Hairstyles

Hej bloggen!

Igår så färgade jag Lisas hår. Vi valde att lägga en mörkare och kallare bottenfärg och en violett/röd färg på längderna. För några månader sedan färgade jag hennes hår i en liknande färg dock innehöll färgen mer rött. Denna gången använde vi mer violett för att få en mer lila nyans.

Checka gärna förra gången jag färgade Lisa -----> http://nouw.com/michellejohansson/ny-farg-frascha-toppar-30064094


På återseende, Xoxo Michelle 💜

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hairstyles

Hej bloggen!

Hoppas allt är bra med er. Före och efter bilder från gårdagens färgkund. Färgkunden hade vitandelar i botten och lite gammal färg på längderna. Hennes önskemål var att få bort utväxten/vitandelarna och även ha en jämnfärg i hela håret. Resultatet ser ni till höger.


På återseende, Xoxo Michelle 💜

Likes

Comments

Hej bloggen!

Jag vill börja med att säga förlåt för suddiga bilder, är inte direkt bästa fotografen.

Min kund som jag hade idag förklarade för mig att hon hade färgat sitt hår hemma och ja som ni ser på före bilderna så var det ganska ojämnt och det brukar det bli när man färgar själv. Vissa partier på håret var ljusare och vissa mörkare och önskemålet var att botten skulle matcha in med hennes utgångsläge och att ljusa upp topparna så gått som möjligt med en klick kallare nyans för att få bort det mesta av det gul/orangea pigmenten. Vilket kan ses som en lång process med tanke på att det kan ta tid att bleka ett hemma färgat hår. Dock stoppade det inte mig. Min lärare och jag analyserade håret genom att kolla hennes utgångsläge/ utväxt och valde då att lägga en kall och mörk bottenfärg, sen la jag på blekning på topparna med hjälp av balayage tekniken. Det tog sin tid men tillslut fick vi en schysst övergång. (Dagsljus är bättre än ljuset från lampor)

Xoxo Michelle 💜

Likes

Comments

Hej bloggen!

Före och efter bild på min kund som jag hade i onsdags. Jag färgade hennes utväxt så att det smälte in med hennes mitten färg och så blekte jag upp topparna lite och blandade in blekning i längderna med hjälp av balayage tekniken.

Xoxo Michelle 💜

Likes

Comments

Hairstyles

Hej bloggen!

Nu har skolan börjat igen och för mig är det mitt sista år i gymnasiet. Och eftersom jag går i trean och ska snart börja jobba på riktigt i salong så tänkte jag att ni kan få följa med mig i min utveckling till att bli en grym frisör. Jag kommer lägga ut före och efter bilder här på bloggen, troligtvis också på Instagram också. Vi får se.

Här om dagen färgade jag håret på min förra lärare. Hon älskar sitt blonda och kalla hår men ville göra en förändring nämligen att mörka ner botten lite. Jag föreslog att vi kunde mörka ner ett steg mörkare än hennes utgångsläge / utväxt och även göra det lite kallare både i botten och på längderna. Hon gick med på mitt förslag och resultatet ser ni till höger om bilder. Blev en ombre liknande frisyr med lite slappa lockar som styling.


På återseende, Xoxo Michelle 💜

Likes

Comments