"hoppas på att jag inte blivit smittad av barnen", jo tjena här har febern bråkat med mig sen i söndags. jag är fortfarande lite hängig, men jag måste verkligen tillbaka till praktiken imorgon. dels för att inte missa fler timmar och jobba in det och dels för att jag verkligen måste påbörja mitt temaarbete.

idag anmälde jag mig även som phösare till höstens nollning. jag undrar nog riktigt vad jag har gett mig in på. jag är ju inte riktigt den som är öppen och social av mig, eller inte i första taget utan är mer mot de blyga hållet, men de blir kanske roligt ändå! det är ju sista (!!!) hösten i Umeå så då måste man göra de bästa utav den.

idag saknar jag Budapest lite extra så bjuder på denna

Likes

Comments

ännu en vecka har gått, här trodde jag att veckorna skulle gå så himla långsamt när man har praktik måndag till fredag, men sanningen är ju att veckorna bara springer iväg. imorgon påbörjar jag redan min tredje vecka och då är det bara hälften kvar. veckan har annars bestått av praktiken som sagt, fått hålla i lite samlingar och "eget bord" på luncherna. vi får ju inte räknas som personal, men så kul och lärorikt att dom ger en de ansvaret ändå! i veckan påbörjar jag även mitt temaarbete kring vatten, så jäkla pirrigt!

i tisdags var de ju alla hjärtans dag; väldigt töntig dag skulle jag säga (måste ju vara för att jag aldrig riktigt har firat den), nåja vi samlades hos Izabelle och åt lite tacos, så mysigt! annars har jag hunnit med kvällsfika med Jenny, fika med Elin och en pluggdag med Jessica på waynes. en hel del fika helt enkelt. dock känner jag mig inte alls kry så ska bädda ner mig och hoppas på att jag inte har blivit smittad av barnen. ha en trevlig vecka allihop!

Likes

Comments

första praktikveckan är avklarad, och det känns ganska skönt att vara tillbaka + att jag får spendera 5 veckor till på stället. dock är jag så osäker på om det är de här jag vill jobba med resten av mitt liv. jag har alltid vilja jobba med barn, men alltså efter en vecka är jag slut i kropp och själ. orkar man jobba med detta minst 40 år till utan att bli en sur tant?

för att inte tala om ansvaret man kommer att ha, vissa tror att förskolan bara handlar om att leka lite med barnen och that's it. MEN så är det icke, det ska planeras, genomföras, utvärderas, dokumenteras, reflekteras, följas upp, analyseras och så börjar man om igen. samtidigt som man ska tänka på jämställdhet, genus, mångfald, få in matematik, språk, naturvetenskap, språk, skapande, fostran, lärande, omsorg, föräldrarna, utveckla miljön, utvecklingssamtal och så vidare. "det är ju förskolan som ska lägga grunden för ett livslångt lärande". tacka vet jag läroplanen iallafall!

jaa ni hör ju, sååå klarar jag, osäkra försiktiga Michaela faktiskt av det ansvaret, att sitta där själv förskollärare med två barnskötare?

Likes

Comments

nu var de ju ett litet tag sen jag skrev, dagarna har flutit ihop, uppgifter som skulle skrivas och i torsdags var de dags för en helg i Linköping. Liss plockade upp mig och Ninnie på arlanda, sen bilade vi ner och var framme runt midnatt hos Vickis & Joel. fredagen började med härlig frukost och lite plugg innan vi gick ner på stan och luncha och fika i några timmar. sååå skönt när man kan sitta länge kvar på ett ställe och bara snacka utan att slippa stressen att man måste vidare. lite shopping blev det iallafall innan vi for tillbaka till lägenheten, Emmy, Elin och Vickis mamma kom dit, chiligryta, vin och lite skitsnack senare innan vi fick alla våra skratt-anfall, tyckte lite synd om Joel där ett tag haha!

lördagen gjorde vi stor brunch med sandwich, äggröra, bacon och våfflor innan vi traskade ner till universitetet där LUS hade sin familjedag. de berättade vad de har gjort under deras år, tipsrunda och lite lekar innan vi for hem och fixade oss inför kvällen som bjöd på sittning på hg. herregud säger jag bara vad rolig sittning!! 3 rätters, uppträdande, sång, tempo, där dom även avslöja att vårt lag vann tipsrundan, go lag fusk och allsång till stad i ljus. lite mellanfest innan kvällen slutade på kk, 5 av 5 toasters fick kvällen!

igår (söndag) åt vi typ hela dagen kändes det som, rester från brunchen, plättar, onlinepizza och snacks till på det. innan vi packade ihop och satt oss i bilen igen, flyget var såklart 1 timme föresenat så vi kom hem ganska sent men det var de värt!

jag har lätt haft den bästa helgen på länge, var längesen jag skrattade såhär mycket!

Likes

Comments

idag på föreläsningen visade läraren en liten filmsnutt ifrån dokumentären: the bully project. och som de låter på namnet så handlar filmen om mobbning i USA. de filmar hur andra mobbar barn på bussen, gör stryptag, snor mat/saker från dessa barn. familjerna berättar, de filmar att skolan inte reagerar något alls och verkar knappt bry sig att barnen blir mobbade.

idag efter träningen bestämde jag mig för att se klart den. det tar så ont i både hjärtat och kroppen att något sånt här kan förekomma. att barn ska måsta fara illa och ingenting händer. nu har allt fler börjat föreläsa om det, det tas upp mer än vad de gjorde för 5-6 år sedan. men det händer ju fortfarande, och jag tycker det är så OERHÖRT viktigt att man arbetar emot det. jag har själv varit där, det är inte alls någon rolig sits men jag tog mig upp. men det är fortfarande inte okej någonstans. barn tar livet av sig för att de inte orkar mer, ska det måsta vara såhär i dagens samhälle?

därför rekommenderar jag er sååå att se denna film, jag grät i 1h 30 minuter men den är värd varendaste tår.

https://www.youtube.com/watch?v=LzhVdc7aQv8 och ifall ni inte vill se 1,30 minuter så är här en trailer iallafall

http://documentaryheaven.com/the-bully-project/ och filmen

Likes

Comments

så va det helg igen, kan dessa veckor sluta springa iväg?? jag har haft en ledig fredag, så har hunnit med såna saker som man kanske inte hinner med annars. då snackar jag alltså om städning, strök mina gardiner och lite sånt. men förbanna vad skönt de är sen med ett rent hem! ikväll kommer Jenny över så då ska vi försöka få upp min taklampa som jag köpte i veckan, vi får väl se hur de går haha! helgen fortsätter bara lugnt, en middag imorgon och lite plugg. någon gång måste man ju hålla sig borta från vinandet..

på tal om att tiden springer iväg. så har jag funderat mer och mer var jag kommer att hamna när jag är klar i skolan. kanske lite tidigt att börja tänka på för några eller lite sent för andra. alla vet att jag är ganska hemmakär av mig. men just nu skriker det faktiskt inte Åland när jag är klar förskollärare. vad ska jag dit och göra egentligen om de varken finns jobb, bostad eller kärlek för den delen. förlåt men jag vägrar att jobba med något annat i ett år för att sedan jobba med barn. min familj och mina vänner betyder och är allt för mig, men samtidigt kan man ju inte leva på dem hela livet. nu vågar jag inte lova något men skulle vara lite roligt att dra till Västerås, Örebro eller någonstans runt i kring. jag har ju förstås 1 1/2 år på mig att fundera än men en liten fundering här på kvällskvisten.

Likes

Comments

den här veckan har jag hunnit jobba på min förskola, pluggat och fixat fransarna (månne man äntligen hitta en här, men tyvärr slår ingen Elve). i fredags blev de lite långdag, jobb till halv 5 sen var bussarna försenade så var hemma en timme senare. sen skulle man duscha, äta och fixa sig och dra vidare till Jessica. där vi drack lite vin innan vi bestämde oss för att dra till origo, men där var de fullt så vi kom tyvärr inte in. vi försökte till och med hoppa över stängslet men då såg någon oss och tjallade så jag & Emma bestämde oss för att dra hemåt istället.

lördagen var man bakis, men drog ändå in på stan med Jenny & Izabelle för lite lunch och via systemet. då vi var bjuda på 24 års kalas på kvällen. lite förfest hos Pontus så drog vi vidare till Albin. supertrevligt att va på en "stor fest" någon gång istället för att sitta max 4-5 stycken och förfesta, inte för att det är något fel med det men kul med lite variation! idag har spenderat HELA dagen i sängen med bakisångest.

veckan som kommer bjuder på en nykter helg, haha nejmen en lunch med Elin, plugg och lite sånt smått och gott.

Likes

Comments

igår började dagen riktigt bra med en fika på bagarstugan med ett gäng innan jag for hem och såg rullväskan i mitt rum. denna gång var lite extra jobbig då jag hade varit hemma i nästan tre veckor, blivit van med familjens sällskap och till på det har jag ingen aning när jag har möjlighet att krama om min familj nästa gång.

imorse vinkade jag av mamma (efter några tårar i ögonen) och satte mig på bussen till Eckerö med Elin. vi började morgonen med en båtfrukost (heaveeeen!!!) innan vi tog en sväng via taxfreen och sen var vi helt plötsligt framme. men sen började kaoset, vart ska jag ens börja? :') jag hade ju köpt snus åt Jenny och satt upp det på en hylla i bussen när vi skulle åka till Sthlm, tror ni att jag kommer ihåg det när vi kliver av? svar; nej. utan det kommer jag på när jag och Elin ska köpa biljetter till flygbussen. så springer ut men då har busschauffören redan farit iväg. jag får lite smått panik, ringer till Eckerö lines kontor och dom kopplar mig vidare, yes tänkte jag. tills jag kommer fram och dom säger att det är stängt för att det är söndag (snacka om att man inte har koll på dagarna under jullovet). kundservice var stängt, pratar med viking line, men såklart kunde inte dom hjälpa mig. tills jag ser busschauffören komma gåendes, springer ifatt honom och jag fick snuset till slut. men till på det i all stress så slutade även Arlanda express gå pga trafikstörningar.

men vi hade tid på oss så vi tänker frid och fröjd och går och köper biljett till flygbussen. Elin står och betalar medan dom öppnar dörrarna till bussen, så jag bestämmer mig för att ta mitt och hennes bagage och gå ut och vänta på henne. när jag väl kommer ut så märker jag att väktaren står och räknar, jag bara "hallå jag har en kompis därinne som skulle behöva med." hon blir svinsur och bara "jaha, men gå in och hämta henne då". så står jag i den där lilla "buren" innan man kommer in till cityterminalen, och väktaren står och skriker på mig från andra sidan "TRYCK PÅ KNAPPEN!!", jag trycker, dörrarna öppnas men jag ser ingen Elin. jag hinner tänka tusen tankar tills någon säger att hon har gått någon annan väg. det försöker jag signalera till väktaren, och det fattar inte hon, utan står och ropar på mig och himlar med ögonen "TRYCK PÅ KNAPPEN!!". nå vi kom på bussen iallafall, efter halva resan så får jag ett mess att mitt flyg är försenat en timme (det har varit tammattan försenat varenda gång jag ska åka upp).

men vi kom upp till Umeå efter en mycket kaotisk och lång dag, slängde in väskorna och drog till ica och handlade. där vi såg att de mesta var urplockat, perfekt efter den här dagen.. så ni kan tänka er hur skönt det var att komma hem, äta, duscha och slänga sig i en renbäddad säng. snart går nog ögonen i kors, så dags att slänga igång SKAM och somna så får man hoppas på en bättre dag imorgon. men en riktigt rolig resa med mycket skratt har vi haft :')

fredagens ost och vinkväll hos Sofia

måste bara berätta om den andra bilden; när vi var i Budapest så gick vi runt halva Budapest (kändes det som) för att leta efter denna rulle, innan vi börjar googla upp det och visar sig att det är en svensk bakelse...

pigga och glada imorse :')

Likes

Comments

i måndags blev det en spontanbokning till studio 11 för uppfräschning av håret. så idag klockan 10 satt jag mig i frisörstolen, rödbrunt blev det och nästan 10 cm bort från håret. mitt hår växer ju verkligen som ogräs så när jag väl går till frisören så ryker en hel del. MEN jag är galet nöjd och så skönt att bli av med de slitna topparna!

herregud vad jag har unnat mig på det här jullovet, julklappar till mig själv, massage, ögonfransförlängning och nu frisören. tur att man åker tillbaka till Umeå snart och börjar leva lite fattigt igen :')

Likes

Comments

hejdå 2016, hej 2017! mitt år har varit riktigt bra, tungt i skolan emellanåt men universitetet är som sagt ingen dans på rosor. spenderat mina dagar både i skolan, praktiken och med härliga människor som förgyller ens dagar. sommaren såg lite annorlunda ut, jobb med äldre och kändes som jag jobbade varenda dag. rockoff veckan var magisk och jag blev gammal, så har bestämt mig att jag sluta fylla år då åldernojjan börjar komma ikapp. hösten kom, och det var dags för Umeå igen. den här terminen har verkligen sprungit iväg, kändes som man just hade kommit tillbaka från sommarlovet så var de jullov igen. för att inte glömma vår underbara och roliga Budapest resa. VG på B-uppsatsen fick man ju också, så de va ju en topp för självförtroendet. sen har jag även flyttat från Ålidhem till Nydalahöjd, och trivs så mycket bättre där!

jullovet på holmen har varit underbart, och på söndag är det dags att åka tillbaka igen. sorgligt när man inte vet när man åker hem nästa gång, för de lär dröja den här gången samtidigt som de ska bli roligt att åka tillbaka till sin vardag och rutiner igen. 2017 välkomnar jag med öppna armar, en resa till Linköping och eventuellt Jönköping, hoppas på sommarjobb på någon förskola, en utomlandsresa och en hel del annat planerat, så detta kommer nog att bli grymt!

nyårslöften har jag tyvärr skippat de här året, för varje år säger jag att jag ska sluta stressa och börja gå i tid till skolan så jag slipper halvspringa, MEN jag stressar ju ändå! sen lovar man sig själv att man ska börja träna och äta sallad morgon middag kväll, ta hand om min kropp, och lägga på mig lite mer muskler, MEN det funkar ju inte det heller. så nej i år blev de inga nyårslöften så får vi se hur de går. 

en av mina fina julklappar, så galet nöjd!!

på nyår fick jag låna den här fina klänningen av Ninnie, synd att man inte passade på att köpa en likadan när dom väl sålde dom!

kvällen fortsatte med 3 rätters hos Ninnie, som hade dukat och ordnat så fint!

senare på kvällen gick vi över till Mia och Emil på mellanfest innan vi sprang till Mirmarparken för att kolla på raketerna och kvällen slutade på Indigo

Likes

Comments