Header
View tracker

Fick en fråga ang. stam på hästar så tänkte att ni kan få ta del av hela deras stammar ->

Caruselle MB

Tamarin

Calippa 5

Fredriksbergs Daisy

Skogsstjärnans Dafney

Likes

Comments

Godmorgon! Gårdagen blev inte riktigt som planerad alls, på morgonen var banan frusen, jakt i skogen så fick hålla mig nära gården, Tammi reds på eftermiddagen när banan tinat, fick hoppa serie och gjorde det så himla bra, det börjar äntligen hända lite med henne- och vilka språng det finns i den lilla kroppen, ska bli såååå kul att komma ut med henne detta år!
En annan tråkig sak är att Daisy inte är helt bra, hon har en ordentlig låsning i ryggen, har känt de två senaste dagarna att hon inte sätter under sig vänster bak utan vinklar ut det, så idag gick Lotta igenom henne och hitta en ordentlig låsning, nu enbart skrittjobb för henne och massage, nålar, solarium, massage maskin och pharmalight varje dag tills hon blir av med låsningen 💗

Idag blir det en rätt lugn dag på häst fronten, Daisy och Tammi ska skrittas, Calippa ska jogga lite lätt, Caruselle ska träna övergångar på banan (om den är mjuk) och Dafney ska få lite överkurs med både sadel och promenad i skogen ;)
Blir även lite spa dag för alla hästarna med Solarium innan- och efter ridning samt tio minuter var med den nya massagemaskinen, precis som igår, hästarna älskade den!

Likes

Comments

Godmorgon! Igår blev det rätt sent, var inte hemma från Anna träningen förens efter 8, och då skulle vi äta och fixa med Calippa, sen hem och duscha o slänga sig i sängen helt utslagen.. Träningen gick över förväntan, Calippa höll sig för det mesta på marken och skötte sig bra, skönt för snart gör vi tävlingsdebut!
Idag är det Lördag och helg, samt sista helgen innan jag förhoppningsvis blir sex-barns-mamma av hästar då, haha det ska bli kul!

Tänka sig att för tre år sedan la jag ridningen på hyllan, sålde alla mina saker och skulle sluta föralltid och ge mig ut och resa efter gymnasiet.
Sen träffade jag kalle och spenderade en sommar hos honom, Lotta frågade om jag ville utbilda en ponny åt henne och så kom det till dagens läge, fem hästar att jobba med (kanske snart sex) varav två jag äger själv, kanske snart 2,5 och vill nu inte göra/jobba med något annat och tänker bli så bra som jag kan bli!
Nu lever jag i min barndoms dröm, men det har tusan inte varit en lätt resa, och övertala mina föräldrar att jag vill detta såhär mycket tog ca. 20 år ;) Men det är en lång resa förens jag ens nått hälften så långt som jag vill, och såklart en resa där man aldrig egentligen når sitt topp mål och en resa som aldrig varit halvvägs utan Lotta i mitt liv!

Jaja, nog om det, Lördag och förmiddagen spenderas med hästarna, planen för dem ser ut såhär:

Calippa- Lätt joggingrunda i skogen, helt kravlöst
Tammi- Lösgörande pass på banan
Caruselle- Galopp intervaller i skogen
Daisy- Lösgörande pass på banan

Sen efter hästarna och stallet är klart kanske det blir en tripp till uppsala med Kalle för att kika på en bil (man kan ju inte bara köpa hästar) men det återstår att se då!

Likes

Comments

Godmorgon! Igår var en lång dag som avslutades väldigt bra måste jag säga, vi la nämligen ett bud på hästen vi var och provred och säljaren tog budet så på onsdag besiktas den, spännande!! Så går besiktningen som den ska så flyttar dessa vackra ögon hem till oss på onsdag ;)

Hur som helst, vardagen fortsätter och hästarna ska motioneras.
Har tre att rida nu på förmiddagen, Caruselle och Daisy ska bara joggas lätt i skogen Dafney ska få testa springa på linan med sadel och Tammi ska jobba lite mer ordentligt på banan, igår var hon heelt galen, alltså flög runt som en tvååring och gjorde helt crazy bocksprång, eftersom det varit isgata ute så har de mest skrittats i skogen och därmed tyckte hon det var super kul att komma ut o springa, som tur är hade jag balansen på min sida så jag satt kvar ;)

Caruselle och Daisy var till ridhuset, Daisy skötte sig super bra med Jossan vilket var kul då hon betett sig lite knasigt med andra ryttare, men nu har jag någon mer som kan träna henne så hon lär sig lita på fler.
Caruselle var super fin, hoppade lite bana och hon gjorde det super, hoppade mur och flagga utan större problem, tittade en gång och trodde hon skulle dö, men skuttade snällt över sen och inga mer problem med det, så kul att det äntligen går framåt!

Ikväll står det hoppträning på schemat för Calippa, åker ner till Anna Emanuelsson istället för P&J då jag känner att träning ger mer, blir spännande att se vad calipp har att säga om det ;)

Likes

Comments

Trust bett storlek 12.5 -750 kr

Stalltäcke storlek 125,135 & 155 - 130kr/st

Stalltäcke storlek 125 samt 135 - 130kr/st

JW huva - 70kr

Lamicell huvda - 70kr

Schabrak - 80kr

helt ny sadelgjord 140/150 - 250kr

Martingal storlek ponny samt full - 90kr/st

Transportskydd storlek ponny, helt nya - 250kr

Svart Förbygel storlek full - 100kr

cooler täcke storlek 125 -120kr

Bucas cooler täcke storlek 125 samt 135 - 130kr/st

Fleece fodrat Ländtäcke storlek cob - 100kr

Likes

Comments

View tracker

Godmorgon! Torsdag och jag har en lååång dag framför mig!
Ska starta upp dagen i lugn och ro, försöka planera upp dagen och äta lite frukost innan jag åker bort till stallet, Calippa ska få en skrittrunda idag bara, imorgon träning för Anna Emanuelsson.
Vid nio ska vi sitta i bilen påväg till Söderköping för yttligare en provridning av hästen vi kikade på förra veckan!
När vi är hemma därifrån är planen att klockan inte ska vara mer än halv 12-12 så vi kan luncha och sen kommer Jossan.
Vi tar först en sväng i skogen på Tammi och Dottla innan vi lastar Caruselle och Daisy och åker ner till ridhuset, Jossan ska nämligen hjälpa mig rida, samt ta några språng på Daisy då hon blir lite osäker med andra ryttare och behöver lära sig att ha förtroende för andra än mig, samtidigt så tar jag med mig Caruselle så hon får komma ut lite. Sen hem för insläpp och kvällsfodring, full rulle med andra ord!

Igår sprang även Daisy igenom besiktning helt UA, en check för försäkring, efter-och innan tävlingssäsongen samt inför försäljning, skönt att ha det gjort och allt är som det ska, nästa vecka får nog Carusellis åka med!

Likes

Comments

Godmorgon! Jag har haft en riktigt lugn start på denna vecka, men ett hektiskt avslut lär det dock bli, kommande dagar ser fullspäckade ut och jag behöver i stort sätt minutplanera mina dagar från morgon till kväll, tjiho!
Ska iallafall starta upp dagen i lugn och ro med frukost, håller mig dock fortfarande borta från nyheter och sociala medier då risken att det blir ett argt fan, på fanen är stor annars, haha!

Tjejerna ska motioneras efter en vilodag igår och planen ser ut såhär:
Daisy- Joggingrunda i skogen
Caruselle- Lösgörande pass på banan/i skogen
Tammi- Lösgörande pass på banan
Calippa- Joggingrunda i skogen

När hästarna är klara ska såklart stallet göras och när det är klart ska Daisy till veterinären för checkas igenom inför försäljning och inför kommande tävlingssäsong, håll tummarna!
När vi är klara där ska hästarna hemma in, borstas och nattas innan jag själv får ta kväll ;)

Likes

Comments

Hallå! Jag har medvetet hållt mig borta från nyheterna och sociala medier sedan igårkväll, hetsen över Peders pris gör mig spyfärdig, inte bara över de som inte tycker han är en värdig vinnare, utan även hur häst-sverige reagerar och rasar, spyr hat över hela internet. Varför?
Varför sjunka till samma nivå som de personer som inte tycker Peder är värdig vinnare av jerringpriset, vad har vi där nere i botten att göra? Varför inte sträcka på sig, ge en high five och vara nöjd att svenska ridsporten tog sin rättvärdiga plats och sedan låta resterande avundsjuka människor hållas med sitt?

Varför reagerar över att folk säger "det är ju hästen som gör jobbet" - när verenda häst- samt icke häst människa i själva verket vet att fallet inte är så, en frisk människa vet att man inte åker häst och att hästen inte hoppar en 160bana felfritt, flera dagar i rad utan att ryttaren på ryggen gör något.
Så enkelt är det, varje jävel vet att varesej det är en ryttare som kämpar för ta sig över en bom på marken, slåss om en os-medalj eller bara kämpar med att sitta på en hästrygg vet väl hur mycket slit, blod, svett, tårar och pengar som ligger bakom denna sport, räcker det inte där?
Man behöver inte ens vara smart för att veta hur mycket kämpande och uppoffrande som ligger bakom Peders medalj.

Men för att hedra detta pris kunde häst-sverige sträckt lite extra på sig, skratta lite åt alla ilskna, inständga människor som inte ser verkligheten och sedan lämnat det bakom sig med vetskapen att ridsporten ännu en gång tagit denna medalj, då hade man- i mina ögon hyllat Peder och All in, inte genom att rasa på intenet och minsann tala om hur mycket mer Peder var värd detta pris än någon annan, för i mina ögon var alla värda detta pris, men iår var det Peders tur att glänsa och han förtjänade det, lika mycket som de andra. Right?

Nåväl, förhoppningsvis lägger sig denna hets ganska snabbt så man faktiskt kan läsa nyheterna, kika igenom sociala medier på normalt sätt snart igen, orka vara så bitter liksom, Peder vann precis som vi alla ville, fira det och skit i resten ✌

Likes

Comments

Godmorgon! Igår kröp vi ner i sängen redan vid åtta, somnade som ett litet barn runt tio, behöver jag ens säga hur skönt det var?
Provridningen gick helt ok igår, lite ovant på ny häst samt lite stark, men i övrigt helt ok, ska tillbaka på torsdag och testa igen :)

Men nu är det iallafall ny vecka, ska starta dagen med en kopp te, frukost och nyheter innan jag åker bort till stallet, blir faktiskt lugnt för hästarna idag har jag bestämt.
Ska longera alla fyra med gummisnodden idag och sedan får de vilodag imorgon tänkte jag, två lugnare dagar för hela bunten, det förtjänar dom!
Sen ska jag pyssla lite i stallet och efter det åka hem o vila lite, packa och sedan åka hem för en jobbkväll!

Tjock, lurvig och söt Dafney som fick ha sadel för första gången häromdagen och skötte sig super. Hade fått för mig att hon blev fyra och låg helt efter med inridning, nästan så jag blev stressad, men sen visade sig att hon bara blev tre, så nu har jag god tid på mig igen, haha lite kul ändå!
Tanken är att hon ska få börja aktiveras tre dagar i veckan (lika många dagar som hon är gammal, kör jag alltid med på bebisar) ha sadel, longera, löshoppa samt promenader såfort isen ger sig samt ridas in så småningom, sen ska hon visas på treårstest och så ska lotta betäcka henne i sommar, ridas en bit in på hösten/vinter och sedan vila fram till fölning och efter det matchas mot femårs, rätt schysst plan för henne om jag får säga det själv :)

Likes

Comments

Nu är vi påväg för att kika på en häst, har legat på soffan helt däckad från ett. Mår inte så himla bra att provridning är sådär super lockande, men det blir nog bra!
Kalle är nervös, rätt gulligt att han går in för detta mer än mig, för två år sedan hatade han hästar och nu vill han äga en ;)

Hästarna hemma skötte sig helt okej idag, blev mest skritt på allihopa då det är isgator ute och jag inte mått så bra, lagom när jag tinat ska vi ge oss iväg till ett kallt ridhus, bra deal typ. Imorgon ny vecka som inleds med två jobbdagar!

Likes

Comments