Hej (gott?) folk och välkomna hit!

Det här med det första inlägget... alltid lika svårt att börja. Ska man säga hej? Det är ju inte direkt en konversation, som om samtliga som läste skulle svara "hej" tillbaka i kommentarsfältet. Ska man beskriva vem man är? Det är ju det svåraste av allt. Hur sjutton beskriver man kort och enkelt vem man är? Jag kan inte svaret på rak arm. Jag tänker att jag gör detta inlägget som en liten inledning, sen får den som fortsätter läsa lära känna mig på vägen. Det ger nog den ärligaste bilden av vem jag är.

För ärligt talat, hur ger man främlingar en helhetsbild av vem man är genom endast ett inlägg?

Tror inte att det är meningen med en blogg heller... a blog's a journey, not (only) a destination.

Jag och mitt skrivande
Detta är inte första gången jag startar en blogg, jag bloggade större delen av mina tonår. Det var ett sätt för mig att skriva av mig om det jag gömde inombords, för det var ofta överfullt med tankar och känslor i den lilla ytan jag kallar min kropp. Överfullt är det fortfarande. Stundtals har jag verkligen saknat bloggandet, även om majoriteten av inläggen var uppdateringar av vad som hänt under dagen och inte direkt några livsviktiga meddelanden. Men ändå. Min hjärna har väldigt lätt att spåra, att hoppa från den ena sidan till den andra i en berättelse, så skrift har alltid varit mitt favoritsätt att kommunicera på. Då är allt (oh well, åtminstone det mesta) under kontroll och jag kan lättare kontrollera vad som kommer ut ur huvudet innan jag låter andra ta del av orden. Det funkar inte så i riktiga samtal, de är mycket mer energikrävande. Som att prata i telefon. Jag hatar det. Att under tidspress tvingas pressa fram ord och hoppas på att de inte låter fel. Nej, jag tackar den som uppfann sms:et!

Hursomhelst...

Jag tänker inte svamla på i all evighet, i alla fall inte i detta inlägget. Jag ville mest säga hej. Hjärtligt välkommen. Hoppas både du och jag kommer trivas (om någon orkade läsa hit, vill säga). Ni kan ju hälsa tillbaka om ni vill, eller så låter ni bli. Slänger in en sprillans nytagen bild på mig med halvdålig kvalité. Det blir bättre. Hejdå så länge!

- Michaela

Likes

Comments