Senaste veckorna har varit ja, ganska upp och ner. Men det är ju lite så det brukar vara. Jag har skrivit en hemtenta (högst sannolikt att den får göras om dock), varit på min guddotters dop (som bleev såå fint) och haft tacksittning för våra faddrar. I skolan har vi för det mesta haft workshops där vi förberett vetenskapliga undersökningar. Whats more är att jag har gått på två kvällsföreläsningar som handlar om ensamkommande flyktingar, där en kille som själv flytt från krig berättade om sina egna erfarenheter (vilket gav mig ett helt nytt perspektiv på det hela). Supertragiskt, men värdefull fakta! 

Denna helg har varit såå lång, och det är lite konstigt att jag längtar till måndag och skola, okej väldigt konstigt men antagligen rätt positivt. I skrivande stund hänger jag med Mirre och Malin i köket, där Malin bakar kladdkaka, jag skriver på datorn och Mirre kollar på diselråttor och sjömansmöss! Vi har TDC om tre veckor där temat är just julkalendrar, så kul! Och jag ser himla mycket fram emot nästa helg då jag, Maria, Hanna, Anna och Hannes ska spendera hela helgen i KÖPENHAMN, lovande helg! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Längesen jag uppdaterade här, lite tråkigt! Hade helst velat skriva varje dag (ok kanske inte varje dag men lite oftare än nu), mest för min egen skull. Det är oktober och hösten är här med allt vad det innebär. Blåst, gulgröna löv och mängder av te. Jag har ju varit lite halvkrasslig så gymmet har inte riktigt funnits på mitt schema under en tid, vilket egentligen handlar mer om lathet och bortförklaringar. Jag har haft min första tenta, den gick super och var inte alls värt de breakdowns jag har haft de senaste veckorna. Nio frågor (visserligen nio svåra, breda frågor) och sen var det över, och den lättnaden har jag nog inte känt av sen jag tog körkortet, haha! Och sen var vi tillbaka på ruta ett igen då ännu en tenta ska vara inlämnad nästa vecka. Vad har hänt mer? Finsittningen, just det. Förutom en aning för mycket alkohol och total brist på "varannan-vatten" så hade jag väldigt kul. Och nu är vi ju faktiskt inga nollor längre vilket är worth mentioning. 

För en vecka sen fick jag en liten impuls och tog första och bästa tåget till Linköping, därefter hoppade jag på en stadsbuss (visste jag inte att Linköping var stort innan så vet jag det nu) och letade upp Linköpings universitet. När jag tillslut hittade min pingla var jag så glad att jag knappt kunde sluta le. Hon blev överraskad och förhoppningsvis också glad! Jag hade världens bästa dag med världens bästa vän, och även fast jag spenderade varenda minut med henne under tre månader så har jag saknat henne som bara den. Jag har saknat att dela precis varje tanke jag har, att vara avundsjuk på att hon alltid köpte godare kakor än mig och våra terapi-snack snarare än strandhäng. Att resa ihop med din bästa vän är inte alltid enkelt, men jag har ju haft turen att finna den allra bästa, snällaste och roligaste.

Vi spenderade hela kvällen med att dra ihop en middag bestående av kvarg, frukt, baguetter, choklad och chai te, lyssna på kygo, prata om lite updates i livet och längta tillbaka till södra halvklotet. Jag var tyvärr tvungen att hoppa på tåget vid åtta, som tog mig till Norrköping till min syster där jag sov i tre nätter, mysigt! Helgen spenderade jag hemma i Västervik där vi hade en liten släktträff med god mat, spel och annat. Och jag fick äntligen krama och pussa på mina små änglar, Belle och Alice vilket gjorde hela min vecka.

I söndags var det dags att åka hem till Lund igen. Sekunden jag öppnade porten till studentboendet insåg jag hur mycket jag saknat att vara här, med mina korrekompisar som är de bästa i världshistorien. Ok mycket kärlek och överdrifter i detta inlägg men livet är rätt toppen just nu.

Likes

Comments

Denna helg har varit toppen! I fredags hade vi vår första sittning - fulsittning! Vårt rosa lag fick temat 90-tals pop. Jättesvårt tema (för oss som inte tog med sig massa utklädnader när vi flyttade hit) som tur var fick jag låna byxor och en topp av världens bästa Mirre.

Förfesten var hos Ebba, där vårt lag samlades och körde dricklekar och umgicks. Sen var det dags att dra till sittningen på Kristianstad nation där vi fick tre-rätters! Efter det drog vi på mellanfest på Sparta innan vi gick tillbaka till Krischan och dansade loss resten av kvällen!

Igår hade vi 7-kamp i gillestugan, där alla korridorer tävlade mot varandra! Österbotten (bästa botten) tog självklart hem det!!
👏🏼 På kvällen tog jag och Malin en promenad till hemmakväll, där vi köpte filmer, chips, godis och choklad och hade en riktigt myskväll!


Idag är det söndag, och denna dag spenderar jag ute vid botaniska trädgården i solen med Noel & Ludwigs podd i öronen. Älskar Lund dagar som dessa, när man är ledig och får tid till att ta långpromenader runt hela centrum (slutar ju alltid med att man bara går runt lite i cirklar och inte riktigt vet vart man är).

Idag mår jag faktiskt riktigt bra! Det är lite sorgligt att vi hade vår näst sista nollningsaktivitet i fredags. Nästa grej är finsittningen på tenta-dagen, och jag längtar samtidigt som jag vill att det egentligen ska vara månader bort. Vore toppen ifall man kunde stanna tiden precis nu. Jag ser dock lite fram emot veckan framöver, på tisdag ska jag luncha med min kusin och förhoppningsvis åker jag hem på torsdagkväll för att fira lilla Svea på lördag som fyller 1 år!

Kör på med några bilder från våra nollningsaktiviteter de senaste veckorna, har haft världens bästa tid med vårt grymma lag!


Likes

Comments

Det har varit ganska blandade känslor de senaste dagarna och jag har länge velat skriva av mig för att på något sätt kunna skaka av mig allt. Jag vet inte än vilken ände jag ska börja, och detta kommer antagligen inte följas av någon fin röd tråd.

För att typ sammanfatta denna vecka så har den varit vädig hektisk, händelserik, rolig, frustrerande och "smått" rörig. Jag har hyperventilerat över all jäkla plugg och spenderat väldigt många timmar med att ifrågasätta hur tusan jag ska klara av att bli socionom. Jag har dessutom funderat på om jag kanske går och bär på någon infektion i kroppen eller om det är möjligt att vara bakis i tre dagar i streck. Eller om jag kanske har någon slags diagnos eller funktionsnedsättning då jag inte klarar av att hålla fokus eller att koncentrera mig på någonting. Har jag synfel, vitaminbrist eller bara lågt blodtryck? Min bokhög blir bara högre och mina göra-listor blir bara längre och jag jobbar och jobbar men får ingenting gjort. 

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta över att jag totalt har visat upp mina största klumpighetssidor här, genom att exempelvis i en lokal full med människor lyckas ha ner en hel kaffemaskin och i nästa sekund sätta eld på stället (yes det hände). Jag har dessutom redan haft sönder mitt dörrhandtag och lyckas låsa ut mig (efter en vecka på boendet), och på något konstigt vis även haft sönder min nya dator - vilket komplicerar en hel del med studierna nu. Även om jag bara vill sjunka ner under jorden så fascinerar det mig litegrann, hur lyckas jag liksom?

Men trots att jag känner mig ganska failad som person så är jag sinnesjukt tacksam och glad över allt som hänt mig på senaste tid. Jag har faktiskt hittat rätt, hittat hem. Det slog mig här om dagen när en uteliggare kom fram till mig och bönade och bad om att jag skulle skänka lite pengar till hennes son. Med en klump i halsen viftade jag bort det och sa något i stil med "förlåt, jag har lite bråttom". Men det jag egentligen ville säga var att jag kommer att hjälpa henne. Ge mig några år så ska jag hjälpa människor i hennes sits att få möjlighet till ett bättre liv. Och jag kommer kanske inte ändra något så som världen ser ut idag. Men jag vill försöka, för jag vet att det är det här som driver mig framåt. Och det är tillräckligt motiverande för att jag ska kunna ta tag i de där böckerna och listorna och få saker och ting gjorda. Jag kanske har hamnat lite i underläge just nu, med en odefinierad, troligtvis inbillad sjukdom/tillstånd och en halvt trasig dator. Och det känns kanske inte helt som att jag passar in här på universitetet bland blivande forskare, läkare och astronauter. Men samtidigt känns det som att det är precis här jag ska vara.

Likes

Comments

I tisdags började ju nollningen sätta igång, eller "novisch-perioden" som den kallas här. Temat var Midsommarfest, och det innebar kubb och andra lekar där man tävlade i olika tilldelade lagar/färger. Jag skippade festen för att träffa min fina pappa och underbara syster, som åkt hela vägen till Lund för att hjälpa mig att fixa mitt rum. De åkte till Ikea, monterade upp speglar och annat i mitt rum och lämnade flyttlådor med mina grejer i. Världens bästa! Jag spenderade hela eftermiddagen och kvällen med att göra iordning i rummet, bilder kommer som småningom.

I onsdags var det "Pubquiz". Vi träffades alla socionomer vid Vermlands nation, där vi åt mat, drack öl och spelade quiz som handlade om lite olika saker. Riktig kul och skön stämning! Jag, Anna och Hanna drog sedan till Stadsparken där vi mötte upp ett gäng tjejer från USA som är här som utbytesstudenter. Vi var där ett tag och sedan drog vi tillbaka till Vermlands. Det blev ingen jättesen kväll eftersom vi skulle upp dagen efter och gå på två föreläsningar!

Den andra föreläsningen vi gick på var väldigt intressant. Den hölls utav nobelpristagaren Shirin Ebadi, som är den allra första muslimska kvinnan att vinna nobelpriset, stort! Hon pratade om mänskliga rättigheter (och drog allting på sitt egna språk men som tur var fanns det en tolk) Jag höll på att somna ett par gånger, men konceptet var i alla fall intressant haha!

Vad har jag gjort idag då? Jag har redovisat en SWOT-analys, haft möte och pratat om kommande arbeten med min studiegrupp och gått på Helsing Gillet, ett event där de presenterar olika föreningar, nationer och annat. Jag och Simon, som är med i min studeigrupp, gick dit ett tag och fick med en hel del grejer. Bland annat en hel påse fullt med mat vilket uppskattas till 1000 när man är student, haha! Värt att nämna är att jag även har besökt Domkyrkan här i Lund, som är en väldig stor, gammal kyrka som jag inte vet så mycket om, men det var ganska häftigt. Jag har en hel del kvar att se här i Lund, men jag är redan helt tagen av denna fina lilla stad.

Livet som student är ganska underbart. Jag trivs så otroligt bra i mitt lilla studentrum, och med min nya familj här som jag delar korridoren med. Med min klass, alla nyblivna studenter och alla gamla. Det finns en sådan otroligt mysig stämning i hela denna stad, och just nu känns allt verkligen toppen. Jag är taggad över att få påbörja denna kurs som verkar väldigt intressant och spännande, vi får väl se om det håller i sig haha.

I alla fall, i skrivande stund sitter jag i det gemensamma köket och ska alldeles strax gå och dra på mig min allra barnsligaste outfit - för ikväll är det temafest!

Likes

Comments

Ja det var väl ett tag sen nu. Vad har jag hunnit med? Eller vad har jag egentligen inte hunnit med? Jag hoppas en del av er följde min och Ellinores tillfälliga blogg: nouw.com/nzaustralia. Finns väl inte så mycket att tilläga mer än att vi gjorde vårt livs bästa äventyr och jag saknar det varenda dag. Det skulle jag egentligen kunna prata hur länge som helst om. Men nu har jag varit hemma i nästan två månader, och jag har hunnit påbörjat nästa äventyr av mitt liv!

Den 25 augusti tog jag mitt pick och pack och flyttade till Lund. Albin var en ängel som körde nästan 80 mil för att skjutsa ner mig, hur bra är inte han? Jag fick min rumsnyckel och invigde mitt rum, som förövrigt är hur grymt som helst. Jag bor alltså på ett studentboende, och jag delar denna korridor med tio andra studenter. Alla har varit så snälla och välkomnande, och det känns riktigt bra att ha flyttat hit. Samma kväll drog jag iväg till Socialhögskolan för att möta upp alla socionomer för att umgås och festa med dem. Blev en rolig kväll!

Den 26 augusti tog jag det lugnt halva dagen tillsammans med mina korridorskompisar och på kvällen hade vi avskedsfest för Johanna som sticker till Kanada på fredag. Kvällen bestod av massa roligheter och det var sjukt kul att både umgås och lära känna nya människor.

Den 27 augusti drog hela korregänget till Stadsparken för att köra volleyboll! På kvällen hade vi söndags-fika och Malin hade ordnat kladdkaka och te, supergott.

Och så idag, den 28onde augusti. Idag var det skolstart! Jag har alltså nu officiellt börjat på socionomprogrammet på Lunds universitet. Hur bra är inte det? Idag har jag haft två föreläsningar, en mysig lunch på stan med tre härliga vänner, välkomsfika med våra faddrar och fått lite info om nollning och studentnationer. Jag är supertaggad inför de fyra kommande veckorna fullt med aktiviteter, temafester, ful- och finsittningar och annat. Jag vill försöka skriva ner så mycket som möjligt av vad jag gör här nere i Lund, så förhoppningsvis slänger jag in ett och annat inlägg lite då och då. Och ja, bilder kommer!

Likes

Comments

Dom sista dagarna på Teneriffa gjorde vi inget sådär speciellt. Jag och Emma åkte till Siam Mall och shoppade lite i fredags. På kvällen åkte hela gänget in till Las Americas och åt på Malibu och drack sangria, trevligt! I lördags var jag nere på stranden och solade. Emma, Marius och Laura hämtade upp mig vid 2-tiden, så åkte vi till en restaurang uppe vid bergen och åt lunch, jättemysigt! I söndags gick jag ner till stranden igen en stund. På kvällen drog jag och Therese till viking. I måndags var alla lediga, så Therese, Nikolas, Emma och jag spenderade dagen nere vid stranden. Jättemysigt! På kvällen åt vid mat på foodavenue, ett ställe jag kommer att sakna! Det var min sista dag där, vilket är jättesorgligt. Jag har träffat så fina vänner och blivit lite kär i den där ön. Men det är ändå skönt på ett sätt att få komma hem.


Likes

Comments

I måndags jobbade Therese och Nikolas, men Emma var ledig så hon och jag startade dagen med en powerwalk, sedan gick vi ner till stranden och solade. Efter ett tag mötte vi upp Marius och Laura och drack sangria på en bar vid stranden. Sen bestämde vi oss för att ta en liten roadtrip och kolla på pyramider! Vi kom dit, men vi gick aldrig och kollade på pyramiderna haha! När vi kom hem drog jag och Emma och köpte lite frukt, vin och choklad som vi åt när Therese och Nikolas kom hem från jobbet, mysigt!

Tisdagen spenderade jag på stranden. Har verkligen haft tur med vädret när jag varit här, dessvärre har jag inte blivit så brun haha! På kvällen bestämde Therese, Emma och jag oss för att dra ut! Blev en jätterolig kväll. På onsdagsmorgonen bar vi oss av för att åka på en sub marine-tur. Vi åkte alltså ner med en ubåt 30 meter under vattnet. Lite skakigt men vääldigt häftigt! Efter det åt vi mat på stan, sedan drog jag och Therese hem och tog en nap. På kvällen tog vi en taxi till golf del sur 
och hade en super bra kväll! 

Idag har jag och Therese varit och shoppat lite på Siam Mall! Vi har också besökt gymmet här nere och varit på ett jättefint spa. Bra dag med andra ord!

Likes

Comments

En liten genomgång då. I tisdag drog vi aldrig ut och åt, istället åkte Therese, Emma Nikolas och jag och storhandlade och lagade tacos när vi kom hem. I onsdags var alla lediga, då drog vi upp tidigt för att åka på båtutflykt. Det var jättemysigt! Vi mötte på delfiner och valar och det var fri bar under hela turen. Vi stannade även på ett ställe där jag, Therese och Emma hoppade i och badade! Senare när vi landade gick vi runt och kollade på marknaden/affärerna, sen åkte vi hem och bytte om och åkte senare tillbaka till en bar där vi mötte upp två danskar. Drack en drink, sen åkte vi tillbaka hem igen haha. Vi åt mat på foodavenue och senare somnade vi alla tre.

I torsdag åkte vi till Siam Park! Det var såå kul. Man kände sig lite som en 5åring igen. Mycket där påminde faktiskt om Atlantis i Dubai. I fredags gick jag ner tidigt till stranden för att sola, var där till kl 2 sen gick jag hem och åt och tvättade mina kläder. På kvällen vart det lite partaj, det var väldigt kul men det blev nog en drink för mycket för min del kanske. I lördags låg jag hela dagen och var bakis.

Och så idag, söndag! Nu har jag varit här i en vecka. Idag är det väldigt molnigt, så det var den enda dagen då jag inte brydde mig om att gå upp i morse. Har precis ätit frukost ute på balkongen och nu funderar jag lite på om jag ska städa lite här, i väntan på att Therese ska komma hem från jobbet!

Likes

Comments

I skrivande stund sitter jag på food avenue, ett café precis nedanför vårt boende! Beställde kaffe men egentligen vill jag bara åt deras wi-fi, haha. Vädret idag är jättebra! Börjar bli lite molnigt nu på eftermiddagen, men på förmiddagen var det strålande sol. I söndags var det molnigt nästan hela dagen, men jag var ändå ute hela dagen och gick runt, fotade palmer och gick längst stranden. På kvällen åkte jag och Therese till Playa de las americas för att äta middag, sen åkte vi hem och kollade film och somnade sedan!

I måndags gick jag ner på caféet och åt frukost, sedan gick jag till köpcentret och sedan ner till stranden och solade. Får sånn himla träningsvärk av att gå upp och ner för dom branta backarna varje dag för att komma ner till stranden, haha! Therese slutade jobbet vid 4 ungefär, och då mötte vi upp Nikolaus och Emma och åkte ner till stranden för att äta glass vid solnedgången, myisgt! Senare på kvällen åkte vi in till stan igen och åt mat på Chill out och drack sangria, halva priset för guiderna!
👌🏼

Imorse åt jag och Therese english breakfast, väldigt gott! Sen åkte Therese till jobbet och jag gick jag till affären för att handla en massa städ-grejer. Idag ska vi storstäda lägenheten och flytta upp på övervåningen! Thereses rumskompisar Jody och Rachel flyttar ut idag och istället flyttar Nikolaus in, kul! Vi får se om vi åker in till stan ikväll igen. Imorgon ska vi iallafall på båtutflykt, hoppas på lika fint väder!


Likes

Comments