Header
  • Facebook
  • Twitter
  • Snapchat
  • Youtube
  • Spotify
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Alltså guys, haha!!! Mitt plötsliga försvinnande var verkl inte meningen, men antar att det bara skedde i och med att jag var superstressad över körkortet. But, guess what? - jag har tagit d!!!! Det var länge sedan jag kände mig så stolt som jag gjorde för en vecka sedan. Jag kände verkl att när jag skrev det andra gången att detta kommer aldrig att gå, men livet är verkl full av överraskningar.

Jag skulle väl kunna säga med gott samvete att jag nu har gått en hel vecka i skolan. I morse har hittills varit den tyngsta morgonen att ta sig upp på. Jag fick träffa en ny lärare vilket var fett. Är typ sjukt taggad på att läsa samhällskunskap i år. Har typ längtat efter det hela förra läsåret. Har redan bestämt mig för att prestera sönder i den kursen, haha. Jag läser även en 50 poängs kurs i år som heter Religion 1 (tror jag, osäker) vilket är lite spännande. Vi pratar väldigt mycket om etik där, så d är intressant. Förutom alla "vanliga" ämnen, så läser jag ju tillvalskurser. I år så blev det för migär Sceniskt karaktärsarbete, Eng7 och Film och TV-produktion. Känns som att jag har fått en bra blandning på kurser för trean vilket känns grymt roligt.

~

Andra roliga saker som har hänt den senaste veckan är helt klart get together'n i tisdags och Båten i fredags. Alltså, jag trodde aldrig att det var så mng som skulle dyka upp (???<3).Det är så otroligt roligt och viktigt att träffa nya människor, så alltså syftet med den kvällen uppfylldes ju verkl.

I fredags var jag och ngr fler på Båten. Blev första och sista gången för i sommar (?), så det firades med 15% off och ksk lite för mng glas vin, haha. Trevligt hade vi i allafall och en sådan sak gör jag såklart om.

Tänkte att detta inte skulle bli ett jättelångt inlägg, men det föll ju samman ganska snabbt med tanke på att jag är dålig på att skriva icke utförligt. Hoppas detta har varit till en liten hjälp av vad jag har hållit hus och på med.

P.s mitt tal ägde sönder och insparken blev sjukt lyckad!!!!!

Pok

/Michaela


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sommarlovet leder mot sitt slut, you guys. Jag är sjukt nöjd med mitt sista sommarlov, har ju hunnit med massor av saker. Förutom att jobbet har varit amazing, så var mina höjdpunkter när jag fick åka till Danmark med familjen, åka till Umeå och träffa fina människor och åka upp till Hemavan för att träffa Josefin.

Det har ju varit lite oturligt med vädret i sommar, så alltså jag har inte badat på hela sommaren (utomhus). Tror dock att vi kmr få en fin höst i och med pissvädret, så vi får hålla tummar och tår. (En random sak) Lyssnar på trap just nu, vet inte riktigt varför, haha, jag hatar trap för Alexander har förstört det. En annan intressant sak (egentligen super irrelevant) är att jag har börjat se House, jag typ tycker om det samtidigt som jag inte gör det.

*

Kontentan av detta inlägg är att jag har haft en fet sommar och att den har bestått av relevanta och irrelevanta saker.

p.s detta inlägg sög, I'm sorry!!

Pok

/Michaela


Likes

Comments

Lyssnade på denna så mng ggr på bussen på väg till Umeå. Kolla in den!!!!

Pok

/Michaela

Likes

Comments

Halloj!

Klev upp 7:10 i morse pga en stor sak. Blev bara en liten smörgås till frukost för var för nervös för att äta mer, men det blev en rejäl uppladdning till lunch istället. Alltså, jag är sååå stolt över mig själv!! uppkörningen gick, så bra och alltså jag ville gråta av lycka. Det sjukaste med min instruktör var att det första han sa när jag körde iväg var "Nordenstam.., men du hr ju rötter där jag kommer ifrån". Jag blev typ chockad, men det var så skönt att vi pratade. Allt blev så avdramatiserat och han var så snäll. Jag har verkligen haft tur som har haft haft både körskolelärare som pressat mig till det sista och en instruktör som verkligen håller på med körkortsprov för han tycker om att se ungdomar lyckas. Precis så ska det vara! jg trodde verkligen inte jag skulle klara körkortsprovet praktiskt, men det blev istället tvärtom. Ska boka en ny skrivtid, men i Umeå, imorgon.

Den lärdom jag har tagit från det praktiska är att man innan ska försöka tänka vilka scenarion som kan ske innan körningen. Jag har kört bil nästan hela sommaren och kan de flesta märkliga uppkörningsdelar (med hjälp av andra kompisar som berättat om sina uppkörningar), så hmu ifall ni ska köra upp i Lycksele i sommar. Nu hade jag dels tur att han visste vem jag var också, så han ville att jag skulle köra på norräng där jag bor. Är väl både bra och dåligt att köra upp kring de gator man är uppvuxen vid, men samtidigt tror jag att han bara ville att jag skulle köra där för att kolla, så jag inte tog alla vägskyltar för givet. Med det menar jag att jag skulle ha lite extra uppsikt även där jag kört dagligen.

Vill typ säga att att det är så många faktorer som jag har insett spelar roll i ett prov. För mig var mitt psyke inte det bästa, men det är saker som kläder, inställning, mål och fysiska saker som påverkade mig också. Idag valde jag tillexempel att köra i Adidas träningsbyxor (Ni vet sånna man har på typ fotbollsträning) och en sweatshirt. Det var typ perfekt för jag kände mig inte bra bekväm och avslappnad utan de var sköna kläder som jag associera till en provsituation. Hadde t.ex dessa byxor när jag fick godkänt i matte 2b, så jag fick halvt omedveten bra vibe av dem. Sedan igår så fick jag en liten reward för att jag körde så bra med pappa (en mjukglass :p) och det också en sak som kan få en mer avslappnad och minska nervositeten. Vi alla är ju självklart olika, men dessa saker funkade för mig iaf. Sedan kör bil, så mycket som ni kan!!!

*

Anyways, åker till Umeå imorgon. Ska springa direkt till Jennifer när jag, så fort jag lämnat allt i lägenheten för usch det är äckligt hur mycket jag har saknat henne. Helgen kommer nog bestå av att städa, skriva tal och eventuell en liten fest (har ej bestämt ännu). Alltså taggar skolan nu!!! - kmr hända så mkt i höst och är så taggad på forts av verksamhetåret med Elevkåren.

Hoppas ni har haft en hittills bra dag, för det har jag :^D

Pok

/Michaela

Likes

Comments

Har inte mått så bra de senaste dagarna. Min magont har kommit tillbaka, har börjat få ont i halsen och jag är super slö. Gårdagen vill jag inte ens prata om för den sög och har bara bevisat att jag inte kan hantera nervositet. Bloggade ingenting igår pga stress, så ledsen för tystnaden. Hade inte tänkt att skriva, så mycket idag heller, men ville bara slänga in ett hej i alla fall. Btw, så var vår lilla avskedsmiddag jättemysig igår. Länge sedan jag skrattat, så genuint som jag gjort med Marle, Tua och Danni.

Skolan börjar om precis en vecka för mig och jag är mer än taggad. Förhoppningsvis blir jag inte sjuk just innan skolan börjar, men blir det så får jag ta det som det kommer. Skolan kommer ändå bli skönt för jag är beroende av rutiner annars faller jag samman. Det är inte det att jag inte kan vara impulsiv utan mer bara känslan av att tro att man åtminstone har sitt liv lite together.

*

Nu ska jag snart äta tacos, så ha det gött!

Pok

/Michaela

Likes

Comments

Jag kommer från en familj som äter otroligt mycket kött, men när jag är hemma och erbjuder mig att laga mat blir det ofta vegetariskt. Det är skoj att få dela med sig av sina matminnen till andra och hittills, så har jag lyckats imponera på familjen. Älskar att laga mat, så mycket av den mat jag lagar hemma i Lycksele lagar jag även i Umeå. Det som är svårast i Umeå är att anpassa till en portion. Är inget stort fan av att äta rester, men ibland blir det att jag får äta samma sak hela veckan. Hur som helst, jag la ut hela denna processen på snapchat, haha. Det är så sjukt rolig att laga pasta (och det är svårt att göra fel). Försökte mig på detta när jag inte kunde hitta något recept som liknade Vezzo's zucchini pasta (Min favvo<3). Kan skriva ihop receptet om någon skulle vara intresserad.

Pok

/Michaela

Likes

Comments

Hej!!!

Alltså jag är så sinnessjukt lycklig just nu. Klarade sluttestet på elevcentralen med god marginal, gaaah. Alltså, det kanske inte är en jättestor grej, men alltså jag får så mycket självförtroende av det, så ni förstår inte. Det är mindre än 24 timmar tills jag skriver provet och jag känner att nerverna börjar kicka in ordentligt. Försov mig i morse enligt mitt pluggschema, så hela dagen blev lite förskjuten, men samtidigt kanske det var bra för jag koncentrerade mig enbart på att klara testerna idag. Sedan, så tror jag att det var bra att jag fick sova ut efter att jag stängt igår.

Har haft lite andra saker för mig idag också såklart, så som tvättat mina kläder till på fredag (eller lördag) när jag jag åker tillbaka till Umeå. Har haft hand om Marcus lite och ska så småningom göra en sjukt god zucchini pasta (lovar att det inte bara är enbart för att vi har haft extra pris på zucchini, haha). Jag lägger in lite bilder på den ikväll! - Hade också tänkt skiva avslutet till välkomsttalet för insparken den 22 augusti. Är såååå taggad på insparken, ni förstår inte.

*

Förresten, mitt bästa plugg tips till alla som håller på att ta körkort; skriv ned egna beskrivningar till olika moment, lagar samt regler för att få det att fastna. Det var så jag gjorde för att jag skulle känna att jag gjorde framsteg.

Pok

/Michaela

Likes

Comments

Hej!

Har varit sjukt upptagen det senaste dagarna. Jag har inte bara pluggat som en dåre och haft flera sammanbrott, utan jag har även jobbat som en tok. Idag gjorde jag mitt sista pass för i sommar. Känns både bra och dåligt, jag menar har ju spenderat större delen av sommaren där. Det har varit otroligt roligt att få träffa så många nya människor och fått lära sig nya saker.

Hur som helst, så är imorgon måndag min sista heldag innan jag skriver teoriprovet för körkortet. Är nervös, jättenervös. Heidi förklarade lite idag hur jag skulle tänka och, så och hon tror att jag kommer klara det. Satt uppe till 01:00 natten till idag, så har hållit igång ordentligt. Uppkörningen kommer senare i veckan, så hinner övningsköra lite mer med mamma och pappa innan det, vilket känns stabilt. Btw, så flyttade jag och tjejerna vår lilla middag till tisdag istället för jag känner att det är mer värt att få plugga en hel dag utan stopp än att plugga en förmiddag och sedan åka för att käka + något glas vin. Jag menar, man måste ju prioritera lite. Meeen, är i alla fall så taggad på att mysa med dem en kväll. Det kommer bli superduper!

Igår prövade jag förresten Nocco Ice pop. Senast jag hade chansen i Umeå, så var jag dum nog att låta bli. Det låg en kvar i en frys, men jag kände liksom då att någon annan behövde den, haha.

En annan sak som är lite rolig är att jag har fått reda på schemat för min klass. Är väl inte den nöjdaste tjejen på planeten just nu, men vi får väl se om det blir lite bättre med tillvalskurserna.

p.s har saknat att få blogga de här dagarna, men tiden har bara inte räckt till!

Pok

/Michaela

Likes

Comments

What a day! Är sjuk trött och alltså mitt humör har varit på så mng olika nivåer och plan idag. Glömde för det första att packa med middag till jobbet, så har varit så sjukt hungrig hela dagen och för det andra tog jag dåliga strumpor, så har haft ont i fötterna. Såklart kom mamma till undsättning efter att hon och Marcus varit på Linus fotbollsmatch, tydligen vann de med 23-1 (de har så bra tränare nu!). Hon smsade mig att jag skulle promenera till Frasses efter att jag slutat (<334), blev så sjukt lycklig. Ska ta ned lugnt en liten stund, men sen börja läsa i boken och göra lite tester på Elevcentralen. Blir som sagt en tidig kväll, men intensiv kväll.

Hoppas er dag har varit bra. Min har inte varit så annorlunda gentemot alla andra jobbdagar.

Pok

/ Michaela

Likes

Comments

Fick just ett sms från Ludvig. Blev faktiskt lite överraskad för vi har inte pratat på sååå länge, men såklart blev jag extremt glad. Vi snackade en bra stund och det kändes så skönt. Blev typ lite lättad över att ha pratat lite utan att det skulle bli krystat.

Sitter för övrigt och hänger lite i fikarummet och käkar lite kex. Ska snart ladda om för att jobba det sista ikväll. När jag kommer hem blir det nog att sitta med körkortsboken hela kvällen och en tidig kväll. Måste verkligen försöka vända dygnet nu.

Pok
/Michaela

Likes

Comments