Älskar att vara en PAL-student så mycket. Idag var vi på hockey match i MADISON SQUARE GARDEN!!!!!! Det var Rangers vs Penguins och det var så häftigt. De låg under efter första med 0-2 och efter andra ledde de med 3-2 och jag har aldrig varit med om en stämning som var så mäktig!! De förlorade tyvärr i sudden men det var en så bra och spännande match och jag är så glad att vi tog den här aktiviteten. Under tiden vi satt där insåg jag hur lycklig jag är här och hur många fantastiska saker jag faktiskt får uppleva.
Sov gott!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag var vi chaperones för aktiviten till Six flags, det är en väldigt stor nöjes park i New Jersey. Det var fyra av oss PAL-students som åkte med, då detta är en väldigt rolig aktivitet som många av oss ville göra. Jag och Emelie hade hand om den ena bussen och Fraxen och Daniella hade den andra. Allt gick väldigt smidigt dit och jag och Emelie hade en fantastisk dag!!
Vi behöver egentligen inte göra så mycket förutom att räkna in alla studenter på morgonen och se vilka som är där, se till att alla kommer på bussen och sen ge dem allmän information som var vi ska mötas igen, när bussen går osv. Efter det kan vi njuta av allt på våra egna villkor. Så jag och Emelie hade en super härlig dag, åkte massa karuseller, år pretzels, år middag som skolan bjöd på och bara hängde runt på six flags. På slutet av kvällen så kom det massa olika zoombies/spöken för att det var halloween edition idag, var svinläskigt och jag och Emelie höll på dö. Förutom det har det varit en jättehärlig dag och jag är så tacksam för att min mentor nominerade mig till PAL student programmet så att jag får uppleva alla dessa saker gratis, men också träffa så många fler studenter och träna på mina ledarskaps egenskaper!

Här är fyra av oss PAL studenter, Emelie, jag, Daniella och Fraxen.

Likes

Comments

I Lördags gick jag och Emelie upp runt 9 och pluggade lite. Runt halv tolv gick vi till Rita (huset där skolmatsalen ligger) och åt brunch. På helgerna ingår det frukost eller brunch, så det känns mer värt att äta brunch lite senare så att det räknas som lunch.

Vid 1 tiden tog vi tåget till tåget in till Manhattan och vi mötte några av de svenska killarna från min klass så av rutin hoppade vi på samma tåg som dem och insåg sen att det var fel. Men vi lyckades lösa det ganska bra ändå, vi hittade till rätt tunnelbana och åkte sedan till Union square för att shoppa lite på nordstrom rack. Jag fick med mig en plånbok från Michael Kors och en powerbank. Det var så svårt att hålla i pengarna, men vi ska chaperona aktiviteten till woodberry nästa vecka så kändes bra att inte slösa för mycket pengar.

Efter det bestämde vi oss för att gå runt lite i Soho bara för att lära känna området lite bättre och sedan gick vi även runt lite i Little italy då vi hade hört talats om ej väldigt cool graffitivägg som vi ville se!

Efter det gick vi vidare för att gå över Brooklyn bridge i solnedgången, vädret var inte på topp men utsikten var så fin och det var en mysig promenad.

När vi hade kommit över bron så tog vi en uber till en resturang i Brooklyn som Elina hade tipsat om. Den hette Robertas och utanför så ser det verkligen inte ut som en restaurang, det ser ut som ett ruckel men insidan är helt fantastisk!! Det var så mysiga ljusslingor, man såg var de stod och bakade pizzorna och det var bara allmänt härlig känsla, hög musik och härlig personal. Maten var helt fantastisk och vi bara njöt. Det var dock väldigt lång väntetid när man kom runt halv åtta, vi fick vänta ca 1,5 timme på ett bord. Vi hade bestämt oss för att vänta oavsett vad så vi gick runt i området, satt och åt lite chips och bara pratade. Jag tycker att det helt klart var värt det och att det är så kul att hitta platser som dessa där det är mer locals än turister.

Vi lyckades ta oss hem med båda tunnelbana och tåg och var väldigt nöjda med våran insats då det faktiskt är så sjukt många linjer att hålla koll på. Men jag är så glad över att jag och Emelie fick denna dag tillsammans då vi gjorde allt vi ville göra, utan att känna oss stressade eller att vi behövde göra något som någon annan ville göra.
Plus att det är alltid kul att vara med Emelie, vi har verkligen blivit så bra vänner under den förta månaden här!!

Likes

Comments

I fredags eftermiddag åkte vi som sagt till Moma med några från min klass och deras kompisar som vi lärt känna väldigt bra den senaste veckan. Det är ganska intressant att se hur alla relationer förändras genom tiden här. I början var jag Emelie, Floor, Marten och Maria bara med varandra och endast vi fem. Men nu har Floor hittat kompisar från Nederländerna som hon umgås mer med och Marten har även hittat killkompisar att hänga med, dock hänger vi jag ganska ofta med honom ändå pga vi har lektioner och raster tillsammans. Men det är intressant att se vilken skillnad det är från början, det är inte så konstigt att man hittar personer man klickar bättre med eller har samma intressen som. Vi var sex stycken som åkte till Manhattan tillsammans och vi hade så roligt, jag skrattade så mycket under kvällens gång.

 Vi var där i några timmar och man kan väl säga att jag och Emelie var långt ifrån så intresserade som de andra var som kunde gå runt och runt i timmar utan att tröttna. Men det var väldigt häftigt att se och jag tycker att det är något man borde göra om man bor i new york i flera månader.

Efter det åt vi middag på chipotle, då vi ville äta något snabbt men ändå gott!! Efter det så gick vi runt på lite gator för att komma till tågstationen hem. Helt plötsligt ser vi en skylt där det står phsycic och alla var så taggade just då, så vi valde att gå in. Vi har bestämt att vi ska hålla detta för oss själva då det var väldigt känslosamt, men wow så häftigt det var!! Brukar aldrig tro på sådant, men det var så sjukt!!!

Helt underbar kväll, med nya förhoppningsvis framtida vänner!!

Likes

Comments

Godmorgon och glad fredag på er!!
Idag är det riktigt kallt i Tarrytown faktiskt, eller nja kanske inte som i Sverige men det är riktigt kyligt. Ska dock vara 27 grader på söndag igen, så det gör inte så mycket.

Idag är det fredag vilket innebär att jag slutar 14!! Har haft en lektion och har nu lunch/håltimme så har pluggat lite på uniten och nu äter jag och Emelie lite lunch. Floor och Maria är bortresta i helgen så idag ska jag och Emelie följa med våra nya vänner till Moma (museum of modern art) efter skolan, ska bli roligt att hänga lite med dem. Imorgon väntas manhattan häng, våra planer är inte helt bestämda än så vi får se vart vi hamnar. På söndag väntas six flag, ska bli så sjukt roligt!!!

Trevlig helg!!

Likes

Comments

Godmorgon!
Sitter just nu och avnjuter en frukost ensam. De flesta av mina vänner börjar sent idag så de äter senare, jag skulle kunna gå och sätta mig med några från min klass men idag kände jag bara för att ha lite egentid. Vi har så lite egentid här på skolan, så ibland är det skönt att bara ta dessa stunder för mig själv. Idag väntar en lång dag framför mig, jag har skola mellan 08.30-17.20 men har dock två långa raster så då ska jag göra lite plugg så att jag har det överstökat. Ikväll klockan sju så måste jag chaperona Octoberfesten, synd att Marten och Emelie inte är 21 så jag kunde fått sällskap.. Men men, blir säkert trevligt att träffa lite andra människor också.

Igår kväll efter skolan så styrde nästan hela PAL-gruppen Bingo kväll! Det var faktiskt ganska roligt, blev dock väldigt trött på att höra min egen röst när jag fick sitta och säga B21 hela tiden.

Ha en bra dag!

Såhär ser våra Ilab lektioner ut, vi kollar på klipp kopplade till uniten, gör ordövningar, över grammatik, pratar i hörlurar för att öva vårt uttal osv..

Likes

Comments

Godkväll på er, era trogna läsare som faktiskt läser min blogg? Trodde typ att det skulle vara mamma, pappa och Sandra men det är faktiskt folk som kikar in här, kul!

Idag har varit en väldigt rolig dag faktiskt, jag hade två vanliga engelska lektioner på morgonen, skulle egentligen haft ett unit test, men våran lärare tyckte inte att vi behövde det. Om det hade varit så hemma i Sverige hade jag blivit irriterad, men här på EF så är det verkligen en helt annan sak. Jag är här för att bli så bra som möjligt på engelska så det gjorde ingenting att jag satt igår i en timme och pluggade för nu har jag lärt mig det.

Passade sedan på att hämta ut mitt simkort som äntligen kommit, så nu kommer jag ha internet utanför skolan!! Sedan pratade jag på FaceTime med krogen och mamma. Mötte sedan upp Marten för lunch och vi gick igenom våran presentation inför våran nästa lektion. Efter lunchen hade jag presentation och vi hade som sagt en presentation, var väldigt nervös innan. Jag har alltid varit bra på att redovisa i skolan, men då är det på svenska så vart väldigt nervös när det gällde på engelska. Men lyckades samla mig och om jag får säga det själv så NAILADE jag det. Kollade knappt på mina notes och pratade lugnt och samlat, självklart var kanske inte all engelska helt korrekt, men så mycket bättre än vad jag trodde det skulle va.

Jag pluggade lite efter skolan och inväntade Emelie för att vi skulle gymma tillsammans. Vi körde ett bra pass tillsammans med alla skolans 10000 killar nere i gymmet, medan alla andra tjejer körde mage och rumpa på övre den övre våningen. (så sant)

Hade en väldigt trevlig middag med Maria och Emelie och sedan mötte vi Fraxton utanför vår skolbyggnad så vi hängde lite med honom. Nu har vi precis aktiverat våra simkort och ska kolla lite tv serier.

SOV SÅ GOTT

Likes

Comments

För ungefär två veckor sen så blev jag nominerad av min mentor till ett program här på skolan. Det är bara ett få tal studenter som blir nominerade och denna gång var det fyra stycken som fick platserna. Jag är en av de få lyckliga som lyckades få denna chansen. Det kallas Pal-program, vi gör två saker. En av uppgifterna är att studenter som är osäkra, ledsna, inte har vänner eller har hemlängtan kan komma och prata med oss, så jag är en pal till dem. Men vi åker också med på aktiviteterna. Så varje månad presenterar de från aktivitets kontoret vilka aktiviteter det är den månaden och hur många som behöver följa med. De olika aktiviteterna kan vara allt från att styra karske kväll som vi gjorde förra veckan, till att ta en buss full med studenter till woodberry eller gå på en hockey match. Förmånen med detta är att vi även får allt gratis, eftersom att vi gör skolan en tjänst och hjälper till. Så under aktiviteterna är vi ledare och ser till att alla är med, men vi får också njuta av fantastiska upplevelser. Den andra fantastiska förmånen är att när jag kommer hem så kommer jag även få ett rekommendationsbrev av rektorn och eftersom att detta är den bästa EF och även språkskolan i världen så har det ett väldigt högt värde för framtida jobb, så det känns väldigt kul!
Jag tackade min mentor så mycket för att hon hade nominerat mig och hon sa att när hon blev tillfrågad om en elev så var valet självklart att det var jag då jag hade gjort ett väldigt bra intryck på henne. Väldigt kul att höra och även väldigt kul att resten av lärarna tyckte det också, är lite stolt över mig själv.

Det roliga är att två av mina bästa vänner här på skolan Emelie och Marten hade också blivit nominerade av deras mentorer så vi alla tre är med i programmet.
Så igår var det gospel söndag!! Det var vår första aktivitet som vi alla behövde göra för att se hur det gick till att leda en grupp. Så vi möttes upp 08.45 igår och samlade ihop alla elever, David som är aktivitets ansvarig var försenad så vi fick improvisera och ta ala till tåg stationen för att hinna med tåget. (En extra förmån är att vi verkligen får allt betalat så inte bara själva aktiviteten men också transporten.)​​​ Så vi mötte David där medan alla andra studenter köpte deras tåg biljetter och sedan tog vi tåget till Harlem och gick sedan en bit för att komma till kyrkan. Man kan beskriva Harlem som en lite tuffare del av New York, där många afroamerikaner bor med deras kultur, så på Söndagar så går alla till kyrkan och är väldigt uppklädda, precis som man ser i film. Men själva ceremonin var helt annorlunda från vad jag trodde det skulle vara. I mitt huvud föreställde jag mig denna kör som skulle komma ut med långa rockar och sjunga klassisk gospel. Men ut kom mellan 8-10 personer hoppande i jeans och t-shirt med citat som pray, slay osv. Istället för traditionell gospel sjöng de t.ex. en Bruno Mars sång men de sjöng om Gud istället. Så detta var en modern version av det som även sändes på tv. Jag gillade faktiskt hela upplägget och även fast jag inte är troende så sa de så bra saker som stämmer in i allas liv, det var en riktigt mäktig upplevelse! 

Efteråt bjöd David mig, Emelie, Marten och en annan pal som heter Daniella på frukost på ett bageri mitt emot kyrkan tillsammans med hans kompis. Så vi satt där i nästan fyra timmar och pratade om allt och ingenting. Jag uppskattade verkligen den tiden så mycket, då en av de som jobbar från skolan tog hela sin dag för att umgås med oss och lära känna oss. Dessutom är det så bra för engelskan att sitta så länge och prata med en amerikansk talande person. Vi kom tillbaka till skolan vid 5.45pm och då höll vi på att dö pga vi endast ätit en cupcake under dagen så vi åt middag, pluggade och sen gick vi och la oss tidigt. En väldigt bra dag och det var skönt att ha en dag där vi bara tog det lugnt och inte gjorde för mycket saker som vi gjort de andra dagarna för att hinna med så mycket som möjligt.


Likes

Comments

Vill börja med att be om ursäkt för alla min stavfel i tidigare inlägg. Det finns två olika anledningar till dessa. 1. Här på campus är jag omringad av engelskt talande folk, jag pratar engelska med Emelie (vi har valt det för att bli så bra som möjligt), jag pratar engelska med alla mina vänner, engelska i skolan, engelska med alla som jobbar här, vi ser och hör bara engelska vart vi än går. Så just nu funkar min hjärna i engelska, så när jag väl ska switcha och skriva på svenska är jag så förvirrad.. 2. Har inte alltid tid att kolla igenom inläggen, så ibland blir det som det blir hehe..

I lördags gick jag och Emelie upp vid nio för en morgon promenad/jogg runt sjön i Tarrytown. På helgerna öppnar inte gymmet förns 10, så kändes värt att vara klara i tid. Vi mötte sedan upp gänget vid 11 för brunch i skolan och efter det åkte jag Emelie, Maria och Daniella till Manhattan. Vi råkade missa stationen där vi skulle gå av för att byta till tunnelbanan så vi åkte hela vägen till Grand central och sen gick vi där ifrån till West village för att köpa med oss cupcakes från Magnolia bakery. Jag rekommenderar verkligen Magnolia, drack världens godaste lemonad och köpte en choklad cupcake och den var såå god!! Smakade även Daniellas cheesecake och den var även den supergod.

Efter vi suttit i en park en liten stund gick vi vidare mot Soho där vi gjorde lite shopping. Jag fyndade lite saker som jag sagt att jag ville köpa och från och med nu är Emelie min personal shopper <3 Runt klockan sju mötte vi upp Celine och Sara två danska tjejer, Celine är i min klass och är super trevlig. Sara är också jättesnäll och det är superkul att hänga med dem. Daniella valde att äta med sina spanska kompisar så vi andra fem åt middag i little italy. Rekommenderar även detta område, då det var väldigt mysigt och det fanns massa restauranger att välja på. Av en slump valde vi en restaurang som hette Nano eller något liknande, var lite skeptisk i början men det var så värt det att gå dit, maten var helt fantastisk. Jag åt en väldigt god pasta, med ravioli i tomatsås. Vi delade sen på en italiensk efterrätt innan vi tåget tillbaka till skolan. Vi mötte Marten och Floor vid skolan och hängde lite med dem innan vi gick och la oss. En väldigt bra dag och jag ser verkligen fram emot att utforska Soho mer!!

Likes

Comments

I fredags hade vi Field day, något alla skolor i USA tydligen har. Det gick ut på att vi blev indelade i olika lag beroende på vart vi bodde, så hela andra våningen i Ursula (byggnaden och våningen där jag bor) var i lag Wonder Woman, det var superhero tema. Vi hade olika tävlingar som, dragkamp, obstacle course, frågesport och i slutet var det uppträdanden, det var en väldigt trevlig dag. Efteråt passade jag på att prata FaceTime med Rebecca, Ellen och Elaine som åt middag tillsammans. Blev så glad över att se dem.

Resten av kvällen hängde vi i loungen och hade fredagsmys!!

Likes

Comments