Självförtroende och självkänsla

Hej fina ni , tänkte att jag skulle ge er lite motivation en torsdag som denna!

Jag har oftast hört att jag har haft väldigt bra självförtroende alltid ... de har kommit fram på olika sätt . Det är oftast ingen som egentligen säger det rakt ut sådär bara utan det har varit väldigt olika tillfällen då det oftast för mig har kommit som ett påhopp eller att det skulle vara det ända jag har ungefär!
Sen har jag också fått många positiva kommentarer om att det är något positivt att ha bra självförtroende och att dom tycker att jag ungefär är "stark" som har det!

Vill börja med att säga hur jag själv tycker att det är att faktiskt må bra med att vara sig själv!
Jag tycker såklart att jag förenklar livet så sjukt mycket mer än att gå runt och behöva ändra på mig,rätta mig , tänka på det hela tiden och helt enkelt må dåligt över något du egentligen inte kan göra så mycket åt!

Jag tror att de som har fått mig att bygga ett starkt självförtroende - som för det första många tror att det har med att göra när det kommer till utseende ... vilket det absolut inte har enligt mig!

Jag växte upp som väldigt blyg och trivdes att vara själv - det var verkligen få runt om mig som jag kunde släppa loss och skratta och ha kul med!

Sen kom jag in i stadiet där man blev lite äldre runt än 9-10 år och blev istället klassens clown tillsammans med mina andra kompisar!

I det stadiet trivdes jag mest av allt för att det fanns ingenting ledsamt över att vara den glada som piggade upp stämningen och fick istället alltid höra att jag ständigt var glad!

Som jag tidigare nämnt här på bloggen så hatar jag avundsjuka och mycket av varför avundsjuka uppstår handlar mycket om vad folk har för självbild och bild utav andra människor!

Som liten så var jag väldigt mogen , jag var inte bara mogen av mig själv tror jag utan jag var väldigt intresserad , då menar jag till att förstå och att ta in nya saker men speciellt gällande människor!

Jag ville alltid hjälpa till , var någon ledsen ville jag vara med den , fick den inte vara med då ville inte jag heller vara med!

Men mer och mer började jag märka att folk tyckte att det var jobbigt att jag aldrig var ledsen , Eller att jag aldrig klagade över något speciellt ... visst gjorde jag mycket fel jag också men jag menar mer att Medans jag tog hand om alla och tolkade känslor så lätt så tolkade jag lika snabbt avundsjuka !
Samtidigt i allt detta så är det helt normalt att ibland helt tvärt om hata sig själv , för då växer du också'

Jag har haft stunder som alla andra och inte velat gå ut och visa mig eller att jag bara känner hur sjukt dålig jag är men...

Så om jag ska vara ärlig det jag ville komma fram till var att med detta sagt är att - jag bara byggde mitt självförtroende mer i och med att jag behövde inte försvara mig för det kom oftast aldrig ut i ord bara i blickar och bakom ryggen , det kom oftast från vuxna människor som borde ha minst 35 års mer erfarenhet än vad jag hade och betedde sig så! Ush säger jag bara

Det fick mig att växa som person!

Mitt största tips till att "det finns ingeting som är dåligt med självkänsla eller bra självförtroende" - är att du ska bygga den , den kommer inte av sig själv , de som är avundsjuka och har saker att tycka fast dom inte borde ha det - dom hjälper bara dig att komma högre upp ...

Ta hand om er ...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Godmorgon fina!

Tänkte att ni skulle få veta lite saker som ni förhoppningsvis inte visste om mig!

1. Min pappa är hel Jamaican , men jag har hela livet trott att han har varit halv engelsk - inte helt fel då han är uppvuxen en längre tid där! , fick reda på att han var hel Jamaican för ett år sedan ung!

2. Jag är döpt efter Mikas modellagentur !

3. När jag var 14 år reste jag själv till Mexiko .

4. Jag absolut älskar Brasilien , har aldrig varit där men jag vet att jag skulle tycka om det så mycket! Har några kompisar som kommer därifrån och har alltid känt mig väldigt hemma med folk som kommer från Brasilien . Har även hört många gånger att folk tror att jag kommer därifrån!

5. Jag är såå barnkär , om jag fick välja skulle jag kunna ha barn nu!

6. Jag har en lista på barnnamn i min mobil ...

7. Jag hade en storebror som hette Jason som blev mördad när jag var runt 4-5 år .

8. Jag har blivit sönder tjatad av min familj sedan jag var bebis att bli barn och vuxen modell , är fortfarande medlem i Heartland modelagency , men inte varit aktiv på två år !

9. Jag har varit med i en musikvideo , skulle jätte gärna vilja vara med i fler , älskar att stå framför kameran! Super kul.

10. Så fort jag mår dåligt så skriver jag av mig , eller så målar jag!

11. Jag har aldrig träffat min farmor och farfar vet inte äns vad dom heter , eller om dom lever.

12. Jag skulle vilja kunna sjunga!

13. Min dröm är att få vara med i en film ...

14 . Som barn ville jag vara adopterad , tyckte att det var så häftigt hela grejen med att man hade ett mysterium att lösa i livet !

15 . Jag är väldigt bestämd när jag väl bestämt mig, ska jag göra något då ska jag göra de då och då gör jag det också!Likes

Comments

vardag

Hej finaste ni!

Hoppas allt är bra med er , allt är bra med mig!

Fick en påminnelse av en orolig vän som undrade om jag faktiskt fortfarande levde i och med att bloggen inte varit uppdaterad på ett tag Haha!

Så nu tänkte jag uppdatera er lite om hur jag har haft det och vad som hänt och händer i mitt liv just nu!

Lägenhet ...

Ni har faktiskt missat en del , Först kan jag börja med att säga att jag har flyttat till en annan lägenhet och jag är super duper nöjd! Den ser väldigt svensk ut och modern i jämförelse med hur lägenheter brukar se ut här i Spanien! Så den trivs jag super bra i , har även lite besök hemma som är lille Lucky som jag nu passar , han är en liten valp men det känns mer som om jag fått en bebis att ta hand om haha! Men super mysigt , känner redan nu hur ledsen jag kommer bli när han ska åka iväg!

Tatuering ..

Ni som känner mig vet hur intresserad jag är när det kommer till stjärntecken , det är det första jag frågar folk när man väl startat en konversation! Får frågan ofta om jag verkligen tror på det , och det gör jag verkligen Haha ! Jag har länge velat tatuera ett lejon på min kropp! Jag är lejon men även så är de personerna i mitt liv som är närmst mig också lejon! min Mormor , Morbror och min bästis Szonja ! Så det betyder extra mycket för mig , sen står den för styrka!

Stockholm...

På Fredag åker jag till Stockholm och ska hälsa på lite, ska bli super kul! Sist jag var i Stockholm så var jag med dansgruppen och tävlade på danstävlingen Streetstar och det var två år sedan så att det var ett tag sedan jag var där!

Annars så är livet bra här i Spanien , jag jobbar på och min vardag är som vilken vardag som helst ! Bor ensam så att laga mat , gå ut och gå , umgås osv !

Snart får jag snart besök av både Mormor och moster i slutet av Oktober , ska bli super kul att få visa dom hur jag lever här !

Annars önskar jag er en super bra Tisdag!


Likes

Comments

Hej mina kära vänner!

Nu är det måndag och jag är ovanligt glad idag faktiskt!
Fast det är måndag!

Haft en så otroligt bra och mysig helg !

Vi åkte iväg tidigt på lördagen jag och mina tjejer till en beachclub och var där i många timmar!
Drack gott, åt , dansade och mest av allt så skrattade vi ihjäl oss!

Älskar att bo här , jag blir så glad av alla människor och stämningen ❤️

Hoppas ni alla har haft det lika bra , så får ni njuta av bilderna nedan!

Likes

Comments

Heey!

Sitter på balkongen med lillasystern min!

Vi har haft det så mysigt , och vi har det fortfarande'
Tog ledigt idag för att spendera dagen med henne då hon och pappa kommit och stannar i marbella i några dagar❤️

Såååå glad!


Vi började morgonen med att hyra sånna cyklar eller vad det nu kallas för på svenska hahaha!
Som går på el iallafall haha ni ser på bilden nedan , haha Beyonce hade så kul och jag med!
Så vi åkte runt lite och åkte upp till slottet då vi fick ha dom en timme! , super mysigt!

Sen gick vi och åt lunch och gick ner till stranden och badade och lyssnade på musik och bara badade och hade det skönt!

Sen önskade lillan att jag skulle laga spagetti och köttfärssås så det fick det bli och nu sitter vi och tar det lugnt bara ❤️
Hoppas ni alla har en fin torsdag 😘

Likes

Comments

1 ÅR I SPANIEN 

Hej kära!

Så nu var det då ungefär ett år sedan jag skrev om att jag skrev här på bloggen om att jag skulle flytta iväg till Spanien!

Tiden går läskigt snabbt , helt sjukt kan knappt fatta att jag faktiskt varit här såpass länge!

Tänkte berätta till er som vill veta och bryr er haha! Men också till er som funderar på att flytta utomlands och hur det har varit här under tiden jag varit här i Spanien!


Vad fick mig att vilja flytta till just Spanien?

- Jag bestämde mig ganska snabbt då jag spenderade hela sommaren 2016 i Spanien i både Alicante och Ibiza sen så största anledningen till att jag valde i närheten av Marbella var för att jag är uppvuxen här och bodde där tidigare i 7 år ! Sen som dom som känner mig och vet hur starkt jag ogillar Sverige , jag känner mig helt enkelt inte hemma där och kände att jag skulle må och leva bättre här! Sen älskar jag att inte planera saker utan bara göra det och det var precis det jag gjorde! Kom hit utan någonting och fixade allting efter tredje dagen!

Vad har du jag lärt mig av att flytta hit?

- Jag vet att det är det bästa jag har gjort i mitt liv hitills , Jag har så himla kul hela tiden och jag har träffat så många vänner här som jag kommer att ha hela livet med stor säkerhet! Sen måste jag säga att jag haft många jobbiga stunder under tiden här som verkligen lärt mig väldigt mycket måste jag säga! Fast jag varit ledsen och fast det hänt saker som vände mitt liv väldigt snabbt och dåliga saker har jag en bra och dålig förmåga att vända till det positiva snabbt och har lite svårt för att känna mig ledsen i sådana situationer och gör helt enkelt det bästa av det!

Sen har jag lärt mig SÅ otroligt mycket om alla typer av människor om hur folk tänker i olika situationer. Inte bara att jag lärt mig genom att prata ed människor utan också med det jag jobbar med! kundbemötande !

Super kul då jag vet att jag kommer ha nytta av det hela livet , tycker personligen att alla borde prova på det!


Mina framtidsplaner och hur länge jag ska stanna i Spanien?

- Jag har egentligen olika planer som jag ändrar om varje dag för framtiden haha! Men det jag vet är att jag ska jobba som jag gör , spara pengar , ta mitt körkort , ha så kul jag kan och njuta av att jag bor här!

Och hur länge jag ska stanna här är för alltid hahaha nej men faktiskt så som jag känner nu vill jag aldrig till Sverige det har jag bestämt mig för helt! Vill inte ha min framtid där så det är jag helt klar över!

Sen om det är just Spanien jag kommer leva i resten av livet vet jag inte men jag hoppas det För har en stor kärlek till landet och kulturen!

Men har även funderat att kanske åka iväg ett år till USA i framtiden och göra något men det får jag se , än så länge trivs jag så bra här!


Tips till er som vill flytta utomlands

- Jag tycker att man ska åka om man funderar på det , man lär sig såååå himla mycket och det är något man kommer att komma ihåg resten av livet och man har så mycket fördelar!

Om det är någn som har frågor eller funderingar om att bo utomlands eller är sugen på att flytta hit till Marbella så är det bara att skriva till mig! också om man söker arbete och bostad!

micaaasheim@gmail.com

Instagram @micaaasheimLikes

Comments