Header

Godmorgon Måndag!
Ny vecka och nya tag, har en lång jobbkväll att se fram emot så ska bort till tjejerna nu på morgonen och pyssla med dem, Caruselle och Calipp som tävlade igår får varsin skrittrunda idag, eller Calippa får en promenix och Caruselle en skrittrunda då Calippa inte riktigt går att rida ut på ensam ;)
Sen ska Daisy longeras och Tammi ska få göra någonting, vad vet jag inte riktigt ännu faktiskt.
Kulis får två vilodagar då hon behöver det nu i början för att smälta allting och inte bli för matt i kroppen.

Sen ska stallet göras och efter det ska jag hem och fixa lite saker, packa och sedan styra bilen mot Vimmerby, en helt vanlig måndag för min del ;)

Ser väldigt mycket fram emot kommande helg som kommer bestå av tävling med Tammi och Caruselle på Lördag, och sedan Calippa på söndag.
Här är filmen från Calippas runda igår, fin och duktig!
Så himla kul med en så rutinerad häst som är sten cool rakt igenom allting, står snällt i bussen, snäll att göra iordning, lugn på framridning och framhoppning och i stort sätt helt sten cool och otittig på banan, underbaring!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efter en lååång går det inte ens beskriva hur skönt det är att komma hem, duscha av sig och krypa upp i soffan!
Dagen har verkligen gått i ett, Caruselle och Calippa skötte sig bra på dagens tävling, båda var felfria!
Calippa super lugn och bara gjorde allt som hon ska, stjärnan!
Caruselle var extremt spänd och upprörd idag, ingen bra runda alls men vi kom runt vilket såklart är skönt efter senaste tävlingen, resten går att diskutera om vi säger så.

Raka vägen från tävlingen hem och rida Daisy, Kulis och Tammi, mocka i stallet och sedan i illfart tillbaka till Rappestad för att hejja på och hjälpa Lovisa.
Sen raka vägen hem, lastträna Kulis och sedan middag och Lotta och Roger.
Ny vecka och nya tag imorgon samt en fullspäckad tävlingshelg framför mig att se fram emot :)

Likes

Comments

Godmorgon! Klockan är strax innan sju, ska precis slänga i mig lite frukost och sedan åka bort till tjejerna, hoppas på att Calippa inte smutsat ner sig allt för mycker under natten ;)

Calippa och Caruselle ska borstas och fixas, resterande ska ut i hagen.
Behöver åka ca. 20 i åtta för att hinna i tid. Båda går varsin låg klass efter senaste tävlingens katastrof resultat, har inga färväntningar alls.. Det kan gå hur som men ska göra mitt bästa för att få till bra, lugna rundor.

Blir troligtvis inte så lång tävlingsdag så när vi kommer hem ska resterande motioneras och planen med dem ser ut såhär
Daisy- Lätt, lösgörande joggingpass på banan
Tammi- Joggingrunda i skogen
Kulis- Lösgörande pass på banan

Wish us luck!

Likes

Comments

Hallå! Vilken jäkla dag jag har varit med om... Började med att jag lite sådär konstigt bestämde mig för att ta en låång galopprunda i skogen med Caruselle inför morgondagens tävling, bara för att hon skulle vara lite trött och inte galen imorgon.
När jag kommit halvvägs så ser jag en transport som står mitt i skogen, ingen bil, ingenting mer än en transport..
Tyckte det var lite konstigt så jag ringde Lotta och berättade och red sedan vidare, vi har ju väldigt fina ridvägar här så någon kan ha tagit med sin häst och ridit, men ändå var det konstigt, så på hemvägen tog jag reg nr och skickade till Lotta, de kollade då upp numret och den var anmäld stulen!!
Så Roger och Kalle fick tag i ägaren och de bad dem hämta den, när de åker bort så står tjuven där och ska hämta transporten!!
Som tur var så stack tjuven i illfart  och de kunde koppla transporten, då ser de tre stora traktordäck i skogen brevid.. 

Så det slutade med att polisen fick komma och beslagta däcken, transporten kom ägaren och hämtade. Så himla creepy att man liksom ändrar en rutin att rida på banan innan tävling och just åt det hållet jag aldrig riden ensam numera (efter varg mötet) och så hittar man en stulen transport och däck, oså kommer tjuven!!
Sover iallafall gott nu när tjuven inte fick sakerna ;)

Såhär fint hade vi det iallafall på ridturen :)

Kom av mig lite med alla planer med hästar och så när polisen kom och allt så jag fick prioritera lite.
Tammi fick longera med gummisnodd och var super fin, Kulis fick lösgaloppera ordentligt och var fin hon med.
Calippa joggades lite lätt inför morgondagen och Daisy fick en lång skrittrunda i skogen.
Inte riktigt enligt planerna men så blir det ibland.
Nu har jag precis packat bussen, smort (låst bussen) samt duschat Calippa.
Nu ladda om inför tävlingsdag imorgon med Caruselle och Calippa!

Likes

Comments

Godmorgon! Igår var vi som sagt iväg med Tammi till Cornelia, i mina ögon gick det as dåligt, men som tur var hade jag Cornelias ögon med mig som såg hur givande och stärkande träning det var för Tammi, hon var fin men väldigt svår och spänd, riktigt bra övningar som tog fram våra svagheter och nu vet vi precis vad vi ska träna på för att komma en bit till på vägen, så glad att ha Cornelias att träna för, långt att åka men så himla värt resan!

Idag är det iallafall fredag, jag ska in till Linköping efter lunch för att fika med mamma och mormor som ska till Linköping, mysigt!
Fram till dess ska jag hinna motionera tjejerna och planen för dom ser ut såhär

Tammi- Skrittrunda och massage av Lotta
Daisy- Skrittrunda med mycket serpentiner och skänkelvikningar längs vägarna
Caruselle- Lösgörande pass på banan
Calippa- Lösgörande pass på banan
Kulis- Galoppintervaller i skogen

Likes

Comments

Godmorgon! Igår var det stooorm och jag led igenom dagen med världens huvudvärk, min förhoppning är att stormen ska ha gått över så jag kan jobba hästarna lite mer ordentligt idag och slippa spända unghästar ;)

Har äntligen tagit tag i tränandet och styr bussen mot Cornelia i eftermiddag med Tammi, så välbehövligt kan jag lova!
Har hamnat lite i lat fasen med att åka ner till Sjögesta då det är smidigt och bra, men vill ändå komma iväg till Cornelia en gång varannan vecka, så då är det bara ta tag i det!

Behöver inte åka förens halv fyra så har god tid på mig med hästarna här hemma, planen är att Caruselle och Calippa ska få hoppa runt över lite småhinder inför helgens tävling, Kulis ska få ett ordentligt lösgörande pass på banan och så ska jag testa ett nytt bett. Sen får Daisy sin skrittrunda i skogen.

Likes

Comments

Godmorgon! Igår var en ledig dag från hästarna med enbart kvällsjobb, trots att jag hade en lugn dag med frukost på stan, take away latte på klipporna framför vattnet, kikande på utbildningar och jobb så var jag helt slut när jag kom hem.

Jag har ju bestämt mig för att dra ner på häst antalet, flytta hem och börja plugga, dels för att just nu rinner pengarna iväg och jag har inte riktigt haft något mål med livet utan bara kört på och sett att ju fler hästar ju bättre, haha!
Så funkar det ju inte hela livet, planen har varit att sälja, men man fäster sig och sedan fortsätter det, men nu har jag tagit tag i mig själv och insett att det är dags att faktiskt börja plugga, och denna gång något helt annat än hästarna- jag har mina planer på vad men inte helt 100 ännu.
När man tagit ett sånthär stort beslut i livet snurrar en miljon tankar i huvudet kan jag lova och jag är konstant förvirrad, men jag tror det ger sig med tiden.

Anyhow- Onsdag och tillbaka till hästarna, tjejerna ska jobbas ordentligt allihopa utom Daisy, hon har varit hos mossenberg som lättat på ordentliga spänningar i vänster sida, precis som jag visste så satt det på vänster sida, dock mer än vad jag kunnat gissa mig till, men nu har han hjälp henne och hon får ta det lite lugnt med bara skritt, annars ska resterande jobba och planen med dem ser ut såhär

Calippa- Lösgörande pass på banan med bockar och bommar
Kulis- Lösgörande pass på banan
Caruselle- Galoppintervaller i skogen
Tammi- Lösgörande pass på banan

Vid tolv ska jag vara hos veterinären med Alice som gjort illa två tassar, så fram till dess ska jag försöka hinna med så mycket som möjligt och sedan får jag fixa resten när det är klart, en fullspäckad dag med andra ord!

Likes

Comments

Godmorgon! Idag vaknade jag redan vid halv sju, helt klarvaken och kunde ligga kvar i sängen och bara vara en halvtimma, hur skö t?
Solen skiner utanför fönstren och jag har en riktigt lugn dag framför mig med bara två hästar (Caruselle och Tammi) som ska få sig varsin skrittrunda och Calippa som ska få sig en promenad.
Daisy ska åka och slutmätas så det få bli hennes pyssel idag, dock ska inte jag med då jag har jobb i kväll.
Imorgon ska hon till mossenberg och gås igenom, lyx!

Kulis får två vilodagar nu då hon skött sig så himla bra och jag har pressat henne lite utanför gränserna varje dag, hon har tagit det super, men det märks att hon är trött så två dagar helt off gör henne nog gott!

Likes

Comments

Godmorgon! Dagarna har verkligen gått i ett, har inte haft en sekund över att kika in här och uppdatera er!
Hur som helst- Allting började i fredags med att gå i ett, trimmade alla hästar utom Calippa hemma på morgonen, sen fick jag tid hos vårdcentralen för att kolls upp min käke, sagt och gjort och därifrån blev jag skickad till universitetet sjukhuset i linköping för röntgen, klockan var då halv tre och vid fem var det träning för Anna Emanuelsson med Calippa, kom som tur var direkt in på röntgen och fick vänta till halv fem för att få svaret att de skickar röntgenplåtarna till vårdcentralen, så därifrån stressade jag till Sjögesta och träning, Calippa skötte sig som tur var väldigt bra!
Vidare från träningen hem, byta om och avsluta kvällen med middag på Pinchos med Jossan, välbehövligt!

I Lördags var det tidig morgon och styra Bussen med Daisy till Mantorp och tävling, Red igenom Daisy ordentligt dagen innan och hon var äntligen tillbaka till sitt vanliga jag, lugn och fin genom hela tävlingen, inte alls tjaffsig och lyssnade bra, en fin felfri runda!
Raka vägen hem därifrån, luncha och göra stallet, sedan rida resterande fyra här hemma, direkt därifrån hem och byta om för att avsluta dagen med Mello-mys hos Lovisa, lika välbehövligt det!

Idag är det Söndag och jag har en lugn heldag i stallet framför mig, tacka Gud för det då jag är helt slut!
Har skrittat på Daisy och Kulis nu på morgonen och sitter just nu i bilen påväg till affären för att handla lite, är fortfarande fruset i paddocken och Calippa, Tammi och Caruselle jobbar där senare, Calippa får ett lösgörande pass och Tammi o Caruselle får hoppa en mini serie. Sen ladda om inför ny vecka!

Så nu, Hur har eran helg varit, lugn, hektisk, tävling, Party? :)

Likes

Comments