy. Märktes verkligen att hon gillar att löshoppas. Även med henne höjde vi allt eftersom och det gick bättre sen när hon lugnade ner sig. Blev ett missförstånd en gång, men hon hoppade ändå. Dock rev hon bakbommen och det gillade hon INTE. Då blev hon förbannad och stack iväg i full fart och stannade inte vid mamma som hade havrehinken. Hon gillar verkligen inte att riva! Sen hoppade hon högt över och hon slutade på 110, vilket är rekord även för henne. Kul att se hästarna hoppa lite högre höjder. :)

Blev inget filmat på Lady, och endast sista hoppet på Donna filmat. Var bara jag och mamma men till Donnas sista hopp fanns pappa till hands så vi fick ett språng på film. Vill ni se det så finns det på min instagram där jag heter michelleppetersson.

Likes

Comments

Godmorgon på er! Gårdagens ganska speckade dag med både ridning och jobb är nu avklarad. Red ju båda två på gärde och jag tycker båda ponnysarna får helt klart godkänt. Lady var till en början väldigt spänd och hade kanske inte tänkt sig ett dressyrpass på gärde, utan hade snarare tänkt ett "spring och kul"-pass. Så hon blev lite sur emellanåt när jag försökte sätta tillbaka henne och ett par sparkar blev det. Men mer än så var det inte och hon blev efter en stund väldigt fin. Speciellt traven hade hon riktigt bra power i. Men jobbade mest med galoppen då det är den som behöver stärkas och "komma ikapp". Är i alla fall riktigt nöjd med passet. :)

Donna var emellanåt väldigt stark och springig så fick verkligen jobba för att få henne avspänd så att jag kunde mjukna i handen och på så sätt få henne mindre stark. Tycker att det blev bättre och bättre. Hon jobba på bra i alla gångarter, förutom skritt som hon typ inte kan, haha. Dessutom var hon väldigt alert och med på noterna. Gjorde lite sidförande rörelser och galoppfattningar från skritt och hon visade att det inte var några pix för henne. Duktig tjej! :D

Idag vaknade jag av att pappa väckte mig och sa att hästarna måste flyttas. De hade nämligen RYMT och gick på ett gärde bredvid huset med massa gräs och havre bredvid... Dock inget vi kan anklaga de för då det helt och håller var mitt och pappas egna fel. Igår när vi flyttade de till den hagen de skulle gå i under natten ledde vi in de långt in i hagen för att ge de betfor i två hinkar som redan stod ute. Efter vi släppt hästarna gick vi dumt nog inte samma väg tillbaka, utan genade och gick under staketet där vi var, så vi lämnade alltså hagen öppen. Så den har stått öppen hela natten, men då det varit mörkt tror jag inte hästarna varit ute hela natten, utan väntat till tidig morgon. Men jag har ingen aning. De gick då och åt och såg överlyckliga ut när vi hämtade dem imorse. Havren uppskattade Donna skarpt.

Nu är de i alla fall tillbakasläppta där de ska vara med STÄNGD öppning. Kan ju säga att jag lärt mig något nu, att alltid gå tillbaka samma väg och stänga hagen är nog en ganska bra idé. ;)


Idag är planen att jag ska göra något helt nytt här hemma, nämligen att löshoppa. Har varit iväg och löshoppat både Donna och Lady i vintras, men jag har aldrig gjort det hemma med någon häst. Då löshoppning är väldigt nyttigt för både hästarnas hoppteknik och självförtroende är det ganska dumt att jag inte gör det oftare. Så igår byggde jag upp hindren, idag ska jag sätta upp plastband och ikväll blir det löshoppning. Ska bli riktigt kul och hoppas hästarna uppskattar det :)

Likes

Comments

Godmorgon!

Jag har tagit tre ganska lugna mornar det senaste nu. Jag har inte ställt någon klocka, utan har gått upp när kroppen sagt att det varit dags. Visst har jag inte sovit till kl 10 utan jag har fortfarande varit klar med motionering och omskötsel av hästarna innan 12, men idag kände jag för att börja dagen lite tidigare. Tycker det är så skönt att få saker gjort på morgonen, det är också då jag fungerar bäst, även om det inte känns så innan jag gått upp ur sängen. Det är något speciellt med att vara ute med hästarna tidigare på morgonen, I like it!

Planen för ponnysarna idag är att de ska gå varsitt trim-pass på gärde. Bra variation från den tråkiga gruspaddocken, men ändå trimma de ordentligt. Regnade lite igår kväll och inatt så det är lite blött på ytan, så ska inte racea runt som en galning, utan ska jobba mycket på samling, korta steg och få de på bakbenen. Något som behöver jobbas på med de båda två.

Idag väntas även jobb. Jobbar kl 15-21 så eftermiddagen och kvällen kommer jag spendera på Willys. När jag kommer hem lär jag inte göra så mycket mer än att äta, ge hästarna betfor och dunsa ner i sängen.

Flyttade för en stund sedan hästarna till en grönare hage där de får äta frukost och snart ska jag gå och käka frukost också. SEN så är det bara att kicka igång den här dagen, och den första som jag ska försöka samarbeta med är Donna. Det vita trollet.

Hoppas ni får en toppen dag, så hörs vi! Om inte idag, så imorn :)

Likes

Comments

Idag har båda hästarna fått en ganska lugn dag. Lady red jag ut, både på grusväg med mycket trav och galopp, och på asfalterad bilväg i skritt. Så skönt att kunna rida där det kör bilar på henne, vilket jag inte kan med Donna. Stötte dock bara på två bilar så det var väldigt lugnt. En lyckad tur med en nöjd och glad Lady. Hon tycker det är betydligt roligare att rida ut och se sig om än att rida dressyr hemma i paddocken. Förståeligt faktiskt! :)

Donna var jag ute och promenerade ca 6 km med. Hon var väldigt lugn och snäll. En 5-åring hade kunnat leda henne typ, förutom när hon vill klia sig, då gäller det att vara stabil på fötterna för hon är stark! Skönt för henne att bara promenera fram ute på grusvägar och inte behöva anstränga sig. Samtidigt lyssnade jag på ljudbok - effektivt minsann! :D

Och jisses vilken trafik det blev på bloggen igår på grund av mitt föregående inlägg "Resultat och framgång köps för pengar". Släppte ut på en del tankar åsikter jag burit på länge, och det visade sig att jag inte var ensam om det. Tre delningar på Facebook fick inlägget och antalet läsare på inlägget bara steg hela tiden. Helt sjukt, men väldigt kul att så många tog sig tiden att läsa vad jag hade att säga. Tack för det, verkligen! <3

Likes

Comments

Hej på er! Hur är läget denna måndag? Någon som börjat skolan/jobbet igen efter ledighet?

Jag har tack och lov fortfarande en vecka kvar av lovet, men det lider verkligen mot sitt slut. Ush!

Idag spenderade jag flera timmar med hästarna i förmiddags. Både två reds varsitt pass i paddocken och först ut var Lady. Hon hade väääldigt mycket egna åsikter idag och sparkade X antal gånger. Har verkligen fått lära mig att hålla balansen när hon håller på så, men trots det var det ganska nära att jag fick smaka grus ett par gånger. Jag lyckades i alla fall i alla lägen få sista ordet. När hon håller på så är det väldigt lätt att bli riktigt trött och frustrerad över henne, men då får jag tänka på att jag agerar rätt i alla fall, och att jag gör så gott jag kan. Att hon reagerar som hon gör och beter sig som värsta monstret, det kan jag inte göra så mycket åt. Hon får helt enkelt lära sig att acceptera vad jag ber henne om, vilket hon har lite svårt för just nu. Men jag tror ändå på att det blir bättre, hon har ju sina perioder. Känns som hon upptäckt att det är kul att hoppa och uppskattar inte tråkiga dressyrpass lika mycket längre. :P

Emellanåt var hon ändå ganska fin. Jobba en del med att göra volter i förvänd galopp. Hon orkar, men tycker det är riktigt pissigt och då kommer utbrotten. Men fick ändå till det riktigt bra emellanåt. Även några snygga travökningar satte vi och i slutet när jag lät henne sträcka ut ryggen och jogga lätt i trav och galopp var hon oerhört mjuk och avspänd. Så avslutet var väldigt skönt och bra i alla fall :)

Därefter var det Donnas tur och planen var ett lösgörande pass med en del sidförflyttningar och böjda spår. Red lite förvänd galopp även med henne och hon blev riktigt avspänd och fin, precis enligt plan. Kan nog säga att vårt samarbete var lite bättre än mitt och Ladys var. Ganska skönt och välbehövligt med ett "enkelt" pass med en ponny med något mindre starka åsikter efter ett Lady-pass.

Likes

Comments

Ridsporten är då en minst sagt speciell sport. Det handlar om ett stort levande djur, en människa och ett samarbete. En gång möts man, hästen och ryttaren. Då är man helt obekanta med varandra, känner inte varandra, och sen börjar en utveckling, en resa man gör tillsammans. Man går från noll, kan ingenting, men tar sig sakta framåt. Det är motgång och förjävligt, men sen blir det framgång och underbart. När man går från botten, och tillsammans med en häst LÄR sig, man LÄR varandra och med tiden blir en bättre ryttare. DET är ridsport för mig. Men i dagens samhälle ser det helt annorlunda ut...

Förr var det alltid så, att man började sitt hästliv med en liten bångstyrig ponny. Det var tufft och jobbigt emellanåt, men man kämpade med den ponnyn man hade, och man LÄRDE sig att rida. Så småningom kanske man växte ur sin ponny, och då fanns det ofta inte så mycket mer att göra än att på något sätt göra sig av med den (om det var rida man ville fortsätta med). Då fick man skaffa sig en ny lite större ponny, och börja en ny resa med den. Motgång och tuffa perioder var en självklarhet, men genom det kom också framgång och man LÄRDE sig ännu mer, tillsammans med sin ponny. Kanske man kom ut på tävlingsbanan och utvecklades där. Inte alltid topp-resultat, men man fortsatte kämpa. För det var ju den ponnyn man hade, den ponnyn man älskade, och den ponnyn man utvecklades med.

På detta sätt LÄRDE man sig rida och utvecklas som ryttare på ett bra sätt. En naturlig och långt ifrån rak väg till framgång. Men idag tar sig barn "framåt" inom ridsporten på ett helt annat sätt. Ett sätt som oroar mig, som skrämmer mig, och som framför allt stör mig så sjukt mycket! Det är inte barnen i sig som själva väljer sin väg, eftersom de bara är barn är det nog i huvudsak föräldrarna som bestämmer över hästköp och hur saker och ting ska gå till. Men hur dessa föräldrar bjuder in sina barn till denna sport, vilken bild av ridsporten de ger sina barn, vilken uppfattning av hur man lyckas de ger sina barn, DET stör mig så sjukt mycket!

För idag köper man en tävlingsmaskin till sina barn när de vill börja rida mer och ut och tävla. Många kan lägga ut hur mycket pengar som helst, bara det är en snabb ponny som hoppar i alla lägen så att barnet kan ut och tävla direkt. Samla rosetter, vinna priser och nå "framgång". Att barnet knappt ridit två år innan, om ens det, och inte har någon aning om vad ett ställande tygeltag är eller att skänklarna har andra funktioner än att gasa, det är skitsamma. Att barnet inte alls vet vad lösgjordhet är eller vad som krävs för att hoppa en hel bana, det spelar ingen roll. De har ju fått en färdig tävlingsponny, det är bara ut och tävla. Gasa och styr mot hindren så är det bara att hänga med. Ponnyn löser allt och efter några idiotsvängar är de i mål, snabbaste tiden och segern som i en liten ask. Så är det bara att fortsätta. Åka på lite hoppträningar men så snart som möjligt sticka iväg och tävla igen för att plocka rosetter. Snart kan de höja ribban på hindren lite för ponnyn har ju hoppat många klasser högre tidigare, så det är inget de behöver träna massa på, utan det är bara att köra. Mammorna eller papporna är så stolta så och vill gärna berätta för omgivningen att det är deras dotter/son som rider och plötsligt blev så himla duktig när de skaffa sig tävlingsresultat.

I dag har det blivit så himla mycket fokus på tävlingsresultat. De bra resultaten ska nås snabbt och nu på direkten. Man har inte längre tid eller lust att jobba sig dit, gå igenom motgång och kämpa sig framåt. Nej nej, det gäller att köpa en bra ponny så att man kan ut och samla resultat direkt. En maskin som det bara är att trycka på en knapp så är man igång. Och skulle det mot förmodan inte gå så bra, att det inte blir fullträff alla gånger, eller så kanske ryttaren inte var tillräckligt bra för att klara av ponnyn med en gång. Ja men då är det ju bara att sälja den och köpa en annan. Är man inte nöjd med det man har får man byta ut det helt enkelt. Att ryttaren kanske ska LÄRA sig att rida är inget att fundera på, det gäller bara att hitta en tillräckligt bra häst. Ni hör ju själva, det köps resultat. Hästar köps och säljs på grund av resultat.

Vilka ryttare är det som uppmärksammas? Jo, de som ofta och snabbt får bra resultat på tävlingar. De som klättrar i klasserna, är med i cuper och kvalar hit och dit. Det är ingen skillnad på om ryttaren kämpat i år med den hästen och haft en massa motgång och nu äntligen når lite resultat, eller om ryttaren ägt hästen någon månad och direkt gett sig ut på tävlingsbanan. HUR man tar sig till de bra resultaten är ointressant, det är ATT man gör det som spelar roll och det dolk bryr sig om.

De senaste åren har detta tillvägagångssätt i ridsporten blivit allt vanligare, ia alla fall vad jag har märkt. Riktigt små barn har slängts upp från ponnyn man kämpa med att hålla galoppen på, till en snabb tävlingsponny och *vips* så blev man duktig. *Vips* så hoppa man felfria rundor på tävling, *vips* så tog man placeringar. Föräldrar betalar långa resor för provridningar och ännu mer för den bästa tävlingshästen. Man upptäcker tävlingar och mästerskap man vill va med i (låta sitt barn vara med i) och köper en passande häst till det. En säker och välhoppande C-ponny för Sverigeponnyn eller en storhäst till cuper och mästerskap för Children.

Detta imponerar inte mig ett dugg. När man ett halvår efter att ha travat runt en bana med bommar på marken är ute på tävlingsbanorna för att man fått en ny ponny. När man en vecka efter att man fått hem en ponny kan åka iväg och ta placering i första starten som är en LB. När man bara sådär, helt plötsligt börja tävla och ta hem en massa priser. När det är så är det inte ryttarens förtjänst, då handlar allt om att man skaffat sig en väldigt duktig och snäll ponny som vet precis hur man ska göra, bara den får hindren visade framför sig. "Wow va duktiga de är!" Massa hyllningar. Men ett tag innan då man kämpade, LÄRDE sig rida på en helt annan nivå, då var det inte lika "wow".

Jag tycker det är synd, att det är mycket såhär det går till nu för tiden. Att de som verkligen börjar från botten, kämpar och sliter med sin ponny/häst trots motgång, de som LÄR sig och utvecklas som ryttare och hästmänniskor på ett äkta tufft men ett fantastiskt sätt, att de glöms bort. Det är riktigt synd, för det är DEM som imponerar. Det är vad dem gör som är imponerande. Hur man får känna på blod, svett och tårar, många gånger beredd att ge upp, men ändå fortsätter att KÄMPA, och jobba hårt, för att viljan, inställningen och kärleken till sin ponny/häst är så stark. Hur man inte bara säljer och köper nytt, utan accepterar vad man har för något och jobbar utifrån det. Tillslut når man framgång, tillslut får man sin belöning, men det tar tid och det är mycket tuffa och rent ut sagt förjävliga perioder innan dess, men det är så mycket mer ÄKTA och fett imponerande i mina ögon. Sådana ryttare hyllar jag gärna, och jag gläds verkligen åt deras framgång. Det är välförtjänt framgång och DET är ridsport för mig.

Givetvis är det ju så att många duktiga hästar finns det, och någon måste ju rida de också. Men det är inte några hästar man som barn eller ung ska lära sig rida på, snälla nån! Man måste ju från start lära sig att man måste kämpa för att komma någon vart. Det är ju helt sjukt att många börjar sin "karriär" på en färdig tävlingsponny som det är bara ut och åka på. Det är inte att lära sig rida, och att utvecklas som ryttare, det är som att smyga sig på ett tåg utan att betala eller lämna in en uppsats i skolan som någon annan skrivit. Imponerande va?

Jag VET hur fruktansvärt tufft och jobbigt det kan vara ibland då jag ganska många gånger varit längst ner på botten bara det senaste året. Det har varit väldigt mycket humör från en häst och bland annat två omkullridningar med den andra som satt sina spår hos både häst och ryttare. Väldigt mycket tårar, besvikelse och uppgivenhet. Då känns det förjävligt rent ut sagt. MEN trots det har jag faktiskt fortsatt kämpa, med en vilja och hopp om att en gång lyckas, att en gång nå framgång igen. Och hur otroligt det än känns, så kommer belöningen till sist, och då är det helt underbart. Det är alltid värt att kämpa hur tungt det än är! <3

Till alla er därute som har det tufft i ridsporten just nu, fortsätt kämpa och ge aldrig upp. Oavsett vilken nivå det handlar om, så är jag grymt imponerande över er. Hur ni är så trogna era hästar, tränar och sliter, lär er och utvecklas något enormt. Ni är så mycket mer imponerande än dem som direkt leker runt på tävlingsmaskiner, i alla fall enligt mig.

Är det bara jag, eller finns det någon som kan förstå vad jag menar? Någon som känt detsamma? Eller har ni helt andra tankar? Lämna gärna en kommentar om hur ni tänker. Det finns så mycket mer jag kan skriva om det här, men det skulle bli för långt. Låt oss fortsätta diskussionen i kommentarsfältet om det behövs istället :D


Likes

Comments

Nu börjar det kännas i benen att det varit en tävlingsdag idag. Vädret höll sig bra fram till när jag skulle starta Donna, men som tur är är hon inte så känslig om banan är lite blöt. Glad att banan höll sig fin medan jag red Lady då hon har negativa erfarenheter av banhoppning på gräs sedan tidigare. Men nu kanske jag ska berätta lite mer om hur det faktiskt gick.

Lady | LD | A:0/A:0 | Dubbelnolla och 2:a placering

Inte alls taggad på framridningen, utan tyckte mest det var väldigt tråkigt att rida runt där bland massa andra hästar. Men på framhoppningen då det blev mer yta och hinder kom med i bilden, då vaknade hon till. Hon var lyhörd, positiv och hoppade riktigt fint. Tog hindren enkelt och vi gick in på banan med en bra känsla. Väl där inne rullade banan på bra. Lady var inte tittig på något, varken hinder eller annat. Felfri i fas 1 och precis som planen var skulle jag våga satsa lite i omhoppningen, vilket jag inte vågat göra på henne så mycket tidigare. Så vi hade flera inplanerade snävare svängar vi tänkt ta, och vet ni vad? Vi tog precis de vägar jag tänkt, och det gjordes FELFRITT. Lady gjorde det verkligen superbra och snabb tid blev det. Ledde till en 2:a placering med endast två tiondelar från vinnaren. SÅ HIMLA GLAD! Berömde Lady överdrivet mycket då vi gick i mål, så när vi red ut sa en funktionär "Här var det någon som var glad". Haha, OM jag var! <3

Lady | LD+ | A:0/A:0 | 0+4 fel och 4:e placering

Skitseg på framridningen och inte alls alert, men precis som i klassen innan blev hon någon helt annan på framhoppningen och hinder blev inblandade. Hoppade riktigt fint och även denna gången gick vi in på banan med en go känsla. På banan hade hon väldigt bra bjudning och öronen var spetsade. Med en så positiv inställning red vi en felfri fas 1 och fortsatte på omhoppningen, även denna gången med fokus på svängarna. Tyvärr ett nedslag då benen inte var tillräckligt snabbt uppe efter en sväng, men resten var felfritt hon var himla duktig ännu en gång. Och det var ganska mycket fel i startfältet i övrigt så denna runda ledde till en 4:e placering ändå. :) Egentligen tycker jag att man ska vara felfri om man är placerad, men efter denna runda tyckte jag ändå att vi förtjänade det. Det var bara ett surt nedslag, annars var hon toppenfin och bland de snabbast omhoppningstiderna också. SUPERNÖJD över henne! <3

Donna | LC | A:0/A:0 | 0+4 fel

Donna fick stå i transporten länge innan det var hennes tur. Hon var väldigt pigg, något stark och lite busig emellanåt. Väldigt glad över att få komma ut och röra på sig och få hoppa. Var väldigt fin och hoppade superbra på framhoppningen. Ropade lite på Lady och fick några crazy utbrott då hon började bocka och bralla runt. Tokfia! På banan hade hon liite bråttom mellan 1:an och 2:an och la inte energi på några marginaler i höjd. Men det flöt på, lite dålig avståndsbedömning av mig på 5:an, men det löste Donna. Och innan 8:an började hon bocka igen, haha. Felfri fas 1 och red omhoppningen. Snabbt med bra svängar och flyt, MEN näst sista bommen föll då jag hade lite för bråttom med att svänga över hindret. Himla surt då hon annars var riktigt duktig och tiden var klart snabbast. Så hade ju varit en riktigt härlig seger om det nedslaget inte skett. Jaja, det är känslan som räknas, och vi hade riktigt kul på banan, så jag är jättenöjd ändå. Donna var riktigt glad och nöjd över att få hoppa bana på gräs. :D Charmtroll!

Lyckad tävlingsdag! <3

Likes

Comments

Hej folket! Hej fredag!

Idag är det dagen innan tävling och det är mycket som händer och ska göras. Började dagen tidigt med en simpel uteritt på Donna. När jag kom tillbaka kom strax hovslagaren och mamma fick ta över. För då stack jag in och duscha, på med jobbarkläder och just nu äter jag frukost nr 2.

Jobbar 10-13:45 idag så ska om inte så lång stund åka iväg. När jag kommer hem är det förberedelser för morgondagens som gäller. Lady ska promeneras, båda hästarna ska duschas och allt ska packas. Hoppas kunna bli klar med allt innan 8 för då är det fredagsmys som gäller. 😊

Det är vad som händer i mitt liv denna fredag. Vi hörs! Ha det bra
😘

Likes

Comments

YouTube
Michelle Petersson