View tracker

DET HÄR BEHÖVER DU:
30–35 st


100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk ljus sirap

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och strösocker till en massa. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med sirapen i smörblandningen. Blanda ihop allt till en deg.

2. Dela degen i tre bitar och rulla dem till längder, 30–35 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.

3. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–15 min.

4. Snitta längderna i sneda bitar medan direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt dem kallna på plåten.

Detta receptet hittade jag på tidningenhembakat.se. De blev sega och knapriga på samma gång, jättegoda och enkla att göra❤️

Likes

Comments

Sist men inte minst så gjorde jag även pepparkakskola, den tycker jag var en utav de godaste!!! Så varför inte testa den också? Perfekt att ge bort hemmagjorda grejer i julklapp så varför inte massor utav kola?


ALLT DU BEHÖVER

Cirka 50 stycken
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2tsk pepparkakskrydda


GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.

2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.

3. Gör ett kulprov för att veta när kolan är färdig. Rör ned 2tsk pepparkakskrydda. Häll upp kolan på en oljad plåt eller en plåt med bakplåtspapper. Låt svalna.

4. Klipp i bitar och slå in kola i smörpapper, förvara kallt.

Likes

Comments

En annan sort som jag gjorde idag var smörkola med kokos, den var suuuupergod!!! Den måste ni testa!

ALLT DU BEHÖVER

100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1dl+1 msk kokos


GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret i en kastrull. Rör i grädde, socker och sirap. Låt koka utan lock till fast kulprov, 122–123°, beräkna ca 30 min. Rör om då och då.

2. Ta kastrullen från värmen och vänd i 1 dl kokos. Häll sedan kolan på en plåt med bakplåtspapper. Strö över önskad mängd kokos. Låt kolan svalna och skär sedan kolan i önskade bitar.

3. Rulla sedan in kolorna i bakplåtspapper.

Likes

Comments


​En utav tre kolasorter som jag har gjort idag. Enkel klassisk chokladkola, ett måste till jul!

ALLT DU BEHÖVER

2 dl socker
1 dl kakao
1 dl grädde
1 dl sirap
2 tsk vaniljsocker
100 g smör


GÖR SÅ HÄR

1. Häll socker, kakao, grädde, sirap, vaniljsocker och smör i en kastrull. Rör i hop medans det kokar upp och sänk sedan värmen så kolan sjuder.

2. Låt sjuda ca 20-30 minuter och gör sedan kultestet, droppa små koladroppar i ett glas med iskallt vatten och se och känn om det stelnar och blir till en kula. Sjud på tills det blir en fast kula.

3. Under tiden det sjuder klipper du till inslagningspapper av smörgåspapper, ca 6 X 6 cm.

3. Lägg bakplåtspapper på en plåt och häll smeten över och låt svalna. Sedan när kolan har svalnat klipper du kolor i lagom storlek. Slå in kolorna och det går jättebra att förvara i kyl eller frys. Tina upp dem bara innan servering.

  • 86 readers

Likes

Comments

Hej på er! Imorgon är det äntligen julafton!!!! Godisbordet är laddat och klapparna ligger under granen. Idag blir det att mysa med familjen på uppesittarkvällen!

Här kommer ett recept på polkaknäck som jag testade. Senare kommer det att komma upp 3st recept på olika kolor, mums!


ALLT DU BEHÖVER:
Polkaknäck

Ca 60 st
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
30 polkagrisar
2 msk smör
knäckformar


GÖR SÅ HÄR

1. Blanda socker, grädde och sirap i en tjockbottnad vid kastrull.

2. Koka upp och koka tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är ca 125°C. Rör om då och då. Koktiden kan variera mellan 20-30 minuter.

3. Krossa karamellerna i en mortel. Rör ner karamellkross och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna.


Likes

Comments



Klassisk god knäck som är ett måste på jul. Enkelt och väldigt gott😍


DET HÄR BEHÖVER DU
Receptet gäller för 75 st

2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 msk ströbröd
2 msk Arla Svenskt Smör

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 124°, ca 15-30 min.

2. Tillsätt ströbröd och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.

Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Knäckkulan ska vara fast till hård.

Likes

Comments

Hej på er!
I helgen gjorde jag och min pojkvän pepparkakshus som är ett måste på jul. Vi köpte färdig pepparkaksdeg med vi ritade mallarna och gjorde delarna själva. Resultatet blev jättebra enligt oss två iallafall😂 Kul var det också! 

Vi dekorerade huset med vit glassyr och nonstop. Sedan ställde vi huset på en plåt som vi klädde med ugnsfolie och la sedan på minimarsmallows så att det såg ut som snö! Vi köpte även några större marshmallows som vi gjorde snögubbar av!!❤️

Likes

Comments

Hallå hallå!
I fredags bakade jag pannacotta till jobbet som blev väldigt lyckat! Det enda jag gjorde var att göra klassisk vaniljpannacotta men istället för att lägga hallon på så la jag det i.

ALLT DU BEHÖVER

Till 12 stycken:
10 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
+ hallon

Börja med att blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan puttra i ca 2-3 minuter.

Jag fyllde undertiden små plastglas med hallon i botten, när jag sedan hällde på pannacottan så hamnade hallonen automatiskt i mitten! Riktigt gott❤️

Likes

Comments

Hej på er!
Äntligen redan fredag, tiden går så fort? Idag har det börjats julbaka hemma hos mig! Dessa goda ingefärskakor blev det idag. Mina favoritjulkakor!
Ni får ha en fortsatt bra fredag❤️

Likes

Comments

Mmmmm chokladbollar som fick det där lite extra som gjorde den klassiska chokladbollen en aning godare, nämligen nutella!!!😍
Hittade receptet på Fridas bakblogg.


Chokladbollar med Nutellagömma

200 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Florsocker
0.75 dl Kaffe
1 msk Vaniljsocker
1 msk Kakao
1 dl Oboypulver
9 dl Havregryn
20 tsk Nutella


GÖR SÅ HÄR

1. Börja med att klicka ut 20 teskedar nutella på ett bakplåtspapper, frys i 30 minuter.

2. Vispa smör, florsocker och kaffe med elvisp till ett fluff. Tillsätt vaniljsocker, kakao och oboypulver, rör ihop.

3. Mixa havregryn till ett pulver i din matberedare och vispa sedan ner det i smeten.
Rulla till 20 bollar och tryck in en bit nutella i varje.

4. Rulla sedan i Kokos eller pärlsocker.
Förvaras i en tätslutande burk med lock i kylskåpet. Går utmärkt att frysa.

Likes

Comments