Godmorgon!
Jag hittade ett recept på en tårta som jag bara var tvungen att testa! Det fick bli pappas födelsedagstårta! Kladdkakabotten med jordgubbsmousse, toppat med jordgubbar och egengjorda minimaränger! Såååå god!


KLADDKAKA


100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.

2. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke.

3. Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten.

4. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter tills den är lös i mitten men färdig i kanterna. Låt svalna innan du häller på moussen. Om den får stå ett tag hinner kladdet sätta sig och kladdkakan blir perfekt.

När kakan har svalnat delar du de största jordgubbarna på hälften (på längden) och sätter fast dem i kanten på formen. Sedan häller du försiktigt på moussen!



JORDGUBBSMOUSSE:

5,5 st gelatinblad
500-600g färska jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
5 dl vispgrädde

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och mixa jordgubbarna till en slät puré. Vispa sedan äggulor och florsocker poröst, och vispa grädden i en annan bunke. Grädden ska vara lättvispad.

2. Värm ca 1 dl av jordgubbspurén i micron, krama ut vattnet ur gelatinbladen och låt dem lösas upp i den varma purén. Blanda sedan ner den med resten utav jordgubbspurén i äggblandningen.

3. Vänd tillsist ner grädden till en slät smet. Häll sedan den rosa smeten över kladdkakan och ställ i kylen i minst 4 timmar.


MINIMARÄNGER:

Vispa ihop 1 äggvita med 0.8 dl strösocker! Vispa tills bunken kan hållas upp och ner utan att marängsmeten rör på sig. Häll sedan ut smeten i en sprits och spritsa ut små maränger. Grädda sedan i mitten av ugnen på 90 grader i ca 40 minuter.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


ALLT DU BEHÖVER

150g smör
4,5 dl strösocker
1,5 dl matolja
1,5 msk vaniljsocker
1 tsk hjorthornssalt
5 dl vetemjöl


GÖR SÅ HÄR

1. Rör rumsvarmt smör och socker vitt och pösigt – helst för hand, annars flyter de ut mer.

2. Häll i matoljan. Blanda vaniljsocker, hjorthornssaltet och vetemjöl. Rör ner i smeten.

3. Rulla kakorna och placera ut på bakplåtspapper. Grädda i 150° i ca 20 minuter. När man väl satt in dem i ugnen, får man absolut inte glänta det minsta på ugnsluckan.

Likes

Comments


ALLT DU BEHÖVER
ca 40 normalstora bullar eller ca 20 lite större (som jag gjorde)


150g rumsvarmtsmör
5 dl mjölk
50g (1 pkt) jäst
1 dl strösocker
1.5 tsk salt
2 tsk stött kardemumma
800 g (ca 1,4 l) vetemjöl


Kanelfyllning:
200g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk kanel
1 msk kardemumma


GÖR SÅ HÄR


1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt matfettet i bitar, socker, salt och kardemumma.

3. Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet. Tillsätt mjölet men spara lite till utbakningen.

4. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.

5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.

6. Arbeta ner degen med maskin eller knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.

7. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ett tunt lager på kakan. Vik sedan degen från kortsida till kortsida och skär ca 2-3cm tjocka remsor. (ju tjockare remsor desto större bulle). Snurra sedan remsan åt båda hållen och rulla ihop den. Fäst sedan slutet av "rullen" under bullen och lägg på en plåt.

8. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter. Värm ugnen till 225-250°C. Pensla och strö på pärlsocker, grädda sedan bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.

Likes

Comments


Hej hej! Nu sitter jag och förbereder tårtor som jag och mamma ska fixa till min kusins student som är imorgon! Bilder kommer såklart upp under morgondagen! Passar på att bjussa på ett smoothierecept!

Mängden är upp till var och en, har inte jättekoll på hur mycket det är utav allt! Men på ett ungefär:

2 dl blåbär
1st banan
2 tsk chiafrön
Vaniljyoughurt
En skvätt mjölk

Toppat med kokos och blåbär!

Likes

Comments

Godmorgon! Dags för receptet på den jättegoda och fina cheesecaken jag gjorde till mamma på morsdag! Receptet hittade jag i tidningen hembakat. Den tar en stund att göra men resultatet är verkligen värt det!
Lycka till!
❤️


ALLT DU BEHÖVER

Botten
200 g digestivekex
50 g smält smör

Fyllning
6 gelatinblad
4 äggulor
2 dl strösocker
500 g färskost
5 dl grädde
1 lime, saften
1 kruka mynta
2-4 droppar grön hushållsfärg
220 g frysta jordgubbar
2-4 droppar röd hushållsfärg

Jordgubbsgelé
3 gelatinblad
180 g jordgubbar skurna i bitar
1/2 dl strösocker
1 lime, saften

Garnering
Färska jordgubbar
1 lime


Botten: Mixa kexen i en matberedare eller lägg dem i en platspåse och krossa dem men en kavel. Blanda kexsmulorna med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en springform på 20 cm med bakplåtspapper i botten. Ställ formen i frysen ca 20 minuter.

Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulor ochströsocker vitt och pösigt. Vispa färskost och grädde fluffigt i en annan skål. Blanda ihop äggblandningen med färskostblandningen och dela sedan upp det jämt i två skålar.

Mixa mynta och limesaft slätt med en stavmixer. Värm 3 avgelatinbladen i mikron tills de smält helt, ca 10-15 sekunder. Blanda de smälta gelatinbladen med limebalndningen. Häll gelatinblandningen i en av skålarna med färskostblandning. Tillsätt några droppar grön färg och blanda väl. Häll smeten över botten och banka formen mot köksbänken ett par gånger så att alla luftbubblor försvinner. Ställ kakan i frysen ca 30 minuter eller tills den stelnat en aning.

Till jordgubbslagret. Värm jordgubbarna i en kastrull och sila sedan bort fruktköttet. Värm resterande 3 gelatinblad i mikron tills de smält, ca 10-15 sekunder. Blanda ner gelatinbladen i jordgubbssaften och låt blandingen svalna. Häll sedan ner jordgubbsgelatinet i den resterande skålen färskostblandningoch mixa så det blir klumpfritt. Tillsätt några droppar röd färg och blanda väl.
Häll smeten över den fasta myntasmeten och banka formen mot köksbänken ett par gånger så alla luftbubblor försvinner. Ställ kakan i frysen ca 45 minuter eller till den har stelnat.

Jordgubbsgelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm jordgubbar och strösocker i en kastrull ca 5 minuter. Sila sedan bort fruktköttet. Tillsätt limesaft och geltinblad i den varma blandningen. Rör väl och låt svalna i ca 10 minuter. Häll jordgubbsblandingen över cheesecaken.

Ställ i frysen frysen i minst 6 timmar. Låt cheesecaken stå framme i rumstemperatur ca 25 minuter innan servering.

Likes

Comments


Hej alla!
Igår hittade jag detta GRYMMA receptet på jennysmatblogg.nu!!! En amerikans JÄTTE cookie. Smakar precis som de små, sega och goda!


ALLT DU BEHÖVER

200 gram marabou schweizernöt

15 stycken Dumlekolor

1 dl salta jordnötter

175 gram rumsvarmt smör

1 1/2 dl brunt farinsocker

1 1/2 dl strösocker

1 ägg

1 1/2 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

1 dl havregryn

3 1/2 dl vetemjöl



GÖR SÅ HÄR
1. Ställ ugnen på 175 grader. Grovhacka choklad, dumle & jordnötter.

2. Tärna ner det det rumsvarma smöret i en skål tillsammans med brunt farinsocker & strösocker. Vispa ihop det med en elvisp. Vänd ner ägg, och de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet.

3. Vänd ner choklad & jordnötskross och arbeta in till en jämn smet. Spara lite till toppingen. Klä en rund form med bakplåtspapper cirka 22-24 cm och tryck ut kakdegen där i.

4. Grädda sedan i nedre delen på ugnen i cirka30 – 35 minuter eller tills kakan fått fin färg.

Likes

Comments


Hej på er!
Igår bakade jag en supergod kladdkaka som jag hittade på en tjej som heter Sabinas blogg. Sweet and simpel heter den. Den var som ett stooort vaniljhjärta! Mums!!!!


ALLT DU BEHÖVER

130g smör
2st ägg
2.5 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl potatismjöl
1 msk vaniljsocker
ca 1.5 dl marsankräm/vaniljkräm
Florsocker för att pudra över kakan


GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och rör ihop med övriga ingredienser. Gör en egen vaniljkräm eller marsankräm och lägg i mitten på kladdkakan.

3. Grädda sedan kakan i ugnen 15-20 minuter eller tills kakan är lagom kladdig.

Likes

Comments


Godmorgon!
Idag till frukost åt jag bla en utav mina nybakade kakor, havrekakor med jordnötssmör och banan. Fria från socker, nyttiga, och en bra start på dagen. (Hittade receptet på nätet)

ALLT DU BEHÖVER
(ca 5-6 st)

1.5 Banan
1.5 dl Havregryn
1/2 tsk Vaniljpulver
1 msk Jordnötssmör utan socker
3 msk Vatten
1.5 msk Chiafrön

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200°C. Blanda vatten och linfrön i en separat skål.

2. Mosa sedan bananer, häll i havregryn, vaniljpulver och jordnötssmör och rör om ordentligt. Tillsätt därefter linfrön och vatten och blanda.

3. Klicka ut små bollar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 15-20 minuter. Låt svalna en stund och sedan njut!

Likes

Comments


Godmorgon! Då var det måndag igen... Men veckan går fort hoppas jag så snart är det ju fredag igen! I lördags missade jag Eurovision så jag kollade igår istället vilket jag ångrade efteråt (som nästan alla andra gånger) då fel låt vann igen enligt mig.😂 Men men. Till det så fixade jag en nutellapizza med kiwi och jordgubbar, jäääättegott! Receptet hittar ni snabbt å enkelt i sökfunktionen "Nutellapizza".
Ha en fortsatt trevlig dag!

Likes

Comments


Hej hej! Idag är det chokladbollens dag vilket innebär massvis med chokladbollar!? Här nedanför tipsar jag om de chokladbollar som jag tidigare lagt upp. Ha det bra och njut av dagen!❤️


Bild 1 och 2 är chokladbollar med nutellagömma, bild 3 är kanelbullebollar och bild 4 är chokladbollar med kolagömma. Recepten hittar ni lätt i sökfunktionen!

Likes

Comments