Header


Senaste dagarna har det känts som om jag har hittat nyckeln till universum. Svårt att förklara? En underlig insikt om att ALLT GÅR. Vi lever ett otroligt privilegierat liv. Om jag bestämmer mig för något så kommer jag att lyckas om jag bara är ihärdig nog och vågar kämpa. Världen är inte så komplicerad egentligen när det kommer till målsättning. Den är rätt vänlig.


Likes

Comments


Något jag alltid älskat med kontinenten Afrika är människorörelsen. Här, som ingen annanstans i världen, pågår ett helt universum av händelser bara vid den icke-existerande trottoarkanten.

Vi studerar detta universum från insidan av en trygg box som tar sig genom folkhavet. Här sitter jag - vit, rik och på semester. Fotar denna främmande värld genom en bilglasruta. Är det inte dumt ibland?


Likes

Comments


Renoveringsfest. Men inte innan renoveringen, utan efter. Så vi borde kanske inte ha dansat på sofforna och klättrat på byggställningarna, men det gjorde vi. Hela natten och morgonen.

Nu sitter jag darrig, trött och sliten på ett tåg mot Nyköping. Jag tackar mitt dåvarande jag för att jag bokade ett eftermiddagståg och 1a klass. Bort från ljuden. Breda säten. Gratis kaffe. Mer bakis-kompatibelt. Kanske visste jag då vilket tillstånd jag skulle vara i nu. Kan tyvärr inte njuta av privilegierna till fullo. Koncentrerar mig mest på att andas. Men det är vackert här utanför när solen går ner. Det är tillräckligt.

Jag älskade sinnestillståndet igår, jag kommer älska sinnestillståndet imorgon (då jag flyr Sverige). Idag är den nödvändiga mellanfasen.Likes

Comments


Jag har en barndom präglad av så många saker som jag idag antingen har glömt bort, eller bara inte associeras med längre. Känslan slog mig när jag vandrade in genom portarna på sporthallen här i Lund. Det var blandningen av människor: barnfamiljer, tonåringar, studenter och gamla gubbar i korta shorts. Det var den, på ett konstigt sätt, härliga doften av ingrott svett, läder från handbollar och fotbollar, metall från hantlar och viktskivor. Och så var det ljudet. Ljudet av inomhusskor som glider mot sportgolvet, dunken av bollar som träffar ribban, klicket av låsen vid omklädningsrummen, det tillfredsställande ljudet när man får till en perfekt serve med tennisracket och så det regelbundna ljudet som följer av spelet därefter. Jag kände mig hemma.

Och kanske var det den känslan som berörde mig mest. Känslan av trygghet. Jag var ett sportbarn. Fotboll har präglat min vardag i 12 år. När jag inte spelade fotboll då friidrottade jag, eller ännu hellre spelade jag tennis. Jag gick danslektioner. Det var fotbollsläger, tennisläger och friidrottsläger på somrarna. Ett tag var det även hockey som gällde. Jag spenderade med andra ord 80 % av mitt liv i sporthallar.

Så att vandra in genom portarna på sporthallen igårkväll var som att öppna ett gammalt fotoalbum som legat bortglömt längst bak i bokhyllan alldeles för länge. På insidan nostalgisk och lugn, på utsidan totalt malplacerad.


Likes

Comments


En resa way back

Bläddrar i oöppnade mappar på återfunna hårddiskar


Likes

Comments


Anlände 1 h för tidigt till skolan :)) En måndagmorgon :)) Så tidigt :))

Men när man väl är vaken så älskar jag att vakna långt innan alla andra vaknar. Det känns som om man har ett försprång på världen.


Likes

Comments


Ha överseende! Att filma på festival är SVÅRT. 100 % av koncentrationen går åt att dansa och njuta av allt som händer runtomkring. Har miljontals fler filmklipp från dagarna i Budapest än vad som är med i filmen. Så fort jag får tid ska jag klippa ihop resterande del i sista låten. För tillfället får den låten dedikeras till Lisas och Sofies maraton i publikhavet. Men det är fint det också. För oss som var där om inte annat. aaaah vilka dagar det här var. Förgyllde hela augusti. Nej hela sommaren. Nej hela året.


Likes

Comments


Allt vi byggde igår var totalt värdelöst. Hade dock den roligaste dagen i skolan sedan skolstart. Först dit, sist hem. Den här veckan ligger fokuset på att lära sig prototypa. Idag har jag suttit hela dagen och lyssnat på filosofiska rummet (så mycket existentiell ångest nu!!) och byggt 10 st prototyper i papper av "sittmöbel". Imorgon ska vi bygga i skala 1:5 i kartong och på fredag är det examination i form av att bygga produkten i 1:1 real siiize.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Var snäll. Mot världen. Mot dig själv.

Jag tappar fokus ofta. Dömmer för hårt. Tänker för mycket. Sätter upp tio mål när kapaciteten bara räcker för ett åt gången. Analyserar beteende. Jobbar hårt. Pressar hårdare. Ser på världen med mörka moln. Så jag upprepar orden varje dag, för snällhet är det underskott av.

Var snäll. Mot världen. Mot dig själv.


Likes

Comments

Det luktar chili i huset. Sådär hemtrevligt gott. Tove storkokar chili sin carne kl 10 på morgonen. Rimligt ändå. Jag sitter på golvet i mitt rum för det är här jag trivs bäst. Lyssnar på Morgonpasset i P3 som idag gästas av Babba Canales som jag tycker är en sån himla power woman!!! I flera år har jag inspirerats av hennes drivkraft. En av mina mest otippade förebilder.


Likes

Comments


Ett Adlibrisköp då och då är bra för själen.


Likes

Comments


Mamma och pappa bidrog till den mysigaste helgen på länge här i Lund och Malmö.

Inte en "Wake me up when september ends"-månad. September var ju bra. Mycket nytt och nästan rakt igenom bra magkänslor. Det känns som om jag inte gör någonting om dagarna men ändå lär jag mig nya grejer hela tiden. Idag tog jag sovmorgon och ligger fortfarande i sängen med kaffe och frukostefterrätt - en djupt rotad tradition den där frukostefterrätten.

Sitter och lär mig Photoshop i vanlig ordning. Ber om ursäkt för alla överredigerade foton som publiceras här men det är learning by doing som pågår!


Likes

Comments


Orkanen kl 17.03, fortfarande kvar i skolan en fredagkväll. Men ändå är det mysigt. För jag har ingenstans att vara förrän sent ikväll, så jag är gärna här - avslutar veckans workshop, brygger kaffe i klassens nyinköpta egna kaffekokare som går på högvarv, konstruerar framtidsanalyser för gruppens produkt, knaprar sesamkakor och snackar strunt om filmer på Imdb:s topp 200-llista.


Likes

Comments


September påminner oss äntligen om varför den kategoriseras som "härlig sommar är det då" i månadsvisan. Jag försöker utnyttja det. Som att ta pluggpaus med Tove i Botaniska trädgården, utbyta förväntansfulla blickar som säger "Okej, vi unnar oss en lyxkaffe idag". Det var häromdagen. Idag satte jag mig med min termoskaffe i Lundagård för att skissa av en fontän. Den blev skev, ful, i fel perspektiv dessutom och hela fontänen fick inte plats på pappret ens.

Ikväll mötte jag upp med Sofie och skrev in mig som medlem hos UPF för att få gå på deras föreläsningar. Kick-startade med Cecilia Uddén som berättade (översiktligt men extremt bra) om hur Mellanöstern ser ut 6 år efter Arabiska våren. Så himla inspirerande ur den aspekt att jag inser att jag lever med huvudet under sanden. Allmänbilda er mera!!


Likes

Comments


Mindblown. Kanske var jag bara i rätt sinnestillstånd just där och då, men wow! Färgerna musiken skådespelarna. Hade väntat på en film som återigen kunde påminna mig om varför jag älskar film så mycket - och jag hittade den.


Likes

Comments


Måndagsface. Det när man trycker på stopp istället för snooze även fast man vet att det leder till försovning som sedan leder till att svepa en kaffe och frukostmacka i farten som sedan leder till att cykla till tågstationen som sedan leder till att glömma låsa cykeln som sedan leder till att man precis hinner smita in genom tågdörrarna som sedan leder till att sömndrucken delta i föreläsningen om Modul 2.


Likes

Comments


Standardsöndag.

Utforskat Photoshop ytterligare. Lärt mig den klassiska Spy Kids 3-layouten (90's kids ya'll know). Sådär störig och huvudvärksframkallande som bilderna blir representerar mina söndagar galant.


Likes

Comments