Jag måste faktiskt kommentera det här med "manshat". Jag kan tyvärr inte använda det utan citationstecken för då skulle jag indikera på att jag bekräftar ordet som en riktig företeelse. För det är det inte. Jag tänker inte säga detta snällt. "Manshat" är inte en thing. "Manshat" är ett begrepp som skapats av ett gäng manliga martyrer som är sura över att kvinnor börjar ta lika mycket plats som dem. Som istället för att agera och bekämpa de problem kring kvinnoförtryck som äntligen uppdagas, faktiskt slår bakut sätter armarna i kors, sänker ögonbrynen, putar ut underläppen och ryter "MEN JAG ÄR JU INTE SOM DOM, JAG ÄR FAKTISKT INGEN VÅLDTÄKTSMAN".

*En långsam applåd av mina två händer erfogas.*

"Hur kan ni säga ALLA män, hur kan ni dra ALLA män över en kant??"

*tar av korken på whiteboardpennan*

Min första tanke är bara, hur hoppade du dit? Jag vet inte hur många gånger jag läst på internet att "ALLA KVINNOR ÄR HOROR", "alla kvinnor är äckliga slynor!!!", "alla kvinnor är slampor, vissa döljer det bättre ba"

Och inte en enda gång har jag lagt en förnärmad hand på bröstet och sagt "men asså JAG e faktiskt ingen HORA, ALLA KVINNOR ÄR FAKTISKT INTE DET" (jag bekämpar såna uttalanden och andra kvinnokränkande aktioner med just såna här debatter istället. Idiots)

Men om stackars lilla, låt oss säga vita kränkta Roger på 42, skulle kunna sätta sig på stolen här framför mig så ska jag förklara här på whiteboarden varför _alla_ män är potentiella våldtäktsmän.
"NEJ men JAG är ju in..."
Nej nej det är du säkert inte Roger men vad vet jag om det?
När jag går av vagnen och genar över en mörk parkering ensam, och du går bakom mig, HUR ska jag veta att du inte är det? Det finns inget generellt utseende på en våldtäktsman, dessa otäcka varelser kommer i alla olika utföranden och skepnader men den enda gemensamma faktorn alla våldtäktsmän har är att de är män. Det enda jag vet om min potentiella våldtäktsman är att han är en man. Vi har _ingenting_ annat att gå på.

Och Roger, då får du faktiskt ta att jag slänger oroliga blickar över min axel och ökar takten på mina steg. Du får ta att jag sätter nycklarna mellan fingrarna och att jag sjunker ihop av lättnad innanför dörren när jag kommit hem, för att din uppenbarelse skrämt mig så mycket.

Problemet som du, Roger 42 med oförtjänt mer inflytelse och respekt i samhället än Michelle 21, kanske ska fokusera på är att få såna som ser ut som dig (män) att sluta våldta, istället för att bli arg över att min värsta farhåga är att just du är en av dom som våldtar, när du går bakom mig påväg hem från vagnen.

Några frågor på det?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments