Hej bloggen!

Jag vill börja med att säga förlåt för suddiga bilder, är inte direkt bästa fotografen.

Min kund som jag hade idag förklarade för mig att hon hade färgat sitt hår hemma och ja som ni ser på före bilderna så var det ganska ojämnt och det brukar det bli när man färgar själv. Vissa partier på håret var ljusare och vissa mörkare och önskemålet var att botten skulle matcha in med hennes utgångsläge och att ljusa upp topparna så gått som möjligt med en klick kallare nyans för att få bort det mesta av det gul/orangea pigmenten. Vilket kan ses som en lång process med tanke på att det kan ta tid att bleka ett hemma färgat hår. Dock stoppade det inte mig. Min lärare och jag analyserade håret genom att kolla hennes utgångsläge/ utväxt och valde då att lägga en kall och mörk bottenfärg, sen la jag på blekning på topparna med hjälp av balayage tekniken. Det tog sin tid men tillslut fick vi en schysst övergång. (Dagsljus är bättre än ljuset från lampor)

Xoxo Michelle 💜

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej bloggen!

Före och efter bild på min kund som jag hade i onsdags. Jag färgade hennes utväxt så att det smälte in med hennes mitten färg och så blekte jag upp topparna lite och blandade in blekning i längderna med hjälp av balayage tekniken.

Xoxo Michelle 💜

Likes

Comments

Hairstyles

Hej bloggen!

Nu har skolan börjat igen och för mig är det mitt sista år i gymnasiet. Och eftersom jag går i trean och ska snart börja jobba på riktigt i salong så tänkte jag att ni kan få följa med mig i min utveckling till att bli en grym frisör. Jag kommer lägga ut före och efter bilder här på bloggen, troligtvis också på Instagram också. Vi får se.

Här om dagen färgade jag håret på min förra lärare. Hon älskar sitt blonda och kalla hår men ville göra en förändring nämligen att mörka ner botten lite. Jag föreslog att vi kunde mörka ner ett steg mörkare än hennes utgångsläge / utväxt och även göra det lite kallare både i botten och på längderna. Hon gick med på mitt förslag och resultatet ser ni till höger om bilder. Blev en ombre liknande frisyr med lite slappa lockar som styling.


På återseende, Xoxo Michelle 💜

Likes

Comments

I onsdags var vi frisörer och stylister äntligen tillbaka på textilhögskolan för att fixa modeller som skulle gå EXIT modevisningen.

EXIT är en examen utställning för de elever som jobbat med kläderna till modellerna och som då tar examen genom att ha EXIT.

Jag tog bussen med Lisa vid 7 tiden på morgonen och sen när vi skulle gå en bit till skolan på 3-4 minuter så ösregnade det och jag var osmart och trött som inte orkade ta upp mitt paraply. När vi kom till skolan var jag jätte blöt så jag fick låna hårfön från salongen för att få mitt hår och mina kläder torra igen.

8.30 gick vi från skolan till textilhögskolan, det tog ca 10 min. När vi kom dit fick vi göra iordning våra saker i vårt "styling rum" och sedan skulle vi på ett informationsmöte på hur dagen var upplagd.

33 modeller skulle fixas så det delades upp så att 10 modeller fick komma först och vi fick ungefär 30-45 min på oss att fixa en modell eller fler.

De bjöd på frukost också, jag tog en macka och en kopp kaffe.

Frisyrerna för både tjejerna och killarna var att det skulle vara wetlook. Att håret skulle se blött ut utan att det skulle vara blött.

Tjejerna skulle ha en slarvig tofs vid nacken och slingor framtill. Killarna skulle ha lite ruffsigt och back slickat hår.

Vi använde oss av mycket gelé och vax.

När man var klar med en modell så kom nästa modell och skulle bli fixad så jag hann inte ta kort på hur frisyren såg ut på mina modeller. Men min snälla klasskompis Emilia hann ta kort på hur frisyren såg ut på en utan hennes modeller.

Jag hann i alla fall ta kort på min killmodell eftersom killmodellerna var mindre än tjejmodellerna.

På bilden ovanför ser ni stylisterna sminka modellerna i prima dagsljus.

Mina modeller var åtminstone jätte snälla så det blev jag glad över. För vem orkar jobba med någon som är otrevlig och tar all glad energi ifrån en liksom.

Sen när vi hade fixat klart alla modeller var det dags för lunch. Klart det serveras soppa just den dagen då jag kunde äta maten där. (Förra året under EXIT kunde jag ej äta mycket för jag hade fått tandställning dagen innan. Klart de serverade pastasallad då.)

Första visningen satt jag och kollade. Vi fick reserverade platser och det var bättre platser än förra gången.

Sen blev det dags för middag, pastasallad och baguette macka.

Under andra visningen så hjälpte jag, Cornelia, Mara och Alicia till backstage och det gick jättebra.

Min dag där slutade halv 9 på kvällen.


Det var i alla fall en rolig och erfaren dag. Hoppas EXIT blir av nästa år också!!

På återseende, Xoxo Michelle 💜


EXIT 2016 ---> http://nouw.com/michellejohansson/modevisning-exit16-25587118


Likes

Comments

Mat, drycker & fika

Hej bloggen

Igår var jag, Sara, Carro och Alex på vårmarknaden i stan. Hittade inget speciellt på marknaden men det är ju ett måste att köpa Crêpes med nutella och banan och lite Churros. Super gott som alltid.


Vi gick runt i cirka en timme och när det är varmt är det bra att dricka mycket så vi gick in på hemmakväll och Carro hittade en Coca Cola flaska som det stod Boracay på.

Boracay är den lilla turistön i Filippinerna som vi brukar åka till när vi åker på semester i Filippinerna.


På återseende, Xoxo Michelle 💜


Likes

Comments