View tracker

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hörni, kan vi diskutera det här med flätor. Hur snyggt är det inte med flätor i alla dess former? Personligen är jag störst fan av inbakade,utbakade och fiskben, galet snyggt. Önskar att jag hade riktigt långt och tjockt hår, en ordentlig kalluffs med andra ord, då skulle jag vandra runt med flätor för jämnan tror jag haha. Samtidigt vill jag kapa av mig håret någon decimeter igen då det är så himlans fräscht, vilket dilemma va? Livet är inte lätt inte ;-)

Likes

Comments

View tracker

Jag sitter i soffan sedan flera timmar tillbaka insvept i filt, mitt nyinköpta vaniljljus från ikea står och brinner, Elsa springer runt full av energi efter en tupplur på två timmar, mitt vardagsrumsbord kryllar av anteckningar och åhörarkopior som handlar om nervsystemet, endokrinologi, smärta, njurar och fortplantning. En lördag bestående av plugg, som så många andra gånger. Jag har två omtentor att genomföra kommande vecka. Idag är inte första gången som jag känner för att kasta in handduken och ge upp detta, jag kämpar och jag sliter med dessa studier men det räcker inte. Känslan av att det hela tiden är extremt svårt, att inte förstå, bli underkänd, motgång på motgång, det tar knäcken på mig. Jag är äckligt stressad, det är inte kul längre. I samma stund som jag tänker tanken på att ringa och säga ifrån mig min studieplats är det någonting som sätter stopp och säger åt mig att fortsätta. Vart kommer detta leda? Kommer det bli en sjuksköterska av mig till slut? Eller vad har framtiden för plan för mig?

Likes

Comments

Vilken hemsk rubrik detta inlägg fick, men det är faktiskt just vad denna dag har bestått av för min del. Inte att någon har dött eller så men det har varit dagens ämne i skolan mellan 9-16. Vad lite vi människor pratar om döden förresten, döden som egentligen är en väldigt stor del av livet. Personligen är jag rädd för döden, det är inte så att jag går runt och tänker på döden hela tiden men någon gång ibland kommer tankarna farande och jag undrar så mycket hur det kommer att bli efter att man avlidit. Det är det jag är rädd för, att jag inte vet vad som kommer att hända. Tanken på att det endast kommer bli svart och ensamt gör mig livrädd. Är det meningen att människan ska jobba, utbilda sig, skaffa familj, ja men liksom leva livet som man gör i ca 80 år säger vi och sedan ska allting bara ta slut? Föralltid? Eller kommer vi att födas på nytt i en annan kropp? Jag har tusen frågor men inga ordentliga svar. Näej usch hörni, detta är inget roligt ämne att prata om men det är däremot viktigt. Det är viktigt att prata om jobbiga saker också även om det inte känns så för stunden.

Denna skoldag gjorde mig fruktansvärt trött så jag har bara tagit det lugnt efter att jag kom hem, eller ja jag städade lägenheten medans André gjorde iordning middag. Om en halvtimme börjar Bonde söker fru och därefter blir det nog en dusch innan jag går och lägger mig. Detta blev ett knepigt inlägg haha, men hoppas ni haft en trevligare onsdag än mig!

Likes

Comments

Som om att det inte räcker med att måndagar är jobbiga..

Satt och skulle ringa ett samtal till försäkringsbolaget då jag hör hur Nala (min katt) fräste till och Elsa skrek, sprang dit och såg hur det blödde ur ögat på Elsa. Hon blev alltså riven i ögat av katten. Jag blev jätterädd och ringde såklart till djursjukhuset och vi fick en akuttid, väl på plats visade det sig att hon haft en himla tur då rivsåret hamnat på tredje ögonlocket och inte hornhinnan. Där släppte min nervositet, jag var livrädd för att hon skulle behöva opereras eller värst av allt bli blind. Istället slutade det lindrigt med en antiflammatorisk spruta och ögondroppar för att hålla ögat vått och om några veckor ska det ha läkt ihop. Mitt lilla hjärta. Djursjukhuset AniCura var verkligen superbra i både bemötande och vårdande. Därefter åkte vi hem och sov någon timme och bara myste <3

Likes

Comments

Kan inte få nog av henne, hon är perfekt. Och hörni, det där med att bloggen skulle få ett nytt liv när Elsa flyttade hem stämmer ganska bra va? ;) Att den däremot mer eller mindre endast handlar om Elsa var väll kanske inte riktigt meningen, jag ska försöka skärpa till mig haha!

Likes

Comments

Hej på er!
Jag sitter och har försökt mig på lite läkemedelsräkning inför kommande veckas tenta men ack så dåligt det går, jag är allt annat än ett mattesnille. Jag förstår inte vad jag ska göra med alla siffror, det låser sig bara i huvudet och så ger jag upp direkt. Inget vidare bra tålamod när det kommer till att räkna matte. Usch. Istället förberedde jag det sista inför tisdagens seminarium, det gick iallafall lite bättre. Tänk att om drygt 1 ½ månad har jag pluggat ett år, tiden går snabbt.

Jag hoppar en dag bakåt i tiden och berättar för er om min lördag, en riktig mysdag. Det började med att Elsa sov heeela natten fram till halv 7, var ut och kissade och busade lite innan hon somnade om till klockan 9. Gick upp och åt en god grötfrukost och startade dagen. Under förmiddagen kom Maddis & Emil förbi på ett spontanbesök, superkul. Därefter kom mina systrar med respektive och hälsade på, vi beställde hem burgare från O´learys. Visste ni att de har take away? Perfekt nu när man skaffat valp och inte alltid kan gå ut och äta ;) Vi umgicks ett bra tag, köpte hem lite godis och tittade på film fram till 23 tiden. Under filmens gång kom även svärfar förbi en sväng för att bland annat träffa Elsa. Ni hör ju vilken toppendag det var, bara mys med nära och kära. Jag, André och Elsa somnade direkt de åkt hem, trötta och nöjda med dagen <3

Här har ni Elsa i tröjorna jag visade upp i ett tidigare inlägg, fin va?

Likes

Comments

OJ OJ OJ vilken dag!
Bilresan hem från Stockholm gick över förväntan och Elsa verkar ha funnit sig otroligt snabbt i sitt nya hem, hon visar sig inte orolig eller någonting alls i den stilen. Hon har även ätit och druckit utan problem, det brukar tydligen annars inte vara helt ovanligt att hundvalpar inte vill göra det i början när de kommer till ett nytt ställe. Känner mig väldigt lättad att det inte var så för Elsa. Hon har hållit låda här under kvällen fram tills Idol började klockan åtta, då sov hon igenom hela programmet. Därefter blev det bus en stund och nu ligger hon och sover i sin bädd bredvid min sida av sängen, så mysigt. Om jag fick bestämma skulle hon ligga bredvid oss i sängen nu men det är någonting André inte accepterar, tråkpelle.. Men Elsa verkar nöjd i sin bädd och det glädjer mig. Nu är det dags för även mig att sova, det har varit en lång dag. Godnatt på er!

Själslig lycka <3 ännu en deltagare i min fina familj.

Likes

Comments

Att jag har sovit något över huvudtaget inatt är en gåta, jag är så pirrig och nervös. Jag och André åkte till hans pappa och Ewa igårkväll för att sova här, dels för att det är mysigt att krypa ner i Andrés gamla pojkrum där allting började för snart fyra år sedan (!!) och dels för att det ska bli närmare för min lillasyster att hämta mig idag. Det är nämligen hon och jag som åker ner till Stockholm och hämtar hem Elsa. Bilen rullar om drygt en timme och tänk att när jag kommer hem i eftermiddag har jag min fralla med mig, min Elsa, min alldeles egna franska bulldog Elsa. Jag har nog fortfarande inte riktigt förstått att detta faktiskt är sant, att detta händer på riktigt. Som jag längtat i åratal och nu är väntan snart över, för idag ska jag hämta hem henne. Wow!

Jag har intagit en tallrik yoghurt nu på morgonen, mer än så gick det inte i. Att vara nervös är inte min grej, usch. Nu bör jag göra iordning mig innan lillasyster Fisen kommer. Hoppas ni får en härlig fredag, det får nog garanterat jag!

Likes

Comments