Började dagen på bästa sätt igår med två riktigt bra pass på hästarna som båda reds på gärde. Donna var först ut och efter en stunds jobb blev hon riktigt fin asså. Galoppen vi fick till var så bra. Hon var avspänd, mjuk, formade sig runt innerskänkeln och gick i så fin form. Hon tyckte även att det var riktigt kul att springa på gärde så energi fanns det också. Så skön känsla hon gav mig :)

Lady red jag en snabb repetition av dressyrträningen i måndags, men på gärde, vilket också gick riktigt bra. Lyckades få henne mer upp i galoppen och hon fick bära sig på sina bakben. Hon gjorde det riktigt bra. Att rida på roliga underlag som gärde ger en lite skjuts uppåt, och det är skönt! :)

Resten av dagen tog jag det ganska lugnt. Låg bland annat ute i solen och läste bok. Var även ute och kollade runt lite efter material till terränghinder. Skulle gärna vilja fixa några terränghinder hemma som vi kan hoppa över. Finns en fälttävlanstävling i mitten av juli som jag är lite smått sugen på. Får se hur det blir med det ;) Ska få hjälp av pappa någon dag med att fram grejer som vi kan hoppa över.

Idag väntas en snabb tur till jobbet. Har ett pass 9-12 så kommer hem tidigt. Ikväll ska hästarna motioneras också. Lady ska promeneras och Donna ridas ut. Ska även bygga lite vanliga hinder för har nog tänkt att hoppa Lady lite imorn. Någon serie som ger styrka och självförtroende hade jag nog tänkt mig.

Men nu, innan dagen drar igång på riktigt ska jag gå och käka frukost. Hoppas dagen blir toppen för er, så hörs vi!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Dressyrträningen med Lady igår kväll gick ganska bra. Fick jobba mycket med att hon måste upp med nacken i galoppen och bära sig själv. Inte lätt på en ponny som rent kroppsligt redan är byggd i nedförsbacke, men en bra känsla när man väl får till det. Det är riktigt jobbigt för henne och då händer det ju emellanåt att hon slinker in med sina egna åsikter och protesterar. Nu ska jag verkligen försöka lägga mycket fokus på det alla ridpass så att hon så småningom blir starkare och orkar bära upp sig själv bättre. Trimma trimma! Idag tar vi ett pass på gärde tänkte jag. Lite repetition av gårdagen, men på roligare underlag enligt Lady tror jag.

Något ridpass på Donna blev det aldrig, då dressyrträningen inte var den tid jag trodde och min planering gick i kras då jag tänkte rida henne precis innan. Hennes gärdes-pass får bli idag istället.

Annars ser det ut att bli en ledig dag hemma - skönt! Vädret skriker ju verkligen sommar nu. Givetvis ska det ändras till fredag när det är midsommar. Man kan ju inte ha sol och värme på midsommar, det funkar ju inte. Då ska det vara grått och regna.


Härlig bild från Anna Wessman-lägret förra året <3

Likes

Comments

Den lediga veckan blev en vecka med mycket jobb. Den enda dagen som var bestämd sedan tidigare var måndag, men det slutade med att jobbade alla dagar måndag - fredag. Inte så dumt eftersom jag ändå var ensam hemma. Nu har jag kommit in i det såpass bra att det inte känns så svårt längre. Jag klarar mig ganska självständigt i både kassan och scanningen. Ibland önskar kunden något utöver det "vanliga# och jag kanske tillkalla hjälp. Men det mesta fixar jag faktiskt, vilket känns skönt.

Helgen fick vara ledig från jobb i alla fall. Då hade jag andra saker på gång istället. I lördags var jag iväg och tävlade vilket ni kan läsa om i föregående inlägg. På kvällen åkte jag, mamma och Nathalie till Rådanefors, ett litet badställe 7 km bort. För någon vecka sedan gjordes årets första dopp där och det var väldigt kallt tyckte jag. Men i lördags kändes det mycket skönare. Vi doppade oss alla tre och det var så härligt! Första doppet man kunde njuta av lite mer.

Igår, söndag var vi hela familjen iväg till Liseberg. Superskönt väder och inte allt för mycket folk faktiskt. Blev pisseblöt både gånger vi åkte flumride. Vet inte om det beror på att det blir tungt med fem personer så att det skvätter extra mycket, men redigt blöt blev vi alla fall! Nathalie var modig och vågade sig på att åka Mechanica, vilket hon var ensam om i vår familj. Jag tycker den verkar alldeles för ryckig och mycket släng hit och dit för min smak. Så tuff är inte jag! Hon tyckte den var superkul i alla fall! Jag är i alla fall stolt över att jag åkte Loke, årets nya attraktion. Först var jag ganska nervös, men när jag väl åkte den var den inte alls så farlig, bara väldigt väldigt kul! Som en kombination av Uppsvinget och Hanghai, men mycket större och mer fart. Det blev en av mina favoriter faktiskt, riktigt bra var den :)

Spelade även bort en hel del gamla mynt på godishjul. Mynten vill man ju bli av med ny, och då är det ju kul att använda de till något sådant. Lyckades vinna en stjärnvinst på marabou mjölkchoklad med svenska klassiker, och två små centerrullar. Gott med godis!!! :D


Idag är en ledig dag, och första dagen jag verkligen får känna att det är sommarlov. Nu har man börjat slå på gärdena hemma vilket innebär att jag får perfekta stubbåkrar att rida på. Tänkte ta ett pass på en sådan med Donna idag. Med Lady blir det dressyrträning ikväll, vilket känns som det var jättelängesedan. Ska bli kul att ha någon som kan tjata på mig igen. Om knappt två veckor är det dags för sommardressyren på FRK, så gäller att trimma inför det. :)

Likes

Comments

I lördags var jag på tävling i Grästorp med båda hästarna. En klass var med helt olika planer. Med Lady är det alltid lika spännande, men hoppades givetvis på en bra runda då 85 cm absolut inte är högt för henne. Men är man på dåligt humör är det en annan femma. Det var även första 85-rundan i år, har bara hoppat 80 tidigare. Med Donna var planen att komma runt en LC, förhoppningsvis felfritt och utan större problem. Någonting är ju kraftigt emot oss just nu och det är inget mönster vi vill hamna i. Har en tanke på att låta henne vila ett tag, men ville förs avsluta med en okej runda, inte att stoppa ut sig i LB som vi gjorde för 2 veckor sedan.

Lady | LD+ | avd B | Felfri

På framridningen var hon inte jättetaggad direkt. Väldigt lugn och jag var lite bekymrad över att hon inte skulle vakna till mer. Men jodå. Hon var hela tiden lugn även på framhoppningen, men lydig, uppmärksam och hoppade väldigt väl. Som vanligt började vi försiktigt med att sänka både räcke och oxer för att det inte ska kännas svårt för henne. Det flöt på bra även när vi hoppade hindren på rätt höjd så Lady kunde komma in på banan med bra självförtroende, vilket är SÅ viktigt.

Väl inne på banan visade jag ett par hinder, men hon var stencool och brydde sig inte. Startsignalen gick och vi var igång. Allt rullade på med en väldigt positiv och nöjd Lady. Landade i rätt galopp efter alla hinder och red alla 8 hinder felfritt. Tjohoo! 7:an och 8:an var på en rak linje på långsidan. Kom lite nära på 7:an, och red då fram lite mer för att jag tänkte att det skulle behövas för att hon skulle nå fram på det tänkta antalet galoppsprång till 8:an. Men det hade jag inte behövt göra för nu kom vi istället liiite nära på 8:an också. Lady har såpass stor galopp så behöver inte rida fram henne i sådana distanser lika mycket. Lady löste ju allting väldigt bra i alla fall och jag är supernöjd! :D Ladys tredje felfria runda i rad ju! Nästa gång får vi allt ge oss på avd A och rida två faser.

Donna | LC | A:0/A:0 | Dubbelnolla

På framridningen såg jag till och stämma av så att både gas och broms fungerade, och så att hon verkligen gick fram i galoppen. Efter en stund kändes hon fin och redo för att börja hoppas. På framhoppningen flöt allt på ganska oproblematiskt. Pigg och framåt och hoppade båda hindren med enkelhet. Skönt, eftersom det är motsatsen vi känt det sista. På banan hoppades jag verkligen på att få komma runt felfritt, i alla fall utan stopp. LC är verkligen ingen big deal för henne. Hade inga planer att ta de svåra svängarna i omhoppningen heller som var ett krav om man ville bli placerad. Jag vågade inte chansa, utan ville hellre åka hem med en felfri runda. Banan rullade på. 4:an och 5:an var en rak distans på långsidan. Kom lite nära på 4:an och nådde därefter inte fram till 5:an så vi hamnade mellan två galoppsprång. Jag vågade inte pressa henne att hoppa tidigare då jag inte vet hur hon skulle reagera på det, utan jag lät henne trampa om. Inget särskilt snyggt hopp då, men i alla fall över. Blev lite samma grej på 7:an, men de övriga hindren var det inga större problem med. Red i mål felfritt, vilket kändes skönt att få göra. Ingen placering trots att vi red en ganska snabb omhoppning, men konkurrensen var stenhård. Jag är bara väldigt glad att vi tog oss igenom felfritt och har fått en bättre känsla än för 2 veckor sedan.

Nu är nog planen att låta henne få lite sommarlov. Skönt för både fysiken och psyket. Under den tiden ska jag satsa extra mycket på Lady som går riktigt fint just nu. :)

Likes

Comments

Tekniska fel! Det är verkligen så störande när internet inte fungerar, när touchen lägger av, när ett youtubeklibb bara står och laddar eller något liknande. Vet inte hur många gånger jag bara känner för att kasta mobilen i marken för att släppa ut min ilska, haha.

När människor smaskar onödigt mycket! Är det någon i närheten av mig som smaskar högt så håller jag ändå tyst för att inte vara otrevlig, MEN innombords känner jag för att säga åt personen ordentligt. Så störande och äckligt att höra det där smaskande ljudet.

När radion står mellan två kanaler! I stallet hamnar radion ofta precis emellan två kanaler så att det brusar och låter från både kanaler samtidigt. Om jag vrider in på en kanal så kan den ibland ändå hamna mellan två kanaler några sekunder senare. Hatar det verkligen!

När hästarna står längst bort i hagen och vägrar att komma, eller när de vänder och GÅR! Detta sker ju oftast när tidsschemat redan är tight. Så störande när lång tid ägnas åt att "fånga" hästar.

Svarta snapchat-bilder! Visst om det enda relevanta är texten man skriver, men det är ändå betydligt roligare om man får en "riktig" bild, åtminstone på golvet lixom. Helt svarta bilder är inte jätteroliga, sorry friend.

Besserwissrar som bara måste kommentera allting! Har stött på dessa i skolan och jag blir så irriterad när en sådan person bara måste kommentera vad andra gör/säger, och även ofta vad lärare gör. Låt andra vara och sköt dig själv snälla du!

När saker bara försvinner! När man inte hittar en sak som man verkligen måste ha NU. Man vet att saken finns i närheten, för man hade den typ precis, men ändå är den helt borta. Blir galen!!


Likes

Comments

Igår spenderade jag större delen av dagen på Willys och jobbade. Fick vara väldigt mycket i självscanningen och plocka kunder från kön. Blir väldigt mycket gå och röra sig till skillnad från när man sitter i kassan, så var inte så mycket stillasittande igår. Jobbade 8-15, vilket hittills är det längsta jag jobbat. Idag blir det jobb igen, men inte förrän 11:30 - 18:00, så började dagen med motionering av hästar.

Igår red jag Lady ett dressyrpass i paddocken, vilket jag är väldigt nöjd med. Blev bara ett "sparkutbrott" från henne, vilket är väldigt bra. Jobbade mest med att samla och länga galoppen, samt travökningar. La ut 7 bommar med långt travavstånd på en diagonal som lite hjälp för att få till de lång luftiga stegen och inte bara pinna iväg. När hon tog de bommarna bra kändes det verkligen toppen. Hon gjorde några fina längningar utan bommar också. Gäller bara att hon kommer igång och är med på noterna, annars blir det bara ökad takt vilket man inte vill ha.

Donna gick jag en promenad med. Idag var det istället Lady som fick sig en promenad och Donna red jag ut till ett gärde där det finns ett lagom stort dike att hoppa över. Galopperade fram och tillbaka och hoppade över diket flera gånger innan vi nöjde oss och red hemåt.

Om ca. 1,5 timme ska jag bege mig mot Vänersborg för ytterligare en arbetsdag. Men innan dess ska hästarna flyttas till en annan hage och jag ska äta lunch och byta om. Tiden som blir över vet jag inte riktigt vad jag gör på. Kanske läser lite, kollar bloggar/Youtube.

Hoppas ni får en bra dag, så hörs vi!.

Likes

Comments

Nu är det officiellt SOMMARLOV! Tog sommarlov mentalt för ett par veckor sedan så känner ingen större skillnad mot förut. Men nu är det i alla fall sommarlov på riktigt, och snart lär jag väl inse det genom att jag ej behöver åka till skolan. Tummen upp på den!

I fredags var det avslutning, så då fikade vi först i klassrummet innan vi kollade på när Estet-studenterna bjöd på massa bra uppträdanden i idrottshuset. Det var verkligen fartfyllt och glatt. På skolan säg man även en hel del andra studenter som tjoa runt och var allmänt glada och uppspelta - såklart! 1 år kvar, sen är det min tur. 😎

Efteråt drog jag och några fler till Pizza plus och käkade. Mättare än mättast körde jag därefter till Willys för att avverka ett arbetspass 13-19. Inledde sommarlovet med jobb innan jag på kvällen trött slängde mig på soffan.

Igår red jag ut hästarna. Lady hoppade jag över smått vattenfyllda diken med, vilket hon tyckte var skitläskigt. Hade med mig mamma så hon fick va draghjälp och springa över först. Tillslut tog Lady modet till sig och hoppade STORT över alla diken. Har lite planer att starta en fältävlanstävling i juli och då får man klara av att hoppa saker som hör till naturen. Får tränade vidare på diken.
Donna fick en basic enkelt uteritt i alla gångarter.

På kvällen stack jag till Skräcklan i Vänersborg för grillkväll med klassen. Grillade korv och marshmallows, spelade beachvolley och hade det allmänt nice. Så himla goa människor det finns i NA2 ändå. Kom hem en stund innan 12 så då var det bara och sova typ 3,5 timmar innan det var dags att gå upp igen. Idag rullar nämligen bilen till Ullared med mamma och syrran. En del nödvändigheter ska införskaffas, och sen får vi se om det blir något mindre planerat köp också.

Det vinnande laget 👊

Likes

Comments

Idag mina vänner, ska SISTA skoldagen innan sommarlovet göras. Sista dagen i 2:an, sista dagen innan 2 månaders frihet - HUR underbart!

Känns inte ens jobbigt att gå i skolan nu, för jag vet att vi inte gör något krävande alls. Igår spelade vi sällskapsspel hela dagen, och idag blir det nog lika chill. Väldigt skönt! Och imorn är det bara skolavslutning och det är ju bara kul. Ska ha knytkalas med klassen så därför stod jag och bakade choklad cookies igår kväll. Hoppas och tror att de blev goda. Har gjort de en gång tidigare tillsammans med Alma och då blev de supergoda i alla fall :D

Efter skolan idag är det mycket hoppning som står på schemat. Ska hoppa Donna i paddocken för att känna lite hur hon känns efter det väldigt tråkiga helgen... Sedan ska jag på terminens sista hoppträning för Anna WK med Lady. Hoppas Lady är på gott hopphumör. Red ut henne igår och då var hon väldigt pigg. Ville gärna galoppera och inte en sur min. Så kul när hon uppskattar livet :)

Ska om en stund dra mig till skolan. Börjar inte förrän 10:50 så tar bilen idag. Smidigt att åka till skolan och hem när jag vill och slippa vänta på buss. Big like!

Likes

Comments

Förra året bytte jag gymnasieprogram. Jag gick första året på teknik, men tog sedan tillsammans med skolans SYV beslutet att byta till natur. Var en del velande fram och tillbaka hur jag skulle göra, men tillslut var beslutet fattat och jag började årskurs 2 på natur, i en helt ny klass. Nu har jag gått ett helt år på natur och jag ångrar inte mitt val, men jag har även fått känna på svårigheterna med att vara ny i klassen.

För det är skillnad att börja i en klass där alla (de flesta) är nya i klassen, som när man först börjar gymnasiet, och att börja i en klass som redan gått ihop 1 år. Det var inget jag funderade så mycket på innan, men något jag insett nu när jag själv varit med om det.

När man börjar i en ny klass med folk från olika skolor på t.ex gymnasiet är alla i "behov" av att lära känna varandra, få kontakt och skaffa vänner. Man bjuder in varandra i umgänget, knyter band och olika "gäng" bildas. I minst 3 år ska man vara med den klassen, så det gäller att göra det bra för sig. Allt som oftast är det så det går till, och det brukar sluta i en sammansvetsad och bra klass - Toppen!

Men när jag började på natur hade klassen redan genomfört allt det där. Efter 1 år hade de redan lärt känna varandra, knutit band och bildat "gäng". De hade skaffat sina nya vänner och visste precis hur alla fungerade. De hade sina upplevelser, sina minnen och sina interna skämt med varandra. De var en väl fungerande grupp, en sammansvetsad och komplett klass.

Jag blev därför DEN nya i klassen för alla (var dock ett par till som började som nya i klassen, kanske känner de samma som jag?), och alla blev nya för mig. Jag ville givetvis lära känna alla, och de ville antagligen veta vem jag var också, men det blir inte alls på samma sätt som när hela klassen var ny. Deras "behov" av att skaffa en ny vän, ytterligare en person att knyta band med var inte alls lika stort som 1 år tidigare. Nu hade de redan varandra, gemenskap och stöd och jag blev ett "överflöd".

Alla i klassen har varit jättesnälla och trevliga, absolut, det är inte det jag säger. Vi har pratat, hälsat och de har fått mig att känna mig välkommen varje dag. Ingen har på något sätt varit otrevlig eller så, och det här är inget inlägg riktat mot klassen, utan bara allmänt om att börja i en redan "färdig" klass. Det borde finnas folk som känner igen sig.

Att de redan haft 1 år tillsammans gör att jag inte blir insläppt på samma sätt, åtminstone inte på "djupet". Vi snackar, vi blir bekanta, vi blir klasskompisar, är snälla och trevliga mot varandra, men sen stannar det där. De riktiga vännerna har de redan skaffat, och det är varken nödvändigt eller enkelt att släppa in någon ny.

Det var en helt annan sak när jag började högstadiet t.ex. Där träffade jag helt okända människor, men hamnade ändå i go'a gäng och fick grymma vänner för livet. Saknar den tiden SÅ mycket! ❤️

Det är svårt, för jag vill ha en djupare kontakt, jag vill vara mer än bara en klasskompis och jag vill prata om annat än bara skolrelaterade saker. You know, helgupplevelser, skvaller, problem. Men det är svårt att släppa in en ny person i gemenskapen när man redan har det man behöver, och det är förståeligt. Jag hade antagligen varit likadan. Har man ett umgänge med nära vänner behövs ingen mer lixom.

Jag trivs verkligen i klassen, det är inte det. Och det är absolut ingen som på något sätt stänger ute mig. Det är verkligen asgoa människor vi snackar om, men kontakten och relationen jag har till de är inte densamma som de har till varandra, eller som jag haft med tidigare klasser, det går inte att undgå. Jag är lixom inte den första person någon tänker på, eller den första som någon berättar något för.

Att börja i en ny klass kan vara väldigt spännande och bli superbra. Men har klassen redan gått ihop är det ändå en utmaning, och inte helt enkelt, inte för mig i alla fall. Någon av er som gjort samma sak? Känner ni igen er, eller har ni helt andra tankar? Skriv gärna och berätta!Likes

Comments

Den väldigt spännande dagen idag då vi skulle göra två dressyrstarter för första gången blev mycket lyckad!

LC:1 | 73,52% / VINST

På framridningen kändes hon riktigt fin. Mjuk, avspänd och lydig. Fanns inget stort att klaga på, utan mer små detaljer som alltid finns. Sen vad som händer på banan är alltid lika spännande. Galoppfattningarna t.e.x, antingen tar hon de jättefint eller så blir hon sur och kickar. Skönt nog valde hon det första alternativet idag, för hon skötte sig jättefint genom hela programmet. Hon ville dock gärna hamna bakom lod i galoppen, och ena halten vi gjorde var inte särskilt snygg, men annars flöt det på bra och jag hade en bra känsla när jag var klar. :) En stund senare när jag hämtade protokollet fick jag världens CHOCK då jag läste 73,52 %. Jag trodde inte minne ögon, heeeelt sjukt! Det var svårt att hålla sig när jag gick tillbaka till transporten. Ville bara springa runt och skrika. Helt otroligt. Med de procenten gick vi upp i ledning, och stannade där så att det blev VINST. Det var svårt att ta in, men så himla kul. Min första vinst i dressyr, och Ladys första någonsin <3

LC:1 | 62,68%

Försökte att inte rida fram för mycket eftersom vi redan var väl uppvärmda. Det som var målet och förhoppningen i denna klass var bara att se om Lady klarar av att göra två starter utan att sura ihop till andra. Risken för det var ju ganska stor då hon antagligen känner sig ganska färdig efter första. Men på framridningen var hon faktiskt riktigt fin, och på banan skötte hon sig riktigt bra också. Försvann dock en del energi inne på banan, men annars var det inte så mycket sämre än första faktiskt, om vi går på känslan. Galoppfattningarna gjorde hon bra och vi tog oss igenom hela programmet utan sparkar eller andra surigheter, vilket kändes bra. Sen så är ju LB:1 ett svårare program och kraven från domaren ökar, så procenten blev 62,68%, vilket jag är mycket nöjd med. Faktiskt precis utanför placering.


2:a placerad blev duktiga Julia som också tävlar för Dalslands HSK. De blev även 2:a i LB:1 med en superfin ritt. Dalsland levererar!!❤️

Likes

Comments