Hej på er!

För ett tag sen på jobbet fick vi massor av fika för att en kollega fyllde år. Bullar, kakor och en alladinask. Tyvärr så har dem ju tagit bort trillingnöten i asken vilket man fick höra var mångas favorit. Så därför tänkte jag testa att göra några sånna och bjussa på. Det var inte alls svårt, värt att testa för er som saknar trillingnöten!😘


ALLT DU BEHÖVER

100g hasselnötter
200g mjölkchoklad


GÖR SÅ HÄR

1. Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 grader i ca 6 minuter. Gnugga sedan bort skalet.

2. Smält sedan mjölkchokladen i micron eller i ett vattenbad.

3. Häll sedan ner alla nötterna i den smälta chokladen och rör om så att alla får choklad på sig. Fånga sedan upp nötterna tre och tre och lägg på ett bakplåtspapper. Låt stelna.

4. När chokladen stelnat kan du ringla över choklad som blev över, vilket ger dem ett fint mönster.

Likes

Comments



Hej på er! Idag testade jag att baka ett bananbröd som jag hittade på mittkok.se. Det var jätteenkelt och blev så himla gott! Roligt att baka eget bröd faktiskt, det kommer jag att fortsätta med!

ETT BRÖD

2 st mogna bananer
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2,5 dl naturell kvarg
0,5 dl flytande honung


GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200° och smörj bakformen med smör. Skala och mosa bananerna.

2. Blanda de torra ingredienserna vid sidan om, inklusive solrosfröna. Rör sedan ner kvarg, honung och banan.

3. Häll ner smeten i bakformen. Grädda i ugnens nedre del i ca 50 min/ 1 timme.
Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler.

Likes

Comments

Herregud vad gott. Pizza med nutella å färska bär!!! Det blev det till lördagens mellomys! Jag hittade receptet på pizzadegen på Fridas bakblogg.


PIZZADEG:

10 g Jäst
1.5 dl fingervarmt vatten
1 tsk Strösocker
1 nypa Salt
1.5 msk Olivolja
3-4 dl Vetemjöl


GÖR SÅ HÄR

1. Börja med att lösa jästen i vattnet.
Tillsätt resterande ingredienser, häll i mjölet lite i taget.

2. Arbeta ihop en smidig deg och låt jäsa under bakduk i 1 h. Sätt undertiden ugnen på 250°C.

3. Dela degen i två delar och tryck ut varje till en pizza. Grädda mitt i ugnen i 3-4 minuter, vänd på den och grädda lika länge igen.

4. Bred på Nutella direkt efter gräddning, låt svalna en aning och strö över valfri topping. Jag använde jordgubbar, blåbär och banan.

Likes

Comments

Det här var SÅ GOTT!!! Kladdig kladdkaka med sega gräddkolor och knapriga nötter, mums!


ALLT DU BEHÖVER

100g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Topping:
150g mjölkchoklad
100g gräddkolor
Ca 1 dl saltade jordnötter


GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret, blanda alla övriga ingredienser till kladdkakan i en bunke. Häll över smöret och rör till en jämn smet.

2. Smöra och bröa en springform som är ca 24-26cm. Häll i smeten och sätt in i ugnen ca 20 minuter på 175 grader. Håll koll på kakan, den stelnar till lite efter att den kommit ut ugnen.

3. Under tiden kakan är i ugnen hackar du chokladen. Lägg sedan på chokladen när kakan kommer ut ut ugnen. Låt chokladen smälta och strö över jordnötter. Låt den stå i rumstemperatur tills chokladen smält lite, ställ sedan in den i kylen.

Likes

Comments

Lagom till alla hjärtans dag gjorde jag även dessa små söta hallonmuffins som jag tog med till jobbet. Dem blev väldigt uppskattade. Pga hallonen så blev dem perfekt saftiga, inte alls torra. Pricken över i:et var dock den vita chokladfrostingen, den skulle man kunna äta med sked!!!

INGREDIENSER
Ca 16 st

2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
50 g smör, smält
1 ½ dl mjölk


FYLLNING

100–150 g hallon, frysta eller färska (dela dem i mindre bitar)



GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet till ¾. (Jag använde dubbla formar för att muffinsarna inte skulle rinna ut å bli platta)

3. Dela hallonen i mindre bitar.

4. Lägg 2–3 tsk hallon på varje muffins.

5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.



VIT CHOKLADFROSTING

100 g vit choklad
150 g mjukt smör
150 g philadelphiaost
250 g florsocker


GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen över ett vattenbad och låt den sedan svalna något. Vispa upp smöret riktigt krämigt och tillsätt chokladen och fortsätt vispa.

2. Väg upp florsocker och tillsätt det tillsammans med philadelphiaosten och vispa det ganska länge tills att frostingen blir fluffig och len.

Denna underbart goda frosting kan du använda till tårtor, cupcakes eller kakor.

Likes

Comments

Hej på er! Igår var det som sagt alla hjärtans dag, hade ni mysigt? Själv gjorde jag dessa chokladdoppade jordgubbarna som jag åt på kvällen framför en mysig film. Enkelt och SÅ gott. Kommer verkligen att göra det många gånger framöver! Det enda jag gjorde var att doppa jordgubbarna i smält blockchoklad, sedan lät jag dem stelna så att jag kunde spritsa över ljusare choklad.❤️

Likes

Comments


Varför inte börja morgonen med nybakade scones? Perfekt till morgonkaffet och superenkelt att göra. Ser är dem väldigt goda, speciellt serverat med ost och marmelad!

Ingredienser
Portioner: 8 st


4 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
2 krm salt 
50 g smör eller margarin 
2 dl mjölk 
Ost eller marmelad till servering
Pumpafrön 

Till servering
Ost
Marmelad
Eller valfritt pålägg


GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250°C.
Blanda vetemjöl, bakpulver, och salt i en bunke.

2. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.

3. Klicka ut 2 kakor, 8 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper (för 8 st). Häll sedan över pumpafrön om så önskas. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Likes

Comments

Hej! Allt du behöver för dessa goda punchrullar kommer här:

100g mjukt smör
5 dl Mariannekex (smulor)
2 tsk kakao
1 dl socker
2 tsk arraksessens (eller efter smak)
Ca 300g valfri färg på marsipan
100g blockchoklad



GÖR SÅ HÄR

1. Rör smör och kakssmulor krämigt och rör ner kakao.
Tillsätt arrak efter smak.

2. Dela sedan degen i ca 3st långa korvar och lägg in dem en stund i frysen.

3. Kavla sedan ut marsipanen i ca 2mm tjocklek. Rulla sedan marsipanen runt de frusna "korvarna" och doppa sedan kanterna i smält choklad.

4. Ät och njut!

Likes

Comments

DET HÄR BEHÖVER DU:
30–35 st


100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk ljus sirap

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och strösocker till en massa. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med sirapen i smörblandningen. Blanda ihop allt till en deg.

2. Dela degen i tre bitar och rulla dem till längder, 30–35 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.

3. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–15 min.

4. Snitta längderna i sneda bitar medan direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt dem kallna på plåten.

Detta receptet hittade jag på tidningenhembakat.se. De blev sega och knapriga på samma gång, jättegoda och enkla att göra❤️

Likes

Comments

Sist men inte minst så gjorde jag även pepparkakskola, den tycker jag var en utav de godaste!!! Så varför inte testa den också? Perfekt att ge bort hemmagjorda grejer i julklapp så varför inte massor utav kola?


ALLT DU BEHÖVER

Cirka 50 stycken
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2tsk pepparkakskrydda


GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.

2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.

3. Gör ett kulprov för att veta när kolan är färdig. Rör ned 2tsk pepparkakskrydda. Häll upp kolan på en oljad plåt eller en plåt med bakplåtspapper. Låt svalna.

4. Klipp i bitar och slå in kola i smörpapper, förvara kallt.

Likes

Comments