Hej allesammen!
Jeg har i dag bagt de lækreste kanelsnegle, og tænkte at jeg vil dele opskriften med jer! De var super nemme at lave, og kan helt klart anbefales, hvis man skal holde fødselsdag eller bare lige ønsker lidt lækkert til kaffen en dag.

De tager omkring 2 timer at lave.

(ca. 20 stk.)

Det du skal bruge til dejen:

25 g. gær

100 g. smør

1/4 L. mælk

1 æg

Lidt salt

1/2 dl sukker

750 g. hvedemel

Til fyldet:

150 g. smør

100 g. sukker

2 spsk. stødt kanel

1 æg til pensling

Smelt smør i en lille gryde, tilsæt herefter mælken, og lad det stå over lav varme til det er lunkent. Smulder gær i en stor skål, og tilsæt herefter det smeltede smør og mælken. Rør indtil gæren er helt opløst. Herefter røres æg, salt, og sukker i. Tilsæt melet lidt efter lidt, til dejen slipper skålen og er elastisk (det er ikke sikkert at alt melet skal tilsættes). lad dejen hæve i ca. en time.

Til fyldet røres smør, sukker og kanel sammen (et lille tip: lad smørret stå i stuetemperatur lidt, så den er dejlig og blød at arbejde med).

Drys lidt mel ud på bordet og rul dejen ud i en firkantet til den er ca. 40x40 cm. Vær tålmodig og ikke tryk alt for hårdt med kagerullen, da det kan resultere i at din dej sætter sig fast på bordpladen.

Herefter smøres fyldet ud på dejen, og rulles som en roulade. Skær hele dejen ud i ca 2 cm. tykke skiver. og læg dem på en bageplade.

Pensl sneglene med æg og sæt dem ind i midten af oven (200° overunder varme) i ca. 15 minutter. Lad dem køle af og så er de klar til servering. Dog kan man også tilføje en smule glasur, hvis man har lyst til det.

XX Michelle

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Hej allesammen!

Jeg går lige nu i 3.g på STX, hvilket altså vil sige, at jeg er færdig lige om lidt, og altså er i fuld gang med alle mine eksaminer. I dag bliver jeg færdig med alle de skriftlige eksaminer, og starter på fredag med de mundtlige, hvor jeg skal op i erhvervsøkonomi.

Jeg har egentligt ikke personligt noget problem med eksaminer, men selvfølgelig bliver jeg nervøs lige inden jeg skal op. Der var dog sidste år til min natur geografi eksamen, hvor jeg egentligt havde læst utroligt meget op, og følte mig godt forberedt. Inden var jeg egentligt ikke særlig nervøs, men da jeg så kom ind i eksamenslokalet, fik jeg fremlagt det jeg skulle sige, og det hele gik egentligt okay, lige indtil de skulle til deres spørgerunde. Jeg fik svaret lidt på spørgsmålene, men følte det gik super dårligt. Jeg kommer ud på gangen, for at vente på min karakter, og det var egentligt først der jeg blev rigtig nervøs. Da jeg så kommer ind igen, og de giver mig min karakter, som var langt højere end, hvad jeg havde forventet, brød jeg sammen. Jeg kunne impelthen ikke holde min tårer tilbage. Jeg tror det var en blanding af lettelse og glæde, der gjorde jeg havde sådan en voldsom reaktion. Udover det var det også min første reelle eksamen på gymnasiet. Men ja, det er nok den værste prøve jeg nogensinde har været til, også selvom det først gik op for mig efterfølgende.

Anyways, jeg vil egentligt bare gerne dele ud af mine 5 råd omhandlende eksaminer og prøver generelt.

Første råd: Læs, læs, læs!

Jeg synes selv det er utroligt vigtigt, at få læst op. Hvis man er godt forberedt, og har styr på de mest væsentlige ting, kan det aldrig gå helt galt (det er i hvert fald hvad jeg har erfaret). Man kan komme utroligt langt, og opnå en god karakter, hvis bare man læser op!

Andet råd: Disponer din tid.

Der kan være utroligt meget at læse op, og i mit tilfælde læser jeg ofte hele pensum, når jeg skal til eksamen. Derfor er det også utroligt vigtigt for mig at disponere min tid rigtigt. Jeg har i år for første gang været nødt til at læse to fag op på én gang, da mine prøver ligger forholdsvist tæt på hinanden, men jeg har formået at disponere min tid, så jeg kan nå at læse godt op på begge fag.

Tredje råd: Ikke pres dig selv for meget.

Prøv ikke at presse dig selv så meget, at du til sidst ikke kan overskue noget. Når du har en eksamensperiode, er det måske ikke her, man skal satse på at gå alt for meget i byen og se sine venner hver dag. Træk dig lidt tilbage, og få læst.

Fjerde råd: Beløn dig selv og tag pauser.

Det er vigtigt at det hele ikke kun går op i at læse, hvilket nok modsiger mit tredje råd lidt, men man skal huske at man også må tage en smule fri og belønne sig selv engang imellem. Ellers bliver det bare alt for surt og kedeligt i længden.

Femte råd: Sælg dig selv.

Ja det lyder måske mærkeligt, men det er vigtigt, specielt til en mundtlig eksamen, at man virker til at have styr på det hele, og dermed sælger sig selv. Forsøg at fremstå selvsikker, det virker!

Det var altså mine fem gode råd, som jeg selv følger i eksamensperioder, og personligt synes jeg det virker ret godt! Håber det er noget i kan bruge til noget!

XX Michelle

Likes

Comments

Hej piger, og hjertelig velkommen til min blog!

Jeg har egentligt længe gået og tænkt over at starte en blog, og det er så nu det kommer til at ske. Jeg gør det egentligt mest for at dele mine tanker, og så håber jeg at der er nogen der vil følge med.

Men altså dette indlæg kommer nok hovedsageligt til at omhandle mig, så i kan lære mig lidt at kende.

Mit navn er Michelle, jeg er 19 år gammel, og bor i en lille landsby sammen med mine forældre, hvor der egentligt ikke sker det store.

Jeg går på STX, men bliver færdig her til sommer. Hvad jeg skal efter, er jeg egentligt ikke helt sikker på, men drømmen er at læse jura.

Jeg har en skøn kæreste, som jeg utroligt gerne vil flytte sammen med inden for den nærmere fremtid, men præcist hvornår det bliver, kan jeg desværre ikke sige noget om lige nu.

Jeg er en utrolig piget pige, og elsker makeup, hår og tø, men elsker også at dovne på en søndag, med min kæreste, hvor jeg ikke behøver at lægge makeup, og bare kan have mit hår en rodet knold. Udover min lidt mere pigede side, elsker jeg også fart, og der er næsten intet bedre end en tur på min fars ATV.

Jeg håber det gav et lille indtryk af, hvem jeg er. Og håber at i vil følge lidt med her på bloggen.

XX Michelle

Likes

Comments