Den finaste gåvan i livet är väl ändå att få barn. I alla fall känner jag så. Och det värsta är när ens barn inte mår bra av en eller annan anledning. 

I vårt fall så handlar det om en kronisk smärta som vår son Anton lider av. Vi har i två års tid försökt få fram vad det är för fel. Men än så har vi inte fått något svar. 

Smärtan sitter på höger sida av nedre buken. När smärtan uppstod så var vi säkra på att det var blindtarmen. Så det blev ett besök på akuten. Men inget annat tydde på att det var blindtarmen. Vi blev hemskickade och de sa att det nog var förstoppning. Smärtan fortsatte att komma och gå. Efter ett tag igen så gick vi till läkaren men de hittade inget. Proverna var bra osv. Förra hösten fick vi remiss till barnkliniken och där påbörjade man en stor utredning med flera provtagningar, ultraljud mm De enda de hittade var att han hade en parasit i magen. Den kan orsaka smärta i magen. Vi har även testa laktosfri och mjölkfri kost. Han har testats för gluten men de proverna är negativa. Efter sommaren kände jag att de måste fortsätta utreda Anton, det här går ju inte. Ringer barnkliniken och där får jag besked om att de har valt att inte göra någon uppföljning. Jag blir helt ställd. Hur kan man besluta att inte följa upp när man inte ens har hittat orsaken till ett barns smärta. Kan ju tycka att de får ta det vidare om de inte kan lösa detta fall men icke. De bad mig ta kontakt med hälsocentralen, så jag ringde dit och fick tid hos vår husläkare. Som tur är har vi en otroligt bra husläkare. Det var han som skickade remiss till barnkliniken så han blev väldigt förvånad när han såg oss igen och dessutom med samma problem. Nu har han dock dragit igång karusellen igen och idag ska vi på ett nytt ultraljud för att följa upp föregående. 

Som förälder så tänker man ju väldigt mycket på vad det kan vara för fel. Vet inte hur mycket jag har googlat. Förra kom jag in på en sida, ett forum rättare sagt där personer beskrev sina symtomer och många stämde in på Anton. De berättade även hur läkare har stått handfallna och inte hittar något. De har fått höra att det är IBS eller funktionell smärta ( "sitter i huvudet") och fått antideppressiva medel utskrivna. Jag satt en hel kväll och läste på om detta, tyvärr inte mycket info på svenska då inte många inom sjukvården känner till denna sjukdom. Hittade dock en Facebook grupp med svenska deltagare som lider av denna sjukdom. Gick med i gruppen och har fått så många tips och folk är så otroligt fina. 

När jag samlat på mig tillräckligt med fakta tog jag och skrev ett mail till husläkaren om mina tankar och funderingar. Fick ett så fint svar av honom så det kändes så skönt. Nu fördjupar han sig i detta så får vi se om det kan vara det Anton lider av. 

Det är så jobbigt och hjärtskärande att se sitt barn ha ont varje dag, att missa så mycket i skolan. Han har inte gjort en full skolvecka på ett år pga smärtan. Vi som föräldrar vaknar varje dag med tanken: Undra hur ont han ska ha idag, kommer han klara skoldagen?

Livet styrs till stor del av hur han mår. Känns så fruktansvärt att ett barn på knappt 11 år ska behöva lära sig leva med smärta. 

Jag går inte in närmare på vad det är för sjukdom, det kommer en del två den dagen som vi fått veta vad det är för fel på vår älskade son. 


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Fredag den 13:e idag, än så länge ingen otur men dagen är ju inte över än 😉

Sitter just nu i köket hemma hos mina föräldrar i Märsta. Dricker en kopp kaffe och tänkte att det kan vara passande att skriva några rader.
Johan har varit på utbildning i Sthlm så då tyckte vi det var passande att jag och barnen kom upp också. Så det blir en helg med mys och umgänge ❤
Efter frukosten idag blev det 1 timmes härlig promenad. Gick mestadels på skogsstigar, så skönt och vackert med alla färger i naturen.
Sen bar det väg till centrum där vi tog en lunch och handlade lite.
Eftermiddagen har hittills varit lugn och skön.
Min mamma och Anton har varit i Stockholm idag på tu man hand. Så mysigt för dem. Det är ju helt annat att umgås med ett barn i taget. Ska bli roligt och hur de haft det idag.

Ikväll blir det middag hos min moster i Sigtuna, det ska bli roligt att träffas igen. Har inte träffat dem alla sen i april.
Spännande och se vad vi blir bjudna på, min moster brukar alltid laga spännande och goda rätter.

Imorgon har vi inga planer. Bara vara blir morgondagens motto. Promenera, läsa, umgås, grilla korv ute...Tanka energi helt enkelt. Det behövs för det är så mycket inbokat i kalendern nu ett tag framöver.

Nä nu ska jag lacka tassarna och njuta av denna F R E D A G 🍾🌟🍾

Trevlig helg på er!

Likes

Comments

Är ni som jag att ni jobbar och presterar bättre om ni har uppsatta mål?

Sån är jag, både på jobbet och privat. Jag tycker även om när man har lite för mycket att göra, då jobbar jag också bäst. Det ska ju absolut inte bli negativ stress, utan det ligger precis på gränsen. Då presterar jag som bäst och mår bäst.

Jobbmålen är inte så intressanta för er men mina privata mål kanske är lite roligare att läsa om. Ska ta upp två mål för er här, det är de två som jag ser som de absolut viktigaste och roligaste. Dessutom inspirerar jag kanske någon av er eller ni får nåt tips.

Nr 1

Mitt första mål har jag egentligt jobbat med länge men det har alltid spruckit vid någon punkt och man har hamnat på ruta 1. Börjat om, spruckit osv osv Men av någon anledning så är jag mer pepp än någonsin på detta, så då är det bäst att köra på. Det gäller nämligen min hälsa, nej jag är inte sjuk på något sätt. Jag mår prima men jag ser långsiktigt på den och vill inte dra på mig en massa sjukdomar. Det finns i släkten och mycket är ärftligt så jag kanske får det ändå, men då vet jag att jag i alla fall har gjort vad jag kan. Då kan man nog ta den smällen bättre om den nu kommer en vacker dag. Vad syftar hon på tänker ni? Det ska jag tala om för er, det gäller viktminskning. Jag har skrivit om detta tidigare på min blogg, men det var i den gamla versionen. Så det skadar väl inte att ta upp det igen. Jag har alltid varit den mulliga typen och har haft lätt för att gå upp. En del kan äta hur mycket som helst utan att gå upp 1 gram medans för mig räcker det att gå förbi ett konditori så har jag ökat med 0,5 kg. Jag har ALLTID gillat mig själv och min kropp. Tycker jag är fin som jag är. Men har ju med åren insett att jag måste tänka på hälsan. Övervikt drar ju med sig en jäkla massa. Så nu är jag på G!! Jag har satt ett viktmål (håller viktsiffrorna för mig själv) har dock inte satt något datum när jag ska nå det. För jag tror att det skapar stress, märker man att man inte kommer klara målet är det nog lätt att man skiter i det. Det får ta den tid det tar den här gången. Men för att peppa mig själv har jag  satt mål, för var 5:e kg så får jag göra något för mig, ge mig en belöning. Det kan vara att jag köper mig ett klädesplagg, går på ansiktsbehandling, massage eller besöker min favoritrestaurang.
Så heja oss alla som kämpar med viktnedgång för hälsans skull! Och heja er alla som står upp för er själva och visar att ni duger som ni är trots övervikt. All kärlek till er!

Nr 2

Mitt andra mål går lite hand i hand med det första. Det gäller min löpning. För 2,5 år sedan började jag jogga lätt, det blev lite mer springande av det efter ett par månader. Tyckte att det för första gången i mitt liv var roligt att springa. Under sommaren 2015 sprang jag min första mil. Oj va stolt jag var över mig själv då! Hade tjejmilen i sikte i september samma år. Men där sprack det, jag fick problem med en häl. Troligtvis löparhäl. Det höll i sig länge och jag kunde inte springa en meter, det gjorde så ont! Så där och då fick jag lägga denna motionsform på hyllan. Jag kom ifrån det helt och hållet. I vintras fick jag suget tillbaka att börja springa. Det var mycket för att en ny kollega till mig kom in med sina tips och idéer. Jag sög åt mig allt och kände att nu ska jag börja. Jaha, kom ut 2-3 ggr men det var så trögt, det gick långsamt och jag tyckte det var tråkigt. Det gick några månader igen sen tog jag ta i det, så under sommaren sprang jag en del, men det gick trögt och kändes jobbigt men jag gav inte upp….höll i det ca 1.5månad innan jag gav upp igen. Men så förra söndagen gav jag det chansen igen, sprang 5 km på min bästa tid någonsin. Det kändes så bra! Där och då satte jag upp mål med min löpning. Det gjorde jag just för att jag inte ska tappa greppet och halka efter. Ett av mina mål är att under 2018 springa minst 3 lopp, minst 1 lopp ska vara på 1 mil. Jag har även satt upp tidsmål på 5 km samt 10 km.

Jag väljer att inte skriva ut min vikt eller mina tider av den anledning att jag inte tycker det är intressant för någon annan än mig själv. Vi har alla olika förutsättningar, av de sätter vi olika mål och har olika visioner. Det blir så lätt att man jämför sig med andra. Och det kan då gå i stöpet med hela grejen, där vill vi inte hamna.

Ett litet tips är att skaffa er en fin bok där ni kan skriva ner era tankar, mål och belöningar i. Fint att gå tillbaka och läsa i, fundera över varför skrev jag si och så. Klarade man av det man hade som vision och mål. Man kanske upptäcker att man klarade mer än man trodde om sig själv. Kan bli härliga aha-upplevelser.

Så alla goa människor, oavsett vad ni har för mål i era liv så säger jag bara en sak: Kämpa, ge inte upp, ge er belöningar, låt det ta tid!

Tack alla ni som peppar och pushar mig, det är guld värt ⭐

Likes

Comments

Söndag igen och det är dags för ett nytt inlägg här på bloggen. Känner mig rätt mosig då jag vaknade kl. 02.30 av världens dunkande i munnen, tandvärk from hell! Tror det kan komma från en visdomstand. Så det får väl bli ett samtal till tandläkaren imorgon 😰

Den här helgen är speciell. Igår den 23 september hade jag och maken bröllopsdag, 11 år vilket innebar stålbröllop. Vi hade turen att få 2 biljetter till Johan Glans föreställning i Kalmarsalen igår, så vi slog till och tog ett restaurangbesök innan föreställningen. Vi åt och drack gott på en av våra favorit restauranger, Ernesto, fin Italiensk restaurang. Gott och vällagat samt bra service. Till förrätt valde jag bruschetta med tomat och basilika, ett glas Prosecco till det. Varmrätten bestod av entrécote med kryddsmör, friterad potatis och grönsaker. Ett glas rött fick göra sällskap till det goda köttet.

Så vi fick ett super mysigt firande av vår dag ❤

Johan Glans föreställning var så rolig! Jag tycker han är en jätte bra komiker, men som med många andra komiker så tycker jag de är lagom i små doser. Så jag var lite fundersam om jag skulle tycka att det blev för mycket och för löjligt. Men icke, det var så skoj från början till slut. Jag skrattade så till slut orkade jag inte, luften tog slut. Är evigt tacksam till våra vänner som fick förhinder så vi fick ta över deras biljetter. Hans föreställningar under denna turné är nog slutsålda men får till möjlighet att se den så gör det, ni kommer inte ångra er!

Och igår var det inte bara vår bröllopsdag utan även vår vän Sannas födelsedag, 41 år blev denna pingla, men hon ser inte ut som en dag över 20 😘 Så på vår bröllopsdag fyllde hon 30 🎉 Vid midnatt sedan fick vi fira min tärna Sandra som fyllde 25 år. Så idag fyller hon 36 år, hipp hurra och grattis min vän på din dag🎈 Dessa två tjejer betyder mycket för mig. Sandra lärde jag känna i gymnasiet och hon är den enda av mina vänner från barn/ungdomsåren som jag fortfarande har kontakt med och träffar. Det kan gå lååång tid mellan gångerna men de gånger vi ses eller hörs så är det som vi träffas dagligen. Älskar det och jag antar att det är det som är vänskap ❤ Sanna lärde jag känna 2004 då vi träffades i föräldragruppen när vi väntade våra döttrar. Vi klickade rätt snabbt och började umgås när vi var mammalediga, tjejerna var väl ca 6 månader när vi tog upp kontakten. Efter ett tag tyckte vi att vi skulle träffas med våra män, och som tur var klickade även dem. Oj så mycket skoj vi haft tillsammans! Sannas vänskap betyder mycket för mig, även hennes man Johans vänskap betyder mycket för oss. De är som en extra familj, vi hjälper varann i vått och torrt ❤

Nu ska jag avrunda detta inlägg och ta och göra lite nytta här hemma.

Ha en skön och fin söndag gott folk 😊Likes

Comments

Lite bortfall från bloggen de senaste två veckorna, det beror på att jag har haft det väldigt busy och varit iväg på utbildningar via jobbet. Första ut var förra veckan då jag var i Göteborg på andra delen av arbetsledarprogrammet som jag går. Det var två super givande och lärorika dagar. Den här veckan har jag varit i Malmö tre dagar på vinterväg utbildning. Det är inför kommande vinterberedskap som jag ska ingå i på jobbet. Mycket spännande, lärorika och roliga där också. Där var allt nytt för mig. Så när jag satte mig på tåget hem i fredags kväll var jag rätt mör i kropp och knopp. Nu är det bara att hålla allt det man lärt sig i trim så man kan göra det bästa av kunskapen man fått.

Den här helgen har varit mycket efterlängtad. Igår hade jag och dottern en dag tillsammans med shopping, restaurangbesök och sedan mys hemma i TV soffan. Killarna i familjen åkte till Jönköping för att se på hockey, HV71-DIF. Tyvärr blev det förlust för vårt älskade DIF men det var vi rätt inställda på med tanke på att de mötte regerande mästarna. Däremot så gick det ju bättre i fotbollen för DIF som slog Örebro med 4-1!!! Killarna kom i alla fall hem glada, nöjda och belåtna över dagen tillsammans. Det ger så mycket att göra saker på tu man hand. Att vi delar upp oss och gör saker. Det lever man länge på. Vi försöker göra så ett par gånger per år.

Men hörrni, visst är väl söndagar bäst? Förutom måndagar då....ja jag vet, jag är lite märklig men jag gillar måndagar, en ny oskriven vecka väntar oss. Saker man planerat kanske blir ändrade, det händer saker som gör att annat kastas omkring, man får utmaningar att lösa. Jag gillart! Men nog om det, nu är det söndag och jag njuter. Älskar att inte ha några planer för söndagar. Då vill jag bara vara och göra det jag känner för. Och ni som känner mig så är ju avkoppling för mig att göra saker, inte att ligga på sofflocket och slappa. Visst gör jag det ibland också men inga längre stunder. Idag började jag med att dricka kaffe och njuta av tystnaden medan de andra sov. Sedan kom de andra upp en efter en. Det blev frukost framför Nyhetsmorgon och sedan tog dagen vid med tvätt, städ och veckoplanering samt skriva inköpslista. Sedan mot affären och handla inför veckan. Hem och fixade lunch. När vi ätit klart och det var undan plockat var kl. 13. Många timmar kvar av denna dag som jag bara kan ägna åt att njuta av.

När jag är färdig med skrivandet ska jag snöra på mig joggingskorna och ge mig ut på en runda. Sen får det nog bli hemmaspa och middagsförberedelser. När Johan kommer hem från fotbollen vankas det 2 rätters middag och ett glas vin. Härlig avslutning på denna dag!

Apropå middag, vilka goda recept jag hittat och som jag bara måste testa! Älskar att kika runt på matbloggar och Instagramkonton. Man får så mycket inspiration! Så nu är det högtid att bjuda hem några vänner på lite mat så jag får provlaga det jag hittat 😍

Ha en fortsatt fin söndag 🍃
Likes

Comments

Idag har jag haft en riktig skön och avkopplande söndag. Energin är påfylld till max och det lär jag behöva inför kommande vecka.
Kl 8 imorse blev jag hämtad av min vän Emma. Därefter åkte vi över till Öland och plockade upp vår vän Elle. Idag skulle hon få utnyttja sin 40 års present. Nämligen Ekerum Spa på Öland. Vädergudarna har bjudit på grått väder och regn, helt perfekt för att krypa in på spa.
Vi började med att äta frukost och därefter hoppade vi i badrockarna och tofflorna. Vi bubblade, gjorde sparitual och kopplade av i relaxen. Så skönt! Vi var alla mjuka och möra när vi lämnade Ekerum.
När vi var färdiga åkte vi ner till Färjestaden och åt lunch på Seasalt Kitchen. Fin avslutning på en fin förmiddag ❤

När jag kom hem hoppade jag i myskläderna och kikade på en skräckis. The boy hette filmen, den kan jag varmt rekommendera 👍🏻

Nu är förberedelserna inför veckan under kontroll så nu blir det soffläge resten av kvällen.

Ha en fin kväll 🍁

Likes

Comments

God afton i stugorna!

Eftermiddagen bjöd på regn som smattrade på fönstren, jag tände ljus, hällde upp ett glas rödvin och började förbereda middagen. Åh va jag njuter den här tiden på året, älskar när det blir lite mörkt och man kan tända ljus och kura inne. Mysa och lulla runt och fixa och trixa. Det är min passion!

Sitter nu i soffan och jäser efter en god två rätters middag. Till förrätt blev det en klassisk toast Skagen och ett glass bubbel. Ett bubbel som jag varmt kan rekommendera som jag inte tidigare testat. Fick tipset via en tidning. Gifte sig bra med de salta räkorna. Det heter Astoria och kostar 129 kr på systembolaget. Till varmrätt blev det potatisgratäng, flankstek, vitlökssmör och sallad. Till det ett Italienskt mustigt rödvin. Så nu mår jag som en prinsessa 😉

Idag har vi grejat det sista med vardagsrums makeover. Vi har köpt lite nytt men även tagit fram lite gammalt som vi haft i våra gömmor. Därav har detta endast kostat oss 2714 kr. Vi har köpt ny Tv-bänk och nytt soffbord. Bokhyllorna/skåp har jag målat om. Visar här lite före och efter bilder. Soffan var tanken att vi skulle byta ut nu men vi har inte riktigt bestämt, velar jätte mycket så vi låter den vara kvar tills vi känner oss 100% säkra. För oss har det blivit som ett helt nytt vardagsrum. Tänk vad så lite kan göra så mycket 😃 Vi fortsätter inreda i grått, vitt och svart. Men ändå blir det så annorlunda.

Nu ska jag fortsätta koppla av i soffan och kika på Klassfesten på TV 4. Någon av er som kikat på det?

Trevlig lördag kväll och jag önskar er en skön söndag!

Kram

M

Likes

Comments

Den här helgen var så efterlängtad då vi inte haft en helt oplanerad helg sedan mitten av maj. Så skönt att få vakna upp en lördag morgon och känna att man kan ta dagen som den kommer. Vi har varit själva och gjort allt tillsammans. Tankat så mycket energi och kärlek.

Vår lördag bestod av en sväng på stan, liten kräftskiva och mys framför tv:n.
Idag har det varit tvätt och städ. Planering för kommande vecka och fotboll.

Sen så har vi dragit igång ett projekt, nämligen vardagsrums makeover. Jippie 😊
Men så svårt det är att välja. Största problemet är soffa. Den typ av soffa vi vill ha är så stora/långa och vi har ett rätt litet vardagsrum. Men nåt ska vi väl hitta.
Tv-bänk och soffbord kikar vi på också.
Våra bokhyllor/skåp målas om så håller man budgeten nere och det känns bra att återbruka 👍🏻
Vårt mål är att få ett ljusare och fräschare rum. Fortsättning följer....

Det bästa med helgen är att barnen har lagat mat varsin dag. De har fixat allt från början till slut. Så otroligt duktiga och kul att de visar intresse.
Anton lagade hamburgare och grillade dem. Det var både ost och bacon på förutom grönsaker och dressing.
Matilda lagade idag en räkpasta som hon själv hittat receptet på. Mycket gott!
Hoppas deras mat intresse håller i sig.

Nu ska jag titta på Nobel på SVT 1 innan det är dags för skönhetssömn.

Hoppas ni haft en fin helg och jag önskar er en härlig vecka!

Likes

Comments

Jag blir helt chockad över hur dålig jag kan vara på att sköta min blogg. Hur svårt kan det vara? Jag är en periodare med det som jag är med mycket annat, bara att inse det 🙈

Tänkte skriva en liten sommar resumé. Visst, sommaren är inte över än men imorgon börjar vi jobba och endast 1 v kvar till skolan drar igång och det blir vardag på riktig. Skönt! Jag gillar rutiner, ordning och planering. Blir för mycket hejsan hoppsan när man är ledig länge. Inte min grej.

Juni
Sommarens första månad svischade förbi, jag hade min allra första bredskapsvecka på jobbet. Det var skolavslutning och vi var bortresta 12 dagar. Några dagar hos mina föräldrar och en vecka på Rhodos.
Hemma i Kalmar igen var vi lediga 1 vecka då vi hade besök av min kusin Emma ett par dagar.
Juli
Denna månad bestod av jobb, hela månaden. Det gick bättre än vad jag trodde. Det var roligt och skönt.
Barnen var hos mina föräldrar 1 v.
Vi tillbringade en helg hos makens föräldrar. Då han även spelade byafotboll.
En kväll tillbringade vi på Öland hos vänner. Det var en helt perfekt kväll!
Sista helgen i juli åkte vi till Gränna, Visingsö och Jönköping.
Augusti
Vi hade barnens äldsta kusin hos oss ett par dagar. Vi åkte till Blekinge för att besöka några vänner. Firade makens morbror som fyllt 60 år.
Jag har varit ledig 1 v. Blev en sväng till Göteborg och Liseberg. Kalmar har haft sin stadsfest så den har vi besökt.
En kväll i veckan var vi hos vänner vi inte umgåtts med på ca 11 år. Vi hade en del att ta igen kan man säga.
Idag avrundade vi vår ledighet med att besöka Nabbens rökeri för att äta lunch.
Fortsättning följer av den här månaden...

Hoppas ni har haft en fin sommar med massa uppladdning inför hösten och vintern ☉

Hörs snart igen 😊

Likes

Comments

Igår efter lunch tog jag tåget till Växjö för att träffa en tjej som heter Sara. Jag "hittade" henne på Instagram för ca 1,5-2 år sedan. Vi har följt varandra och på ett sätt lärt känna varandra där igenom. Vi har en hel del gemensamt, många grejer upptäckte vi igår 😀 Vi har en del likheter som personer men fler olikheter tror jag. Vi kom bra överens och jag hade sett fram emot denna träff väldigt mycket.
Hur som helst så hade vi en mycket trevlig stund tillsammans. Timmarna gick väldigt fort, gör ju det när två tjejer babblar på.
Jag beundrar denna tjej otroligt mycket för den hon är. En riktig kämpe! En kvinna och mor med ett stort varmt hjärta.
Fortsätt vara du fina Sara ❤
Kanske vi ses igen?!

Dagen avslutades med tågförsening hem med 1,5 timme. Det gjorde inget för jag var så nöjd och tacksam över denna träff så det kvittade med lite försening 😉

Idag har jag kämpat med spänningshuvudvärk därför har jag nu placerat mig i soffhörnet efter avslutad ansiktsbehandling  och en kopp starkt kaffe. Med förhoppning om att vara värkfri imorgon ☺

Ha en fin kväll!

Likes

Comments