Familj & Vänner

Idag är det min syssis födelsedag! Alltid lika kul med födelsedagar.
Vi ska äta en brunch/lunch här hemma idag och ikväll blir det födelsedagsmiddag på Pharmarium. Är superpeppad på att se vad den restaurangen har att erbjuda. Uppdatering kommer.

Eftersom att Sophie fyller år idag, 24 feb, så är jag aldrig hemma och kan fira henne på plats. Så det känns extrakul att kunna vara med och fira min favorittjej idag!

Grattis grattis grattis ❤️

Likes

Comments

Familj & Vänner, Stockholm

Som alltid när man kommer hem till sina favorittjejer här hemma i Stockholm, så vill man aldrig att kvällarna ska ta slut.
Igår började vi med fördrink på Sturehof med Mischa och Mickis för att sedan bege oss till Nosh and Chow för middag. Efter det hamnade vi på Sturehof igen, väääldigt länge.
Men man får unna sig såna helkvällar ibland, visst 😊

Just nu är det matchdags igen och jag har bäddat ner mig med isglass framför datorn för att heja. Nu har det precis blivit klart att det blir en match med förlängning återigen. Väldigt jämna lag. Förra matchen avgjordes i slutet av period 5. De kommer att vara helt slutkörda efter denna serie om detta ska fortsätta😱.

Likes

Comments

Bröllop

Jag håller på att flyttpackar igen, denna gång hemma hos mamma och pappa. Vi har nämligen haft lyckan att kunna slänga in alla våra möbler/kläder osv hos mina och hos Johns föräldrar. Nu håller jag på att få ordning på allt. Hemma hos mina föräldrar har vi ockuperat ett helt rum med bara bröllopspresenter. Kan inte fatta hur mycket fina presenter vi fått av våra vänner & släktingar. Ska bli så himla roligt att packa upp allt och äntligen få användning för allt fint.

När jag packade ihop våra presenter hittade jag även denna bok. En bok som våra bästa toastmasters har satt ihop. De hade en fotostation på minglet under vårt bröllop när vi var på fotografering, där gästerna fick ta roliga bilder och skriva hälsningar i boken.
Det är så roligt att ha den nu, man blir helt sentimental av att titta i den. Återigen, så hade vi världens bästa toastmasters som hade ordnat så bra för oss.

Likes

Comments

Idag drog slutspelet igång i KHL, känns så galet tidigt för mig som är van vid SHL. Men it makes sense, de startar ju sin säsong mycket tidigare också
I första rundan av slutspelet möter Torpedo, Dynamo Moskva ( för de som hemskt gärna vill veta haha). Nämen, så det blir nog en galet jämn serie. Jag tror att de låg femma respektive sexa i tabellen. I skrivandes stund står det fortfarande 0-0 inför tredje perioden.

För mig som ÄLSKAR slutspel och slutspelskänslan så är det faktiskt så tråkigt att inte vara på plats och insupa den, den här säsongen. Eller, vem älskar inte slutspel mer än grundserien... (?)
Skulle Torpedo gå väldigt långt i slutspelet så åker jag nog tillbaka till Nizhny för att kolla :). Men tillsvidare hejar jag från soffan.

Jag saknar faktiskt slutspelshejandet med Skellefteåtjejerna också. Vi hade ett grymt bra gäng.

Likes

Comments

Stockholm, Inredning

Första dagen här hemma har spenderats med kulör och sängjakt.
Det är så så så svårt. Tycker att alla färger ser så lika ut och jag känner knappt skillnad på sängarna.
Men jag tror att jag har hittat rätt säng nu, det var dock 6-8 veckors leveranstid så jag måste bestämma mig nu om vi ska ha den.
Men det är väl lika bra att ta snabba beslut annars blir man ännu mer virrig om man fortsätter letandet.

Likes

Comments

Stockholm

Återvänt till Stockholm nu, lång resa igår men flöt på rätt bra ändå. Jag fick en skylt när jag kom till Arlanda som jag hade önskat mig! Haha

Nu bor jag hos mina föräldrar i några veckor innan vi får tillträde till lägenheten 10e mars. Så mamma hade fixat med löjromspizza och fina tulpaner när jag kom hem. Jag får alltid ett så fint välkomnande här hemma❤️

Det är två timmars tidsskillnad mellan Nizhny Novgorod och Stockholm, det låter inte mycket men jag känner verkligen av det. Vaknade 7:30 idag, utan larm alltså och var helt pigg (9:30 min vanliga tid).
Att jag vaknar av mig själv innan 08 händer inte särskilt ofta, så något lurt är det med tidsskillnaden.

Likes

Comments

Resor, Ryssland

Så sitter man i Moskva igen. Har en cirka 4 timmars mellanlandning här nu innan nästa flyg åker iväg till Stockholm.
Har spenderat väldigt många timmar på denna flygplats under de senaste 8 månaderna känns det som, skulle kunna ta mig fram här i sömnen nu.
Men jag hittar sätt att fördriva tid, nu har jag precis ätit en god ensammiddag med lite god dricka medan jag lyssnar på lite bra poddar. Jag klagar inte!

Efter att jag har varit nästan lite ledsen över att lämna Nizhny så börjar jag nu bli taggad på att komma hem till Stockholm igen. Det är en övergångsperiod på några timmar mellan ledsen och glad 😂

Tanken är att syster & Aleks ska hämta upp mig på Arlanda om några timmar och jag har bett om en välkomstskylt, så hoppas jag får en haha.

Likes

Comments

Ryssland, Restauranger

Första gången jag kom till Nizhny Novgorod så tog John mig till restaurang Gaucho. Jag hade inte speciellt höga eller inga alls förväntningar på restaurangerna här. Men så kommer jag dit och wow topklass.
Igår åt jag och Loretta vår hejdå middag på Gaucho också, så första och sista middagen blev där, en perfekt sluten cirkel på min Nizhny säsong.

Det är många som har frågat om hur vårt liv funkar egentligen haha, som inte fattar riktigt när jag skriver "säsong" hela tiden osv. Jag ska ta och förklara det i ett annat inlägg och klargöra detta knäppa flängande ;)

Nu ska jag äta en sista frukost här hemma i Ryssland och sedan packa ihop väskorna och sticka iväg till flygplatsen.

Likes

Comments

Ryssland

Ja som rubriker lyder så har nu min sista dag i Nizhny Novgorod kommit. Jag kan inte på något sätt fatta hur snabbt tiden har gått. Kom hit första gången i augusti och nu är det redan slut.

Det har varit en del jobbiga stunder men annars så har det varit väldigt mycket över förväntan att bo i Ryssland. Eller ja, själva "att bo" har faktiskt inte varit några problem alls, funkat hur bra som helst.
I en stad som är fantastiskt fin och har mycket att erbjuda, inte många andra städer hade varit bättre.

När säsongen började så tänkte jag att det skulle bli jobbigt att John är iväg så mycket och att jag är mycket själv här. Jag trodde att jag skulle behöva sticka hem till Sverige så fort han drog på roadtrip.
Men nej, så har fallet inte alls varit och det är ju himla tur det för annars skulle nog vårt liv inte funka alls, om jag inte skulle klara mig själv i Ryssland under längre perioder.

Man klarar allt tillsammans om man har ett positivt mindset, även de jobbiga stunder som kan uppstå.

Nu fortsätter packningen här hemma och ikväll blir det hejdåmiddag på Gaucho med Loretta!

Likes

Comments

Inredning

Jag håller på och letar efter sängar som en galning. Jag vill ha en superhög säng, men hittar ingen som riktigt passar det jag har tänkt i mitt huvud. Den ska alltså vara så hög så att när man sitter i den ska fötterna dingla och inte nudda golvet.
(När jag berättade mina tankar för John så trodde han att jag menade en våningssäng hahah).

Jag kanske får nöja mig med en liiite lägre då, men hög ska den vara oavsett!
Men kom gärna med tips om ni har det.
Jag vill också att sängen ska vara grå, då vi har tänkt en grå vägg i sovrummet. Men den får inte vara exakt samma grå så att den helt smälter in i väggen, utan den ska bryta av. Jag vet ju inte än vilken grå färg som kommer att bli på väggen så då är det svårt att bestämma sängen, i-lands problem.
Är det snyggare med en mörkare grå vägg och ljusare grå säng eller tvärtom? Kan inte bestämma!

Hur som helst så måste vi bestämma oss snart eftersom det är några veckors leveranstid på de flesta sängar som jag har tittat på och säng känns ju ganska viktigt att ha när man flyttar in kan jag tycka.

Likes

Comments