Godmorgon! Idag var det underbart att vakna och se all denna snö!? Hoppas att det lägger sig fram till jul!
Här bjuder jag på ett recept på pepparkaksfudge på endast 3 ingredienser som jag hittade på Fridas bakblogg.



ALLT DU BEHÖVER

350g mörk choklad (55%)
1 burk kondenserad mjölk
Minst 15 pepparkakor


GÖR SÅ HÄR


1. Börja med att smälta chokladen på låg värme i en stor kastrull.

2. Tillsätt sedan den kondenserade mjölken och rör till en slät fudge.

3. Krossa 10 stycken pepparkakor och rör ner i smeten. Tryck sedan ut smeten i en bakplåtspappersklädd brödform. Låt svalna i rumstemperatur i minst 1 timme. Förvara sedan i en tät burk med lock.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej hallå!
Igår var det som alla säkert vet, kladdkakans dag!!! Kladdkaka är verkligen en favorit för man kan göra så mycket olika. Jag testade därför en bountykladdkaka från jennys matblogg och den blev jättegoooo! Enkel att göra också så varför inte testa den nästa gång?


DET HÄR BEHÖVER DU:
24cm form med avtagbara kanter

4 ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 gram smält smör

Bountytopping
200 gram kokosflingor
1 burk kondenserad sötad mjölk

200 gram mörk choklad
1 msk kokosflingor


GÖR SÅ HÄR:

1. Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något.

2. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret.
Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.

3. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, och häll ner smeten. Grädda den i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter.

4. Ställ in i kylskåp och låt svalna i formen.

5. Blanda ihop kondenserad mjölk & koksflingor. Och bred ut detta över kakan. Smält chokladen och strö över kokosen. Låt stelna innan du skär upp lagom stora bitar.

Likes

Comments

Hej på er!
I helgen bakade jag denna goda daimcheesecaken från jennys matblogg. Den blev SÅ god. Extra smarrig blev den med mycket kolasås.


DET HÄR BEHÖVER DU
~

3st dubbeldaim
1/2 paket med digestivekex
Ca 50 gram smör
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
1 burk karamelliserad mjölk


GÖR SÅ HÄR:
~
1. Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestivpaketet. Banka eller mixa det till smulor.

2. Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter (Jag använde en form som var 23cm). Ställ denna svalt medan du börjar med själva cheesecaken.

3. Hacka daimen smått och ta fram tre olika skålar, dela äggula och vita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna.

4. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara.  Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och daimen i grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev.

5. Vänd upp allt i formen och ställ in i frysen. Den behöver cirka 5 timmar i frysen innan den stelnat. Ta fram kakan en kvart innan servering och häll på lite kolasås.

Likes

Comments

Hej igen!
Jag kom på att jag inte har lagt upp recept på en superenkel och nyttig glass som jag gjorde förra helgen.
Det enda man gör är att skala 3 st kiwis och 3 st bananer, skär i bitar och lägger sedan in i frysen. Jag tog ut mina dagen efter! Tillsist mixar du bara ihop allting och är konsistensen så som du vill ha den så är den redo att ätas. Jag ville ha min lite hårdare så jag lät glassen stå inne i frysen en liten stund. Men det är ju en smaksak!

Hoppas ni lyckas!
Trevlig helg❤️

Likes

Comments


Halloj!

Tårtor och praliner har jag börjat tycka är det roligaste att göra just nu så därför kommer det komma upp mycket bilder på sånt framöver.
Förra helgen fyllde min kusin år och självklart tog jag tillfället i akt å bestämde att jag skulle göra tårtorna. Det blev en chokladtårta med hallonmousse och en klassisk princesstårta. Bilder lägger jag upp nu men recepten kommer senare!

Puss hej

Likes

Comments

Hej!
Detta är praliner med vit choklad och dumlebitar. Skulle egentligen vara jordnötsganache i men det fick bli dumle ist, minst lika gott!!
❤️

Likes

Comments


Hej!

Idag har vi samlats några i klassen och gjort praliner ihop! En utav tjejerna har inspirerat oss allihop att göra praliner så idag fick hon visa lite tips å tricks. Vi gjorde 4 olika smaker och alla blev goda på sitt sätt! Det var jättetrevligt så det kommer vi nog att göra snart igen!

Vitgrön- Mojito

Hjärta- Turkisk peppar

Rund slät- Äpple/kanel

Rund med guld- Hasselnöt


Recept och arbetsgång kommer nästa gång! Ha en fortsatt trevlig söndag!
❤️

Likes

Comments

Hej!
Tredje gången gillt, ÄNTLIGEN blev dem glansiga!!! Så viktigt att temperera chokladen rätt!
Dessa har jag fyllt med en Baileysganache och dem blev sååå goda!
Man kokar upp 0.5 dl grädde med 2 msk Baileys. Sedan drar man av kastrullen från plattan och lägger i 100g finhackad vit choklad.

Precis efter att jag fyllt på botten av pralinerna så la jag på ett överföringsark. Det är ett "chokladtryck" som ger pralinernas botten ett fint mönster.

Här nedanför på bilden ser man hur viktigt det är att temperaturen blir exakt. Första gången blev dem matta å gråa, andra gången blev dem bättre men tredje gången blev dem perfekta!
Temperera mörkchoklad =
Värm till 48 grader, kyl sedan ner till 27 grader, och höj sedan ännu en gång fast till 31 grader. Då är chokladen tempererad rätt och redo att använda!

Likes

Comments


Hej hopp!
Idag i skolan bakade vi stora klassiska chokladbollar som vi tyvärr inte fick ta med hem för dem skulle säljas... Så därför bakade jag en sats även hemma för jag blev så sugen! Men i denna smeten så blandade jag även i kexchoklad, det blev jättegott!


ALLT DU BEHÖVER
Ca 25 bollar

3 dl havregryn
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2-3 msk kakao
100 g rumsvarmt smör
2 msk kallt kaffe
2st kexchoklad

+ en skvätt grädde så att smeten går smidigare att rulla!

Du blandar samman alltihop och formar sedan till små (eller stora) bollar. Sedan rullar du dem i antingen pärlsocker eller kokos, jag föredrar pärlsocker!

Likes

Comments

Godmorgon!
Då var det måndag igen och ännu en ny vecka i skolan. Bara tidiga månar så därför delar jag mig med mig utav min söndagsfrukost som jag gjorde igår för sovmorgon har man tyvärr inte varje dag. Det fick bli fattiga riddare doppade i kanel å socker. Vid sidan om hade jag banan å kiwi!
Ha en fortsatt bra dag!

Jag gjorde smeten på detta vis:
Jag blandade ihop 2 ägg med 3 dl mjölk och 1 dl mjöl. Sedan doppade jag brödskivan i smeten och stekte i smör. När brödet fått lagom med färg så vände jag ner det i en blandning på kanel å socker. Så gott!!!

Likes

Comments