Billede: Manuela Baron / TheGirlGoneGreen

Det seneste stykke tid er jeg blevet ret stor fan af Zero Waste-princippet. Det går i store træk ud på, at man reducerer sin affaldsproduktion til det minimale. Jeg synes, konceptet er superintetessant, fordi det er bygget op om et ønske om en mere bæredygtig levevis, og jeg er faldet over en række ret interessante personer, som blogger/vlogger om emnet. Fælles for de fleste er, at deres rejse begyndte i små byt til lettilgængelige, miljøvenlige alternativer til hverdagsting.


SIMPLE BYT DU SELV KAN LAVE I DAG

Udskift plastikposer med stofnet


Udskift bind/tamponer med en menstruationskop


Digitalisér dit papirarbejde

Investér noget tid i at scanne vigtige dokumenter ind på computeren. Husk at lave backup.


Køb genbrug


Køb emballagefrit


Praktisér minimalisme

Overvej, om du rent faktisk har brug for alt det ragelse, du har liggende derhjemme. Lad være med at købe noget "bare fordi du kan"


Undgå alt engangs-

Især service, sugerør og andet plastiknips. Brug almindeligt service og stålsugerør. De fås i de fleste genbrugsbikse for en slik


Investér i kvalitet (spar op!)

Undgå at købe billigversioner af ting, du gerne vil have. De er for det meste fremstillet under elendige vilkår og holder ikke særlig længe.


Brug kokosolie

No shit. Det kan bruges til overraskende meget - bl.a. fugtighedscreme, til håret, til rengøring, i madlavning, til bebs mod ble-udslæt, på insektbid...


Undgå plastik i dagligdagen

Hvad end det er legetøj, nips, bæreposer, bestik eller emballager er plastik en kæmpe belastning for miljøet. Det er noget nær umuligt at genanvende (pånær vores fantastiske pantsystem) og ofrene giftigt. Investér i stedet i materialer som træ, glad i gå rustfrie stå l, som kan bruges igen og igen.

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

9. - 11. juni tilbragte jeg i Århus i selskab med yndlings-Johan. Det blev dagene, hvor min festivalmødom blev taget, og jeg er mere end tilfreds med oplevelsen - måske jeg med tiden får mod på at tage til Roskilde Festival. (Indtil videre må jeg indrømme, at jeg prioriterer et dagligt bad og en varm seng højere end at få hørt Foo Fighters.)

Vi tilbragte dagtimerne med at slappe af, drikke kaffe, se fjernsyn og hænge ud med mormor Fanny, mens den stod på koncerter om aftenen. Trods det massive regnvejr havde vi en kæmpe fest!

Mine 3 favoritkoncerter var:THE PRODIGY

RADIOHEAD

Likes

Comments

Blomsterillustrationer fundet på Pinterest og Behance.

Efter et langt spil bordplans-tetris har vi fået fordelt gæsterne og jeg har været i gang med at trylle bordnumre i Photoshop.

Stilen er inspireret af designstudiet Venamour .

Likes

Comments

De sidste par måneder har jeg været engageret i Hjørring Sommerspils smukke 2017-forestilling; Spies, Høg & Svankiers Atlantis.

Scenen er sat i det mytiske, Poseidon-tilbedende Grækenland. En magtliderlig hærfører planlægger kongemord; den unge prinsesse forelsker sig hovedkuls i en ung mand fra havnen, mens ypperstepræsterne vakler i troen og den blinde spåkone forudsiger byens endeligt - alt sammen i en gennemkomponeret fortælling (tænk Aladdin i skøn fusion med Les Misérables og Game of Thrones).

Jeg har fotograferet en lang række prøver, scenografibygning, orkesterprøver og er derudover på det dygtige hår- og makeup-team.

Forestillingen spiller fra 22. juni til 1. juli - info om billetsalg findes her .


SANG- OG DANSEPRØVER

ORKESTERPRØVER

SCENEPRØVER

Likes

Comments

Før. Goodbye, dystre, mørke betongulv.

Trods det at være fyldt femogtyve ikke ligefrem har forenet mig med dét at være voksen, har vi ikke desto mindre foretaget både montering af spritnyt, smukt gulv (shoutout til mine seje svigerforældre) og bestilt frivillig køkkenrenovering post-sommerferien idag.

Likes

Comments

For to uger siden var Benja og jeg på Aalborg Teater for at se monologforestillingen 'Ondskaben' på Store Scene. Det var min første af slagsen, og inden var jeg - indrømmet - lidt skeptisk.
Jeg holder rigtig meget af både Jan Guillous roman og filmatiseringen fra 2003, men havde lidt svært ved at forestille mig, hvordan man som ene mand ville kunne gengive essensen af de forskellige karakterer. Derudover var det første gang jeg skulle se Claes Bang spille en rolle med dybde.

Jeg var allerede solgt få sekunder inde i forestillingen.

Scenografien var ultraminimalistisk, stemningen forstærkedes af en simpel, men stærkt rammende lyssætning og hvert ord, hvert brudstykke af historien blev fortalt med en overbevisende, naturlig underspillethed, skøn anvendelse af sarkasme og intens, næsten skræmmende øjenkontakt, som fik én til fuldstændig at glemme de resterende 119 mennesker i salen.

Likes

Comments

Fejrede Johans fireogtyvende vintermåned i sidste weekend i det hyggeligste lille sommerhus på Mols. Der blev gået tur på stranden, taget billeder, fortæret falafler, drukket (masser af) vin og danset.

Likes

Comments