Hej på er!
Igår bakade jag och pojkvännen tekakor med rivna morötter i som blev små, söta och goda. Degen var enkel att göra och dem skulle inte alls vara länge inne i ugnen. Det jobbiga var att vänta på jäsningen men väntar man på nått gott...
Receptet hittade jag i tidningen hembakat.


ALLT DU BEHÖVER

ca 100 g rivna morötter
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 dl havregryn
75 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
1 ägg
12–14 dl vetemjöl


GÖR SÅ HÄR


1. Skala och riv morötterna. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölk och havregryn. Rör om tills jästen lösts upp och låt blandningen stå i ca 5 min så att havregrynen blöts upp. Tillsätt smör, salt, ägg, morötter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock och stansa ut runda bröd, ca 10 cm i diameter, med en kakform eller ett glas.

3. Lägg degrundlarna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.


Dem blev ganska så små när man tog ett glas/form som var ca 1 dm. Men dem blev lika goda för det, är de små får man ta två?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Hej på er!
I helgen hittade jag ett recept på jordgubbstrifle hette det. Det var jordgubbar, crunchy (start), lemon curd och vispgrädde varvat i ett glas. Det var gott om man gillar de ingredienserna, men nästa gång ska jag testa att varva med tex kola eller nutella istället för lemon curden, för det faller nog mig mer i smaken än vad denna gjorde. Men jag tycker ändå att denna var god!!! Och den var dessutom fin att titta på! ;)

Likes

Comments


Hej på er!
Igår gjorde jag chokladpannkakor till frukost, så gott!!! Sovmorgon å pannkaksfrukost, perfekt! Jag serverade dem tillsammans med hallongrädde och nutella!

Hallongrädden gjorde jag bara så att jag vispade grädden tills den var i lagom konsistens, sedan vispade jag bara i hallonen i ca 5 sekunder så att dem mosades litegrann.

Allt du behöver
3st ägg
6 dl mjölk
2.5 dl mjöl
4 tsk kakao
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
+ smör till stekning

GÖR SÅ HÄR

Vispa först ägg å mjölk. Tillsätt sedan mjöl, socker, vaniljsocker och kakao. Vispa till en klumpfri smet.
Sedan är det bara att steka på lagom hög värme, tar ca 30 minuter.

Likes

Comments



Hejsan! Igår bakade jag en krämig och chokladig nutellakaka! Kan tänka mig att alla nutellafantaster älskar denna!


Allt du behöver:
4 dl nutella
2 ägg
1 dl vetemjöl

Topping:
Pistagenötter & flingsalt



GÖR SÅ HÄR
1. Ställ ugnen på 180 grader. Mät upp nutella och vispa ihop den och äggen till en slät kräm.
Och vänd ner mjölet.

2. Häll upp i smord form eller bakpappersklädd ( gärna något mindre än 15*20 ) Strö över pistagenötter & flingsalt. 

2. Grädda den i mitten av ugnen i cirka 15-18 minuter. Ställ in i kylskåp i minst 4 timmar, ringla över lite ljummen nutella och servera.

Likes

Comments

Jag hittade detta receptet på Jennys matblogg, jag ändrade bara mängden vaniljsocker (hon hade 1st vaniljstång), och jag gjorde lite annorlunda i ordningen än vad hon gjorde. Den blev väldigt god och krämig! Första gången jag gjorde den så blev den jättemörk, rosalila nästan. Andra gången jag gjorde den så blev den som denna bilden, smakade likadant men blev så annorlunda i färgen. Det berodde på att jag inte använde samma märke på blåbären. Men den blev verkligen jättegod!!!!


Allt du behöver

För 5 portioner

5 dl grädde

2 tsk vaniljsocker

3/4  dl strösocker

300  gram blåbär

2 1/2  stycken gelatinblad


GÖR SÅ HÄR

1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

2. Mät upp grädden i en stor kastrull, tillsätt 2 tsk vaniljsocker. Häll ner sockret och låt gräddblandningen sjuda upp på svag värme i cirka 3-5 minuter. Rör om då och då. Dra bort kastrullen från plattan.

3. Häll sedan ner blåbären. Krama ur vattnet ur gelatinbladen, vispa sedan ner det i blandningen, vispa tills gelatinet löst sig.

4. Sila sedan blandningen innan nu häller upp det i glasen, man behöver inte sila men smaken blir lenare och krämigare då. Sen är det bara att hälla upp i glasen.

Likes

Comments

Häromdagen bjöd jag på ryttarkaka på jobbet, det var första gången jag gjorde den och det blev en favorit med en gång! Speciellt dagen efter när den legat i kylskåpet, MUMS!


ALLT DU BEHÖVER
Receptet gäller för 24 bitar


175g smör
6 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 krm salt
1 tsk vaniljpulver

Kokostäcke:
75g smör
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
1 dl sirap
200 g kokosflingor


GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner socker och ägg.

2. Tillsätt övriga ingredienser och rör om. Lägg bakplåtspapper i en långpanna ca 30x45 cm och häll i smeten.

3. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.

4. Blanda smör, socker, grädde och sirap till kokostäcket i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 2 min under omrörning. Tillsätt kokosen och sjud ytterligare 1 min.

5. Bred kokostäcket över kakan och grädda ytterligare ca 10 min.

Likes

Comments

Hej på er! Nu är det äntligen fredag och helgen väntar. Som jag längtat!!! Idag blir det kalas för min del, det är alltid kul! Hoppas ni passar på att göra något roligt i helgen!

Vill också passa på att berätta att jag även finns på
INSTAGRAM under namnet @michaela_bakar! Där lägger jag upp bilder på massa gotti gott. Recepten lägger jag sedan upp här på bloggen för de som är sugna på att testa!

Ha en fortsatt trevlig fredag och helg!
Pöss

Likes

Comments


Hej. Nu sitter jag på bussen som står helt still pga en olycka så jag passar på att lägga in receptet på de sega chokladkakorna som jag bakade igår. Receptet hittade jag på Jennys matblogg men jag fick inte likadana/många som henne så jag skriver receptet efter mina resultat. Dem blev iaf väldigt goda!!! Sega och krispiga med smak av kladdkaka!😍


Ca 25 stycken kakor:


5 dl florsocker (1 paket) 
1/4 tsk salt
2 dl kakao
4 äggvitor
2 tsk vaniljsocker
75 gram hackad mjölkchoklad
- Kan även vara bra att ha lite extra florsocker ifall smeten blir för lös.


GÖR SÅ HÄR


1. Ställ ugnen på 175 grader. Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke. Smeten ska inte vara rinning och inte för hård- utan bara krämig.

2. Tillsätt mer florsocker/ kakao om smeten är för lös, jag tillsatte ca 2-3 dl. (Jag hade nog väldigt stor ägg).

3. Rör sedan ner den hackade choklade. Jag hade marabou. Klicka sedan ut smeten på en plåt till lagom stora kakor.

Jag gjorde lagom stora, jag fick 24 kakor av min smet. Ställ in plåten i mitten på ugnen i cirka 8 minuter, lite mer om du gör större kakor. 



Likes

Comments

Hej på er!

För ett tag sen på jobbet fick vi massor av fika för att en kollega fyllde år. Bullar, kakor och en alladinask. Tyvärr så har dem ju tagit bort trillingnöten i asken vilket man fick höra var mångas favorit. Så därför tänkte jag testa att göra några sånna och bjussa på. Det var inte alls svårt, värt att testa för er som saknar trillingnöten!😘


ALLT DU BEHÖVER

100g hasselnötter
200g mjölkchoklad


GÖR SÅ HÄR

1. Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 grader i ca 6 minuter. Gnugga sedan bort skalet.

2. Smält sedan mjölkchokladen i micron eller i ett vattenbad.

3. Häll sedan ner alla nötterna i den smälta chokladen och rör om så att alla får choklad på sig. Fånga sedan upp nötterna tre och tre och lägg på ett bakplåtspapper. Låt stelna.

4. När chokladen stelnat kan du ringla över choklad som blev över, vilket ger dem ett fint mönster.

Likes

Comments



Hej på er! Idag testade jag att baka ett bananbröd som jag hittade på mittkok.se. Det var jätteenkelt och blev så himla gott! Roligt att baka eget bröd faktiskt, det kommer jag att fortsätta med!

ETT BRÖD

2 st mogna bananer
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2,5 dl naturell kvarg
0,5 dl flytande honung


GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200° och smörj bakformen med smör. Skala och mosa bananerna.

2. Blanda de torra ingredienserna vid sidan om, inklusive solrosfröna. Rör sedan ner kvarg, honung och banan.

3. Häll ner smeten i bakformen. Grädda i ugnens nedre del i ca 50 min/ 1 timme.
Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler.

Likes

Comments