Kilde: Pinterest

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Jeg faldt for nogle uger siden over en reklame på Facebook, hvor et tysk printselskab, Saal Digital, søgte professionelle fotografer, grafikere eller andre inden for den visuelle branche til gratis at udføre produkttest som en del af indførelsen på det danske marked. Jeg sendte dem en ansøgning, blev godkendt og har nedenfor sammenstykket en anmeldelse baseret på de erfaringer, jeg har gjort mig under udfærdigelsen af mit valgte produkt. Jeg har inddelt anmeldelsen i seks overskuelige punkter, som er fordelt over hele processen.

PRODUKTVALG

Softcover fotobog 19x19 cm, 28 sider med mat finish.

DESIGNPROGRAM

- skal downloades. Der er ingen mulighed for at designe, redigere eller gemme online. Det tæller som udgangspunkt ned hos mig, fordi jeg ikke bryder mig om at skulle hente software til min computer for at kunne udføre mit projekt. En onlineløsning ville for mig virke mere tidssparende (og mindre stressende, hvis ens computer skulle brænde sammen inden man har fået lavet sin bog færdig).

Sværhedsgraden på programmet vil jeg kategorisere som let til middel. Designet minder en del om Microsoft Word. Der er et fint udvalg af præindstillede billedlayouts, men også god mulighed for at tilpasse elementer eller tekst manuelt, hvis man føler behov for det. Jeg savner de automatiske "rulers" (afstandsmålere), man kender fra Adobe-programmerne, så det er lettere at placere flere elementer præcist i forhold til hinanden.

Udvalget af skrifttyper er forholdsvis stort - dog synes jeg, de specielle, snørklede typer er i overflod. Jeg savner gængse klassiske typer som Helvetica (Neue), Futura og eventuelt Google-typen Montserrat.


CHECKOUT

Intet at sætte en finger på. Ligetil og helt klassisk webshop-checkoutproces.

LEVERING

Produktet afsendes via DHL til nærmeste Swipbox. Det ankommer præcis en uge efter bestilling.

PRODUKTKVALITET

Jeg er en smule overrasket over finishet taget i betragtning af at jeg valgte en softcover fotobog. Siderne er meget tykke og kvaliteten minder mere om matteret plastik á la elastikmapperne, man havde i folkeskolen, end tykt, mat papir - dog er bogen skåret superflot med snorlige kanter.

Teksttrykket står skarpt - til gengæld må jeg konstatere, at denne bogstørrelse ikke er et optimalt valg til tryk af billeder i lavere opløsning. Som en test havde jeg tilføjet mobil- og instagrambilleder for at se, om Saals printer kunne håndtere mindre billeder. Det blev desværre et sløret resultat.

Sidst, men ikke mindst, synes jeg, farvegengivelsen generelt set er rigtig fin. Uheldigvis ligger der på nogle af billederne (især de sort/hvide billeder med svagt hævet sortniveau) et tydeligt lilla/magenta farvestik i mellemtonerne. Dette kunne tyde på, at deres printer ikke er helt korrekt indstillet.

KONKLUSION

Overordnet set synes jeg, Saal leverer et rigtig fint produkt. Er man en kunde, som er interesseret i en fotobogs- eller printløsning i overkommelig prisklasse, et designprogram, som er forholdsvist let at mestre og et nogenlunde farveresultat, vil jeg sagtens kunne anbefale denne service.

Jeg vil dog understrege, at jeg i professionelle sammenhænge (portfolioprint, print af professionelt arbejde til kunder, m.m.) ikke ville turde benytte tjenesten på grund af det ukorrekte farvestik. Her ville jeg i stedet benytte Blurb ($) eller Artifact Uprising ($$) som jeg har rigtig gode erfaringer med.

Likes

Comments

Kilde: Pinterest

Likes

Comments

THE BIG LEBOWSKI (1998)

Coen-brødrenes syrede fortælling om "The Dude" Lebowski, som forveksles med en millionær med samme efternavn, som pludselig havner midt i et kidnapningsdrama sammen med sidekick-bowlingkammeraterne, Walter og Donny.

DEATH PROOF (2007)

Tarantinos feministiske powerhousefilm om eks-stuntmanden Mike, som bruger sin 'dødssikrede' bil til at stalke og myrde unge kvinder - indtil han møder en gruppe stuntpiger, han ikke skulle have lagt sig ud med.

BEWARE THE SLENDERMAN (2016)

HBO-dokumentar, som fortæller historien om 12-årige Morgan Geyser og Anissa Weier, som i maj 2014 stak deres fælles veninde 19 gange, fordi de ville bruge hende som offer til den fiktive internethorrorfigur, Slenderman. Filmen belyser bl.a. pigernes individuelle kamp mod ensomheden i de tidlige barndomsår og den skræmmende store indflydelse internettet kan have på unge menneskers psyke.

COFFY (1973)

Sygeplejerske om dagen, hævntørstig røvsparker om natten. Pam Grier - alias Coffy - ser rødt, da hendes lillesøster bliver offer for stofferne, narkobaronerne sælger i hendes nabolag.

SAW (2004)

Glædeligt gensyn med én af mine favorit-horrorfilmserier. (Benjamin og jeg fik en projektor og det fineste filmlærred i bryllupsgave, så den blev blæst op i storformat for at oppe uhyggen lidt ekstra).
To mænd vågner fastlænket i et mørkt rum uden anelse om, hvad de laver der - indtil det går op for dem, at de er blevet brikker i et sadistisk 'spil' iscenesat af seriemorderen Jigsaw.

Likes

Comments

Torsdag den 28. juli sidste år mødte jeg mit livs kærlighed. Han skulle købe et stempel til 20 kroner i den tikronersbutik, jeg arbejder i, vi faldt i snak og klikkede øjeblikkeligt. Fredag den 28. juli i år sagde vi ja til hinanden. Vi holdt fest om aftenen i det fineste lille lokale. Vi var 59 mennesker, som bare spiste god mad og hyggede os i hinandens selskab. Det var helt fantastisk og præcis, som vi havde ønsket 😍

Benjamins tale tog en virkelig fin og overraskende drejning, da han havde arrangeret, at vidunderligt dygtige Rune - og alle vores gæster fra sommerspilsholdet - sang 'Morgen på Atlantis' . Glædestårer blev fældet!

Likes

Comments

Billede: Manuela Baron / TheGirlGoneGreen

Det seneste stykke tid er jeg blevet ret stor fan af Zero Waste-princippet. Det går i store træk ud på, at man reducerer sin affaldsproduktion til det minimale. Jeg synes, konceptet er superintetessant, fordi det er bygget op om et ønske om en mere bæredygtig levevis, og jeg er faldet over en række ret interessante personer, som blogger/vlogger om emnet. Fælles for de fleste er, at deres rejse begyndte i små byt til lettilgængelige, miljøvenlige alternativer til hverdagsting. Nedenfor er jeg kommet med en række bud på, hvordan det kan gøres.


​/ S T O F N E T


/ M E N S T R U A T I O N S K O P

Kan købes masser af steder på nettet eller i Matas fra 179 kr .


/ D I G I T A L I S É R

Investér tid i at scanne vigtige dokumenter ind på computeren. Husk backup.


/ G E N B R U G


/ E M B A L L A G E F R I T

Bor du i Hovedstaden kan du handle 100% emballagefrit hos LØS market .


/ K O K O S O L I E

Helt alvorligt. Det kan bruges til både madlavning, som erstatning for skønhedsprodukter,
til rengøring og på insektbid.


/ S O R T É R A F F A L D


/ P R A K T I S É R M I N I M A L I S M E

Overvej om du rent faktisk har brug for alt det ragelse, du har liggende.
Giv det, du ikke længere bruger, til genbrug.


/ U N D G Å E N G A N G S -

Især service, sugerør og andet plastiknips. Brug almindeligt service og stålsugerør.


/ I N V E S T É R I K V A L I T E T
Undgå at købe billigversioner af ting, du gerne vil have.
De er for det meste fremstillet under elendige vilkår og af materialer i dårlig kvalitet.


/ U N D G Å P L A S T I K
Overordnet er det en kæmpe belastning for miljøet, noget nær umuligt at genanvende og ofte giftigt.
Investér i stedet i genanvenlige materialer som træ, glas og rustfrit stål.

Likes

Comments

9. - 11. juni tilbragte jeg i Århus i selskab med yndlings-Johan. Det blev dagene, hvor min festivalmødom blev taget, og jeg er mere end tilfreds med oplevelsen - måske jeg med tiden får mod på at tage til Roskilde Festival. (Indtil videre må jeg indrømme, at jeg prioriterer et dagligt bad og en varm seng højere end at få hørt Foo Fighters.)

Vi tilbragte dagtimerne med at slappe af, drikke kaffe, se fjernsyn og hænge ud med mormor Fanny, mens den stod på koncerter om aftenen. Trods det massive regnvejr havde vi en kæmpe fest!

De tre fedeste koncerter var uden tvivl MØ, Radiohead (grunden til jeg købte billetten) og The Prodigy.

Likes

Comments

Efter et langt spil bordplans-tetris har vi fået fordelt gæsterne og jeg har været i gang med at trylle bordnumre i Photoshop.

Stilen er inspireret af designstudiet Venamour .

Likes

Comments

De sidste par måneder har jeg været engageret i Hjørring Sommerspils smukke 2017-forestilling; Spies, Høg & Svankiers Atlantis.

Scenen er sat i det mytiske, Poseidon-tilbedende Grækenland. En magtliderlig hærfører planlægger kongemord; den unge prinsesse forelsker sig hovedkuls i en ung mand fra havnen, mens ypperstepræsterne vakler i troen og den blinde spåkone forudsiger byens endeligt - alt sammen i en gennemkomponeret fortælling (tænk Aladdin i skøn fusion med Les Misérables og Game of Thrones).

Jeg har fotograferet en lang række prøver, scenografibygning, orkesterprøver og er derudover på det dygtige hår- og makeup-team.

Forestillingen spiller fra 22. juni til 1. juli - info om billetsalg findes her .

Likes

Comments