View tracker

Dessa dagar går verkligen i ett, jag jobbar långpanna varje dag. Det känns faktiskt bra och jag lär dessutom känna mina nya kollegor vilket jag anser är största pluset. Jobbrelationer är bland de viktigaste speciellt när man spenderar mycket tid med varandra på arbetsplatsen. Det är ju riktigt kul att jobba också om man hamnar rätt. Imorgon, fredag, är den officiella öppningsdagen för BK i Lidköping och det kommer minst sagt att bli köttigt.

I mitt huvud så går tankarna i 150. Jag tänker mycket på utlandsstudier och köp av lägenhet. Antingen så jobbar jag på ett tag nu först och köper en lägenhet vilket vore det ideala. Vill gärna investera i en lägenhet även om jag själv inte bor där direkt. Eller så gör jag en typisk Michaela och handlar spontant. Haha, hur gör ni när ni ska vara smarta? Jag har hamnat i ett mönster där jag bara kör på och gärna inte väntar "för" länge på resultat.

Idag har får vi även välkomna första December, hur mysigt? Nu ska jag kika på lite avsnitt av Younger innan jag ger mig för idag. Godnatt på er💙

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag var min första dag på mitt nya jobb. Eller ah, jobb nr 2. Jag kommer att jobba på BK och vara kvar på mitt nuvarande. December blir en intensiv månad. Jag har länge tänkt att oavsett hur saker går ska jag alltid prioritera jobb så att jag har pengar när allting är bättre. Smart va? Haha....

Det är inte så bra nu. Min tillvaro har vänts upp och ned på sätt jag aldrig trodde skulle ske. Ni vet när man planerar saker och det inte blir som man tänkt sig, eller ännu värre inte händer alls. Blah blah blah...you know how it goes.

Jag har inte skrivit min Att resa ensam del 4 ännu. Jag visste inte vad jag hade att utgå ifrån och vad jag skulle säga med det inlägget. Många vill läsa om när det är perfekt och se bilder på en perfekt vardag, men sanningen är att det inte funkar så. You have your ups and downs, varför försöka dölja det?

Jag är på många sätt glad att jag följt min magkänsla 100%. Det finns dock en del som inte alla vet om som jag gärna skulle dela med mig av en dag. Just nu är allting färskt och det gör ont. Så jävla ont. Men det kommer alltid att vara en stor tid i mitt liv och den jag är. Jag har valt att hedra mina minnen på gott och ont. Det tycker jag att alla ska göra.

Likes

Comments

View tracker

Min vän Patrik

London Bridge - vanligt att vi turister kallar självaste Tower bridge för London Bridge. Vilket är fel. DETTA är London Bridge. De ligger dock inte långt ifrån, men de ser helt olika ut! Undrar hur många turister som har sagt till en taxichaufför att köra till London Bridge och hamnat helt fel😜

Viewpoint över Themsen - Tower of London, HMS Belfast och Tower Bridge. Jag fick helt ärligt rysningar när jag såg Tower Bridge runt hörnet. Ni vet när man enbart sett en plats på bild och alltid velat se det med egna ögon? Känslan går inte att beskriva. I was there.

Tower of London - Her Majesty's Royal Palace and Fortress. Towern har huvudsakligen brukats som fästning, kungligt palats och fängelse för högt uppsatta fångar. Dvs fångar av adel och kunglig härkomst. En gång i tiden var det även en plats för tortyr och avrättning. Om man är intresserad av historia så förknippas slottet med världskrigen, William the Conqueror och systrarna Boleyn. Inträde kostar 25 pund och det kan vara bra att planera in en hel dag för att kunna gå runt i lugn och ro. Jag var  utanför 1 h innan stängning så det kändes inte värt att betala och inte hinna se allt. Nästa gång! 

*Say cheeeeese*

Pub med utsikt över Tower Bridge

På Tower Bridge

Tower Bridge och Tower of London

Hit fördes de som dömdes till förrädare, väl inne på blev de avrättade.

The Shard - Storbritanniens högsta byggnad och även en utav Europas högsta skyskrapor med sina 309 m. Finns vid London Bridge Station.

Utanför entrén till Tower of London

Den här promenaden gav mig så mycket att minnas och satte verkligen pricken över i:et på min resa. Jag hann se så mycket värdefullt på 4 timmar! Det ösregnade när vi kom fram till London Bridge, därför besökte vi Borough Market först och när solen kom fram promenerade vi längs Themsen mot Tower bridge och gick över bron itself (!!) och möttes av Tower of London. Det fanns så mycket att fota! Det gick inte direkt att dölja att jag var turist, haha. Jag brukade bli så blyg om någon skulle ta ett kort på mig framför andra, men jag har nog kommit över det nu. Det känns inte sådär jobbigt längre om någon skulle se på. Tror verkligen inte att någon bryr sig heller. De mesta begränsningar sitter nog i ens egna huvud. Någon som känner igen sig? Nu har jag massor utav bilder att se tillbaka på och är så glad för det.

Jag kommer att uppdatera med ett inlägg till som blir en summering av att resa till London, enligt min upplevelse såklart. Ekonomiskt, sevärdheter och nöjen tänkte jag. Annars kommer jag att återgå till att uppdatera som vanligt. Det mesta som jag velat dela med mig av från London finns nog på bloggen nu. Vad skrev jag ens om förut? Det ekar när man går in på min sida nu förtiden. Förutom London. Det finns det mycket om 😉🇬🇧Likes

Comments

National Gallery, Trafalgar Square

Fleet Street

The Royal Court of Justice

Harrods

Charing Cross Station

Coliseum, Trafalgar Square

Leicester Square

En utav de äldsta pubarna i London dateras fr.o.m 1538. Charmigt ställe. Mörk interiör och charmig i brist på naturligt ljus. De värmer även upp puben med öppen spis så det doftar verkligen stuga, mysigt.

Julmarknad på Leicester Square

Borough, London Bridge station

Likes

Comments

Om ni någon gång besöker London så missa inte att besöka Borough. Där ligger kända Borough Market, även massor utav restauranger och pubar runt om. En del utav marknaden är täckt så det gör inget om det skulle vara dåligt väder heller. Vi hade andra planer först men valde att gå till marknaden tills vädret blev bättre och det ångrar jag inte! Vi gick och mumsa på smakprover och drack varm dryck medan vi kikade runt. De säljer hemmagjord glögg som smakade bättre än jag testat förut och thé av alla dess slag. Här hittar ni färsk fisk, kött och mycket mycket mer. De tre nedersta bilderna kommer ifrån en italiensk restaurang som heter Giuseppe's (Borough High Street), de använder ingredienser som de köpt ifrån marknaden tvärs över gatan. Det kan ju inte bli bättre än så? Maten var gudomlig och vinet pricket över i:et.

För att komma till Bourough så kan ni åka till London Bridge station. Från Borough kan ni sedan promenera längs floden Themsen till Tower Bridge och Tower of London. Helt fantastiskt sätt att se staden och flodområdet på. Det gjorde vi och jag kommer att posta ett inlägg om det imorgon antingen innan eller efter jobbet.

Godnatt på er alla.

Likes

Comments