Hello darlings,

I onsdags var jag med Alex och vi åkte till Marieberg, fikade och tog oss till IKEA. Vi gick även genom hela köpcentrets inredningsbutiker. Jag kom hem med lite porslin men inte mer än så då jag på onsdag (min enda lediga dag nästa vecka) ska åka tillbaka till IKEA med Moa, och vi ska köra en halvdag där och bara shoppa till min flytt.
Flytten går ju faktiskt av stapeln om cirka en vecka. Längtar obeskrivligt mycket!

Igår började jag jobbet 7:00 och inventerade fram till kl 17. Det var länge sedan jag var så trött som när jag kom hem, jag tog mig ändå ut på en kort PW. Därefter däckade jag direkt framför Wahlgrens värld i sängen.

Imorse var jag så sanslöst trött. Skulle egentligen träffa Moa idag och vi hade planerat för att fota, men vädret samarbetade inte idag. Istället började jag packa för flytten och tack universum för det. För att Jäklar vad mycket jag inte har packat upp sen förra flytten och Jäklar vad grejer jag måste slänga.
Mer om flytten i ett annat inlägg som kommer upp imorgon!

Nu har jag precis varit i Adolfsberg för att Örebro Slalom förening har bytardagar där i helgen, och jag har varit där och hjälpt till (eftersom jag har varit åkare själv, samt tränare).

Puss!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej.
Kom just hem från jobbet och scrollade genom mitt flöde instagram. En väldigt omtalad poddare postade en bild på sig själv tillsammans med en väldigt glad kvinna.
"Lyssna på nya avsnittet på podden och möt powerkvinnan ... osv" skrev han under bilden

Powerkvinna. Ordet får mig att rysa ärligt talat.
Jag tycker innebörden är FANTASTISK. Kvinnor som tar för sig, står upp för sin sak och inte låter sig hindras av en mans vilja, åsikt eller tycke.
En kvinna med jäkligt mycket power, som är stolt över sitt arbete, som har makt och kanske även framgångsrik. För en kvinna med makt hör till det nya. Så ordet power+kvinna kan jag absolut förstå.
Men det jag inte förstår är alla dessa män det talas om. Super entreprenörer, ledare, politiker osv. Power-män? Tuff man? Har aldrig hört för att... det är...... väntat? Väntat att en man har "power"?

Jag är absolut för att framgång ska hyllas. Men att kalla en kvinna för "powerkvinna" är inte det lite som att säga
"Titta! Hon lyckades ju! Titta kvinnor kan också!"
Klart som fan att vi också kan. Varför skulle vi inte? Jag förstår termen men inte varför den skulle vara nödvändig?
Är det någon som förstår vart jag vill komma? Jag menar, året är 2017. Idag är det inte konstigt med en kvinnlig partiledare, kvinnlig ordförande eller en kvinnlig chef.
Så snälla sluta dalta. Powerkvinna? Nej tack.

Alla kvinnor har lika mycket power, och det vet vi alla redan.

Likes

Comments

Idag kom den, min efterlängtade väska. Valde just med blommor och färg för att jag alltid, hittills, slutar upp med väldigt grå/vit/beiga/svarta outfits och då e de kul med lite färg. Typ.
Nu ha tjat packat lite och rensat i min garderob så nu e de sleepy time, natti!

Likes

Comments

Tog sovmorgon imorse och åkte vid 14 till Stockholm. Gick runt lite på NK innan jag mötte upp för möte. Vi satte oss på något fik i gallerian och pratade.
Efter det gick jag ett par varv runt i stan och bara myste.
Idag var det varmt, kändes som en sommarkväll nästan och min tunna jacka kändes överflödig faktiskt.
Satte mig vid vattnet längs Strandvägen och tittade solnedgång och sprang sedan till tunnelbanan för att åka till centralen. Nu är jag på tåget påväg till Örebro och ska försöka ta mig ut på en pw när jag kommer hem men jag har gått runt så himla mycket idag så jag tvivlar på att jag kommer orka det!

Likes

Comments

Igår träffade jag en vän, som jag inte känner något vidare egentligen.
Vi satt och pratade om lite allt möjligt och kom sedan in på ämnet känslor. Det framgick ganska fort att han var en person som var känslokall och han visste om det själv.
Jag är extremt känslosam och då menar jag extremt, min psykolog som jag gick till för något år sedan sa att jag gick under HSP.
- HSP betyder direkt översatt Highly Sensitive People, och handlar om överkänslighet. Ganska intressant faktiskt så googla på det om ni inte har koll.

Hur som helst så satt vi och pratade om det här med känslor och hur vida man kan stänga av känslor t ex. Sedan frågade han mig:
"Men om du fick välja? Hade du valt att vara känslokall eller väldigt känslosam?" Jag svarade direkt "känslokall."
Sedan lämnade vi det för kvällen. Men på bussen hem och innan jag skulle sova kunde jag inte sluta fundera på det där.

Att det kan skilja så mycket mellan människor. Att någon känner allt och lite till och en annan inte behöver bry sig om vissa saker och bara kan stänga av sina känslor.

När jag hade kommit hem tvättade jag av mitt smink och drog upp håret i en knut och tände ljus, la mig i sängen och tittade i taket. Hade jag verkligen velat vara känslokall? Jag tror faktiskt inte det.
Även om jag är överkänslig och känner väldigt mycket kring saker som andra kanske lättare kan släppa så insåg jag att jag är känslosam på det sättet att när jag känner lycka, då är jag lyckligast i hela världen samtidigt som någon annan i samma situationen hade blivit glad och sedan släppt det. Jag lever kvar i de små vakuum av lycka, samma sak med glädje. Jag känner så mycket. Alltid.
Ibland suger det, ibland är det skit jobbigt rent ut sagt. Men de lyckliga stunder och de positiva, de stunderna är de jag bär med mig i slutet av dagen.

Jag tycker att det är FINT att känna. Känna mycket.

Vad hade ni valt?

Likes

Comments

Har som texten ovan lyder varit i Stockholm idag. Klockan ringde 5:30 imorse. Upp steg jag och fixade håret och gjorde frukost.
Mamma (snällis!) skjutsade mig till stationen och där ifrån tog jag tåget till Stockholm.
Gick runt lite i gamla stan och fotade, drack kaffe. Tittade på turister som såg Stockholm för första gången (riktigt roligt att se faktiskt) och stolt blir man (jag iallafall).

Sedan mötte jag upp en kompis och tittade lite i affärer och åt lunch.
Sedan sprang jag iväg till ett möte och efter det mötte jag upp en annan saknad vän och drack mer kaffe. Efter det åkte jag iväg till ett annat möte och efter det blev jag upplockad av nästa kompis. Hamnade i Bromma och skulle sedan boka tåget hem (som jag inte hade löst tidigare haha!). Åkte därifrån vid 21 och har nu tagit mig till Bålsta och väntar på nästa tåg. HELT SJUKT att göra 3 olika byten? Jag var dessutom så himla trött att jag till en början trodde jag klev på fel tåg men ringde mamma i panik och fick hjälp att reda ut det.

Nu ska jag hem till min varma säng. Håll utkik för imorgon och på måndag kommer det äntligen rulla på här, med lite spännande nyheter. Puss!

Likes

Comments

Just nu ligger jag i sägnen och tittar på Temptaion Island. Tidsfördriv.
Ska snart sova hade jag tänkt.. har varit ledig idag vilket var SÅ väl behövligt. Idag har många saker hänt angående jobb och blastad osv, osv. Väldigt spännande!
Jag gick upp sent imorse och åkte sedan till stan för att luncha med farmor på Ingeborgs. Hade jättemysigt!

Sedan hämtade jag paket på tre olika utlämningsställen!
Haha det är sjukt hur utspritt det blir när jag beställer saker..
Jag kan visa imorgon vad jag fick hem. Nu ska jag sova!

Godnatt! X

Likes

Comments

"-HEJDÅ" skriker jag motvilligt och går ut genom dörren från skidskolan. Jag längtar redan till morgondagen, för jag har världens roligaste jobb.

Jag drar på mig den löjligt stora ryggsäcken där både pjäxor, hjälm och kläder får plats.
Ett par, två par skidor slängs upp på vardera axel, stavarna tar jag i handen.
Jag börjar gå hem mot stugan. Jag släpar inte bara utrustning till sporten jag förevigt kommer att älska utan jag bär på ett rus. Ett rus av lycka och eufori. Jag ler hela vägen hemmåt.

Tänker att jag tar den där genvägen, som jag alltid får för mig att ta och hopps att snön är tillräckligt frusen just där, så jag kan gå över. Men jag rasar rakt igenom, snö upp till midjan och 3 ton utrustning vilar på mina axlar vi detta tillfälle.

Jag står blickstilla. Det är knäpptyst runt omkring mig. Förutom paniken inom mig som nästan hörs i öronen då iskall, blöt snö letar sig in under skidbyxorna. Men jag vet exakt hur jag ska ta mig upp, för detta händer varje gång, varje dag jag väljer den här vägen. Men jag är fortfarande glad. Men utmattad och trött. Fast mest glad och tacksam efter denna otroliga dag. " -(Utdrag ur min dagbok jullovet 2014).

Ungefär exakt den här känslan har jag gått runt med de senaste månaderna, med den här extrema vikten på mina axlar.
Inte av utrustning men av beslut. Beslut som ska fattas, tider som ska passas och mallen av mig som varje människa runt omkring mig förväntar sig av mig.

Men tillslut rasar man igenom det där snöblocket, och då är det dags att fatta beslutet.
Och nu är mina beslut fattade. Min framtid som jag knappt sett bland molnen har nu klarnat upp till en klarblå himmel och det är dags för mig att göra det som jag vill göra, inte det som jag förväntas göra.

Äntligen. Och denna eufori jag känner nu är densamma jag känner efter en heldag i backen. Och de väggar jag kommer stöta på nu, eller de snöblock som kommer rasa som jag går över, kommer jag bemöta med ett leende som med allt annat jag ska ta för mig av nu.Likes

Comments