Hej alla!
Igår hittade jag detta GRYMMA receptet på jennysmatblogg.nu!!! En amerikans JÄTTE cookie. Smakar precis som de små, sega och goda!


ALLT DU BEHÖVER 
200 gram marabou schweizernöt
15 stycken Dumlekolor
1 dl salta jordnötter
175 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl brunt farinsocker
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl havregryn
3 1/2 dl vetemjöl



GÖR SÅ HÄR

1. Ställ ugnen på 175 grader. Grovhacka choklad, dumle & jordnötter.

2. Tärna ner det det rumsvarma smöret i en skål tillsammans med brunt farinsocker & strösocker. Vispa ihop det med en elvisp. Vänd ner ägg, och de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet.

3. Vänd ner choklad & jordnötskross och arbeta in till en jämn smet. Spara lite till toppingen. Klä en rund form med bakplåtspapper cirka 22-24 cm och tryck ut kakdegen där i.

4. Grädda sedan i nedre delen på ugnen i cirka30 – 35 minuter eller tills kakan fått fin färg.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


Hej på er!
Igår bakade jag en supergod kladdkaka som jag hittade på en tjej som heter Sabinas blogg. Sweet and simpel heter den. Den var som ett stooort vaniljhjärta! Mums!!!!


ALLT DU BEHÖVER

130g smör
2st ägg
2.5 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl potatismjöl
1 msk vaniljsocker
ca 1.5 dl marsankräm/vaniljkräm
Florsocker för att pudra över kakan


GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och rör ihop med övriga ingredienser. Gör en egen vaniljkräm eller marsankräm och lägg i mitten på kladdkakan.

3. Grädda sedan kakan i ugnen 15-20 minuter eller tills kakan är lagom kladdig.

Likes

Comments


Godmorgon!
Idag till frukost åt jag bla en utav mina nybakade kakor, havrekakor med jordnötssmör och banan. Fria från socker, nyttiga, och en bra start på dagen. (Hittade receptet på nätet)

ALLT DU BEHÖVER
(ca 5-6 st)

1.5 Banan
1.5 dl Havregryn
1/2 tsk Vaniljpulver
1 msk Jordnötssmör utan socker
3 msk Vatten
1.5 msk Chiafrön

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200°C. Blanda vatten och linfrön i en separat skål.

2. Mosa sedan bananer, häll i havregryn, vaniljpulver och jordnötssmör och rör om ordentligt. Tillsätt därefter linfrön och vatten och blanda.

3. Klicka ut små bollar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 15-20 minuter. Låt svalna en stund och sedan njut!

Likes

Comments


Godmorgon! Då var det måndag igen... Men veckan går fort hoppas jag så snart är det ju fredag igen! I lördags missade jag Eurovision så jag kollade igår istället vilket jag ångrade efteråt (som nästan alla andra gånger) då fel låt vann igen enligt mig.😂 Men men. Till det så fixade jag en nutellapizza med kiwi och jordgubbar, jäääättegott! Receptet hittar ni snabbt å enkelt i sökfunktionen "Nutellapizza".
Ha en fortsatt trevlig dag!

Likes

Comments


Hej hej! Idag är det chokladbollens dag vilket innebär massvis med chokladbollar!? Här nedanför tipsar jag om de chokladbollar som jag tidigare lagt upp. Ha det bra och njut av dagen!❤️


Bild 1 och 2 är chokladbollar med nutellagömma, bild 3 är kanelbullebollar och bild 4 är chokladbollar med kolagömma. Recepten hittar ni lätt i sökfunktionen!

Likes

Comments


Hejsan hejsan!
Idag blev det att baka nått enkelt som gärna skulle gå fort, så det fick bli kokostoppar doppade i choklad. Lite bökigt att få ihop dem till toppar men med lite vilja så gick det super!
Ha en fortsatt trevlig kväll
❤️



ALLT DU BEHÖVER

50g smör
2st ägg
2 tsk vaniljsocker
2 msk grädde
200g riven kokos (1 påse)
100g mörk choklad (jag använde blockchoklad)


GÖR SÅ HÄR

1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält sedan smöret och låt det svalna.

2. Blanda ägg, vaniljsocker och grädde i en bunke. Blanda ner kokosflingor och det smälta smöret, låt sedan smeten svälla ca 10 minuter.

3. Forma 10 toppar och ställ på en plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills dem fått lagom med färg. Låt kokostopparna svalna.

4. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och doppa botten på kokostopparna. Placera dem på bakplåtspapper tills chokladen och vänta på att topparna ska stelna.

Lycka till!!!

Likes

Comments


Hej på er allihop!

I den senaste kladdkakan jag gjorde med dumlesnacks och smartis så blev det ungefär en halv burk kvar utan den karamelliserade mjölken, så därför passade jag på att använda den idag så att jag slapp slänga den. Det fick bli chokladbollar med kolakrämsgömma som jag hittade på Fridas bakblogg. Chokladbollar slår ju aldrig fel, och heller inte med kolakräm! Riktigt gott!


ALLT DU BEHÖVER
150 g Smör
1 1/2 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
3 msk starkt Kaffe
1 1/2 msk Kakao
1 1/2 msk Oboýpulver
5-6 dl Havregryn

1/3 burk Dulce de leche
Kokos/Pärlsocker


GÖR SÅ HÄR

1. Häll alla ingredienser (utom Dulce de leche & kokos) i en stor bunke. Arbeta ihop till en jämn smet med hjälp av en
elvisp.

2. Rulla till bollar och gör ett litet hål med lillfingret i varje chokladboll.

3. Tryck ner lite kolakräm och nyp sedan ihop bollen innan du rullar den i t ex. kokos eller pärlsocker. Jag kunde inte bestämma mig så jag gjorde både och.

Förvara sedan chokladbollarna i kylen!

Likes

Comments

Godmorgon och happy fredag!!!
Äntligen är det snart helg igen, skönt med kortvecka. Igår blev jag så otroligt sugen på kladdkaka så jag slängde ihop en smet å toppade kakan med dumlesnacks och smartis! Blev supergott, så nu längtar jag verkligen hem. Trevlig helg på er!❤️


Allt du behöver

150 g Smör
4 Ägg
3 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
0.5 dl Kakao
1.5 msk Vaniljsocker
1 nypa Salt
1 burk Karamelliserad mjölk (jag använde ungefär halva burken)


GÖR SÅ HÄR


1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smöra en form med avtagbara kanter, 22 cm.

2. Smält smöret och låt svalna en aning. Rör undertiden ihop ägg och strösocker.

3. Tillsätt vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ihop en klumpfri smet. Tillsätt smöret och rör in det med en slev.

4. Häll upp i formen och klicka ut små klickar med karamelliserad mjölk. Dra sedan runt den karamelliserade mjölken med en gaffel eller sked.

5. Grädda mitt i ugnen i ca. 25-30 minuter.

Likes

Comments

GLAD PÅSK!!!
Idag är det påskdagen så idag ska jag på middag hos mina föräldrar! Ett tips till er som ska bort idag är dessa söta små "fågelbon" som är perfekta nu till påsken.

Allt du behöver är-
2 stycken äggvitor
1.5 dl socker
2-3 droppar ättika 12%
Choklad att smälta
Chokladägg

1. Sätt ugnen på 100 grader.

2. Vispa sedan ihop alla ingredienser med elvisp i ca 10 minuter. Sen spritsar du ut rundlar, ca 4cm i diameter. Jag använde en sprits med stjärntyll.

3. Efter att du spritsat ut ca 12 stycken maränger så tar du en tesked och gör en liten fördjupning i varje maräng. Grädda sedan i mitten av ugnen i 60 minuter.

4. När det gått 60 minuter stänger du av ugnen men låter marängerna stå kvar i eftervärmen tills ugnen är kall. Det gör marängerna sega å goa.

5. När ugnen svalnat smälter du choklad som du håller i marängen. Sedan sätter du fast 3 stycken chokladägg å väntar tills chokladen stelnat.

Likes

Comments


Hej hopp!
Igår blev det önskemål om att jag skulle baka blåbärspaj till jobbet så det fick det bli, två stycken till och med. Hittade receptet på Jennys matblogg! Jättesmidig paj som blev supergod!!! Mina blåbär räckte dock inte till två stycken så jag blandade med lite hallon.



ALLT DU BEHÖVER

Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
Socker (beroende på hur sura bären är)

Toppingen-

150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk


GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort från värmen när den har smält, rör ner mjölk och sirap.

2. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smörblandningen och rör om väl. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl och strö över socker.

3. Klicka sedan ut smeten över bären och ställ in i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen har fått färg.

OBS! Jag gjorde alltså DUBBEL sats när jag gjorde två. Receptet är endast för 1st paj!

Likes

Comments