Underbara lussebullar!

Lite spontant så blev första satsen lussebullar ikväll❤️

100g smör smälts i kastrull och häll i 3dl mjölk.
Smula ner 50g jäst i en bunke och häll över mjölkblandningen.
Mala/mortla 2pkt saffran med en sockerbit och häll i.
Sedan ett ägg, 1dl kesella( idag blev det lätt creamfraiche), 1,5 dl socker och 1 tsk salt.
sedan 12 dl glutenfri mjölmix.

Låt jäsa under handduk 30 min, knåda och baka ut 20 st lussebullar, låt jäsa 30 min till.
Pensla på ett vispat ägg ( med lite grädde) och lite pärlsocker.
In i ugnen 10 min 225 grader. 👍❤️

/Michaela

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ibland vill man bara slänga ihop nåt smidigt när det är för mycket med mat och för lite med macka.

Väldigt smidigt med färdig våffelmix 👍😁

/Michaela

Likes

Comments

Igår fick vi besök och jag skulle även på styrelsemöte så då måste man fixa fika.

Det blev apelsin muffins, 🍊

Jag vispade 120g smör med 2 dl socker, tillsatte två ägg.
4 dl glutenfritt sempermix, 2 tsk bakpulver och vaniljsocker blandades i, sedan 1 dl mjölk och 1 dl grädde.
Till sist apelsinsaft från en apelsin.
In i ugnen 225 grader i 10-15 min.

Smarrigt värre😁

/Michaela

Likes

Comments

Idag bakade jag ihop en kostym, halloweenfest och jag ville vara Pennywise från IT.
Ganska nöjd faktiskt🎈🤡

/Michaela

Likes

Comments

Sugen på lasagne men inga lasagneplattor hemma, då blir det pastagratäng😁

Köttfärssås- blandfärs, gullök, salt, peppar, grillkrydda, vitlökssalt, timjan, krossad tomat.

Bechamelsås- smör, maizenamjöl, salt, vitpeppar, matlagningsgrädde, cream fraich, ost.
Glutenfri pasta- kokas
Riven ost

Riktigt gott!
Även att det kanske inte ser så gott ut😊

/Michaela

Likes

Comments

För ett tag sedan var det ”kanelbullens dag” och då måste man självklart baka!😊

Jag följde receptet på vetemjölspåsen men bytte ut vetemjölet mot Sempers glutenfria mix, jag la även till 1 1/2 dl kesella👍

I halva satsen bakade jag in blåbär, misslyckades dock lite eftersom jag la i blåbären direkt ifrån frysen, temperaturskillnaden gjorde att de ej jäste lika mycket, men supergoda ändå. Helst med lite frosting på😁😍

/Michaela

Likes

Comments

Hej, jag heter Michaela och tänkte testa på detta med blogg igen.

Jag har tänkt skriva mestadels om glutenfri bakning och matlagning, men även lite om min vardag, jobb och familj.
I detta första inlägget tänkte jag skriva lite om mig själv för att komma igång.

Jag är 24 år och min glutenintolerans "upptäcktes" när jag var runt 18 år, jag har alltså levt 18 år med vanlig kost och det blev en rejäl omställning. Det var väldigt rörigt i mitt liv just denna perioden plus att jag var tonåring och därför blev diagnosen väldigt jobbig för mig. Men jag har kämpat på och försöker hålla dieten så gott som.

Jag tänkte därför dela med mig lite av tips, idéer och recept här på bloggen och hoppas verkligen den blir intressant och rolig att läsa.

Enjoy! :)

/Michaela

Likes

Comments