Hejsan alla fina!

Nu är det så att jag går en fransförlängnings utbildning på BC Academy med två fantastiska lärare samt skönhetsexperter.

Jag behöver 20 modeller som vill ställa upp på att göra sina fransar. Så välkommen att kontakta mig för tidsbokning och skicka gärna bild på era fransar så jag kan göra en konsultation.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu för tiden är jag väldigt försiktig med mitt hår då jag haft väldigt mycket problem i och med att jag har Hypotyreos dvs för låg ämnesomsättning. Innan jag fick min Levaxin(medicin) så tappade jag otroligt mycket hår vilket fick mig att må väldigt dåligt. Sen var jag även modig och rakade av håret till ca 2mm en gång & det var någongång i efterhand jag fick problem med min sköldkörtel. Så jag har inte känt mig så nöjd med mitt hår. Efter massa färgningar/blekingar hemma, misslyckade egna försök av klippningar av håret, vilket resulterade i att jag gjorde en "Britney" dvs rakade av håret + hypotyreos= kaos.

Nä men nu mår håret massa bättre då jag endast går till frisören vid färgning/klippning numera. Så mycket mer skonsamt att överlåta jobbet till en professionell. Så numera är min kvalité på håret bättre och det växer bättre, tursamt nog.

Men nog om detta, nu tänkte jag gå vidare med hur min hårvårdsrutin ser ut.

När jag duschar så brukar jag använda Silvershampoo ibland. Men den mest effektiva är Revlon Nutri Color Créme White Platinum som jag brukar ha i håret i ca 15 min. Mest effektiv är den på torrt hår. Den gör håret mjukt och håret ser mycket fräschare ut. Den tar även bort gula nyanser då den har färgpigment.

När håret är handdukstorkat så brukar jag lägga i Matrix Fiberstrong Fortyfying Leave-In Créme. Den luktar så gott, stärker och gör håret mjukt & lent.

Sedan brukar jag använda Matrix Keratindose Leave-In Spray och den återställer upp till ett års slitage efter en applikation & bygger upp håret med keratin som är hårets egna byggsten. Den är sulfat- och parabenfri. Toppenbra om jag får lov och säga det själv!

När håret torkat brukar jag spraya på lite värmeskydd och styla håret med Björn Axén Magic Style Brush. Magic style brush är en kombinerad rundborste och locktång. Den har integrerat värmesystem och keramisk tourmalinebeläggning & finns i olika storlekar. Den jag har är 45mm. För att få ännu glansigare hår så brukar jag trycka in joniseringsknappen det ger extra lyster och mindre statisk elektricitet i håret. Den ger verkligen ett salongsresultat. Man får fixa & trixa lite för att få till just den frisyren man själv är ute efter. Så try it on & hitta den metod som passar just dig!

Likes

Comments

Alltså hur fin är inte denna outfit? Den känns så himla mig också. Så klassiskt, elegant & tidlöst.

Likes

Comments

Senaste tiden har jag haft lite problemhy. Får massa röda prickar på hakan vid munnen. Sedan så har jag även rosacea som kan göra att jag får röda fläckar i ansiktet osv.

* Jag brukar använda Aloe Vera Gelly då den tränger ner djupt i huden och ger inte bara en ytlig effekt. Aloe Vera har antiinflammatoriska egenskaper samt bakteriehämmande medel. Aloe Vera ökar även produktionen av kollagen, ett slags protein som får huden att se yngre ut samt massor av enzymer, aminosyror och vitaminer som är nyttiga för huden.

Runt 1-2 ggr i veckan brukar jag lägga en ansiktsmask då man känner sig mycket fräschare efteråt.

Jag brukar använda mig av denna:

* En superrengörande, avgiftande mask som laddar upp och balanserar för en klarare hy med lyster. Innehåller Apelsin som bekämpar trött och stressad hy. Bergamott som är naturligt antiseptisk och hjälper till att rengöra kvisslor och dra samman porerna för att lämna huden klar, len och riktigt fräsch.

Likes

Comments

Alltså hur fina är inte dessa?!

Likes

Comments

Jag tycker det är väldigt viktigt att ha dagar man "tar hand om" sig själv. Man känner sig fräschare efteråt och det gör mer än man tror.

Mina skönhetsrutiner betyder mycket för mig och det är ett stort intresse att ta hand om det yttre för det påverkar även det inre.

KROPP:

* En gång i veckan försöker jag smörja in mig med BUS - dvs brun utan sol. Utan den känner jag mig nästan genomskinlig. Grå och genomskinlig känner jag mig. En mousse som heter Cocoa Brown DARK används flitigt & den smörjan man in med en handske då man annars blir väldigt brun på handflatorna. Den moussen luktar inte så mycket och den torkar in fort vilket gör att man nästan kan ta på sig kläderna direkt, det är ett stort plus att slippa kladda ner på kläderna osv. Denna flaskan kostar runt 100 lappen har jag för mig så det är ett väldigt bra budgetalternativ.

Dock är det viktigt att peela kroppen innan så att gamla hudrester försvinner & din BUS håller garanterat längre. Undvik också att smörja för mycket på torra partier såsom armbågar och knän.

* Om man inte orkar smörja in sig med BUS och greja så finns en annan variant som man smörjer in och den ska hålla i 24h sedan så tvättar man bara bort den med tvål. Den är vattenresistent och den unika formulan gör att den färgar av sig minimalt. Den kan användas både i ansikte och på kroppen. Perfekt om man känner sig blek och har bråttom någonstans.

BUS är en smaksak, men för mig är det perfekt som helst inte solar solarium. Dock gäller det att öva öva öva så kommer man tillslut lära sig. Det kan vara lite knepigt men läs på internet så finns goda råd samt big mistakes med BUS. Sen gäller det att hitta den BUS som passar din hudtyp och färg. Jag brukar alltid ta en relativt mörk då jag anser att light/medium inte ger mycket färg alls av dem BUS-en jag testat. Jag gillar att få en ganska djup färg och inte bara lite glow. Det får dock inte se för onaturligt ut.

Likes

Comments