De senaste veckorna har jag utvärderat mig själv extremt grundläggande. Jag analyserar och kritiserar mig själv hela tiden men nu har det varit på en ganska snäll och hälsosam nivå. Jag har bland annat kommit fram till att jag inte är ett weirdo som hela tiden ska oroa sig för allting utan att jag antagligen lider av generaliserat ångestsyndrom, där det hör till. Har bokat tid för utredning för att gå till botten med det. Jag har även gjort some serious thinking kring min utbildning. Och just nu lutar det åt att jag ska lägga om min kandidat och läsa ett extra år för att få en paus nästa. Jag får på så sätt den pausen jag behövt sen 2 år tillbaka och dessutom en kandidat i ett ämne jag ser ett syfte med och inte i det jävla flummandet till program jag går på nu.
Och till sist har jag kommit fram till och insett det allra viktigaste. Jag måste börja leva i nuet. Det låter så jävla flummigt och löjligt men det är ingenting självklart. Jag har nog inte levt i nuet sen... jag började gymnasiet. Jag tänker alltid på vad nästa steg är, vad jag måste göra längre fram eller hur nästa år ska bli annorlunda. Jag är sjukligt fixerad av min karriär. Jag bryr mig alldeles för mycket om vad andra tycker och tänker och stressar upp mig för det allra minsta. Vilket gör att jag glömt av hur man slappnar av, hur man bara njuter av stunden som är. Min familj, vänner, Pontus har OTALIGA gånger talat om för mig att "du kan inte göra någonting åt det just nu, så försök att bara slappna av" men det var inte förrän Pontus sa exakt så för 1372811 ggn i veckan som jag hörde vad han sa. Jag kunde inte just då, göra någonting åt det jag hade så mycket ångest för och som gjorde att jag låg och oroade mig så jag bara släppte det. Släppte det och låg och mös i soffan utan dåligt samvete för första gången på jag vet inte hur länge.

Jag vill börja ta vara på det som är nu. Inte behöva titta tillbaka på alla år som ett mörkt virrvarr av ångest. Jag vill börja resa! Jag har inte varit utomlands sen jag kom hem från Santa Barbara, jag förtjänar verkligen en semester snart. Jag vill sluta ha dåligt samvete för att jag spenderar pengar som får mig att må bra. Att vi umgås med våra vänner och äter och dricker gott. Att jag köper fina kläder som jag dyrkar. Jag vill gilla det jag gör och jag vill framförallt gilla min tillvaro. För det har inte jag gjort på så himla himla länge. Jag vill ta kontroll över mig själv men börja leva på riktigt, inte bara fly verkligheten för en kväll.

Så från och med idag ska jag jobba aktivt med att ta vara på varje dag och ta vara på mig själv. Sluta vara så stressad över framtiden och min framgång. Bara vara. Sluta ha dåligt samvete för varenda summa som dras från kontot. Sluta känna mig besviken på att min utbildning inte gick som jag tänkt. Sluta känna mig otillräcklig. Sluta känna mig värdelös. Jag ska bli snäll mot mig själv och börja njuta av livet som faktiskt pågår hela tiden och inte bara i framtiden.

Nu ska jag återgå till Carrie och new york och krypa ner under täcket och bara vara.

Kram <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments