Header
View tracker

Godmorgon! Lördag och snart har ännu en vecka sprungit förbi.. Vart tar tiden vägen??
Idag har jag lite att göra med hästarna, Calippa slog omkull några gånger igår, så på kvällen fick hon nya super skor och är fyrbroddad, tyckte hon såg lite stel ut på kvällen så ska bara låta henne jogga lite på linan idag, kika så hon inte sträckte sig eller så.
Tammi får ett mjukgörande pass på banan, Caruselle går ett kortare pass i skogen och Daisy kommer Maja och Joggar lite lätt på banan.

Sen någon gång under förmiddagen kommer även Tesse och klipper ett gäng, så tänkte ta några centimeter på mitt hår också. Sen ska jag ev. in till stan och uträtta några ärenden också.
Är sjukt trött och har varit de två senaste dagarna, antingen är det något som håller på att bryta ut eller så har min kropp ställt in sig på semester, hoppas på det andra ;) haha!

Calipp från igår

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Har börjat kika och planera in nästa års första tävlingar med tjejerna, som det ser ut i dagens läge har jag Calippa, Daisy, Tammi och Caruselle som ska komma ut och planen för början av året ser änså länge ut såhär ->

2017-02-04 Jönköpings fältrittklubb (Regional)
Caruselle och Calippa

2017-02-12 Ridklubben Ekenryttarna (Regional)
Daisy

2017-02-18 Ridklubben Ekenryttarna  (Lokal)
Tamarin och Caruselle

2017-02-19 Ridklubben Ekenryttarna (Regional)
Calippa

2017-03-04 Mjölby Ridklubb (Lok/Reg)
Tamarin, Caruselle och Calippa

2017-03-11 Föreningen Mantorpsryttarna (Lok/Reg)
Daisy

2017-03-19 Rappestads Ridklubb (Reg)
Caruselle och Calippa (Kanske Tamarin)

Så ser planen ut för början av nästa år, De kommer få gå fler tävlingar i perioder men bara en klass per tävling varje gång, något jag tror kommer passa dem alla men mer om varför jag väljer att göra det senare!

Likes

Comments

View tracker

Godmorgon! Idag vaknade jag till Vita åkrar och träd utanför fönstret, så mysigt.
Tänkte starta upp dagen framför fläkten med nyheterna, en kopp te och god frukost innan jag åker bort till hästarna.
Jag hoppas förfullt att snön vi fått håller sig till helgen, för då kan kalle knäppa nya underbara vinterbilder.
Här är några favoriter från förra vintern med Caruselle och Daisy!
Har jag tur så håller snön sig och vi får nya fina bilder att göra en ny header av, dags för det nu!

Anyhow- Jossan kommer vid nio och till dess ska jag ha bestämt mig vilken häst som får följa med henne och Dottla ut idag, antingen Calippa idag igen, eller Tammi.. får suga på den ett tag till.
Annars ska såklart alla motioneras, Daisy och Carusellan joggas 20 minuter i skogen, sedan två dagar skritt i helgen och efter det vintervila 1,5 vecka för båda.
Tammi ska antingen jobbas på banan eller följa med ut i skogen och Calippa är det samma plan med.
Stallet ska göras, hundarna ska få komma ut och efter det skulle jag både behöva åka till stan, samt handa liteLikes

Comments

Godmorgon! Idag börjar nedtrappningen inför vinter vila för Daisy och Caruselle, dvs jogging och skritt i skogen 1.5 vecka framöver och sedan vila för båda två.
Daisy kommer vila ca. en och en halv vecka och Caruselle får två veckors helt vila, tror hon behöver det då hon kännts lite trött nu.
Så för dom två är det bara chill, nedtrappning och mys som gäller idag, resten av veckan och ett tag framöver, glada de lär bli :)

Tammi och Calippa får köra på, Calippa kommer få en veckas skritt-vila i skogen och Tammi får köra på, komma igång ordentligt och stärka sig i kroppen så hon är fit inför vårens utmaningar.

Planen för dagen med hästarna är som ni kanske förstår skogen på Daisy och Caruselle, Tammi får en runda i skogen (om jag tar mig ut själv) annars får hon ett mjukgörande pass på banan idag.
Efter lunch kommer Jossan och då rider vi en runda i skogen på Calippa och Dottla. 
Sen är det kväll och ta tag i alla saker hemma som jag aldrig fick klart igår ;)

Igår la vi även ut Daisy på annons, så nu är hon officiellt till salu (mitt hjärta blöder)
Jag blev även ledig fram till Januari, så med hästar som trappas ner inför vila, sen vinter vila och bara två hästar igång, vad tusan ska jag då hitta på om dagarna?

Likes

Comments

Puuh.. Alltså jag är verkligen helt slut efter denna dag, landade precis i soffan hemma och ska sätta mig ner i lugn och ro, sätta på en film och tänka igenom alla sadlar.. Står mellan en Equipe (helt ny) eller en Antares (begagnad) med hästhuvudet- vet inte vad modellen heter.
Min butet tog sharpman med sig och säljer åt mig oså fick jag behålla Antares på prov fram till måndag, så till dess har jag att bestämma mig vilken sadel jag vill ha.
Det positiva är att Antares är begagnad och inriden vilket jag tycker om- hatar nya sadlar. Det negativa är att Antares har lite mindre stöd än Equipe sadeln, men det har jag denna vecka att känna om sadeln passar mig eller inte.

Dagen har i övrigt rullat på rätt bra, Fick Daisy och Calippa klippta imorse och stallet gjort innan lunch, sen joggade jag Daisy och Caruselle innan sharpman gänget kom, Tammi och Calippa fick jogga lite när vi testade sadlar.

Nu har jag hela hemmet att ta tag i, högar med nytvättad tvätt ska tas hand om, mat ska lagas och ny tvätt ska in i maskinen, precis vad man känner för att pyssla med efter en dag som gått i 100 ;)

Likes

Comments

Godmorgon! Igår hade jag en dag off från hästarna, åt frukost på Royal café med Amelia, handlade årets första julklapp och massa fina nagellack, jobbade och åkte upp till Linköping på kvällen!

Idag ser det lite annorlunda ut för hästarna.
Sharpman kommer strax efter 2 och ska kika på ny sadel till hästarna då jag inte riktigt är nöjd med min butet sadel- så den är till salu för den som letar!!
Så nu på morgonen ska jag inte rida något, utan istället göra stallet och sedan klippa Daisy och Calippa då de ser ut som nallebjörnar i dagens läge, sen joggar jag Daisy och Caruselle lite lugnt lagom till sharpman kommer så de är varma i kroppen och kan köra igång direkt.
Förhoppningsvis får jag en bra sadel redan idag, och sharpman tar min i inbyte, om jag har tur.

Carusellis♡
Vill ha 2017 nu, tävlingar och vääärme.. Men Istället väntar vila för hästarna, igångsättning, hårdträning, snö och kyla

Likes

Comments

Godmorgon! Igårkväll tog jag och kalle en tripp till Vikbolandet och hämtade dels en termobar och nytt foder från st. hippolyt, så snart går de alla över på deras foder.

Ny vecka och såklart måndag, har lite måndagsångest faktiskt, brukar inte ha det i vanliga fall men just idag tar det faktiskt emot att åka hem för en jobbkväll, hmm?
Ska iallafall bort till hästarna nu på morgonen (I vanlig ordning)
Carusellis har gjort sig förtjänt av två vilodagar nu i början på veckan så hon får bara njuta i hagen, resterande ska motioneras, Daisy och Calippa får varsin skrittrunda i skogen om det inte blåser för mycket oså får Tammi jogga lite på banan idag igen.
Stallet ska göras och efter det åker jag och Alice hem o chillar lite.
Ikväll är det jobb som gäller och så stannar jag hemma hos mor och far över natten!

Sötis ♡

Likes

Comments

Godmorgon! Igår när vi kom hem fick kalle feeling och julpyntade vårat lilla hus på utsidan, och jaa det ser numera ut som jag bor i en tomteverkstad och jag har konstaterat att jag inte är tillsammans med grinchen på något vis ;)
Så såhär fint lyser (läs blinkar)  numera vårat hus- och han är inte klar ännu!!

Jag höll mig inne och gjorde årets första julskinka och målade röd-glittriga naglar framför brasan istället, bra deal!

Hade även missat helt igår att det var idag vi skulle på kalas och inte igår, så jag stressade såklart fram till lunch helt i onödan, haha!

Så idag har jag lite mer tidspress istället.
Hästarna ska ridas nu på morgonen, Sessan går ett lugnt mjukgörande pass på banan efter gårdagens hoppning, Calippa går en joggingrunda i skogen.
Tammi ska få sitt första "ordentliga" pass på banan, lite mjukgörande med miljoner övergångar för att få henne lydig för hjälperna och mjuk igen.
Daisy ska få testa serien, hon är inget fan av studs precis som caruselle men ibland får de allt offra sig, haha!
Sen ska såklart stallet göras och vid tre ska vi vara på Kalas för Maja och stina och någonstans under denna tid ska även hästarna in, hur vi ska få ihop allt är nästa dilemma dock

Likes

Comments