Igår så kollade jag bland annat på sista avsnittet av TVD. Jag blev riktigt besviken och gräääät! Haha, jag brukar inte gråta till TV serier men alltså... Vill ju inte spoila något om någon som läser inte har sett men... Tycker verkligen inte att de hade behövt göra så. Så himla elakt. Alltså, nej. Stefan har varit min favoritkaraktär sen första avsnittet och han har fått lida genom typ hela serien? Sen nu när han äntligen funnit lycka så ska den tas ifrån honom? Alltså, nej. INTE OKEJ.

Efter det så gick jag till en mässa och spådde mig! Haha. Eller ja, till viss del var det vägledning och jag gjorde det mest som en kul grej. Hon sa typ att jag ska våga ta för mig mer, speciellt inom jobb och lita mer på mig själv. Och det jobbet jag vill ha kommer jag att få, och jag kan även få en högre position i jobbet än väntat. Hon sa också att jag i framtiden kanske kommer att plugga på distans. Det låter inte riktigt som mig men vi får väl se... Sen fick hon upp att jag kommer att träffa någon snäll kille runt maj eller juni som har mörkblont hår och är runt 178 cm lång och tränar. Hahaha. Alltså, det skulle vara kul om det blir sanning! Det är ju ganska snart ;) Det var det mest konkreta som hon spådde fram. Hon sa också att jag är en snäll person, men lite för snäll och ofta är där för andra som inte är där för mig... Det stämmer. Sedan sa hon lite mer saker men de är inte så nämnvärda. Har hört förut om folk som blivit spådda och inte trott ett skit på det spådamen sagt, men sedan har det faktiskt hänt. Ska bli kul att se i alla fall. Tycker faktiskt att det mesta med min spådom var positivt. Jag var bara tvungen att skriva detta inlägg så att jag kommer ihåg!

Måste förresten tillägga att man var tvungen att vara 18+ för att spå sig. OCH SJÄLVKLART frågade de om jag var över 18 bara för att jag ser så liten ut. Jag skulle vara rik om jag fick betalt varje gång någon trodde att jag är yngre än vad jag är. Händer ALLTID. När är man ens född om man fyller 18 i år? Typ 1999?? Hahaha, lite skillnad...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Har faktiskt velat ha som nyårslöfte att inte hålla på så mycket med sociala medier. Det har väl gått sådär. Jag mår i alla fall inte så bra nu och jag vet inte, men sociala medier känns bara jobbigt att vara på? Får inte alls ut något av det och mår inte direkt bättre av det. Såååå, japp. Nu tänker jag verkligen inte lägga ner tid på det. Funderade på att radera alla appar helt och hållet, men vissa av mina kompisar har jag t ex. bara kontakt med via Snap så det kommer inte funka. Och jag vill trots allt börja rita mer så jag måste ha kvar Instagram om jag ska lägga upp något. Det enda är att jag inte tänker KOLLA mina feed osv. Jag kommer nog uppdatera bloggen om jag har något "trevligt" att skriva, haha. Har hänt lite grejer i mitt liv den senaste tiden och det har tagit väldigt mycket energi... Allt jag vill just nu är att MÅ BRA. 


Likes

Comments

I lördags åkte jag hem till min kompis Annamaria. Vi hade inte setts på flera månader. Nu när man är vuxen är det så svårt att få tid att träffas. Vi åt i alla fall middag och drack vin, sedan kollade vi på filmen Dirty Grandpa. Den var helt okej, haha. Efter det kollade vi några avsnitt av Skam, eftersom att hon inte hade sett säsong 3 än. Och när vi vaknade igår så kollade vi klart resten av säsongen. 😄 sen blev det att vi snackade en hel del norska, haha.

Likes

Comments

I torsdags var jag hos frisören och rakpermanentade mitt hår - äntligen! Veckan innan gjorde jag en testslinga, för jag ville se hur mycket håret slets och att det verkligen skulle funka. Och ja, håret blev faktiskt inte så speciellt slitet! Dock var mitt hår i väldigt bra kvalité innan. Jag har inte färgat mitt hår eller liknande på 5 år. Och jag har varit försiktig med plattång, och så har jag varit varsam med håret i allmänhet. Har man däremot färgat hår och plattar typ varje dag så kanske denna behandling sliter lite mer på håret. Hur som helst är jag jättenöjd! Mitt hår har aldrig känts så mjukt och lent 😍 mitt hår innan var verkligen superlockigt och det trasslade sig osv osv. Jag hatade att handskas med det. Att rakpermanenta underlättar mycket mer än att bara platta håret, för nu slipper jag skydda håret när det regnar. Jag slipper även att planera när jag ska tvätta håret, och en massa annat.

Man får varken blöta ner håret eller utsätta det för fukt inom 48 timmar efter behandlingen. Man får inte heller ha snoddar, spännen, håret bakom öronen osv inom den tiden. Det jobbigaste är när man ska sova för man vill inte att håret ska böja sig då man riskerar att få en permanent böj. Som tur är gäller allt detta i 48h, som sagt. Så ikväll får jag göra vad jag vill med håret, men jag kommer nog vänta en dag extra bara för att vara säker. Nu hoppas vi också att håret blir lika fint efter att jag tvättat det!

HÄR finns en före- och efterbild på mitt hår. Det är på frisörsalongens Instagram, och jag vet inte om jag får lägga upp bilden här utan tillåtelse. Därför länkar jag ;)

Likes

Comments

En work in progress på en teckning jag håller på med nu. Följ mig gärna på Facebook och Instagram

I slutet på förra året började jag fundera lite på vad jag vill göra i år. Jag vet att jag ska plugga i höst och så, men vad jag ska göra innan dess är det jag tänkte på.

Ni som kommer från min andra blogg vet att jag har tecknat mycket. Jag har en youtubekanal kopplad till Splay där jag lägger upp speed drawings och teckningstips. Jag hade lagt den lite på hyllan för jag förlorade lite motivation osv. MEN NU SÅ! I år tänker jag fokusera på att växa min kanal och min Instagram att bli ännu större! Förra året gick jag från 800 till 9000 prenumeranter utan att ens lägga upp så många videos. Nu ska jag utmana mig själv och producera en massa konst och en massa videos! Hur många prenumeranter jag lyckas komma upp i är min utmaning för i år. 💪

Likes

Comments

I måndags åkte jag hem till Malin. Hon har köpt en massa nagelgrejer så hon ville fixa mina naglar. Tycker att hon gjorde ett riktigt bra jobb för att vara första gången! Det tog ca 3 timmar, men det var bara trevligt för vi fick mycket tid att prata samtidigt. Det jobbiga blir ju när naglarna växer ut, men det är ett senare problem. Haha.

Likes

Comments

Idag är det söndag, och jag har faktiskt varit i skolan och skrivit matteprov. På grund av att de hade brist på lokaler var vi alltså tvungna att göra vårt nationella prov på en söndag. Jaja, det var inte så jobbigt eftersom att jag är van vid att gå upp tidigt.

Jag har pluggat som en galning och kollat på gamla nationella prov i Matte 2b på youtube och jag fattade i princip allt så jag trodde inte att det skulle vara så svårt. Dock måste jag säga att A-frågorna var jättesvåra på detta prov. Jag klarade en fråga på A-delen (vad jag vet. Jag gissade på några så man kan ju hoppas. Men de två sista var omöjliga för mig). Men den frågan jag klarade var en grej som vi inte ens gått igenom på lektionen och som inte fanns i boken. Men jag hittade en formel som kunde lösa ut problemet i formelbladet, så jag lyckades! Frågan var att man skulle bevisa varför en cirkelbåge var 4,7% större än en viss sträcka i samma cirkel. Och i min uträkning med den formeln lyckades jag få att cirkelbågen var 1.047 gånger den sträckan, som var lika lång som radien om man ritade in lite streck i cirkeln... Så det bara måste vara rätt?! Haha okej, de som läser nu tycker väl att detta är helt ointressant så jag ska nog inte skriva mer om frågorna på provet. Jag tror i alla fall att jag klarar ett C, vilket är långt mycket bättre än mitt "ett poäng från E" under nationella i 1b... Haha. Det är bara att vänta på resultatet!

Nu har jag inget mer att plugga på resten av detta år, så nu kan jag äntligen kolla klart på Skam! Jag började kolla på det förra veckan eftersom att den serien har blivit så omtalad. Jag hann bara se säsong 1 innan jag insåg att jag måste fokusera på matten, så jag fick ta lite paus. Säsong 1 var jättebra, så nu blir det att kolla säsong 2 och 3! 

Likes

Comments

Nu har jag inte skrivit på länge... Igen. Haha. Igår träffade jag i alla fall @Malines i stan. Vi satt på Espresso House i flera timmar för vi hade inte träffats sen slutet på oktober så vi hade en hel del att prata om. Det var en supertrevlig eftermiddag! ❤️ inte så mycket mer att tillägga om det faktiskt. Hehe.

Idag har det bara varit skola för mig, sen åkte jag och uträttade lite ärenden, så vuxen som jag är med körkort och allt nu... Hahaha, nä men. Vilken intressant uppdate det här blev då.

Likes

Comments

Orkar inte hitta någon passande bild.. Så tänkte bara skriva att nu har jag äntligen körkort! Jag skaffade egentligen körkortstillstånd i slutet på 2012, men jag pallade inte hålla på med det när jag gick i skolan, sedan när jag slutade skolan hade jag "glömt bort" att jobba på att skaffa körkort... Sen fick jag jobb och det tog ett tag innan jag började köra regelbundet. Men nu så! Gjorde teoriprovet för några veckor sedan och så var det uppkörning imorse. Jag var sååå nervös för båda proven. Vet inte om det finns så mycket att skriva men... Inför teoriprovet hade jag tränat på tester på körkortsportalen och fick 70/70 hela tiden på slutet. Väl på provet var några frågor lite annorlunda så det blev ju inte full pott, men jag hade ganska höga poäng. Dock trodde jag att jag inte skulle få godkänt bara för att några frågor var så annorlunda. På uppkörningen fick jag åka med en tjej som utbildade sig till instruktör och så hade jag själva instruktören i baksätet. Men det var inte jobbigt att ha två i bilen faktiskt. Båda verkade trevliga och tjejen som satt bredvid var väldigt lugn. Det jag var mest nervös för var att backa. Tack och lov fick jag inte backa runt ett hörn, utan bara in på en parkeringsruta. Enligt mig är det MYCKET lättare. Nu känner jag att några tyngder har släppt från axlarna och jag kan andas ut lite i alla fall... Haha.

Likes

Comments

Bilden är från Wehearit, just saying.

Nu har jag inte skrivit på ett tag igen. Det känns som att jag har gjort saker hela tiden i Oktober. En stor del av tiden har så klart gått åt till att plugga matte. Jag stressar typ ihjäl mig. Läraren har gjort en planering men han går igenom "för många" sidor per lektion och ligger två veckor framåt, så jag måste stressplugga hemma. han har sagt att vi bara behöver räkna två tal på varje sida.. Men alltså. Jag kommer inte in i formlerna och förstår hur man ska göra på bara två tal, då det finns olika varianter hela tiden. Så det blir att jag sitter med ca tio tal per sida istället. Men jag har ju tid, och jobbar jag hårt kommer det att ge resultat. Jag vill ju som sagt bli Näringsfysiolog/Nutritionist och man tjänar faktiskt rätt så bra som det. Jag SKA nå dit, men då måste jag kämpa för att klara alla kurser och sedan söka in till själva utbildningen och klara den! Vet inte om jag nämnt det, men på Nutritionist-utbildningen så är kemin ganska svår har jag hört, och då krävs det att man kan matte. Så det är lika bra att jag pluggar så att jag FÖRSTÅR och klarar den kemin. Det svåra är att komma i håg alla formler och när man ska använda vad. Tur i alla fall att jag är en sån som kämpar för saker jag vill åstadkomma, trots att jag är lat ibland. Jag har pluggat till klockan fyra varje dag (dock aldrig helger). Idag gav jag däremot upp vid ett. Jag har ändå inte mycket kvar att plugga av det vi gick igenom denna vecka, så det hinner jag imorgon förmiddag. Dessutom hade jag körlektion imorse klockan 6.45, så jag var tvungen att gå upp tidigare. Tyvärr vaknade jag vid tre och kunde inte somna om. Så jag tycker att jag förtjänar att ta en paus från matten resten av dagen. Haha.

Vad har jag annars gjort förra månaden? Hmm.. Jag har varit på en massa läkarbesök, besökt akuten, gjort ett prov (skriver mer om det i ett annat inlägg), bränt pengar (shopaholic som jag är. Hjälp mig)... Okej jag kommer inte på så mycket mer, men jag har verkligen varit riktigt upptagen. Ganska ovanligt för att vara jag. Haha... Fast en grej som jag gjorde nu i helgen, alltså slutet av Oktober var att jag reste iväg helt själv för första gången. Jag har ångest över rätt mycket så jag var lite rädd att missa tåg vid byten, inte hitta osv, men "målet" var värt resan eller vad man ska säga... Resan dit gick ändå jättebra! Det enda jobbiga var att tågtoaletterna var riktigt äckliga. Det luktade dass redan utanför tåget, innan man gick in i vagnen. Trevligt! Fast det var bara på vägen dit. På vägen hem var tågen fräschare. Jag hade i alla fall en mysig och trevlig helg :)

Likes

Comments