Header

inspiration

Detta citat talar direkt till mig.
Jag är expert på att vilja så mycket - och gärna allt på en gång.
Nu vet jag av erfarenhet att det inte är någon bra idé. Det är bättre att lägga fokus på EN sak i taget.

💕 Michaela

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

familj, Livet, exsem

Denna vecka har jag väntat på länge. Eller onsdag för att vara mer exakt. Då ska jag äntligen till hudläkaren igen. Jag har gått hos hudläkare i fyra år nu i november. Allt började med klåda på kroppen. Det kliade och kliade. Sedan kom utslag och under detta år har det blivit värre. Jag har fått något som heter prurigo nodularis. Nu ska jag äntligen få påbörja behandling. Som jag längtat samtidigt som jag är nervös att det inte ska hjälpa. Det är dessutom rätt mycket biverkningar på medicinerna. Så håll tummarna att det ska fungera.

Jag måste orka med mina fina tjejer 💕👑.Så jag hoppas hoppas det ska vända nu.

Morgonpromenad med lilla hjärtat 💕.

💕 Michaela

Likes

Comments

familj, Livet

rdag och ledig dag med hela familjen.
Vi ska ta oss till stallet en sväng.
Vår äldsta dotter älskar att vara ute och leka och att vara vid alla djur är bara ett stort plus. Vi är ute otroligt mycket med henne. Så pass att pensionärerna hemma på gården har berömt oss för det. (De har många barnbarn och barnbarnsbarn som mest sitter inne vid tv eller en platta.)
Det känns viktigt att få frisk luft och att röra på oss tillsammans.
Barn gör som vi vuxna gör.
Jag som varit överviktig så många år vill verkligen ge mina döttrar en sund relation till mat och motion.

💕 Michaela

Likes

Comments

familj, Livet

Idag blir vårt lilla hjärta tre veckor. Tiden har gått så fort. Min man började jobba i måndags. Så nu är det jag och tjejerna själva på mornarna och eftermiddagarna innan han kommer hem. Jag var lite nervös över lämningarna på förskolan men det har gått bra hittills. Vi går upp i god tid så hinner jag och stora tjejen mysa och äta frukost i lugn och ro. Sedan får lillasyster lite mat och sedan är det dags för en promenad.


Storasyster kör gärna lillasyster hela vägen.


Sedan blir det mys med lillan tills det är dags för hämtning igen. Timmarna går väldigt fort på dagarna. Denna veckan har vi bara varit hemma och haft ett besök på bvc.


I dag är första dagen med lite planer. En vän kommer hit med sin dotter på lite lunch. Jag tänkte slänga ihop en grekisk sallad.


Jag är sugen på att hitta en ny mysig och bra  serie att följa som finns på Viaplay eller Netflix. Har ni något tips?

💕 Michaela

Likes

Comments

Livet

Skriva eller inte skriva?

För ett par år sedan, ( åtta år sedan för att vara exakt) så började jag på en skrivarkurs på skrivarakademin. "Att skriva en kriminalroman". Det var otroligt lärorikt och roligt. Jag gick även en termin två där vi fördjupade oss i våra manus och lämnade in text inför varje tillfälle.

Jag skrev på och hade en skrivcoach till och från fram till sommaren 2011. Mitt mål var att fortsätta skriva min förra mammaledighet. Jag kan inte riktigt släppa det men jag har absolut noll disciplin. Jag får skrivkramp bara jag sätter mig. Det är som att jag har så stor press på mig själv. Istället för att bara skriva på. Skriva utan att bry mig om hur det blir eller om det går att använda. När jag skrev förut levde jag med manuset levande hela tiden. Då kunde scener skapas på en promenad eller på kvällen när jag skulle somna. Då fanns alltid en mapp i telefonen med idéer eller en anteckningsbok.

Nu är jag sugen igen på att ta tag i det där. Samtidigt som jag inte gör det. Jag bara tänker att jag ska göra det. Tyvärr kommer pressen direkt igen. Jag förstår inte varför. Jag ska skriva för att det är roligt och skönt att ibland fly in i en annan värld. Svårt det där, att bara göra. Skriva skriva skriva eller bara lägga ner tankarna som dyker upp hela tiden.

Samtidigt som jag tänker att jag ska satsa på att skriva av mig här och komma igång med mitt företag.

Skriva eller inte skriva? Det är frågan 🤔.

💕 Michaela

Likes

Comments

Underbar söndag igår med familjen ♡

💕 Michaela

Likes

Comments

familj, gravid

Efter regn kommer solsken.
Det stämnde verkligen in på denna lördag.
Vaknade av att regnet smattrade mot husväggen. Riktigt mysigt att ligga kvar under täcket och dra sig.

Kroppen är väldigt trött nu och det är inte alls lång tid kvar. I veckan beslutades det att jag kommer att sättas igång tidigare om hon inte tittar ut. Detta är pga min hudsjukdom som bara tar all min energi och gör mig sämre och sämre.
Så redan i torsdags gjorde jag en hinnsvepning med förhoppning att kroppen ska vara mer redo för en igpnsättning denna gång. Jag gjorde det sist och det är egentligen inget jag vill igen.
MEN - redan nu är min kropp mer redo än vad jag var sist. Och jag har en hinnsvepning till inbokad innan dess 😄🤰.

Efter lunch idag kom i alla fall solen fram. Så vi åkte hela familjen till stallet. Jag tog med mig en bok och satt i skuggan när de andra var ute på en tur med vår häst.
Mysig och lugn lördag ♡

💕 Michaela

Likes

Comments

Ett litet fredagstips ♡.
Jag älskar Angelicas konto Shakeforshapes på instagram. Hennes magiska bilder och recept som hon sedan skriver på sin blogg. In och läs vet jag om ni vill få massa inspiration och fina bilder att titta på😍.

💕 Michaela

Likes

Comments

Eat clean, kostrådgivare, motivation, Tips

Superlicious -en av mina favoritböcker ♡.

Den är fylld med magiska och peppande
bilder. Perfekt en grå dag som denna.
Om ni inte redan har den så är det ett hett tips. Jag blir så glad av att bläddra i den.

Bokens olika delar:

Träning
Mamalicious
♡ Kost
♡ Lilla hälsohandboken
Sculpting Boot Camp

💕 Michaela

Likes

Comments

Eat clean, kostrådgivare

Laddar på med lite inspiration från Sanna Ehdins bok "Mat som läker". Det är både delar med teori kring just inflammation i kroppen och hur vi kan boosta vår kropp för att stå emot de och hålla oss så friska vi bara kan. Sedan bjuder den på massvis av recept med antiinflammatoriska livsmedel.

Bad om tips på min Instagram igår om lite goda smakkombinationer i vatten. Så idag fick det bli gurka och mynta. Riktigt fräscht och gott, tur vi hade mynta i trädgården.

💕 Michaela

Likes

Comments