Header

Puhh vad skönt!
Nu var cutten klarad på British Am, spelade väldigt ostabilt igår, var mycket stabil från tee men efter det var det inte mycket att hänga i granen. Spred mina järn både höger och vänster, visste liksom inte vart min miss sida var. Satte inga puttar och hamnade i fel lägen runt greenen så det var mycket bogeys som hände bara för att jag spelade lite för aggressivt ibland.
Idag var det dock mycket bättre, kände mig inte lika stabil från tee men var ändå med i banan sedan så slog jag mina järn mycket bättre och rullade i flera birdies. Tråkigt att jag lippade ut mina eagle puttar och några birdies, annars hade det kunnat vara riktigt lågt!
Imorgon är det matchspel och jag ser framemot att spela! Alltid lika roligt med matchspel!!
Alla svenskor förutom Filippa och Frida gick vidare så det är en rätt bra procent av startfältet! Frida startade aldrig eftersom hon blev väldigt sjuk på inspelsdagen, Filippa hade lite otur på sista hålet med en 360 för att gå vidare men hon kämpade på ändå!

Hoppas ni följer oss!
Kram🌸

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • Golf

Likes

Comments

Hejsansvejsan!

Det har hänt så mycket nytt den senaste tiden och jag känner bara att jag måste skriva av mig lite igen. Det blir alldeles för mycket att hålla inom sig.
Jag kom precis hem ifrån USA där jag spenderat 9 månader, första känslan att vara hemma var väldigt blandad. Det kändes konstigt och ovanligt, vet inte riktigt hur jag ska förklara det.

Första veckan spenderades som vanligt att bara vara hemma och ta det lugnt och kommer ikapp med kroppen och sömnen.
Mina planer ändrades ju lite i sommar eftersom jag kom med på EM och British men det är ju bara roligt! Vad jag inte räknade var ju att Lag SM skulle vara veckan efter och det satta käppar i hjulet lite för mig. Jag känner mig inte jätte taggad på det menmen.

Min amerikanska pojkvän kanske kommer till Sverige och då vill jag hellre spendera tid med honom, vill inte vara ockuperad. Men saker och ting är ju inte jättebra mellan oss just nu så jag har ingen aning om vart jag har honom eller vad som kommer hända, jag hoppas vi bara kommer oss igenom vad detta nu är. Kommer inte prata så mycket om mitt privat liv för det är mellan mig och honom. Att vara utom honom när man är så van att träffa någon så ofta är en utmaning. Det är inte så att jag är intresserad av någon annan hemma, jag behöver nog generellt bara vara för mig själv men samtidigt vill jag bara att han ska vara där. Min golf hjälper mig alltid när saker o ting är jobbigt i livet. Allt jag vet är att jag vill komma igenom detta men jag vet inte hur.

Snart åker jag till British, det kommer bli otroligt skönt att komma tillbaka och tävla, det är det som allting hjälper mig att släppa tankarna och det gör mig lycklig. Jag tror British kommer vara en viktigt vecka för mig eftersom det är uppladdning inför EM.

Här kommer lite bilder ifrån Fridas student, jag hann med en student innan British iallafall! Ledsen att jag inte kunde komma på mina andra vänners student men sånt i livet! Man kan inte hinna med allt!

Until next time🎀

Likes

Comments

​Hej!

Nu är snart första veckan klar på Kent State och herregud vad jag är öm i hela kroppen haha!

Det har vart mycket träning och fys sedan jag kom tillbaka, vår säsong är ju snart här. Ska bli så himla roligt att börja tävla igen och golfen känns bra. Vårterminen kommer vara viktiga för Miss Finn, uttagningar inom landslaget ska ske och såklart satsar ju vårt lag på att komma till sista tävlingen. Jag gillar att vi kör så hårt som vi gör, jag hoppas bara att vi ska hålla hela vägen ut, att det inte blir för mycket så man inte har den kraften kvar när det gäller som mest. Gäller att hitta en balans med allting! 

Jag har fyra kurser denna terminen och en riktigt bra schema för att kunna träna mera. De kurserna jag tar är dock rätt svåra så det blir att ligga i som vanligt! 

Eftersom jag hade såpass högt GPA förra terminen så slipper jag både ARC hours och Study Tables, det är jag väldigt glad för. Nu kan jag plugga när jag vill och hur mycket jag vill på egen hand. 

Fysmässigt så har inte veckan vart något onormalt. Hon körde rätt hårt med oss direkt som hon hade förvarnat oss på så första dagen i skolan startade med ett tufft fyspass. Haha, jag och min roommate skratta åt varandra, vi har nämligen kommit hur athleterna på skolan funkar (iallafall de vi är omkring). Först, fyspassen är tuffa vilket gör att du får en sjuk träningsvärk (haha man har ju ingen snygg gångstil när man knappast kan gå) men iallafall, sedan så klagar du över träningsvärken och blir trött i både knopp och kropp för att musklerna måste återhämta sig. Efter detta "rullar" (använder en avlång runt sak som man kan försöka rulla ut träningsvärken) du ut träningsvärken och kvider du för att det gör så förbannat ont..igår var det bannemej nära att tårarna kom fram menmen. Efter allt detta så är träningsvärken lite bättre så du känner att du faktiskt kan röra dig imorgon och fortsätta. Morgondagen därpå kommer ännu ett tuffare pass och sedan är du säng förklarad för helgen. Så ser våra veckor ut med fysen och träningsvärken ungefär haha😂 

Fy 17, jag kan knappast röra mig igen och varje gång man måste gå upp för trappor eller backar så tänker man bara "låt detta vara den sista för idag". Jag blir ju så tajt i mina baklår att jag har svårt att räta ut mina steg, uppförsbackar och trappor gör det inte lättare. 

Idag på fysen så hade vi som vanligt styrka och kondition. Fredagar är allt den värsta dagen😁 

Vi avslutade hela gympasset med tre rundor av de berömda trapplöpningen. FY FAN. Jag hade blodsmak efteråt och vissa i laget kunde knappast gå efteråt, att stå var ett problem. Är vi inte tillräckligt snabba så efter våra 3 varv får vi göra ännu en ytterligare men som tur var hände det inte. Att träna kondition med laget är det bästa sättet, man pushar ALLTID sig själv mer än man tror man kan för man vill ju inte göra så att alla får staff. Tisdagen fyspass var blodsmak i munnen, torsdagens var man bara helt trött i kroppen (mer lyftning) och fredagens pass vara nära att jag spydde men blodsmak räckte. 

När jag kom hem la jag bara mig på golvet, kunde inte röra mig! Så himla trött! 

Nu ska jag dra till golfen och träna, sedan ikväll blir det ishockey 😃 Det är tufft att vara tillbaka, but I love it! GO KENT!

Mer kommer om veckan i helgen,

​Xoxo😘

Likes

Comments

Godmorgon!

Idag och hela denna veckan befinner jag mig i Skåne för att få sista slutklämmen med golfen och fysen.

Jag bor hemma hos Pappa och Marita, precis som förr :)

Det är så himla roligt att träffa alla igen, att komma tillbaka och hälsa på är väldigt kul. Det känns som om jag aldrig lämnat samtidigt som det känns som om det var längesedan. På måndagens kväll hade jag och en vän två RIG killar över på middag, Gurra och Olof. Bara för skoj! Få lite catch up och umgås lite när man väl kan. En mysig kväll med skönt folk!

Tisdagen bestod av gym med mina saknade brudar Sofie, Dessan och Tilda, ett riktigt bra pass! Efter gymmet blev det också golf igen, sedan på kvällen stack jag till Väla en kortis. Efter att vi kom hem ifrån Väla så började jag laga mat, min vän var helt slut, hon råkade somna i soffan och vaknade till att maten var färdig :)

Just nu ligger jag i sängen och skriver, jag har så ont i hela kroppen för träningsvärken och dagen kommer bli lång så jag tog en liten sovmorgon. Ikväll kommer jag hem sent och imorgon har jag golf med min coach kl 13.30 sedan ska jag gymma och komma tillbaka till golfhallen när vi har Vasa träning (alltså träning med Vasatorp som är min klubb jag spelar för). Så det blir en sen kväll igen! Innan det så har RIGet fysträning så det kommer bli en lång dag. Ska bli roligt att träffa min hemma coach igen och gå igenom lite händelser, reflektioner och min teknik för nuläget.

Nu ska jag gå upp och göra lite morgon gröt, precis som förr haha!

Hoppas eran dag blir bra!

Xoxo😘

Likes

Comments

Nu är 1/3 av flygturen är gjord, jag sitter och chillar lite, för det kommer jag ju inte göra i några timmar till så tänkte jag skulle passa på haha. Ironi.

Dagen började ju inte så jättebra men jag är glad ändå! Först hade jag min final i geology..oboy, den var svår.. hade ändå högt B+ i ämnet innan jag gjorde min final så kanske slutar upp på ett B, jag tar det alla dagar när det kommer till geology haha!

Om jag har kvar mitt B i geology så kommer jag hamna på "The Dean's list" eftersom mitt GPA (snitt betyg) är såpass högt. Hoppas verkligen jag gör det för det är en ära och man kan bli belönad för det också. Så det finns mycket bra med att hamna där! Det är en honors list som alla med höga betyg är på och som det ser ut nu är jag där! Jag gjorde iallafall mitt bästa på provet och förberedde mig på det bästa sättet jag kunde, då finns det inte så mycket mera jag kan göra. Våra slutliga betyg kommer på julafton så vi får väl se om jag är glad eller mindre glad på julafton. Att komma från ett annat land och vara på "the dean's list" efter första terminen är inte så många som är :) Förutom att morgonen startade med ett grym svårt prov så glömde jag mina beats i mitt rum när jag åkte så jag fick gå och köpa mig ett par andra hörlurar, sorry mami och papi att jag är så glömsk, mitt huvud har inte vart någon annanstans än i plugget det senaste dagarna! Sedan ville de att jag skulle betala för mig golfbag och min väska vilket redan är förbetalt så då fick jag ta den diskussionen också haha. Nu sitter jag här i Detroit, med ett par nya hörlurar (grymma btw, helt kär) och precis ätit lite mat. Bland de första flygplatserna som faktiskt har riktigt bra snabb mat, jag åt couscous med lax, riktigt mumma! Nu ska jag snart gå på nästa, ses om några timmar Sverige!!

Eftersom jag är uttråkad och är en liten musik nörd så tänkte jag dela med mig av de låtarna som jag kommer spela om och om igen på flyget, just for fun 😌

Likes

Comments

Puhh, vet inte riktigt hur jag ska börja.

För en vecka sedan kom militärerna och hade vi en föreläsning om mentalitet, val, styrka, attityd och att du är så mycket starkare än vad du själv tror. I slutet av föreläsningen säger de som höll föreläsningen till oss "nästa vecka ska vi utföra detta och vi kommer skrika på er, ni kommer vilja skrika åt varandra och ni kommer ta ut er till 110%". Idag utförde vi det vi fick lära oss och jag var så nervös för vad vi skulle göra, jag tycker hellre om när man inte vet hur jobbigt det kommer bli haha. Det är väldigt lätt att måla upp en bild av massa negativt istället för att bara ta det som det kommer.

Jag visste helt seriöst inte om jag skulle klara av det efter att han berättade hur fyspasset skulle vara men sedan såg jag vad det stod på deras ryggar, "pain is weakness leaving your body", helt plötsligt var jag sjukt taggad på att pusha mina lagkamrater och pusha mig själv över vår egna gräns.

Det hela gick ut på att vi sprang 3,4 km men haha det var mycket mer än så. Vi fick några saker vi skulle springa med, ex en människa på bår, 15 kg dunk på ryggen, ett "vapen" och några 10 kg tunga lådor. När vi inte höll ihop som ett lag, peppade varandra, svarade de tillräckligt högt eller kommunicerade med varandra fick vi straff. Vi gjorde ett ex antal armhävningar, benlyft, sit-ups och en annan övning för axlar och armar. Ibland fick vi 2-3 olika straff under en straff period. Skulle tippa på att vi stannade för straff ca 25-30 gånger. När vi gjorde armhävningar gjorde vi 10 stycken, men inte 10 vanliga armhävningar..nejnej, vi gick upp, ner, upp (det räknades som en armhävning). Så varje gång vi fick det straffet gjorde vi 30 armhävningar och tro inte att vi gör fjuttiga knä armhävningar, oh no. Medan varje straff så kom de och skrek på oss "Är du trött? Kan du inte gå djupare? Vill du ge upp?" osv..det var bara för att trigga igång vår ilska så vi skulle lära oss att hantera den. Efter varje armhävning skrek vi antalet tillsammans "One, Two..". Samma sak med upp, ner, upp var det på varje övning och sit-upsen var 15 stycken så varje gång var det 45 långa sit-ups. Armövningen vet jag inte riktigt hur jag ska förklara, vi gjorde den en del i handbollen. Benlyften gjorde vi 20 stycken så sammanlagt 60 under ett straff. Efter straffen hade vi 5 sekunder på oss att ta upp den vi bar på båren och bära alla sakerna, hann vi inte fick vi gå ner för ytterligare ett straff till.

Detta har verkligen utmanat varje individ, du är som död men du måste fortsätta, du vill vila med du kan inte, då är det straff. Du vill skrika att du vill byta position men du ser att dina lagkamrater kämpar lika mycket. Frustrationen som uppstår när folk skriker saker för att trigga igång din ilska, när de skriker saker som egentligen du bara skulle vilja bryta ihop för men du kan inte. Du måste bara kämpa dig igenom det, finns inget annat alternativ. Vi klarade det, tillsammans, om jag hade gjort det utan mina lagkamrater vet jag inte om jag hade klarat det. När vi var trötta vilket var förståeligt skrek vi "WE ARE KENT STATE, WE DON'T GIVE UP, NEVER". Jag kan inte riktigt beskriva det med ord men jag är riktigt stolt över alla mina lagkamrater och jag är stolt över mig själv. Detta var det bland det tuffast jag gjort, du var bara tvungen att hantera dig själv hela tiden, dina tankar, säga "yes sir, no sir" när allt du bara vill säga "lämmna mig ifred någon gång" allt sånt som man fick vara tvungen att hantera medans hela din kropp skrek att den var trött. Det var en utmaning.

Jag tror inte det finns ETT ända college som skulle göra detta, tror inte det finns ETT ända gäng tjejer som skulle anta utmaningen. Detta är ännu en sak som får oss att vara annorlunda, detta får oss att blir så mycket starkare. En dålig dag? Vad sjutton är det för en utmaning för ditt huvud när du gått igenom detta, ingen. Vi lär oss den hårda vägen men för att lyckas finns det ingen väg som inte är hård.

Nu ligger jag i sängen och bara känner hur öm hela min kropp är. Jag sprang direkt ifrån vår fys till matten för jag var redan försenad och när jag kom dit kunde jag inte hålla pennan, hela jag skakade för att jag var så trött haha. Kämpa mig igenom matten också och nu njuter jag av kvällen. Nyduschad, helt slut och precis käkat. Jag kommer somna gott i natt.

Imorgon bitti är det dags för att bli dödad igen, nästa fyspass på schemat! Det kan ju inte bli värre än vad det var idag så det kommer säkert kännas lättare. Hoppas min kropp återhämtar sig skapligt så jag inte är för öm imorgon eller för stel. Haha jag är stel som en pinne just nu, stretchar mera än vad jag gjort tidigare men är ändå otroligt stel.

Imorgon är det bara 2 veckor kvar tills mitt plan lyfter så det är bara att KÄMPA! Jag har Finals och jag har tuffa fyspass kvar, let's do this!

Önskade att jag fick bilderna och filmen på oss innan jag laddar upp inlägget men jag får ladda upp det en annan gång!

XOXO😘

Likes

Comments

Go kväll!

Woow, denna veckan har vart något speciellt. Det har vart många sena nätter med mycket dans kan man väl säga. Började veckan ganska jobbigt men avslutade den väldigt bra, det är ju alltid positivt iallafall. Var på min första basket match, är helt kär i det nu haha! Vi satt alla golfare tillsammans och såklart Eddie också, så det var riktigt kul! Allt är så ballt bara, så stort. Haha den obeskrivliga blicken min coach ger mig när jag är med Eddie, haha asså kan inte sluta skratta! Eddie och jag är vänner men coach tror alltid att vi är mera så han frågar tjejerna jämt "vem är han? känner han Michaela?" osv, skitroligt! Han säger alltid efteråt "Michaela, I'm keeping an eye on you" Annars har jag pluggat ganska mycket denna veckan för att hålla bort tankarna ifrån allt annat, min roommate var inte hemma förrän i torsdags så försökte få väck så mycket jag kunde innan hon kom hem. Det har också vart två hockey matcher och jag hjälper ju till med vår hemma box där så har tittat på hockey samt så har vi golfare haft en Ryder cup. USA vs. International, såklart vann vi ju haha! Min spelpartner var Josh och vi vann alla våra matcher, även fast det är off season så sitter fortfarande svingen där, det är väldigt skönt!

Lite bilder kommer komma upp för ovanlighetens skull haha.

Nu ska jag mysa med min roomie, hoppas eran vecka har vart bra. Snart är det bara 4 veckor tills jag kommer hem! Wiiieee!!!


Xoxo😘


Likes

Comments

Igår var det ju Halloween och jag hade hört innan att det är heeelt galet i Kent när Halloween är. Många har liksom valt vårt college just för Halloween i Kent.

Jag kommer inte berätta så mycket om det eftersom jag kan hamna i trubbel om fel personer läser detta. Vi har nämligen folk på skolan som kollar medier osv så man får inte vara på bild med alkohol och i vissa fall får du inte ens vara på bild där alkohol finns omkring dig osv. Det är bara en massa regler som man får tänka på! Det sägs att man kan bli av med sitt Scholarship om man bli påkommen men då måste det vara rätt grovt. Jag kan ju bara säga att jag fick uppleva en galen college natt haha men fett roligt var det! Nere i stan var det helt galet! Vet inte hur många jag gick förbi som var stupfulla och som luktade weed. Man kom knappast fram på gatorna för att det var så fullt och alla var utklädda jätteroligt! Vi visste att det skulle vara så på stan så vi gick ner ett gäng tillsammans för att liksom vara några. Skulle inte vara så smart om ex 3 tjejer går ensamma ner..
Poliser var överallt, det var fester överallt och bara rent av kaos haha!

Nu har jag fått upplevt en Kent Halloween och jag kan inte vänta tills nästa!🙌🏻👏🏻

Hoppas eran Halloween hemma var lika bra som min,
Puss😘

Likes

Comments

​God eftermiddag ifrån andra sidan!

Det är bara mycket man måste anpassa sig till här i USA och på college. Ni som känner mig väl där hemma vet att jag gick min egna väg helt och hållet, haha bokstavligen. Jag är en typisk sådan tjej som vill bevisa att "det omöjliga" är möjligt. Say I can't do it and I will prove you wrong, those kind of stuff you know. Haha det känns som om jag hellre vill skriva mina inlägg på engelska nu istället för det känns ovanligt att skriva på svenska. Menmen, till självaste poängen med detta inlägget. Det är saker som är annorlunda här som jag tycker att ni ska veta innan nu börjar på college. 

Jag var inte van vid att bli bossad omrking, alltså jag var inte van vid att inte kunna göra lite som jag ville. Jag visste alltid vad jag behövde får gjort varje veckan men jag hade friheten till att göra det när jag ville och hur jag ville, så funkar det inte här. Fram tills nu har jag inte har någon "free time" och det är bara att köpa när du kommer hit. Du kommer ha så sjukt mycket att göra så räkna inte med att du kan göra dig iordning till skolan, att du kan sova till kl 07.00 eller att du har dina raster emellan lektionerna. Något som du också gör på college är att du får lära dig att uppskatta de små sakerna. En ledig eftermiddag? Tid till att sminka dig toppen, tid till att ta hand om dig själv vilken tur du har då. 

Jag vill inte skrämma upp er eller liknande men förstå vad bra ni har det i den svenska skolan och ta vara på den tiden där. Här kommer du inte ha det. 

Nu ska jag göra mig iordning för vår gala som vi har idag. Jag måste nämligen gå med min klänning o allt till min matte lektion för galan startar precis efter det. Gäller att ta vara på det som gör en glad och lycklig - Nu ser jag framemot att göra mig fin inför galan, längtat så mycket!!

Hoppas ni får en bra kväll hemma!

​Xoxo🇺🇸

Likes

Comments

Första ronden vet jag inte riktigt vad jag ska säga haha, allt studsade fel, puttningen lippade, pluggade bollar i bunker kanten hahah ja ni hör ju! Allt på en gång gick bara fel! Ska inte dra upp för mycket för förstod inte själv vad som hände. Mina bra slag kickade fel och då var man i trubbel och det var inte i lite trubbel jag hamnade i då. De jag spelade tyckte det var imponerande att jag kunde hålla masken så bra, de sa att det hade blivit fly förbannade men jag vara bara lugn. Visste liksom inte om jag skulle skratta eller gråta på den ronden😂 det var bara sjukt, har aldrig vart med om det innan, att man spelar helt okej golf men allt går bara åt skogen ändå!

Nu lämnar vi den ronden tänker jag efter 18 hål och började om på nytt.
Andra ronden var mycket bättre, tyvärr så fick jag även här droppa för ospelat boll i bunkern. Minns hur rädd jag blev när jag (ifrån 150m) hörde hur den bara pluggade sig i bunkern. Flaggan var 5m ifrån bunker kanten och jag slog en jätte bra 7a, mitt mot flaggan och sedan hör jag dunket haha. När jag kommer fram ser jag att bollen ligger pluggad under bunkerkantens "lip" skulle jag försöka slå den baklänges (vilket är otroligt svårt) skulle jag riskera att slå den in i "lipen" istället. Jag hade liksom inga möjligheter. Det var väl det ända på den ronden som bara var sjukt, fann liksom inte orden för hur den här banan kan hitta på straffningar på allting. Tydligen enligt banchefen så har banan aldrig spelats så svår som den är nu. Greenerna är glashala, för en ca 5-6m putt får du ha ett stroke för 1m putt hemma. Det är bara sjukt men det är ju lika för alla så!

Kent State i ledning och vi ska fortsätta att "whip nae, nae" imorgon. Våra coacher gör den dansen till den låten när vi gör birdies, det är vår birdie dans✌🏻️ jätteroligt att se dem hahah!

Vill så gärna avsluta denna säsongen med en tredje team vinst och framförallt en tredje i rad. Jag är inte helt säker men tror inte det har hänt innan, att ett college vinner tre i rad i högsta ligan. Att vi har vunnit två i rad var tydligen något väldigt stort så kan jag bara tänka mig tre i rad.

Hoppas ni haft en bra dag! Vi har haft det soligt och mycket varmt här i Texas, nu laddar vi om inför sista rundan!

V Å G A. V I N N A.

Until next time, goodnight! 😘

Likes

Comments