Header

Igår hade vi gulisintagning, verkligen lyckad dag! Vårt lag var nog inte snabbast eller bäst på alla uppgifter men vi klarade oss igenom allt och hade roligt ändå. När klockan närmade sig 22 mötte jag upp Miili och hennes lagkompisar och efter lite mat och klädbyte började vi dra oss mot efterfesten, som även den var jättelyckad!

När baren stängdes var det dags att åka hem till Borgå igen (tack Siri för skjutsen 😘) och i säng var jag först kl 6 på morgonen, så idag har jag varit aningen trött, men man har väl bara sig själv att skylla 😄

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Idag har vi haft skola 9.30-ca 15.00. När jag kom hem lockade sängen så otroligt mycket men istället bestämde jag mig för att göra lite skoluppgifter, så senaste två timmarna har jag suttit framför datorn och räknat procenträkning. Absolut inte min starkaste sida och det märks nog också på hur trött jag är i huvudet justnu... men skönt att ha det gjort!

Imorgon har vi inga föreläsningar, så det blir ett lite längre veckoslut - vilket såklart är skönt. Tror att vi åker ner till landet med Jocke och blir där övernatten. Blir säkert en av de sista gångerna för i år. Något annat har jag inte planerat för veckoslutet ännu, men får se vad jag hittar på.

Ha det bra! ❤

Likes

Comments

Nu har andra hela veckan i skolan dragit igång. Hittills har vi haft mest introduktionstimmar och IT lektioner, men det börjar nog fler kurser helatiden.

Förra torsdagen var det inskription i skolan och sen kick off fest. Hade helt sjukt roligt!

Idag hade vi bara 2,5 timme skola, och imorgon är vi lediga. Känns ovant med så mycket fritid, men skönt. Fast det såklart är olika från vecka till vecka.

Veckoslutet spenderade jag i Tammerfors på DreamTeam Academy med helt härliga mänskor. Fick lyssna på bl.a. Vappu Pimiä, alltså wow vilken kvinna 😍 Vi bodde på ett hostel helt brevid Tampere-talo där evenemanget hölls. Både på lördag och söndag kväll var vi ute och äta på restaurang, och på söndagen blev det också några glas vin uppe i en sky bar i solnedgången.

Såå bra veckoslut, god mat och bäst fiilis!

Likes

Comments

Hej! Och ursäkta för en alltför lång bloggpaus.. har typ glömt bort att jag ens har en blogg helt ärligt, haha. Men nu ska jag försöka ta tag i bloggandet igen!

En hel del har hänt sen senast:

STOCKHOLM & ALLSÅNG PÅ SKANSEN

Har skrivit ett skillt inlägg om resan här.

WEEKEND FESTIVAL 2017

Mycket skratt, regn, dansande i vattenpölar, lite för många jekkushottin och en del kaos med borttappat bankkort och söndrig telefon bland annat... men trots allt ett sjukt roligt veckoslut med bästa vännen!


FLYTTEN

Samma veckoslut som WKND flyttade vi till vår nya lägenhet med Jocke. Jocke sov ensam här första nätterna eftersom jag var i Helsingfors men söndag till måndag 6-7.8 blev min första natt här. Vi trivs superbra!


IDAS AVSKEDSFEST 12.8

Vi firade Ida som flyttade till Riga för att studera till läkare. Är så otroligt stolt över henne! Ni kan läsa hennes blogg här.

No matter where we go, no matter what we do

You will always have us, and we will always have you


SISTA JOBBDAGEN OCH AVSKEDSFEST

18.8 var det dags för min sista jobbtur på K-Rauta. Hade så blandade känslor av att lämna det stället och alla härliga mänskor. Hade jobbat där över 3 år, vilket endå är ganska lång tid. På lördagen 19.8 hade jag inflyttnings/avskedsfest för mina jobbkompisar (från min avdelning), det var en rolig kväll! Kommer sakna alla och speciellt alla på inredningsavdelningen ❤


SKOLSTARTEN

På torsdagen började skolan. Mycket nytt och såklart mycket information nu i början, men det känns bra. Nästa vecka börjar kurserna "påriktigt" och det ordnas även några roliga evenemang.

Likes

Comments

Den 17 juli åkte vi med Jocke, Joonathan och Pauliina på en minisemester till Stockholm. Vi bodde i Hammarby sjöstad i en sjukt fin lägenhet som vi hyrt via Airbnb.

På tisdagen for vi och se på Allsång på Skansen. Vi hade picknick på sidan och lyssnade på showen, så bra fiilis! En av sommarens höjdpunkter.

Resten av resan blev det några mysiga kvällar i lägenheten, plättkalas, god restaurangmat och även lite shoppande.

Stockholm i mitt hjärta ❤️

Likes

Comments

Jag fick en studieplats!

Ska börja på Arcadas tradenomlinje i höst. Blir spännande och roligt med nya upplevelser och rutiner. Kommer bo kvar i Borgå så blir en del åkande framochtillbaka, men ibland kan man ju åka tillsammans med nån annan.

Lite bilder från den senaste veckan. Har varit mycket på landet och bara tagit det lugnt och umgåtts med mina systrar och syskonbarn. Har alltid så roligt i deras sällskap ❤️

Hoppas allt är bra med er och grattis till alla som också fått studieplats! 😊

Likes

Comments

Hej! En tid sen jag senast uppdaterade, det här har jag iaf gjort sen senast:

Skrivit inträdesprov

Spenderat ett helt veckoslut på landet med ett gäng härliga människor

Skrattat så att jag gråtit och fått sjukt i magen

.. men också gråtit lite för mycket

∘ Sett ett par vackra soluppgångar

Åkt båt första gångerna för i år

Flyttat! Vi bor hos Jockes föräldrar atm

∘ Haft världens hemskaste förkylning

Spenderat tid med mina härliga systersbarn

Ätit massor med grillmat

Funderat för mycket på allt och ingenting

Hälsat på mamma ❤️

Idag åker vi ner till landet för att spendera midsommarhelgen med familj och vänner. Hoppas ni har en bra midsommar!

Likes

Comments

1 | 2 | 3: tavla 1, tavla 2, tavla 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Älskar att titta igenom olika hemsidor och planera inredning, så gjorde ett litet collage på saker jag hittade som skulle passa till vårt nya vardagsrum. Väggarna är gråbeigea och så har vi köpt en mörkgrå soffa så det blir ganska "färglöst" och funderar därför på att använda någon färg som "accent" i typ soffdynorna, nån filt eller liknande. Tycker själv om smutsrosa/gammelrosa och mauve-färger men måste ju såklart fråga Jocke också ;) Älskar vasarna från Hemtex, tänkte att man kan ha någon blomma eller eukalyptuskvist i dem.

Likes

Comments

Nu börjar min semester lida mot sitt slut. Har varit riktigt skönt att vara ledig, fast jag inte haft så tur med vädret. Idag är det endå superbra väder, så tänkte åka till pappa och sola där hela dagen, och samtidigt läsa lite.

På fredagen for vi övernatten till Pellinge med Jocke, grillade mat och badade bastu. Och på lördagen blev det festande med Sindi i Kaivohuone (med typ 1000 st andra som blivit färdiga studenter haha). Glömde helt att ta bilder, är sämst på det! Men hade en jätterolig kväll!

Var barnvakt åt de här små sötnosarna på måndagen när Jessi var till tandläkaren. Cedric ville vara med och pussla 🙈

Igår träffade jag Siri en stund, vi hade "picnic" i kokon sandgropen. 

Nu ska jag bara njuta av mina sista lediga dagar. På fredagen ska jag först skriva inträdesförhöret och sen blir det fest hela veckoslutet på en kompis stuga med ett gäng, väntar sååå!

Likes

Comments

Förra söndagen tapetserade vi väggen i vardagsrummet. Tycker det blev riktigt bra! Nu är alla väggar färdiga och laminatgolvet är ju också klart. Vi har nog mycket kvar att göra ännu men det har redan blivit jättestor förändring jämfört med hur det såg ut tidigare.

På onsdagen var Jocke och hämtade vårt kök och skåpen till sovrummet och farstun. Nu är nästa skede att kakla golvet i farstun så att vi sen kan installera spegelskåpet där. Sen börjar ihopbyggandet av köket!

Väggen före och efter!

Ljuset gör att det blir ett lite konstigt mönster från sidan, men det är bara nu när vi inte ännu har riktig belysning utan endast dagsljus från fönstret.

Likes

Comments

Instagram@micaelaww

Följ mig gärna på Instagram!