Jag springer upp för dom sista trappstegen, känner hur hjärtat bultar i bröstet. Så når jag toppen. En magisk utsikt i andras ögon men inne i mig växer en känsla. En känsla jag känt så många gånger förut. En känsla om att det är inte är här jag ska vara. En saknad jag känt så länge växer så stark inom mig. Den där utsikten som breder ut sig över hela Mariehamn och ut mot havet den tvingar mig att känna det jag länge redan försökt tränga undan.
Jag saknar Lappland, inget har fått mig att må så bra som att vara där. Men jag vet att de stället jag älskar kommer jag aldrig åka tillbaka till. Den platsen som borrat i mitt hjärta och lagt sig till ro, dit kommer jag aldrig mer. Det gör ont, det gör så fruktansvärt ont. Att sakna är det värsta jag vet, att känna hur det värker men inte kunna göra något åt saken. Men till Lappland ska jag ta mig om det så är på mina bara knän. Jag ska åka genom all orörd snö, känna hur kylan biter tag i mina kinder. Stå uppe på fjället och bara njuta. Skita i att jag fryser.
Jag ska åka slalom så att rumpan fryser. Se alla nyårsraketer från fjället. Dansa till morgonkvisten, försöka gå hem, sätta mig i en snödriva tills du ringer efter en taxi för 1,5km hem. Jag ska göra allt det där som vi gjorde, allt det där som jag älskade, allt det där som gjorde mig så lycklig in till benmärgen. Men jag ska göra det hundra gånger bättre. Och jag ska komma ihåg dig för det var du som visade mig allt det här. Du tog med mig med på resor jag sent kommer glömma. Det kommer jag alltid älska dig för.

Siirrä blogisi Nouwiin - nyt voit tuoda vanhat blogisi - napsauta tästä!

Likes

Comments

Jag är nu inne på mitt andra sabbatsår och har äntligen kommit på vad det är jag vill studera. Förut var jag till hundra procent säker på att det är läkare jag vill bli. Men ett år senare, lite klokare och med lite mer skinn på näsan så vill jag läsa ekonomi. Men jag önskar att jag hade planerat mitt första sabbatsår bättre än vad jag gjort men här är vi nu.
Jag har i alla fall lärt mig massa och är otroligt glad över saker jag har gjort och åstadkommit i slutändan. Jag har jobbat med funktionsnedsatta barn vilket är ett så otroligt givande och fint jobb. Dagarna kunde vara jobbiga men väl hemma kände jag att jag hade gjort något bra i alla fall. Bättre kolleger kan man knappast få än jag hade där.
Jag har rest omkring både i Finland, lite i Sverige och Italien.
Och nu bor jag på Åland, men detta är bara såsom min pojkvän sa en busshållplats till något annat.

Så här kommer mina tips till dig som vill ta ett sabbatsår efter studenten.

1. TA ETT. Det lönar sig i slutändan.

2. Planera vad du vill göra. Resa eller jobba eller varför inte bara fundera ut vad det är du egentligen vill göra.

3. Börja förverkliga dina planer. Ska du resa, har du pengar så du klarar dig eller måste du jobba? Res lite senare, en dröm är alltid en dröm och vill du uppnå den spelar det ingen roll vilken tid det tar. Eller ska du jobba, skicka ut ansökningar i massor. Mitt tips var inte kräsen! Som student här i Finland är det svårt att få tag i ett jobb om du inte har utbildning eller riktigt bra erfarenhet. Men har du erfarenhet så är det bara och köra.

4. Mitt fjärde tips är att NJUTA. Även om du ska slita för att komma dit du vill så njut så mycket du kan. Njut av att du är ung och kan göra lite vad du vill. Känn inte stress över studier, det blir bara jobbigt. Livet är kanske inte så långt men du hinner nog studera.

Jag är kanske inte där jag vill vara än, men jag är på god väg och det är viktigast tycker jag!

KRAM

Likes

Comments

T-shirt Gina Tricot // klänning H&M

Likes

Comments

Sen dom här lamporna kom har jag velat ha sådana. Så tänkte att nu slår jag till. De kommer från Clas Ohlson och kostade bara 5€ för foten. Velade mellan dom här gråa och guld och jag är fortfarande inte säker. Men hem kom i alla fall dom gråa.

Sen fick jag även med mig två örngott från H&M de här grå vita som ni ser på bilden och ett basic grått. Men till de hade jag ingen kudde så det får vänta. Tog även med mig en badrumsmatta i mörkgrått för att gå ihop med duschdraperiet. Mattan var rätt så pluttig i badrummet så har lite delade åsikter om den.

KRAM

Likes

Comments

Hej fina, är ledig idag vilket är rätt skönt. Har börjat morgonen med frukost i sängen och har suttit här länge och bara fixat med massa pappers grejer. Nu ska jag ta mig ut en sväng och kasta mig på cykeln och cykla in mot city. Älskar att jag kan bara ta cykeln och cykla till jobbet eller city eller var som helst. Drömmen. Har ju förut behövt ta bil överallt då vi bodde ute på landet så jag uppskattar detta så mycket.
Har inte alls varit ute och tittat mig omkring sen jag flyttade hit. Har varit super trött efter jobbet varje dag och sen har jag fixat i lägenheten hela tiden. Igår städade jag och känslan efteråt är obeskrivlig.

KRAM

Likes

Comments

Hej mina hjärtan. Äntligen börjar den här veckan gå mot sitt slut den har verkligen känts för lång. Är ledig idag vilket verkligen känns så skönt. För imorgon börjar jag redan 6.30..super kul.
Ska försöka ordna lite här hemma och måla köksstolarna en gång till. Blir verkligen så fina. Tänkte måla dom helt basic vita först. Men när jag var i färgaffären så blev det spontant ljusgrått och fy vad nöjd jag är. Ska visa när dom är klara.
Vi har ju tänkt lägga in nya köksskåp i köket och måla och fixa där så dom kommer bli så snygga där då.


KRAM

Likes

Comments

Topp från Zara och byxor från Zara

Detta är nog ett av mina favorit par av byxor. Köpte dom i Nice och älskar dom. Luftiga och sköna men tillika jätte snygga! Så snygga till ett par adidas men hur snygga som helst till ett par högklackade också.

KRAM

Likes

Comments

Är verkligen så taggad på att göra om i sovrummet. Få välja färger och möbler själv och inreda och styla så som man vill.
Vi har i alla fall bestämt att måla väggarna riktigt ljus gråa, lite annorlunda än att bara måla vitt men ändå lätt att inreda till. Jag gillar inte riktigt starka färger när det kommer till inredning så allt kommer nog gå i en ganska neutral skala.

Jag vill gärna ha en sådan ställning som jag kan hänga mina kläder på i alla fall dom jag tycker är finast. Tycker verkligen de är så snyggt. Och två eller tre tavlor ovanför sängen. Dock är jag osäker om jag vill ha svartvita eller några i färg.

Alla dom här kommer från desenio, hittar så mycket fint där. Vet inte om det här blir lite för mörkt dock? Hmm får se hur det blir sen. Älskar renen där i mitten, den är min favorit från hela sidan typ, hehe. Eller någon med text kanske skulle vara snyggt?

Va tycker ni?

KRAM

Likes

Comments

Här är en bild på vårt sovrum för tillfället.

Hej, nu är flytten äntligen förbi och imorgon börjar jobbet. Ska bli spännande.
Hela helgen har gått åt att fixa och packa upp här och jag har målat fogarna vita i badrummet då dom var svarta. Blev mycket bättre nu.
Nästa vecka börjar renoveringen i sovrummet. Ska börja med att riva ner tapeter och garderoberna som är där. Sen börjar vi måla osv. Kommer massa bilder sen.

KRAM

Likes

Comments

Rosa t-shirt här. Den orange t-shirten hittade jag inte längre och shortsen fanns inte längre men finns i andra färger. Dock kan shortsen från Levis variera ganska mycket i storlekarna så det kan man se upp med.
Älskar färgerna på dessa t-shirtar så uppfriskande med något annat än svart, vitt eller grått som jag annars använder och älskar att de har en djup urringning i ryggen så snyggt. Ska visa någon dag hur de sitter på.

KRAM

Likes

Comments