Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har varit en bra dag. Gick i skolan 9.40 till 14.20 och efter att halva skoldagen hade gått så kom våra studentmössor!!!! För bra för att vara sant. Jag kände så mycket känslor i min kropp att jag inte visste var jag skulle ta vägen, haha.

Allt blev plötsligt så mycket mer verkligt - att det här faktiskt händer.

Efter skolan fick jag skjuts hem av Pernilla och sen dess har jag bara tagit det lugnt. Kände att jag behövde det efter några nätter med alldeles för lite sömn. Nu plingade pizzabudet precis på dörren så nu blir det pizzamys med familjen. <3

Likes

Comments

Idag har nog varit 2018’s hittills tröttaste dag. Sista gången jag kollade på klockan inatt visade den 04.30 :))). Med andra ord var det minst sagt tufft att gå upp ur sängen imorse klockan 7 men jag klarade det. På första lektionen somnade jag dock på bänken men det är väl en annan femma.

På lunchen åkte jag, Ville, Lotten och Pernilla till Amitai och åt och sedan var det slut för dagen. När jag kom hem tog jag en tupplur i soffan med hundarna som var sååå mysigt och resten av dagen står ännu oplanerad. Jag skulle behöva få lite (ganska mycket) plugg gjort men känner jag mig själv rätt så kommer jag inte att komma igång med det förrän kvällen innan. Sån är jag.

Igår beställde jag hem dessa tre till Thailand. Väldigt enkla men har letat efter något liknande i över ett år så blev himla glad när jag hittade dem. Kan inte förstå att jag åker dit nästa vecka?!?!

Har förövrigt bestämt mig för att det är en jättesmart idé att lägga in bild på nya kläder jag köper här med en motivering till köpet. På så vis kan jag gå tillbaka och titta vad jag äger för något eftersom att hela min garderob vanligtvis befinner sig i tvättkorgen! Smart va?

Likes

Comments

Från när jag, Lotten och Khwanta tog en roadtrip till Uppsala. Två personer som funnits i mitt liv i flera år som jag måste bli bättre på att höra av mig till.

Den finaste valpen jag vet som bara genom att titta på mig får mig på bra humör. Vad jag älskar hundar alltså.

En av alla semlor som jag och pojkvännen gjorde igår. Inte så god men den var ganska fin att titta på iallafall tycker jag.

Likes

Comments

”Jag hatar att du existerar när du pratar ännu mera.
Ditt extrema sätt att resonera.
Allt du gör och att du finns.
Aldrig har jag träffat någon så trångsynt och korkad.
Nån som ljuger som mycket, fattar ej hur du orkar.
Så full av lögner och så full av svek.
Helt tom på, helt tom på, helt tom på självmedvetenhet.
Agerande utan reson, subjektiv utan funktion.
Jag hatar att du existerar när du pratar ännu mera.
Ditt extrema sätt att resonera.
Allt du gör och att du finns.
Då andras lycka gör dig ledsen, andras sorger gör dig glad.
Andra liver sig på kärlek, men du frodas utav hat.”

En låt som jag lyssnat på i snart tre års tid men som jag aldrig riktigt kunnat relatera till. Förrän idag. Anledningen till att jag aldrig kunnat relatera till den är för att jag haft turen att aldrig träffat på någon sådan person så jag trodde faktiskt att de inte ens fanns, men det gjorde dem.

Den här helgen har varit tuff på många sätt och jag har fått se sidor hos vänner som jag inte trodde existerade. Mitt kroppsminne säger mig att vi har kastats tillbaka till mellanstadiet. Det är alltid jobbigt när någon visar sig vara någon helt annan än den man trodde och jag trodde aldrig att jag skulle behöva uppleva den allra mörkaste sidan av tjejer i grupp igen. Jag är ju trots allt snart 19 år gammal, jag trodde vi var förbi den typen av beteende. Men tydligen inte. Den ilska och besvikelse jag känner är till en grad som jag inte trodde fick plats i en kropp på 166 centimer.

Trots allt så är jag glad för att jag är den jag är. För att jag vet vad jag förtjänar och för att jag kan säga ifrån när något inte går rätt till. För att jag inte låter folk köra över mig och för att jag har bra moral. För att jag vet att jag aldrig skulle låta någon av mina vänner utsättas för det jag utsätts för just nu. Det här var ett stort bakslag men en ännu större erfarenhet. Jag har inte längre ormar runt mina fotknölar och det är det viktigaste av allt. Jag kommer aldrig att låta en orm komma så nära igen.

Likes

Comments

Igår såg jag filmen Ted - För kärlekens skull på bio för andra gången. Jag blev så oerhört tagen av den filmen när jag såg den för första gången för ungefär en vecka sedan att jag kände att jag behövde se den igen. Jag behövde förstå den.

Ted är en musiker som har följt mig på ett eller annat sätt under hela min uppväxt. Under hela mitt liv har jag tyckt om att sjunga och uppträda, det sistnämnda är däremot inget jag föredrar längre. Himlen är oskyldigt blå är en låt som jag uppträtt med flertalet gånger och som alltid kommer att ha en speciell plats i mitt hjärta. I somras efter att min farmor gått bort spelades denna låt på hennes begravning. Förra veckan, och idag, fick jag höra samma låt i filmen. Till Himlen är oskyldigt blå har jag skrattat, varit lycklig, haft panik och gråtit till. Tonerna av piano som spelas i början får mig att känna att jag lever.

Jag känner igen mig i nästan varenda låt som den mannen har skapat. När jag i filmen fick se den mörka sidan av Ted fick det mig även att känna igen mig i honom. Han levde under större delen av sitt korta liv av ångest i alla dess former och alltid fanns musiken där med honom. Det får mig att finna en ännu större trygghet i musiken än vad jag redan känt sen innan. Jag vet att den här filmen kommer att följa med mig så länge jag lever för den här filmen är det finaste jag någonsin har sett. Adam Pålsson är för övrigt Sveriges härligaste och bästa skådis. <3

Likes

Comments

2017 har varit lite som en bok där varje kapitel avslutats med en cliffhanger. Så fort man tror att allt har löst sig så väntar en käftsmäll runt hörnet. Ett år jag är mer än redo att lämna bakom mig. Trots att det har varit ett år fyllt av lyckorus, skratt, kärlek, glädje, nya vänskaper och minnen så har jag även upplevt en obeskrivlig sorg och en förjävlig ångest. En bergochdalbana har det varit, med snäppet djupare dalar än höga toppar. 2017 är ett år där jag har upplevt saker som jag tror har format mig väldigt mycket till den person jag kommer att vara i framtiden. Jag har växt otroligt mycket i mig själv och jag har insett att jag faktiskt klarar allt - och att det blir bra vad som än kommer. Det kommer att bli bra. För två dagar sen stod jag i ett snöoväder i Gustavsbacken och slog ihop den här boken under en himmel som pryddes av fyrverkerier i alla dess färger.

Med öppna armar välkomnar jag 2018. Året som jag längtat efter i hela mitt liv. Året som jag tar studenten och blir min egen person. Det här året är mitt år.

Likes

Comments

Tacka gudarna för Nyåkersgatan 9 och allt vad det innebär. Idag körde jag hem ifrån sälen några dagar tidigare än planerat för att jag kände behövde det och det känns så himla skönt att vara hemma igen. Det tär på både psyket och kroppen att supa från morgon till kväll i flera dagar i rad, haha. Hemlängtan tog över och jag åkte på feber och halsont så då tog jag helt enkelt mitt pick och pack och åkte hem. Det har däremot varit ett par otroliga dagar där uppe som jag tror att jag kommer att minnas i hela mitt liv. Jag har blivit några blåmärken rikare och ett antal sömntimmar fattigare och det summerar nog resan ganska bra. Jag upplevde afterski för första gången i livet och det var bland det roligaste jag varit med om. Av alla kvällar så toppar faktiskt nyårsafton dem allihop. Det var en kväll av skratt, glädje, fylla, dans, nya människor och bra musik. Även några lite mindre roliga saker så som bråk och dramatik men det hör väl till antar jag. Hur som haver så är jag himla glad över att jag åkte. Nu ligger jag i sängen och gosar med mina hundar som jag saknat på ett sätt som jag tror att ingen någonsin kommer att förstå och så väntar jag på Kalle som är på väg hem från Arlanda.

Likes

Comments

Imorgon åker jag och 8 andra tjejer upp till Sälen för att fira nyår. Det ska bli SÅ himla kul så jag inte kan beskriva men drabbades ikväll av världens resfeber också. Så löjligt när man bara ska åka 4 timmar upp i landet för en vecka men kommer sakna mina älskade hundar så mycket så det skär i hjärtat. Kan inte tänka mig hur det kommer bli när jag åker till Thailand om några veckor. Men mitt i allt så får jag inte glömma hur mycket jag faktiskt sett fram emot detta. Ska bli så roligt!!!

Likes

Comments