Vi ligger just nu i en varsin säng på ett billigt hotell mitt i staden Hué. Vi kom hit tidigt imorse, närmare bestämt 06:30, med en natt buss som tog oss hit över natten från staden ninh binh som vi bara mellan landade i, i några timmar för väntande på denna buss. Resan från Cat ba Island till hue tog oss nästan 24 timmar sammanlagt. Det var både båt och sedan 3 bussar.
Natt bussen var speciell, ovetandes vart och vilken buss vi skulle ta kom vi iaf på denna som vi inte ens vet idag var vår. Vi kom iaf hit, huvudsaken det ;)
Vi låg i varsin säng på andra våningen av våningsängarna i bussen. Jag låg i mitten gången och hade öppet på båda sidor. Om man säger såhär, så kör dom ju inte som hemma här, så man vaknade några gånger av att vara påväg ur sängen i kurvor, samt blev 1 meter kortare i tvär nitar! 👍 haha.

Vi kom iaf hit imorse och hittade detta hotell väldigt fort, så det var skönt. Vi hade redan bestämt oss för att vi skulle gå och se inne på imperial citadel så vi hörde i receptionen om det. Det slutade med att vi tog en tur och då var det city tour inräknad i denna med oxå en liten båt tur i den Amazonas liknande floden. Det började bra och vi åkte överallt och stannade på många tempel, fick betala mer i inträde osv..(som vi inte visste eller förstod) vi åkte iaf runt i hela hue kändes det som, med både båt och buss... Förutom dit vi ville. Dit kunde dom köra oss efteråt om man ville, och betala detta själva. Så då beslöt vi oss för att ta detta tempel imorgon då vi hade knappt sovit på natt bussen och begav oss iväg på denna tur direkt när vi kom. 8-17 var turen... Inte medräknat i våra huvuden!
Vi fick iaf se väldigt mycket, blev bara förvånade över att det inte var som vi trodde och vi var ur blåsta i skallen pga ingen sömn.. Men inge synd om oss inte, hue är en fantastisk stad hittills och vi beger oss SJÄLVA till detta tempel imorgon 😊👍

Ovanför är dagens bilder, under blir det en liten extra bildbomd 😏

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Just nu ligger vi raklånga på våran balkong med varsin burk Cola efter en dusch som tog bort all sand i trosorna. Men svetten kom tillbaka lika fort efter vi satte oss här.
Igår kom vi till denna fantastiska ö som heter Cat Ba Island som ligger utanför halong city i Vietnam. Kvällen bjöds på god mat och lite festande med canadensare... Topp stämning!

  • 397 readers

Likes

Comments

Igår gick jag och min bästavän Elin på stan, vi satt utanför starbucks med en kaffe i vårsolen och bara snackade en massa skit 😍 helt underbart var det. Är så glad över att jag har denna skönhet till bästavän ❤️

Likes

Comments

Nu är man tillbaka till verkligheten... Landade förra veckan på onsdagen i Sverige och flög tillbaka till Trondheim på fredagen... På tisdagen, samma dag vi skulle flyga hem igen från Thailand så blir både jag och Micke magsjuka, eller matförgiftade av någe slag... Vi började redan tidigt på morgonen med våra toalett besök och vi skulle flyga kl 19... Trodde det var lugnt, visst det värsta var väl över när vi skulle flyga, men sjukt jobbigt var det.. Har inte riktigt blivit helt hundra efter det, tror jag har någon form av virus i kroppen som legat hela tiden samtidigt... Åt inget förens på lördagen ungefär, nu är man lite snorig och hostig istället och är påväg tillbaka till det normala med magen, men har fortfarande svårt att äta ordentligt, men det är bara att jobba på :)
Har jobbat i helgen iallafall som var, en riktigt rivar start efter semestern kan man säga ;)
Idag är jag ledig och sitter ändå på jobbet i solen och tar en kaffe :)

Likes

Comments

Idag är det fredag och vi kom hit i måndags... Dagarna går allt för fort. Men ändå hat vi hunnit med så mycket! Vi har det iallafall jätte bra, solar och badar, äter gott. Igår var vi iväg till en strand som vi var på förra året oxå, white sand beach, helt underbar strand... Vi har oxå bytt boende då vi hade bokat dom tre första nätterna bara, så nu bor vi på samma ställe som förra året oxå :)

Likes

Comments

Sitter just nu på Dohas flygplats och vi har vart här i 2 timmar redan. Klockan är 00:40 här, så det är vara två timmars tids skillnad, ska fram 4 timmar till ;) vi har redan haft å göra sen vi landade då pappa glömde sin iPad på flyget som inte är upphittad ännu.. Så det blev mycket med att ringa och leta. Är riktigt trött, har inte sovit så mycket, eller väldigt dåligt på planet, även fast jag är sjukt bakis idag. Hörs igen i Bangkok!

  • 622 readers

Likes

Comments

Nu sitter vi i taxin påväg till Arlanda.. Planet går 14:50... Så det är skönt att sitta på Arlanda en stund innan, hinna titta i alla affärer och sitta och äta någonting :) vi åker först till doha så där blir det väl en ny uppdatering. Var ut igår och det känns idag kan man säga, då sover jag gott på planet! 😉


  • 637 readers

Likes

Comments

Nu är klockan 05:11 och jag kom hem bara för en liten stund sen då jag jobbar sen 17:30 på restaurangen... Innan det jobbade jag på zara 10-15... Så nu har jag riktigt ont i kroppen och är sjukt trött... Så blir ett väldigt tråkigt och kort inlägg. Imorgon blir det bio med bästis och några glas vin efter det, myspys på högsta nivå!👌😍
Glad alla ❤️ans dag idag oxå!Världens största näsa?!

  • 683 readers

Likes

CommentsDen här killen är min idol, min hjälte, min diamant och min stjärna. Som jag oxå älskar otroligt mycket. Vi har växt så mycket tillsammans och sett hur vi utvecklats var och en och tillsammans. Är så glad att vi kommit där vi är i våra drömmar och i vårat liv, är oxå så glad för både din och mina drömmar som komma skall. Är så stolt över dig! ❤️

  • 728 readers

Likes

Comments

I Torsdags så var faktiskt jag och Micke och lyxade till det på en utan restaurangerna som är samma ägare som den vi jobbar på, Kalas & Kanasta. Vi blev riktigt riktigt ompysslade och åt sån fantastisk god mat och drack väldigt goda viner till. Det är riktig lyx att gå ut och göra någonting sånt tillsammans tycker jag, är också mycket roligare att gå ut och äta när man jobbar själv inom restaurang.

Champagne till att börja med. Förrätt som var kungskrabba "taco". Första huvudrätten var Skrei med ärtpuré och smörsås.

Andra huvudrätten var brassert höyrygg, som var brassert i rödvinsky (tror jag) och en ravioli. Ost soppa med blåmöggel ost is (glass) med en varm ost soppa runt (kommer inte ihåg vilka ostar) och sen en dessert som var marräng med blodapelsin sorbé (eller om det var grapefrukt) haha.

Likes

Comments