View tracker

En work in progress på en teckning jag håller på med nu. Följ mig gärna på Facebook och Instagram

I slutet på förra året började jag fundera lite på vad jag vill göra i år. Jag vet att jag ska plugga i höst och så, men vad jag ska göra innan dess är det jag tänkte på.

Ni som kommer från min andra blogg vet att jag har tecknat mycket. Jag har en youtubekanal kopplad till Splay där jag lägger upp speed drawings och teckningstips. Jag hade lagt den lite på hyllan för jag förlorade lite motivation osv. MEN NU SÅ! I år tänker jag fokusera på att växa min kanal och min Instagram att bli ännu större! Förra året gick jag från 800 till 9000 prenumeranter utan att ens lägga upp så många videos. Nu ska jag utmana mig själv och producera en massa konst och en massa videos! Hur många prenumeranter jag lyckas komma upp i är min utmaning för i år. 💪

Likes

Comments

I måndags åkte jag hem till Malin. Hon har köpt en massa nagelgrejer så hon ville fixa mina naglar. Tycker att hon gjorde ett riktigt bra jobb för att vara första gången! Det tog ca 3 timmar, men det var bara trevligt för vi fick mycket tid att prata samtidigt. Det jobbiga blir ju när naglarna växer ut, men det är ett senare problem. Haha.

Likes

Comments

Idag är det söndag, och jag har faktiskt varit i skolan och skrivit matteprov. På grund av att de hade brist på lokaler var vi alltså tvungna att göra vårt nationella prov på en söndag. Jaja, det var inte så jobbigt eftersom att jag är van vid att gå upp tidigt.

Jag har pluggat som en galning och kollat på gamla nationella prov i Matte 2b på youtube och jag fattade i princip allt så jag trodde inte att det skulle vara så svårt. Dock måste jag säga att A-frågorna var jättesvåra på detta prov. Jag klarade en fråga på A-delen (vad jag vet. Jag gissade på några så man kan ju hoppas. Men de två sista var omöjliga för mig). Men den frågan jag klarade var en grej som vi inte ens gått igenom på lektionen och som inte fanns i boken. Men jag hittade en formel som kunde lösa ut problemet i formelbladet, så jag lyckades! Frågan var att man skulle bevisa varför en cirkelbåge var 4,7% större än en viss sträcka i samma cirkel. Och i min uträkning med den formeln lyckades jag få att cirkelbågen var 1.047 gånger den sträckan, som var lika lång som radien om man ritade in lite streck i cirkeln... Så det bara måste vara rätt?! Haha okej, de som läser nu tycker väl att detta är helt ointressant så jag ska nog inte skriva mer om frågorna på provet. Jag tror i alla fall att jag klarar ett C, vilket är långt mycket bättre än mitt "ett poäng från E" under nationella i 1b... Haha. Det är bara att vänta på resultatet!

Nu har jag inget mer att plugga på resten av detta år, så nu kan jag äntligen kolla klart på Skam! Jag började kolla på det förra veckan eftersom att den serien har blivit så omtalad. Jag hann bara se säsong 1 innan jag insåg att jag måste fokusera på matten, så jag fick ta lite paus. Säsong 1 var jättebra, så nu blir det att kolla säsong 2 och 3! 

Likes

Comments

Nu har jag inte skrivit på länge... Igen. Haha. Igår träffade jag i alla fall @Malines i stan. Vi satt på Espresso House i flera timmar för vi hade inte träffats sen slutet på oktober så vi hade en hel del att prata om. Det var en supertrevlig eftermiddag! ❤️ inte så mycket mer att tillägga om det faktiskt. Hehe.

Idag har det bara varit skola för mig, sen åkte jag och uträttade lite ärenden, så vuxen som jag är med körkort och allt nu... Hahaha, nä men. Vilken intressant uppdate det här blev då.

Likes

Comments

Orkar inte hitta någon passande bild.. Så tänkte bara skriva att nu har jag äntligen körkort! Jag skaffade egentligen körkortstillstånd i slutet på 2012, men jag pallade inte hålla på med det när jag gick i skolan, sedan när jag slutade skolan hade jag "glömt bort" att jobba på att skaffa körkort... Sen fick jag jobb och det tog ett tag innan jag började köra regelbundet. Men nu så! Gjorde teoriprovet för några veckor sedan och så var det uppkörning imorse. Jag var sååå nervös för båda proven. Vet inte om det finns så mycket att skriva men... Inför teoriprovet hade jag tränat på tester på körkortsportalen och fick 70/70 hela tiden på slutet. Väl på provet var några frågor lite annorlunda så det blev ju inte full pott, men jag hade ganska höga poäng. Dock trodde jag att jag inte skulle få godkänt bara för att några frågor var så annorlunda. På uppkörningen fick jag åka med en tjej som utbildade sig till instruktör och så hade jag själva instruktören i baksätet. Men det var inte jobbigt att ha två i bilen faktiskt. Båda verkade trevliga och tjejen som satt bredvid var väldigt lugn. Det jag var mest nervös för var att backa. Tack och lov fick jag inte backa runt ett hörn, utan bara in på en parkeringsruta. Enligt mig är det MYCKET lättare. Nu känner jag att några tyngder har släppt från axlarna och jag kan andas ut lite i alla fall... Haha.

Likes

Comments

Bilden är från Wehearit, just saying.

Nu har jag inte skrivit på ett tag igen. Det känns som att jag har gjort saker hela tiden i Oktober. En stor del av tiden har så klart gått åt till att plugga matte. Jag stressar typ ihjäl mig. Läraren har gjort en planering men han går igenom "för många" sidor per lektion och ligger två veckor framåt, så jag måste stressplugga hemma. han har sagt att vi bara behöver räkna två tal på varje sida.. Men alltså. Jag kommer inte in i formlerna och förstår hur man ska göra på bara två tal, då det finns olika varianter hela tiden. Så det blir att jag sitter med ca tio tal per sida istället. Men jag har ju tid, och jobbar jag hårt kommer det att ge resultat. Jag vill ju som sagt bli Näringsfysiolog/Nutritionist och man tjänar faktiskt rätt så bra som det. Jag SKA nå dit, men då måste jag kämpa för att klara alla kurser och sedan söka in till själva utbildningen och klara den! Vet inte om jag nämnt det, men på Nutritionist-utbildningen så är kemin ganska svår har jag hört, och då krävs det att man kan matte. Så det är lika bra att jag pluggar så att jag FÖRSTÅR och klarar den kemin. Det svåra är att komma i håg alla formler och när man ska använda vad. Tur i alla fall att jag är en sån som kämpar för saker jag vill åstadkomma, trots att jag är lat ibland. Jag har pluggat till klockan fyra varje dag (dock aldrig helger). Idag gav jag däremot upp vid ett. Jag har ändå inte mycket kvar att plugga av det vi gick igenom denna vecka, så det hinner jag imorgon förmiddag. Dessutom hade jag körlektion imorse klockan 6.45, så jag var tvungen att gå upp tidigare. Tyvärr vaknade jag vid tre och kunde inte somna om. Så jag tycker att jag förtjänar att ta en paus från matten resten av dagen. Haha.

Vad har jag annars gjort förra månaden? Hmm.. Jag har varit på en massa läkarbesök, besökt akuten, gjort ett prov (skriver mer om det i ett annat inlägg), bränt pengar (shopaholic som jag är. Hjälp mig)... Okej jag kommer inte på så mycket mer, men jag har verkligen varit riktigt upptagen. Ganska ovanligt för att vara jag. Haha... Fast en grej som jag gjorde nu i helgen, alltså slutet av Oktober var att jag reste iväg helt själv för första gången. Jag har ångest över rätt mycket så jag var lite rädd att missa tåg vid byten, inte hitta osv, men "målet" var värt resan eller vad man ska säga... Resan dit gick ändå jättebra! Det enda jobbiga var att tågtoaletterna var riktigt äckliga. Det luktade dass redan utanför tåget, innan man gick in i vagnen. Trevligt! Fast det var bara på vägen dit. På vägen hem var tågen fräschare. Jag hade i alla fall en mysig och trevlig helg :)

Likes

Comments

I måndags började jag en mattekurs, Matematik 2b. Jag försökte undvika matte så gott det gick under gymnasiet så jag hade inte det som tillval för jag skulle "aldrig i liiiivet jobba med något som kräver matte" sen sitter jag här några år senare och önskar att jag hade gått natur istället för estet bara för att jag vill bli Näringsfysiolog nu... Haha. Nästa höst tänkte jag söka till en folkhögskola/ ett vuxengymnasium som har ett naturvetenskapligt basår, så att jag kan plugga in naturämnen. Dock behöver jag matte 2b för att söka. Sen måste jag ju ha enda till matte 4. Jag vet inte hur det ska gå men jag hoppas att jag klarar det!

Jag har i alla fall lektion nu två gånger i veckan, ca 4 timmar varje gång. Jag har alltid tyckt att det är jobbigt att sitta i klassrum av olika anledningar så jag får typ kämpa mig igenom det. Nu har jag bestämt mig för att jag varje dag ska sitta till runt klockan fyra och plugga matte när jag är hemma, för kursen är på 10 veckor så man måste gå igenom ungefär 30 sidor varje vecka. I hela mitt liv har jag fått lite panik av matte och jag känner verkligen frustrationen när jag inte fattar något. Vet inte hur många gånger jag haft gråten i halsen när jag har pluggat matte. En grej jag tycker är riktigt störande med matte är att de förklarar typ halvhjärtat i boken, sen när man ska göra talen säger de "gör det här" och sen ändrar de något utan att förklara HUR man ska göra?! Men jag hittade en kille på youtube som visar hur man räknar ut talen i just den boken jag har så när jag kör fast tänker jag "nä jag måste fråga min kompis" haha... Och jag önskar seriöst att han var min lärare för han gör verkligen att man förstår! På lektionerna jag har nu förklarar läraren lite för snabbt så det är svårt att hänga med. Och det är genomgång hela tiden så man måste verkligen sitta hemma och plugga en massa tal själv. Denna vecka när jag pluggat har jag som tur är faktiskt fattat mycket av det jag gjort. Jag blir faktiskt förvånad över mig själv så jag sitter och säger typ "I am nailing thiiiis!" Med en jättesvensk dialekt "aj äm neeeejling diss" Hahah. MEN det är så himla svårt att komma ihåg alla olika räknesätt till provet! Och i provet står det inte heller vilket räknesätt man ska använda så jag är fortfarande nervös för om jag klarar det nationella provet eller inte. Det är det enda provet vi kommer att ha och klarar jag inte det måste jag antagligen gå om hela kursen. Kul. Jag fick ju F på nationella i matte 1b så.. Haha. Men jag hade ett poäng från E och ett av felen var så att jag hade räknat rätt, men jag suddade det och gjorde om. Läraren sa att om jag inte hade suddat hade jag fått E. Man ba kul men kan du inte vara snäll och se att jag hade rätt ändå? Haha.. Men vi läste matte 1b under både ettan och tvåan så det är inte konstigt om man inte kommer ihåg saker från höstterminen i ettan när man sedan har provet under vårterminen i tvåan. Jag hoppas att jag inte behöver tänka att "aj äm feeejling diss" på provet nu i 2b. Det känns som att min framtid just nu hänger på att jag klarar alla mattekurser för annars kan jag inte få det jobbet jag vill ha... Och biologi är jag intresserad av så det har jag MYCKET lättare för, så den kursen är jag säker på att jag klarar.

Oj vad mycket text det blev nu, men jag har inte skrivit på länge nu så... Igår kväll var jag med några kompisar i alla fall och vi testade att göra pore strips med krossade koltabletter och lim. Det funkade inte alls på mig men jag tror att det var för att jag inte ångade ansiktet innan. Så imorse ångade jag, sen skrubbade, sen tog jag ett vanligt pore strip på. Det funkade inte heller. Alltså varför har jag fått en massa pormaskar som inte försvinner?! Jag funderar på att köpa ett verktyg som klämmer bort dem för jag vill inte att min näsa ska se ut som en jordgubbe. Okej, nu överdrev jag lite. Så äcklig är den inte.

En annan sak är att jag har köpt ett par jättesnygga stövlar från The Urban Project. Ett problem jag brukar ha med skor är att jag tror att min vänstra fot är en aning längre än den högra så det blir alltid för trångt i tårna. Det är så irriterande för det känns som att jag aldrig kan ha snygga skor utan att vänster fot känns obekväm. Senare idag ska jag gå till en skomakare och se om det går att töja ut den vänstra skon i tån eller något sånt, för jag vill verkligen behålla skorna! Trots att de var dyra så att man får ångest.. Haha. Men jag tycker att det är värt att betala mer för skor, jackor och väskor om man vet att man ska ha dem länge.

Om jag har någon felstavning i detta inlägg är det för att jag skrev det snabbt på min iPad så jag vet inte om den hittade på någon autocorrect.

Likes

Comments

Igår var det min namnsdag (som om det är viktigt, haha) och även dags för mig att se Justin Bieber för tredje gången. Sist var ju konserterna i Globen, men denna gång Tele2 Arena. Måste verkligen säga att jag föredrar Globen! Tele2 Arena är bara bra om man har ståplats tror jag, för det utrymmet var jättestort. Vi hade sittplats och då hamnade man väldigt långt ifrån när ståplatsgolvet var så brett. När vi var på Globen var vi nära scenen trots att vi hade sittplats. Och jag skulle aldrig kunna ha ståplats för jag skulle få panik av att stå och trängas bland alla människor. Dessutom ser jag aldrig något när jag är på utomhuskonserter där man måste stå, för det är alltid en massa långa människor i vägen.

I övrigt var konserten bra, men jag föredrog Believe tour. Det var en bättre upplevelse eftersom att jag hade en bättre plats (bilderna blev SÅ mycket bättre än denna kvalité haha), men även för att jag helt enkelt tyckte att det var en bättre show. Believe är också ett av mina favoritalbum från Bieber (Även om My World skivorna fick mig att börja lyssna)... Sen så mådde jag bättre under Believe tour konserterna så jag kunde njuta mer.

När vi skulle hem och skulle ut från parkeringen vid Globens köpcentrum var det kö i garaget och bilarna rörde inte ens på sig för ingen kom ut. Det slutade med att alla började tuta och sen började det låta som att alla spelade någon låt med tutorna. Eftersom att man var trött så var det kul även om man var irriterad och ville hem.

Likes

Comments

I helgen beställde jag jackan till vänster, och idag jackan till höger (den fanns inte i min storlek när jag beställde den vänstra men den kom in idag, haha). Båda är från Nelly. Förra året började jag hata min vinterjacka som jag haft sen gymnasiet. Vinterjackor är ju stora, men jag kände mig EXTRA stor i den. Förut köpte jag alltid jackor i för stora storlekar för att få plats med en tjock tröja under (mamma sa åt mig att göra så under hela min uppväxt), men man får faktiskt plats med tjocka tröjor även om man har XS har jag lärt mig nu. Alla mina jackor som jag är nöjd med är i XS och jag känner mig obekväm i alla som är större just för att det känns som att jag är "stor" eller att de hänger på mig. Man känner typ att man inte bär upp plagget, utan plagget bär en själv. Så ja, en ny vinterjacka fick det bli! Lite "dyr", men det är tecken på att det är bra kvalitet. Hade dessutom en rabattkod på 15% så fick den för 300kr billigare. (Ska vi slå vad om att bara för att jag skrev detta så är jackan säkert liten i storleken och jag behöver skicka tillbaka och byta till en Small ändå).

Jackan till höger är jag lite osäker på. Inte för att jag tycker att den är ful. Den är rätt så snygg! Men tanken är att jag ska kunna ha den under hösten och tidiga våren när det fortfarande är lite kallt, för jag orkar inte gå runt med en klumpig vinterjacka under tre årstider liksom. Det räcker med vintern. Både min bomberjacka och skinnjacka är aningen för kalla för att ha under hösten när det är lite kallare, så jag hoppas nu att den jag beställde inte är för tunn! Det står att den är fodrad så man får hoppas att det är tillräckligt. Jag vill inte tvingas ha på mig tjocka tröjor under för då kan jag lika gärna ha bomberjackan eller skinnjackan. Jag får helt enkelt se när den kommer hem om den är varm nog för mig eller om jag får lämna tillbaka den.

Hahaha, så intressant inlägg att läsa om mina tankar om jackor.

Idag tog jag förresten den där Gardasilsprutan, den första som man ska ta. Känns som att alla tagit den utom jag och det är väl lika bra att ta den tänkte jag. Men det gjorde så ont?! Har inte varit spruträdd eller så, men är däremot rädd för blodprov. Man skulle tydligen ta den i muskeln? Vet inte om det gäller alla sprutor man tar men har nog aldrig tagit en spruta som gjort så ont förut. Det varade väl bara i några minuter efter i och för sig. Sen blev jag yr i huvudet och när jag gick hem var jag rädd och tänkte typ "Tänk om jag behöver sätta mig ner på marken och dör och så hittar ingen mig nu" hahaha vafan? Ska alltid oroa mig över minsta lilla grej.

Likes

Comments

Nu har jag inte skrivit nåt på ett bra tag. Tror jag skrev i det senaste inlägget att jag inte direkt varit på topp. Känns som att när ett problem försvinner kommer ett nytt?! Fick ta ett uppehåll med träningen i två veckor, men nu börjar jag komma igång igen. Jag har inte gjort så mycket speciellt utan bara vart med vänner, vart i skärgården, tagit körlektioner... Ja, väldigt vardagliga saker. För ungefär två veckor sedan fick jag ont i tandköttet över visdomstanden för typ 1010001001 gången eller något. Så jag var tvungen att slösa pengar på att gå till tandläkaren IGEN. Veckan innan det var jag dessutom hos en specialisttandläkare för en annan grej, och det kostade 2,600 för bara ett "samtal" och att hon kollade lite på tänderna. Helt vansinnigt vad tandläkare är dyra. (När använde jag ens ordet vansinnigt senast? Haha) Sen när värken i tandköttet gick över så fick jag ont i revbenet i flera dagar av okänd anledning. Och nu har tandköttet svullnat upp igen. Alltså...

I måndags var jag i alla fall och tog blodprover så jag får se sen vad resultatet blir. Ska också på en annan undersökning nästa månad.

Sen så funderar jag på att rakpermanenta håret med Matrix Opti Smooth, men jag är så rädd att det ska slita på mitt långa hår! Just nu har jag plattat det och jag trivs verkligen i det. Håret blir lent, glansigt och sååå mjukt. Bättre självförtroende får man också. Jag klarar inte av mitt lockiga hår. Det känns torrt pga frisset. Det är inte mjukt eller lätt att dra fingrarna i. Det är bara äckligt att ta på och jag varken passar eller trivs i det heller "Förlorar" också över 10 cm i längd eftersom att lockarna krymper håret. Jag orkar inte stå och fixa och platta och hålla på varje gång för att sedan gå ut och så blir det frissigt igen. Är såå extremt trött på det!! Rakpermanent kanske ändå är värt det? Ska kontakta en salong som utför Opti Smooth och, enligt deras Instagram, gör ett bra jobb. Ska fråga hur mycket det slits osv osv.

Ah men det var väl allt jag har att säga just nu, hehe.

Likes

Comments