Jag har börjat skriva en dagbok för hand och jag måste säga att jag ångrar att jag inte börjat tidigare! Jag skrev en när jag var 7 år som är sjukt rolig att läsa. Synd att jag inte fortsatte för det hade varit kul. Nu har jag bestämt att jag ska skriva hela tiden. När jag var yngre tänkte jag att en dagbok bara är för att berätta vad man gjort under dagen, men har nu insett att det är riktigt bra för själen att skriva ner sina tankar också. På en blogg känns det som att man har ett filter och inte vill dela med sig av allt, men i en dagbok kan man skriva exakt vad man vill! Sååå jag tipsar er alla om att börja skriva dagbok om ni inte redan gör det! Kan själv inte fatta att jag inte började tidigare då jag tycker att minnen är sjukt viktiga. Jag sparar på typ allt! Det jobbiga är ju att man inte kan lägga in bilder lika lätt som man kan göra på en blogg, haha.

Likes

Comments

Idag är det min 22-årsdag och den har firats med middag på restaurang med familjen. Min pappa fyller faktiskt också år idag (dock inte 22, haha) så vi firade oss båda. Jag har haft en relativt bra dag! Har inte gjort något speciellt på min födelsedag de senaste åren så jag uppskattade allt idag :) Vi kommer att fira mer med släkten på lördag.

I present fick jag bland annat kostymbyxorna som ni ser på bilden ovan. Jag ääälskar dem! Sedan fick jag lite annat nice. Och så får jag inte glömma lilla moder natur som var så gullig och kom på besök på födelsedagen 😊😊 Till pappa har jag och min lillasyster beställt "Boken om mig" som är en slags självbiografi med 300 frågor där man fyller i om sig själv och sitt liv. Tyvärr har boken inte kommit än så han får en försenad present. Hoppas i alla fall att han blir glad när han får den! :)

Likes

Comments

Igår så kollade jag bland annat på sista avsnittet av TVD. Jag blev riktigt besviken och gräääät! Haha, jag brukar inte gråta till TV serier men alltså... Vill ju inte spoila något om någon som läser inte har sett men... Tycker verkligen inte att de hade behövt göra så. Så himla elakt. Alltså, nej. Stefan har varit min favoritkaraktär sen första avsnittet och han har fått lida genom typ hela serien? Sen nu när han äntligen funnit lycka så ska den tas ifrån honom? Alltså, nej. INTE OKEJ.

Efter det så gick jag till en mässa och spådde mig! Haha. Eller ja, till viss del var det vägledning och jag gjorde det mest som en kul grej. Hon sa typ att jag ska våga ta för mig mer, speciellt inom jobb och lita mer på mig själv. Och det jobbet jag vill ha kommer jag att få, och jag kan även få en högre position i jobbet än väntat. Hon sa också att jag i framtiden kanske kommer att plugga på distans. Det låter inte riktigt som mig men vi får väl se... Sen fick hon upp att jag kommer att träffa någon snäll kille runt maj eller juni som har mörkblont hår och är runt 178 cm lång och tränar. Hahaha. Alltså, det skulle vara kul om det blir sanning! Det är ju ganska snart ;) Det var det mest konkreta som hon spådde fram. Hon sa också att jag är en snäll person, men lite för snäll och ofta är där för andra som inte är där för mig... Det stämmer. Sedan sa hon lite mer saker men de är inte så nämnvärda. Har hört förut om folk som blivit spådda och inte trott ett skit på det spådamen sagt, men sedan har det faktiskt hänt. Ska bli kul att se i alla fall. Tycker faktiskt att det mesta med min spådom var positivt. Jag var bara tvungen att skriva detta inlägg så att jag kommer ihåg!

Måste förresten tillägga att man var tvungen att vara 18+ för att spå sig. OCH SJÄLVKLART frågade de om jag var över 18 bara för att jag ser så liten ut. Jag skulle vara rik om jag fick betalt varje gång någon trodde att jag är yngre än vad jag är. Händer ALLTID. När är man ens född om man fyller 18 i år? Typ 1999?? Hahaha, lite skillnad...

Likes

Comments

Har faktiskt velat ha som nyårslöfte att inte hålla på så mycket med sociala medier. Det har väl gått sådär. Jag mår i alla fall inte så bra nu och jag vet inte, men sociala medier känns bara jobbigt att vara på? Får inte alls ut något av det och mår inte direkt bättre av det. Såååå, japp. Nu tänker jag verkligen inte lägga ner tid på det. Funderade på att radera alla appar helt och hållet, men vissa av mina kompisar har jag t ex. bara kontakt med via Snap så det kommer inte funka. Och jag vill trots allt börja rita mer så jag måste ha kvar Instagram om jag ska lägga upp något. Det enda är att jag inte tänker KOLLA mina feed osv. Jag kommer nog uppdatera bloggen om jag har något "trevligt" att skriva, haha. Har hänt lite grejer i mitt liv den senaste tiden och det har tagit väldigt mycket energi... Allt jag vill just nu är att MÅ BRA. 


Likes

Comments

I lördags åkte jag hem till min kompis Annamaria. Vi hade inte setts på flera månader. Nu när man är vuxen är det så svårt att få tid att träffas. Vi åt i alla fall middag och drack vin, sedan kollade vi på filmen Dirty Grandpa. Den var helt okej, haha. Efter det kollade vi några avsnitt av Skam, eftersom att hon inte hade sett säsong 3 än. Och när vi vaknade igår så kollade vi klart resten av säsongen. 😄 sen blev det att vi snackade en hel del norska, haha.

Likes

Comments

I torsdags var jag hos frisören och rakpermanentade mitt hår - äntligen! Veckan innan gjorde jag en testslinga, för jag ville se hur mycket håret slets och att det verkligen skulle funka. Och ja, håret blev faktiskt inte så speciellt slitet! Dock var mitt hår i väldigt bra kvalité innan. Jag har inte färgat mitt hår eller liknande på 5 år. Och jag har varit försiktig med plattång, och så har jag varit varsam med håret i allmänhet. Har man däremot färgat hår och plattar typ varje dag så kanske denna behandling sliter lite mer på håret. Hur som helst är jag jättenöjd! Mitt hår har aldrig känts så mjukt och lent 😍 mitt hår innan var verkligen superlockigt och det trasslade sig osv osv. Jag hatade att handskas med det. Att rakpermanenta underlättar mycket mer än att bara platta håret, för nu slipper jag skydda håret när det regnar. Jag slipper även att planera när jag ska tvätta håret, och en massa annat.

Man får varken blöta ner håret eller utsätta det för fukt inom 48 timmar efter behandlingen. Man får inte heller ha snoddar, spännen, håret bakom öronen osv inom den tiden. Det jobbigaste är när man ska sova för man vill inte att håret ska böja sig då man riskerar att få en permanent böj. Som tur är gäller allt detta i 48h, som sagt. Så ikväll får jag göra vad jag vill med håret, men jag kommer nog vänta en dag extra bara för att vara säker. Nu hoppas vi också att håret blir lika fint efter att jag tvättat det!

HÄR finns en före- och efterbild på mitt hår. Det är på frisörsalongens Instagram, och jag vet inte om jag får lägga upp bilden här utan tillåtelse. Därför länkar jag ;)

Likes

Comments

En work in progress på en teckning jag håller på med nu. Följ mig gärna på Facebook och Instagram

I slutet på förra året började jag fundera lite på vad jag vill göra i år. Jag vet att jag ska plugga i höst och så, men vad jag ska göra innan dess är det jag tänkte på.

Ni som kommer från min andra blogg vet att jag har tecknat mycket. Jag har en youtubekanal kopplad till Splay där jag lägger upp speed drawings och teckningstips. Jag hade lagt den lite på hyllan för jag förlorade lite motivation osv. MEN NU SÅ! I år tänker jag fokusera på att växa min kanal och min Instagram att bli ännu större! Förra året gick jag från 800 till 9000 prenumeranter utan att ens lägga upp så många videos. Nu ska jag utmana mig själv och producera en massa konst och en massa videos! Hur många prenumeranter jag lyckas komma upp i är min utmaning för i år. 💪

Likes

Comments

I måndags åkte jag hem till Malin. Hon har köpt en massa nagelgrejer så hon ville fixa mina naglar. Tycker att hon gjorde ett riktigt bra jobb för att vara första gången! Det tog ca 3 timmar, men det var bara trevligt för vi fick mycket tid att prata samtidigt. Det jobbiga blir ju när naglarna växer ut, men det är ett senare problem. Haha.

Likes

Comments

Idag är det söndag, och jag har faktiskt varit i skolan och skrivit matteprov. På grund av att de hade brist på lokaler var vi alltså tvungna att göra vårt nationella prov på en söndag. Jaja, det var inte så jobbigt eftersom att jag är van vid att gå upp tidigt.

Jag har pluggat som en galning och kollat på gamla nationella prov i Matte 2b på youtube och jag fattade i princip allt så jag trodde inte att det skulle vara så svårt. Dock måste jag säga att A-frågorna var jättesvåra på detta prov. Jag klarade en fråga på A-delen (vad jag vet. Jag gissade på några så man kan ju hoppas. Men de två sista var omöjliga för mig). Men den frågan jag klarade var en grej som vi inte ens gått igenom på lektionen och som inte fanns i boken. Men jag hittade en formel som kunde lösa ut problemet i formelbladet, så jag lyckades! Frågan var att man skulle bevisa varför en cirkelbåge var 4,7% större än en viss sträcka i samma cirkel. Och i min uträkning med den formeln lyckades jag få att cirkelbågen var 1.047 gånger den sträckan, som var lika lång som radien om man ritade in lite streck i cirkeln... Så det bara måste vara rätt?! Haha okej, de som läser nu tycker väl att detta är helt ointressant så jag ska nog inte skriva mer om frågorna på provet. Jag tror i alla fall att jag klarar ett C, vilket är långt mycket bättre än mitt "ett poäng från E" under nationella i 1b... Haha. Det är bara att vänta på resultatet!

Nu har jag inget mer att plugga på resten av detta år, så nu kan jag äntligen kolla klart på Skam! Jag började kolla på det förra veckan eftersom att den serien har blivit så omtalad. Jag hann bara se säsong 1 innan jag insåg att jag måste fokusera på matten, så jag fick ta lite paus. Säsong 1 var jättebra, så nu blir det att kolla säsong 2 och 3! 

Likes

Comments