hej på er, praktiken är slut för den här gången och på något sätt känns det ganska skönt! dels för slippa pendlandet men även måndag-fredag 8-14/9-15 dagar. nu är det alltså skolan som gäller igen till Januari 2018 då vi går ut på vår sista VFU och går in på sista terminen.

men det var inte det jag skulle skriva om, utan tänkte berätta om min helg. efter jag fick sluta en timme tidigare i fredags så for jag med Emma, Pontus och Erik till Bräntberget där kåren hade ordnat en pulkdag. solen sken och det var helt fantastiskt! där blev vi några timmar innan vi for hemåt och fixade oss. på kvällen skulle vi tjejer nämligen äta middag och fira att praktiken äntligen var slut, det blev fajitas och lite snack innan Pontus gäng + Bea trillade in och kvällen avslutades på O'learys och efterfest hos Gustav.

lördagen var mest lugn, en timmes prat med mamma i telefon och en hel del serier och igår försökte jag få lite plugg gjort, både hemma och hos Jessica. tänk vad roligare plugget blir om man gör sånt tillsammans. idag kämpar jag verkligen på med dessa VFU-uppgifter. redovisningen inför imorgon är klar, nu kör jag bara och slutar överanalysera allting. analysen av personliga målen är snart klar och sen är det bara utvärderingen av temaarbetet kvar. sen kan jag ÄNTLIGEN lämna den här kursen åt sidan och bara vänta på betyg. nu ska jag fortsätta dricka mitt kaffe, äta lite proteinglass (ni som inte har testat så testa Propuds nya glass; chocolate dream, så gott och nyttigt) och skriva klart uppgifterna. ha de bra!

​jag vet att jag har skrivit det här flera gånger. men min praktikplats är så himla fin! i torsdags på tvärtomdagen så fick jag detta av barngruppen. flera teckningar där barnen hade ritat olika saker, ritat av mig och skrivit sina namn. sen hade barnen berättat för min handledare vad de tycker om mig/vad jag är bra på. jag blev så RÖRD när jag fick detta, är nog den finaste presenten man kan få och verkligen en topp för självförtroendet!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

ooooch där var min hemlängtan igång. jag har inte haft den här känslan på nästan 2 månader men nu dom närmsta veckorna har jag haft sån lust att boka en hemresa. jag saknar min familj så oerhört mycket, nästan så man blir lite lipis när andra hänger med sina familjer eller när barnen blir hämtade på förskolan.

detta har blivit så jobbigt att jag till och med har lagt igång en nedräkning, sån mamma och pappa-gris trodde jag inte att jag va. så vet ni va, dessa tjugonio dagar kan gärna få springa iväg!

Likes

Comments

fem dagar av Mars har redan gått och jag hänger fortfarande inte med. det är endast två veckor kvar av praktiken och nu vill jag inte därifrån. jag har så bra relation med både barn och personalen, för att inte snacka om min underbara handledare. nu kanske ni tänker att jag kan hoppa in, klart jag kan det men nästa kurs har endast åtta självstudiedagar så blir nog inte mer jobb där för den här terminen. vilket är lite trist! i torsdags hade jag även mitt lärarbesök, aktiviteten gick lite snett men tänker att det är väl så man lär sig och utvecklas. efteråt hade vi också ett trepartssamtal som gick hur bra som helst! 

helgen bjöd på en trip till Övik, tacomiddag, lite vin och sjöng singstar innan vi hoppade på tåget igen. en fika med Jessica, Jenny & Izabelle fick jag även in igår och idag har jag solat på ängarna med Emma & Pontus. älskar verkligen att sitta ute när det är fin väder!

förresten beställde ju jag en Peak Performance jacka häromdagen, för de första så hade postnord levererat den till Ålidhem så fick gå dit och hämta den och inte på höjdens livs som alla andra gånger. sen när jag väl öppnar paketet så har dom skickat fel färg, KUL! nu får jag bara hålla tummarna att dom har råkat skicka fel och att jag får min svarta som jag ville ha.

Likes

Comments

"hoppas på att jag inte blivit smittad av barnen", jo tjena här har febern bråkat med mig sen i söndags. jag är fortfarande lite hängig, men jag måste verkligen tillbaka till praktiken imorgon. dels för att inte missa fler timmar och jobba in det och dels för att jag verkligen måste påbörja mitt temaarbete.

idag anmälde jag mig även som phösare till höstens nollning. jag undrar nog riktigt vad jag har gett mig in på. jag är ju inte riktigt den som är öppen och social av mig, eller inte i första taget utan är mer mot de blyga hållet, men de blir kanske roligt ändå! det är ju sista (!!!) hösten i Umeå så då måste man göra de bästa utav den.

idag saknar jag Budapest lite extra så bjuder på denna

Likes

Comments

ännu en vecka har gått, här trodde jag att veckorna skulle gå så himla långsamt när man har praktik måndag till fredag, men sanningen är ju att veckorna bara springer iväg. imorgon påbörjar jag redan min tredje vecka och då är det bara hälften kvar. veckan har annars bestått av praktiken som sagt, fått hålla i lite samlingar och "eget bord" på luncherna. vi får ju inte räknas som personal, men så kul och lärorikt att dom ger en de ansvaret ändå! i veckan påbörjar jag även mitt temaarbete kring vatten, så jäkla pirrigt!

i tisdags var de ju alla hjärtans dag; väldigt töntig dag skulle jag säga (måste ju vara för att jag aldrig riktigt har firat den), nåja vi samlades hos Izabelle och åt lite tacos, så mysigt! annars har jag hunnit med kvällsfika med Jenny, fika med Elin och en pluggdag med Jessica på waynes. en hel del fika helt enkelt. dock känner jag mig inte alls kry så ska bädda ner mig och hoppas på att jag inte har blivit smittad av barnen. ha en trevlig vecka allihop!

Likes

Comments

första praktikveckan är avklarad, och det känns ganska skönt att vara tillbaka + att jag får spendera 5 veckor till på stället. dock är jag så osäker på om det är de här jag vill jobba med resten av mitt liv. jag har alltid vilja jobba med barn, men alltså efter en vecka är jag slut i kropp och själ. orkar man jobba med detta minst 40 år till utan att bli en sur tant?

för att inte tala om ansvaret man kommer att ha, vissa tror att förskolan bara handlar om att leka lite med barnen och that's it. MEN så är det icke, det ska planeras, genomföras, utvärderas, dokumenteras, reflekteras, följas upp, analyseras och så börjar man om igen. samtidigt som man ska tänka på jämställdhet, genus, mångfald, få in matematik, språk, naturvetenskap, språk, skapande, fostran, lärande, omsorg, föräldrarna, utveckla miljön, utvecklingssamtal och så vidare. "det är ju förskolan som ska lägga grunden för ett livslångt lärande". tacka vet jag läroplanen iallafall!

jaa ni hör ju, sååå klarar jag, osäkra försiktiga Michaela faktiskt av det ansvaret, att sitta där själv förskollärare med två barnskötare?

Likes

Comments

nu var de ju ett litet tag sen jag skrev, dagarna har flutit ihop, uppgifter som skulle skrivas och i torsdags var de dags för en helg i Linköping. Liss plockade upp mig och Ninnie på arlanda, sen bilade vi ner och var framme runt midnatt hos Vickis & Joel. fredagen började med härlig frukost och lite plugg innan vi gick ner på stan och luncha och fika i några timmar. sååå skönt när man kan sitta länge kvar på ett ställe och bara snacka utan att slippa stressen att man måste vidare. lite shopping blev det iallafall innan vi for tillbaka till lägenheten, Emmy, Elin och Vickis mamma kom dit, chiligryta, vin och lite skitsnack senare innan vi fick alla våra skratt-anfall, tyckte lite synd om Joel där ett tag haha!

lördagen gjorde vi stor brunch med sandwich, äggröra, bacon och våfflor innan vi traskade ner till universitetet där LUS hade sin familjedag. de berättade vad de har gjort under deras år, tipsrunda och lite lekar innan vi for hem och fixade oss inför kvällen som bjöd på sittning på hg. herregud säger jag bara vad rolig sittning!! 3 rätters, uppträdande, sång, tempo, där dom även avslöja att vårt lag vann tipsrundan, go lag fusk och allsång till stad i ljus. lite mellanfest innan kvällen slutade på kk, 5 av 5 toasters fick kvällen!

igår (söndag) åt vi typ hela dagen kändes det som, rester från brunchen, plättar, onlinepizza och snacks till på det. innan vi packade ihop och satt oss i bilen igen, flyget var såklart 1 timme föresenat så vi kom hem ganska sent men det var de värt!

jag har lätt haft den bästa helgen på länge, var längesen jag skrattade såhär mycket!

Likes

Comments

idag på föreläsningen visade läraren en liten filmsnutt ifrån dokumentären: the bully project. och som de låter på namnet så handlar filmen om mobbning i USA. de filmar hur andra mobbar barn på bussen, gör stryptag, snor mat/saker från dessa barn. familjerna berättar, de filmar att skolan inte reagerar något alls och verkar knappt bry sig att barnen blir mobbade.

idag efter träningen bestämde jag mig för att se klart den. det tar så ont i både hjärtat och kroppen att något sånt här kan förekomma. att barn ska måsta fara illa och ingenting händer. nu har allt fler börjat föreläsa om det, det tas upp mer än vad de gjorde för 5-6 år sedan. men det händer ju fortfarande, och jag tycker det är så OERHÖRT viktigt att man arbetar emot det. jag har själv varit där, det är inte alls någon rolig sits men jag tog mig upp. men det är fortfarande inte okej någonstans. barn tar livet av sig för att de inte orkar mer, ska det måsta vara såhär i dagens samhälle?

därför rekommenderar jag er sååå att se denna film, jag grät i 1h 30 minuter men den är värd varendaste tår.

https://www.youtube.com/watch?v=LzhVdc7aQv8 och ifall ni inte vill se 1,30 minuter så är här en trailer iallafall

http://documentaryheaven.com/the-bully-project/ och filmen

Likes

Comments

så va det helg igen, kan dessa veckor sluta springa iväg?? jag har haft en ledig fredag, så har hunnit med såna saker som man kanske inte hinner med annars. då snackar jag alltså om städning, strök mina gardiner och lite sånt. men förbanna vad skönt de är sen med ett rent hem! ikväll kommer Jenny över så då ska vi försöka få upp min taklampa som jag köpte i veckan, vi får väl se hur de går haha! helgen fortsätter bara lugnt, en middag imorgon och lite plugg. någon gång måste man ju hålla sig borta från vinandet..

på tal om att tiden springer iväg. så har jag funderat mer och mer var jag kommer att hamna när jag är klar i skolan. kanske lite tidigt att börja tänka på för några eller lite sent för andra. alla vet att jag är ganska hemmakär av mig. men just nu skriker det faktiskt inte Åland när jag är klar förskollärare. vad ska jag dit och göra egentligen om de varken finns jobb, bostad eller kärlek för den delen. förlåt men jag vägrar att jobba med något annat i ett år för att sedan jobba med barn. min familj och mina vänner betyder och är allt för mig, men samtidigt kan man ju inte leva på dem hela livet. nu vågar jag inte lova något men skulle vara lite roligt att dra till Västerås, Örebro eller någonstans runt i kring. jag har ju förstås 1 1/2 år på mig att fundera än men en liten fundering här på kvällskvisten.

Likes

Comments

den här veckan har jag hunnit jobba på min förskola, pluggat och fixat fransarna (månne man äntligen hitta en här, men tyvärr slår ingen Elve). i fredags blev de lite långdag, jobb till halv 5 sen var bussarna försenade så var hemma en timme senare. sen skulle man duscha, äta och fixa sig och dra vidare till Jessica. där vi drack lite vin innan vi bestämde oss för att dra till origo, men där var de fullt så vi kom tyvärr inte in. vi försökte till och med hoppa över stängslet men då såg någon oss och tjallade så jag & Emma bestämde oss för att dra hemåt istället.

lördagen var man bakis, men drog ändå in på stan med Jenny & Izabelle för lite lunch och via systemet. då vi var bjuda på 24 års kalas på kvällen. lite förfest hos Pontus så drog vi vidare till Albin. supertrevligt att va på en "stor fest" någon gång istället för att sitta max 4-5 stycken och förfesta, inte för att det är något fel med det men kul med lite variation! idag har spenderat HELA dagen i sängen med bakisångest.

veckan som kommer bjuder på en nykter helg, haha nejmen en lunch med Elin, plugg och lite sånt smått och gott.

Likes

Comments