vardag

PICADELI

" Har hittat mitt nya favoritställe när det kommer till snabb och smidig mat. Picadeli. Så otroligt nice att blanda sin egna sallad och det …"

vardag

JOBBFREDAG

" Idag är det fredag, ledig från skolan men har under morgonen suttit med både matte och historia. Ett prov väntar på torsdag och historiain…"

Postad i: vardag

Har hittat mitt nya favoritställe när det kommer till snabb och smidig mat. Picadeli. Så otroligt nice att blanda sin egna sallad och det är inte speciellt dyrt heller. Att det ligger nära till hand är ännu bättre om skollunchen inte duger.

Igår var det dött på jobbet, så jag klagar inte. Det var riktigt skönt och nästan tråkigt ibland. Men tiden gick ändå och idag väntar ett 6 timmars-pass. Det kommer med största sannolikhet vara mycket mer folk idag eftersom det är lördag och fint väder. Under denna morgon har jag käkat havregrynsgröt (nyttig jag vet) och pluggat matte inför torsdagens prov. Känns lite sådär, men förhoppningsvis går det bra ändå. Hoppas ni får en härlig lördag, imorgon är jag faktiskt ledig och det ska tas ett pass på gymmet. Tagga!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: vardag

Idag är det fredag, ledig från skolan men har under morgonen suttit med både matte och historia. Ett prov väntar på torsdag och historiainlämning ska in på fredag. Känns om att det är rätt fullspäckat i skolan framöver och igår fick jag denna termins första breakdown. Ni vet hur jag är, prestationsångesten tar kål på mig och igår presterade jag inte så bra som jag hade velat och tårarna forsade ner för kinderna. Ja mensen gjorde det nog också värre än vad det egentligen var. Men man får nya chanser, hoppas jag.

Ikväll ska jag jobba, har jag tur är det lite folk i stan på grund av EU-mötet eftersom trafiken är kaos haha. Nej men usch jag hatar att stressa och misstänker att jag kommer bli överkörd nästa fredag på black friday (hoppar hellre framför en spårvagn än att jobba då). Men allmänt så känner jag mig lite gladare, lite mer motiverad. Det som tynger är skola och jobb såklart, men det är nog min lathet och vilja at bara stanna i sängen som utgör ångesten.

Likes

Comments

Postad i: vardag, bilder

Tittar tillbaka på gamla bilder och jag verkligen längtar till sommaren, solkysst hud, blekt hår och fräknar. Men det är bara att låta vinterpälsen på smalbenen växa och sedan klaga tills huvudet gör ont haha. Nejdå, men jag är inte ett fan av vintern, allt blask och slask, mörkret. Något jag däremot älskar är julen, så att stan börjar dekoreras värmer hela min själ.

Men nu sitter jag i min lilla en-sitssoffa med ett täcke omkring mig. Imorgon är det sista skoldagen för mig denna vecka. Skolan ställdes in på grund av EU-toppmötet som ska hållas på fredag. Klagar inte, men ser inte fram emot att ta mig in till stan för att jobba den eftermiddagen.
Idag har jag köttat på gymmet, tror jag och min kära vän Louise spenderade ungefär två timmar till att pumpa rumpa. Ser jag fram emot morgondagens träningsvärk? Nej, men lite skönt är det ändå att vara igång igen.

Likes

Comments

Postad i: vardag

Vet ni vad jag saknar något fruktansvärt mycket? Doften av tvättmedel. Där jag bor delar jag tvättmaskin med ägarna som är känsliga emot parfym och därför tvättas allt oparfymerat. Förstår ni att mina näsborrar gråter? Nej usch vill borra ner mig i nytvättade lakan som luktar gudomligt, men jag prioriterar nog boendet över doft ändå.

Förutom det så har jag den värsta träningsvärken som jag upplevt, i söndags drog jag första gympasset och igår pass nummer två. Så mina ben är bortdomnade och jag skulle behöva rullator samtidigt som det gör ont att skratta och armarna vill ramla av mig. Men hallå, jag är på rätt väg. Tror faktiskt att det blir lite pumpa rumpa imorgon eftersom jag är ledig. Unnar mig troligtvis bananpannkakor till frukost också.

Likes

Comments

Postad i: personligt

Dansen har för mig varit bland det mest betydelsefulla i mitt liv. Sedan liten har jag dansat, sedan liten har jag vigt mitt liv till rörelse, sedan liten har musiken och jag varit ett. Nu är jag sexton, har flyttat till Göteborg och har gått igenom pest och pina under mina år som dansare. Mitt självförtroende tog överhand, jag slutade dansa helt under en period för att det blev för mycket. Jag jämförde mig, såg mig själv som otillräcklig, minst sagt dålig. Ville inte synas på scen. Men jag älskade det ju, jag älskade det mer än något annat. Jag lät mina inre monster ta något vackert ifrån mig. Jag ville ha dansen som yrke, jag gick på dansläger och kämpade som en galning för att utvecklas. Istället gav jag upp.

Men jag tog mig upp på benen igen, började på en ny kulturskola. Problemen fortsatte där när jag missade steg, lärde mig för sakta eller bara inte var så bra om jag ville. Tårar föll, tankar snurrade om att jag skulle ge upp, igen. Två terminer spenderade jag på den kulturskolan. Sedan kom flytten, den nya vardagen, skola och jobb. Dansen glömdes bort, jag har kanske aldrig dansat eller satsat så mycket på dansen hemifrån, i mitt privatliv. Men att stå i en dansstudio, andas och röra på sig. Det släppte mig fri från mycket jag höll inombords. Jag har tappat allt nu. Jag dansar inte hemma och inte heller någon annanstans. Vågar inte säga ”jag kan dansa”, jag har fortfarande svårt för att tro på mig själv. Jag är rädd att dansen bara tog hela min barndom, en stor del av ungdomen och lämnade mig med det negativa i baktanke. Men jag vågar inte börja på en ny skola här, jag vågar inte gå in helt ensam till en dansgrupp jag aldrig mött, med människor jag aldrig sett. Är jag verkligen tillräcklig bra? Är det värt att fortsätta? Ja jag sitter ju här med tårarna i ögonen samtidigt som kroppen värker efter att få göra det som den är gjord för, att dansa. Men mina monster spökar, de stoppar mig från att kämpa och få vardagen att gå ihop med jobb och skola, de stoppar mig från att våga testa. Är det snart för sent? Ska jag ge upp?

Likes

Comments

Postad i: vardag

Det är lördag och jag ligger i min säng, i Göteborg och njuter av den lediga tiden här. Oftast när jag är ledig på helger så åker jag hem till Värmland. Men denna gång kände jag att jag behövde stanna här och ta det lugnt. Förutom att det är lördag så är det också singles day och chokladens dag, - kan det bli mer deprimerande? Någon choklad har jag inte heller hemma vilket bara gör tröstätandet svårare haha.

Idag skiner faktiskt solen, vilket är jäkligt underbart efter en seg och grå vecka. Mamma kom också på besök i torsdags för att gå på utvecklingssamtalet jag hade med skolan igår. Hon kunde bara stanna över natten och vi skiljdes åt på perrongen redan vid tvåtiden igår, tråkigt. Nästa gång jag åker hem blir troligtvis den 1:a december och det är ju ett tag kvar. Men jag får hålla ut ändå.

Likes

Comments

Postad i: text

Jag blottade mig för dig. På fler än ett sätt. Jag blottade inte bara min nakna kropp som styrs av komplex, jag blottade också mig. Jag blottade min nakna själ, den mest sårbara delen av mig har du klätt av och fått röra vid. Men du tog inte hand om det jag gav dig, du krossade det med dina bara knytnävar och lämnade mig naken i små bitar, utspridda på vägen hem till någon annan.

Likes

Comments

Postad i: vardag, bilder

Insåg att det var ett tag sedan ni fick en glims av hur det ser ut hemma hos mig i Göteborg, och är är lite fler detaljer. Den ena murgrönan är i princip död, men annars är det sig likt. Ja förutom att det endast är ljust några timmar om dygnet.. Just nu sitter jag i sängen, sliten som attans efter att ha tvingat upp mig själv imorse trots att ögonen gick i kors.

Men även denna måndag klarade jag av. Bäst av allt idag var också att min hyresvärd kom in med en påse godis som blivit över efter helgen. Eh ah inte det bästa för någon som precis ska ta tag i matvanor och hälsa, men man tackar inte nej till det och jag åt ju trots allt inget onyttigt i helgen. Så det var lite okej ändå tycker jag. Ska dessutom se till och fixa gymkort på fredag, har några tjejer i klassen som också gymmar som ska få hjälpa mig igång igen. Största tröskeln att kliva över var att gymma själv/på okänd plats. Men nu behöver jag inte vara själv, ja åtminstone inte i början tills jag kommit upp på egna stadiga ben när det kommer till gymmandet.

Likes

Comments

Postad i: vardag

Godmorgon kan jag faktiskt nästan säga, jag vaknade vid 11:03 imorse och sitter nu och skruvar mig inför kvällens jobbpass. Mellan 16-22 kommer lilla jag att slita i salladsköket, igår var det faktiskt ganska lugnt under kvällen så har jag otur kommer jag totalt köras över ikväll haha. Men hämtade min dricks igår på tvåhundra kronor som kommer få bidra till min lunch imorgon.

Känner mig dock som världens bittraste människa, vet inte varför men alltså livslusten är icke existerande just nu. Skittråkigt verkligen, men försöker ändå hålla minen uppe. Känner mig väldigt trött och sliten, tänker lite för mycket och det tar nog mer energi än vad jag egentligen vill. Så ja, mycket negativitet nu. Men man är ju inte mer än en människa, nedgångar kommer och går.

Likes

Comments

Contains affiliate links Postad i: vardag

Denna tröja trillade ner i min famn i tisdags (länk här), kände att det var dags för mig att skaffa en nice hoodie och denna är både mysig och snygg. Med största sannolikhet kommer denna klä mig på måndag när skolan drar igång igen. Börjar redan få lite smått ångest över att ledigheten snart är över, men jag trivs ändå helt okej med vardagen. Jag må vara otroligt bitter ibland angående att jag jobbar och går i skolan, men samtidigt så är jag inte helt missnöjd.

Likes

Comments

Instagram@michaelaamneteg