I onsdags var vi frisörer och stylister äntligen tillbaka på textilhögskolan för att fixa modeller som skulle gå EXIT modevisningen.

EXIT är en examen utställning för de elever som jobbat med kläderna till modellerna och som då tar examen genom att ha EXIT.

Jag tog bussen med Lisa vid 7 tiden på morgonen och sen när vi skulle gå en bit till skolan på 3-4 minuter så ösregnade det och jag var osmart och trött som inte orkade ta upp mitt paraply. När vi kom till skolan var jag jätte blöt så jag fick låna hårfön från salongen för att få mitt hår och mina kläder torra igen.

8.30 gick vi från skolan till textilhögskolan, det tog ca 10 min. När vi kom dit fick vi göra iordning våra saker i vårt "styling rum" och sedan skulle vi på ett informationsmöte på hur dagen var upplagd.

33 modeller skulle fixas så det delades upp så att 10 modeller fick komma först och vi fick ungefär 30-45 min på oss att fixa en modell eller fler.

De bjöd på frukost också, jag tog en macka och en kopp kaffe.

Frisyrerna för både tjejerna och killarna var att det skulle vara wetlook. Att håret skulle se blött ut utan att det skulle vara blött.

Tjejerna skulle ha en slarvig tofs vid nacken och slingor framtill. Killarna skulle ha lite ruffsigt och back slickat hår.

Vi använde oss av mycket gelé och vax.

När man var klar med en modell så kom nästa modell och skulle bli fixad så jag hann inte ta kort på hur frisyren såg ut på mina modeller. Men min snälla klasskompis Emilia hann ta kort på hur frisyren såg ut på en utan hennes modeller.

Jag hann i alla fall ta kort på min killmodell eftersom killmodellerna var mindre än tjejmodellerna.

På bilden ovanför ser ni stylisterna sminka modellerna i prima dagsljus.

Mina modeller var åtminstone jätte snälla så det blev jag glad över. För vem orkar jobba med någon som är otrevlig och tar all glad energi ifrån en liksom.

Sen när vi hade fixat klart alla modeller var det dags för lunch. Klart det serveras soppa just den dagen då jag kunde äta maten där. (Förra året under EXIT kunde jag ej äta mycket för jag hade fått tandställning dagen innan. Klart de serverade pastasallad då.)

Första visningen satt jag och kollade. Vi fick reserverade platser och det var bättre platser än förra gången.

Sen blev det dags för middag, pastasallad och baguette macka.

Under andra visningen så hjälpte jag, Cornelia, Mara och Alicia till backstage och det gick jättebra.

Min dag där slutade halv 9 på kvällen.


Det var i alla fall en rolig och erfaren dag. Hoppas EXIT blir av nästa år också!!

På återseende, Xoxo Michelle 💜


EXIT 2016 ---> http://nouw.com/michellejohansson/modevisning-exit16-25587118


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Mat, drycker & fika

Hej bloggen

Igår var jag, Sara, Carro och Alex på vårmarknaden i stan. Hittade inget speciellt på marknaden men det är ju ett måste att köpa Crêpes med nutella och banan och lite Churros. Super gott som alltid.


Vi gick runt i cirka en timme och när det är varmt är det bra att dricka mycket så vi gick in på hemmakväll och Carro hittade en Coca Cola flaska som det stod Boracay på.

Boracay är den lilla turistön i Filippinerna som vi brukar åka till när vi åker på semester i Filippinerna.


På återseende, Xoxo Michelle 💜


Likes

Comments

Hairstyles

Hej bloggen!

Dags att uppdatera lite. I går gjorde jag och en klasskompis balayage på en kund (Jag har tagit kort på det jag gjorde) Kunden ville bara ha en nice övergång från hennes utväxt till sina redan blekta toppar. Vi valde att inte lägga i någon nyansering eftersom det kändes som att det inte behövdes så istället använde vi silverschampo och balsam. Resultatet ser ni på bilden till höger.

På återseende, Xoxo Michelle 💜

Likes

Comments

Hairstyles

Hej bloggen!

Igår färgade jag bästa Lisas hår. Som ni kanske ser på före bilden (Vänster) så hade hon en lång utväxt och gammal färg på längderna. Hennes önskemål var att sitt hår skulle bli mer mörkare med röd/violetta skiftningar. Så jag började med att lägga en mörk bottenfärg med röd/violetta toner i som skulle matcha in i hennes hår på längderna och sedan lade jag bara den röd/violetta färgen på längderna och resultatet ser ni på (Bilden till höger). Jag klippte också av cirka 4-5 centimeter av hennes hår så nu har hon ny färgat hår och fräscha toppar.


På återseende, Xoxo Michelle 💜

Likes

Comments

Mat, drycker & fika

I torsdags förra veckan skulle vi ha idrott klockan 9 på morgonen men tydligen var personerna som skulle hålla i idrottslektionen sjuka så istället för att sitta i skolan och vänta 1h och 40 minuter tills nästa lektion skulle börja så gick jag och fyra andra till Espresso House och åt frukost.


Xoxo Michelle 💜

Likes

Comments