View tracker

Hej på er!
Äntligen redan fredag, tiden går så fort? Idag har det börjats julbaka hemma hos mig! Dessa goda ingefärskakor blev det idag. Mina favoritjulkakor!
Ni får ha en fortsatt bra fredag❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Mmmmm chokladbollar som fick det där lite extra som gjorde den klassiska chokladbollen en aning godare, nämligen nutella!!!😍
Hittade receptet på Fridas bakblogg.


Chokladbollar med Nutellagömma

200 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Florsocker
0.75 dl Kaffe
1 msk Vaniljsocker
1 msk Kakao
1 dl Oboypulver
9 dl Havregryn
20 tsk Nutella


GÖR SÅ HÄR

1. Börja med att klicka ut 20 teskedar nutella på ett bakplåtspapper, frys i 30 minuter.

2. Vispa smör, florsocker och kaffe med elvisp till ett fluff. Tillsätt vaniljsocker, kakao och oboypulver, rör ihop.

3. Mixa havregryn till ett pulver i din matberedare och vispa sedan ner det i smeten.
Rulla till 20 bollar och tryck in en bit nutella i varje.

4. Rulla sedan i Kokos eller pärlsocker.
Förvaras i en tätslutande burk med lock i kylskåpet. Går utmärkt att frysa.

Likes

Comments

View tracker

Hej på er! Idag är ingen vanlig dag för idag fyller jag 20 år! Det firades med vänner som kom hit på en mysig brunch! Lägger upp lite bilder nu men recepten kommer senare❤️❤️

  • 139 readers

Likes

Comments

Herregud. Idag bakade jag en snickerskaka som jag hittade på fixasjalv.se. Bland det godaste jag ätit!!! Den MÅSTE ni testa, ni lär inte ångra er! Kör så det ryker😉


DU BEHÖVER:


KLADDKAKA
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker


NOUGATLAGER
1 burk marshmallow fluff
1 dl jordnötssmör

NÖTKOLALAGER
1 burk karamelliserad mjölk
200 g salta jordnötter

CHOKLADTÄCKE
250 g blockchoklad


GÖR SÅ HÄR


KLADDKAKA
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ner socker och ägg, blanda väl.

2. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord avlång form (ca 30 x 11 cm) med bakplåtspapper som sticker upp över kanten.

3. Grädda mitt i ugnen 12- 14 minuter
Håll koll- den ska vara lite kladdig. Låt kallna helt.

NOUGATLAGER
1. Rör ihop marshmallow fluff och jordnötssmör. Kör 30 sekunder i mikron om den känns hård.
Häll nougaten på den kalla kladdkakan. Låt nougaten sätta sig.

NÖTKOLA
1. Blanda ihop den karamelliserade mjölken och jordnötterna. Häll nötkolan på nougatlagret. Låt stå kallt ca 30 minuter. Den stelnar inte helt, men blir ganska fast.

CHOKLAD
1. Smält blockchokladen i mikron eller i vattenbad. Ta ur kakan ur formen och lägg den på ett bakgaller med ett bakplåtspapper under. Häll på chokladen och sprid ut med en slickepott. Ställ svalt för att stelna

Likes

Comments

Godmorgon!

I lördags fyllde min pojkväns mamma 51 år så jag lovade att göra en tårta till henne. Det blev en tårta med en citronfyllning och en vitchokladfyllning. Det var min första tårta som jag nånsin gjort så det var kul att den blev lyckad. Jag färgade bottnarna i olika rosa och dekorerade tårtan med vit marsipan och massa rosor gjorda av sockerpasta.❤️

TÅRTBOTTNAR:
Då använde jag mig utav 3st likadana glas. Ägg i första glaset (8st) och sen lika mycket socker i ett å mjöl i ett (man kan ta hälften vetemjöl hälften potatismjöl). Plus 1 tsk bakpulver/2 ägg + 1 tsk vaniljsocker. Sedan ska den gräddas i 175 grader. Botten blir ca 11-15 cm. Jag hällde även i röd karamellfärg så att dem blev rosa. (Olika mycket i varje botten, gjorde 3 stycken).



Citronfyllning:
Receptet gäller till 1 normalstor tårta (24 centimeter).

2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 dl matlagningsyoghurt
0.75 dl socker
1 tsk rivet limeskal
0.5 dl pressad limesaft av ca 2 limefrukter
3 gelatinblad


GÖR SÅ HÄR

1. Börja med att blöta gelatinet. Vispa sedan grädden lätt.

2. Vispa creme fraiche, matlagningsyoghurt och socker med elvisp tills allt socker löst sig.

3. Smält gelatinet i limesaften i en kastrull. Rör snabbt ner det i yoghurtblandningen och vänd sedan ner grädden.

Låt stå och stelna i kylskåp i ca 1-2 timmar.



Vitchokladfyllning
:
Räcker till ett lager på tårtan (24 centimeter)

150g vit choklad
2 dl vispgrädde
100g färskost (jag hade philadelphia)



GÖR SÅ HÄR

1. Dela chokladen i små bitar och lägg i en bunke.

2. Värm grädden tills den nästan kokar, den får dock absolut inte koka!

3. Häll den heta grädden över chokladen och rör om tills det är en jämn smet.

4. Ställ in i kylen för att svalna, gärna över natten.

5. Lägg i färskosten och vispa upp till en bra konsistens.

Likes

Comments

Nu gjorde jag småkakor med dulce de leche som blev smarriga. Enkla och perfekta till lördagsmyset❤️.


Allt du behöver är:

115 g rumstemperatat smör
2 dl socker
1 ägg
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
4 dl mjöl

1 burk kondenserad mjölk 


GÖR SÅHÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper.

2. Vispa upp smör och socker med elvisp ca 2 minuter. Tillsätt ägget och vispa någon minut till.

3. Ta fram en annan bunke och tillsätt de torra ingredinserna. Vänd sedan ner i smörblandningen. Rör om väl och arbeta till en smidig deg.

4. Rulla bollar och gör en liten grop i varje boll. Fyll sedan gropen med kolan.
Grädda i ca 20-25 minuter.


Sen la jag på extra kola när dem kommer ut från ugnen! 

Likes

Comments

Hej hej! Igår bakades det biskvier hemma hos oss. Fyllda med en chokladsmörkräm doppade i choklad, så goa!!!

Ca 25 stycken
Biskvibottnar:

200g mandelmassa
1 dl socker
2 stora äggvitor


Smörkräm:

1.5 dl socker
0.5 dl vatten
3 äggulor
175g rumsvarmt smör
2 msk mörk smält blockchoklad

Garnering:
200g mörk blockchoklad



GÖR SÅ HÄR

1.Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och blanda den med sockret. Tillsätt äggvitorna, lite i taget, och rör massan slät mellan varje gång.

2. Skeda upp smeten till runda klickar på bakpappersklädd plåt. Grädda därefter bottnarna i mitten av ingen i ca 10 minuter. Låt dem svalna på bakplåten.

3. Mät upp socker och vatten till smörkrämen i en kastrull och låt den koka i ca 1 minut till en simmig lag. Ställ kastrullen åt sidan och låt lagen svalna. Mät upp äggulorna i en bunke och häll ner dem i den ljumna sockerlagen. Vispa blandningen vit och porös. Rör matfettet smidigt och tillsätt äggulevispet lite i taget. Rör smeten slät mellan varje gång. Smält blockchokladen till garneringen i mikron eller i varmt vattenbad. Blanda ner 2 msk av den i smörkrämen och rör om.

4. Lossa de kalla biskvierna från bakplåtspapperet. Vänd upp undersidan och stryk där på smörkrämen och forma den till en topp med hjälp av en palett eller en sked. Ställ därefter kakorna kallt en liten stund.

5. Smält sedan ännu mer blockchoklad som du ska doppa biskvierna i. Ställ dem sedan åt sidan för att stelna.

Likes

Comments

Hej på er!
I lördags testade jag den här jättegoda cheesecaken som en kompis tipsade mig om. Hon hittade receptet på Jennys matblogg. Jättegod var den verkligen!😍


Till botten behöver du:
1 pkt med oreo ca 150 gram
25-59 gram smält smör

Till fyllningen behöver du:
3 dl vispgrädde
600 gram philadelphiaost
1.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 paket med oreo ca 150 gram
+ några extra till dekoration

Börja med att krossa kexen till botten i en mixer och tillsätt det smälta smöret. Fördela smeten jämnt i en form som är ca 24 centimeter och ställ sedan kallt.

Vispa grädden fluffig så att den bildar rejäla toppar. Vispa sedan socker, vaniljsocker och Philadelphiaost mjukt. Krossa kexen till smeten i en matberedare, och sedan vänder du ihop grädde med ostsmeten och sist vänder du ner oreosmulorna. Häll upp i formen och ställ sedan in i kylskåpet över natten, minst.

Eftersom den ska stå i kylskåpet så blir det inte samma konsistens som i en vanlig cheesecake. Den här blir mer som en moss nästan, jäääättegod!!!

Likes

Comments

Hej på er!
Idag har jag stått å bakat inför imorgon då det är allahelgona och det ska firas med kompisar. Jag har bla bakat OREOCHEESCAKE😍 Kan inte vänta tills att smaka på den. Bild på den kommer upp imorgon. Nu har jag precis gjort färdigt smördegskakor som ser ut som fingrar. Passar bra inför halloween. TYVÄRR så var dem inte lika fina när dem kom ut ur ugnen... Hade gjort fingrarna en aning tjocka så degen bara flöt ut😂. Men som tur är så hade jag lite deg över, så gjorde genast en plåt med nya fingrar. Dem blev bättre men TYVÄRR lite för mörka😂. Aja vi får hoppas på att cheesecaken blir gudomlig!😍

ALLT DU BEHÖVER

0,75 dl strösocker
1 dl florsocker
1 tsk vaniljextrakt
2 st stora ägg (1 ägg + 1 äggula. Spara den överblivna vitan till att pensla kakorna)
115 g rumstempererat smör
4,5 dl mjöl
1-2 tsk kakao att borsta kakorna med
25-30 st skållade mandlar, delade på mitten (på längden)


GÖR SÅ HÄR

1. Blanda strösocker, florsocker, vaniljextrakt, det hela ägget samt äggulan i en stor skål. Blanda väl.

2. Rör i det mjuka smöret. Tillsätt mjöl och rör till en jämn deg. Knåda degen lätt, slå in i plastfolie och lägg in i kylen cirka 1 timme.
Värm ugnen till 175 grader.

3. Ta en liten bit deg och rulla ut små "fingrar" av degen. Gör dem långa och smala som häxfingrar. Nyp till dem här och där så att de blir lite ojämna och gör skåror i dem med en kniv.

4. Lägg kakorna på ett bakplåtspapper och pensla med äggvita. Tryck i en halv mandel på toppen av varje kaka (mandeln ska föreställa nageln).

5. Ställ in plåten med kakor 10 minuter i kylen.
Grädda ungefär 10-12 minuter eller tills de är något gyllenbruna. Låt svalna. Måla smördegsfingrarna med en pensel och kakao.

Som ni ser längst ner så blev dem inte så fina Hahaha! MEN dem var goda!

Likes

Comments

Varför inte unna sig en god fredagsfrulle när man för en gångs skull är ledig? Så det fick bli bananplättar med varma hallon och nutella. Supergott!

Det enda du ska göra är att blanda en banan med två ägg. Och sen steka och toppa med vad du vill. Klart😍

Likes

Comments